stefcia41 08.12.12, 20:09 Nudno jakoś no to temat podrzucam "Zagubiłaś gdzieś swoją kobiecość"- co to znaczy? Na czym polega ta kobiecość czy męskość|? Epatowanie biustem? Mięśniami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Kobiecość / męskość 09.12.12, 12:06 o, to ten obywatel jest b. kobiecy, nieprawdaż? Odpowiedz Link
jeriomina Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 20:13 Też się chętnie doedukuję! Niech sie panowie wypowiedzą na temat kobiecości Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 20:29 Bierzesz to co uważasz za esencję męskości i różnicujesz względem średniej w populacji i Ci wychodzi kobiecość. Dla mnie to różne rzeczy. Tak jak z kociakiem. Są tygrysy, są małe puchate kocie piskacze... ale to wszystko koty. Z kobietami tak samo. Można mówić o seksowności, można mówić o cieple. Jak to zmieszasz w jednym zdaniu albo nawet w jednym akapicie to będzie tak sobie strawne. Jakakolwiek kobieta by nie była, zajebiście fajnie jest wtedy, kiedy cieszy się sobą. Jeśli jest spokojna, pogodna - super, niech to daje ludziom. Jeśli jest jak burza w lato ok! - niech fascynuje śmiałka za śmiałkiem. Ważne, żeby znajdywała i ona sama i być może jakiś koleś obok... to coś, co pozwala jej zakwitnąć. Jakiś klucz do tego. Są kobiety zaprzeczające wszystkiemu. Zamknięte w sobie i zabraniające sobie samym wszystkiego. Takie ciąłe psychologiczne bicie się po łapach. Ich życiem kieruje cokolwiek ale nie to, czego one same od siebie i życia chcą. W tym nie ma niby nic złego, ale... oby znalazł się taki rycerz na tak wieeelkim koniu.... który pokona wewnętrznego smoka. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 21:44 Na pewno wewnętrzna akceptacja. I na pewno nie dąch na cały boży świat za to, że sama sie nie rozumie. Odpowiedz Link
agios_pneumatos Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 21:29 jeriomina napisała: > Też się chętnie doedukuję! Niech sie panowie wypowiedzą na temat kobiecości Zacznijmy może od tego, że jest w zaniku. Drzewiej czytając Nienackiego spodobało mi się jedno określenie: 'karampuk' . Odpowiedz Link
zegnaj_kotku Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 21:35 karampuk? to z Kerna taki królik z kapelusza... Męskość też w zaniku - teraz coraz więcej "metroseksualnych" : ) Odpowiedz Link
agios_pneumatos Re: Kobiecość / męskość 09.12.12, 21:17 jeriomina napisała: > no ale co konkretnie jest w zaniku? Zawartość kobiety w kobiecie. Dziwne te czasy... Odpowiedz Link
jeriomina Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 11:34 Ale śmiem twierdzić że każdy facet widzi to inaczej. Na myśl o dopasowywaniu się do czyichś wyobrażeń po prostu mi się odechciewa... Odpowiedz Link
agios_pneumatos Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 12:07 jeriomina napisała: > Ale śmiem twierdzić że każdy facet widzi to inaczej. Na myśl o dopasowywaniu si > ę do czyichś wyobrażeń po prostu mi się odechciewa... > To jest właśnie ta klisza, której ja nie lubić. Zasada jest prosta: take me as I am. Tu pełna zgoda. Przy czym z uwagi na to, że każdy człowiek ma zady i walety to jednak nad czymś da się popracować. Odpowiedz Link
zegnaj_kotku Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 12:52 jeriomina napisała: > Ale śmiem twierdzić że każdy facet widzi to inaczej. Na myśl o dopasowywaniu si > ę do czyichś wyobrażeń po prostu mi się odechciewa... > I słusznie człowiek się nie zmienia... a każdy przymus z czasem zaczyna uwierać. musisz poszukać kogoś z kim masz wspólną definicję. Odpowiedz Link
agios_pneumatos Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 13:18 zegnaj_kotku napisała: > jeriomina napisała: > > > Ale śmiem twierdzić że każdy facet widzi to inaczej. Na myśl o dopasowywa > niu si > > ę do czyichś wyobrażeń po prostu mi się odechciewa... > > > I słusznie człowiek się nie zmienia... a każdy przymus z czasem zaczyna uwierać > . > musisz poszukać kogoś z kim masz wspólną definicję. Jak to leciało? Kobieta oczekuje, że po ślubie mężczyzna się zmieni. Mężczyzna modli się o to, żeby kobieta się nie zmieniła. Odpowiedz Link
zegnaj_kotku Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 13:54 Byle się nie wiązać z transseksualistą bo człowiek zwarjuje... "Bądź taka nie bądź taka" Odpowiedz Link
agios_pneumatos Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 14:02 A to prawda - kolejna cholerna przypadłość dzisiejszych czasów... Odpowiedz Link
beja_81 Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 20:47 > "Zagubiłaś gdzieś swoją kobiecość"- co to znaczy? pewnie zaprowadziłaś porządek w torebce w 5 minut potrafisz zebrać się i wyjść z domu zaczęłaś odróżniać lewe od prawego do zakupu nowych rzeczy wystarcza Ci szybki net i własna karta itd... Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 20:50 boszsz...wychodzi na to że nigdy nie byłam kobieca Odpowiedz Link
beja_81 Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 20:57 nie martw się, nie potrafię skutecznie dobijać... do tej pory każdy się podnosił Stefciu, to była tylko garstka stereotypów... ja też się w nich nie mieszczę. Lepiej już Ci? Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 21:01 Nic nie lepiej a tak serio to nie lubię stereotypów Odpowiedz Link
puch_atek Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 21:44 jakich stereotypow, czysta prawda tego o necie nie slyszalem co prawda Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 21:46 No zlituj się Puchaty toz to stereotypy takie że aż zęby bolą Odpowiedz Link
puch_atek Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 21:51 stefcia41 napisała: > No zlituj się Puchaty > toz to stereotypy takie że aż zęby bolą mysle, ze sa takie od ktorych naprawde bola znam mase kobiet ktore nie potrafia wyjsc w 5 minut z domu, myli im sie prawa z lewa a ich torebka to maly plecak do przetrwania apokalipsy Odpowiedz Link
puch_atek Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 22:02 phi to twierdzisz ze jak do ciebie dzwonie, wyciagam na piwo, w 5 minut jestes ubrana, umalowana i wychodzisz? nie znam takich kobiet prawa lewa na deser Odpowiedz Link
stefcia41 Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 22:04 wyzywasz? przegrasz jedyne co to Młody może być"przeszkodą" Odpowiedz Link
zegnaj_kotku Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 21:08 Kiedyś net był mniej rozpowszechniony więc kupowałaś w sklepach a teraz nie wiec może zagubiłaś? Co do kobiecości to jakiś czas temu się dowiedziałam, że "kobieta nie powinna być taka samowystarczalna" i w tym kontekście kobiecość kojarzy mi się z niezaradnością. męskość - żeby samochód z zaspy wypchnął, garaż odśnieżył, przytulił gdy trzeba i zaśpiewał "rycz mała rycz" Odpowiedz Link
jeriomina Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 22:11 Taaa, tylko jak się jest bezradnym dziewczątkiem to można z głodu umrzeć.... Odpowiedz Link
zegnaj_kotku Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 12:55 Z moich obserwacji nie. taka odpowiednio "bezradna" na ogół nie jest samotna... Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 22:03 > "Zagubiłaś gdzieś swoją kobiecość"- co to znaczy? > Na czym polega ta kobiecość czy męskość|? Cięzko powiedziec bo to sie wszystko tak przemieszało teraz ze sie juz nikt w tym nie połapie. Na pewno mało kobieco wyglada np. kobiecy boks Odpowiedz Link
zegnaj_kotku Re: Kobiecość / męskość 08.12.12, 22:09 nerw_rdzeniowy napisał(a): > Na pewno mało kobieco wyglada np. kobiecy boks a kobiecy bokser mało męsko. Odpowiedz Link
duza_madzia Re: Kobiecość / męskość 09.12.12, 11:36 > "Zagubiłaś gdzieś swoją kobiecość"- co to znaczy? dla mnie to znaczy ,że kobieta albo "ucharakteryzowała się "na faceta albo zaniedbała i przestała reagować na otaczającą męskość A tak poważnie to pasi mi wypowiedź Roberta Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Kobiecość / męskość 09.12.12, 12:14 To mężczyźni sprawiają,że kobiety tuszują swoją kobiecość,zraniona kobieta z nieufnością podchodzi do kolejnego faceta,bo z góry zakłada,że jemu chodzi o jedno,szkoda tych którzy mają dobre intencje i mimo starań nie zmienią toku myślenia tych pań którymi szczerze się interesują...i tak rodzą sie samotni. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kobiecość / męskość 09.12.12, 13:21 szybkie skojarzenie to :sukienka, szpilki, długie włosy... Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 13:31 Czy kobiecość/męskość sprowadza się tylko do wyglądu zewnętrznego? Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Kobiecość / męskość 09.12.12, 17:23 się zgubiło to się znajdzie luzik Stefka Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Kobiecość / męskość 10.12.12, 15:39 stefcia41 napisała: > Na czym polega ta kobiecość czy męskość|? > Epatowanie biustem? Mięśniami? Może i tak, ale pod warunkiem, że się je ma Odpowiedz Link