Dodaj do ulubionych

Mensa - testy

18.06.13, 22:25
ostatnio chodzi mi po głowie, żeby się sprawdzić w testach organizowanych przez Mensę. Startowaliście kiedyś, może macie pojęcie jak to wygląda w praktyce?
Obserwuj wątek
    • uny Re: Mensa - testy 18.06.13, 22:37
      oj, nie marudź ;P
      • maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 22:56
        uny napisał:

> oj, nie marudź ;P

oj to już nudne normalnie się robi wink
        • hashimotka88 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:43
          > oj to już nudne normalnie się robi wink

nooo nudne.... Straszni z nich są nudziarze i maruderzy big_grin

aaa czyli to nie był pierwszy raz tak wypowiedzianeuncertain ominely mnie wcześniejsze nudne zwroty o marudzie.

Dyskoteka gra... na niebie. Nie za duzo tych burz ? suspicious

• tdf-888 Re: Mensa - testy 18.06.13, 22:43
      po ój?
      chcesz się poczuć mądry? tongue_out
      • maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 22:55
        tdf-888 napisał:

> po ój?
        > chcesz się poczuć mądry? tongue_out

jeśli już to mądra
        a poza tym - mądra to ja jestem, chcę tylko wiedzieć jak bardzo wink
        • pomysl.po.wypiciu Re: Mensa - testy 20.06.13, 16:03
          a od kiedy te testy sprawdzają mądrość?
          • maruda2 Re: Mensa - testy 20.06.13, 21:33
            pomysl.po.wypiciu napisał:

> a od kiedy te testy sprawdzają mądrość?

w takim razie sprawność intelektualną
            choć i tak będę się upierała, że osobnik z IQ 120 jest mądrzejszy niż ten z IQ powiedzmy 80 wink
            • tdf-888 Re: Mensa - testy 20.06.13, 23:41
              ale niekoniecznie bogatszy $$$ big_grin
              co komu z iq jak do gara nie ma co włożyć ;]
    • tdf-888 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:12
      a coś ty się tak uczulił? przecież i tak z nickiem piszesz. ja rozumiem jak by cię ktoś z reala w wała robił, ale że se ktoś inny nick założył i se pogadałeś jak z obcym, to teraz masz traumę?
      • slayerhood-ka Re: Mensa - testy 22.06.13, 08:53
        nam robili na uczelni, mielismy szanse sie za darmoszke przetestowac, zawiezli i testowali smile
        pamietam nawet niektore pytania i zadania - inne niz sie spodziewalam, inne niz w krążacych po sieci testach.
        Było ciekawie i z dreszczykiem, wszyscy niby wyluzowani ale wszyscy sie w pewnym sensie bali wynikow smile
    • maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:17
      gwen75 napisał:

> Przenickuj się, tylko bez żadnych prowokacji proszę wink

nie zamierzam, się przywiązałam do tego co mam smile
      a właśnie pomyślałam, że Twoja propozycja jest prowokacją wink
    • maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:23
      gwen75 napisał:

>
      > Baaardzo mądrą kobietą jesteś, wystarczy poczytać Twoje wpisy na forum. No, to
      > już wiesz. Teraz czas popracować nad wiarą w siebie ;P

tiaa... ciekawe skąd ta ironia ?
      a swoją drogą analizujesz moje wpisy na forum ? ?
      no się potwierdziło, że faceci nie lubią inteligentnych kobiet wink
      • tapatik Re: Mensa - testy 19.06.13, 09:31
        maruda2 napisała:

> no się potwierdziło, że faceci nie lubią inteligentnych kobiet wink

Faceci czy mężczyźni?
        • maruda2 Re: Mensa - testy 19.06.13, 11:42
          tapatik napisał:

> maruda2 napisała:
          >
          > > no się potwierdziło, że faceci nie lubią inteligentnych kobiet wink
          >
          > Faceci czy mężczyźni?

Tapatik nie kumam różnicy
          • maruda2 Tapatik to co z tą różnicą 19.06.13, 22:50
            facet czy mężczyzna - możesz objaśnić różnicę ?
        • robert.83 Re: Mensa - testy 20.06.13, 16:51

Ja tam się uważam za faceta. Krócej, bez polskich znakówsmile... Bo żaden facet nie traci czasu na pierdoły wink.
    • maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:25
      gwen75 napisał:

> maruda2 napisała:
      >
      > > a właśnie pomyślałam, że Twoja propozycja jest prowokacją wink
      >
      > Nie marudź ;D tongue_out

oj bo zarobisz...
    • maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:29
      gwen75 napisał:

> Gdzie gdzie gdzie? ta ironia? Nie widzę jej wink

bo oko mrużysz wink
    • maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:37
      ale dodatkowy zarobek mógłby znaleźć Ciebie smile
    • maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:42
      ok. ja też się oddalę, bo jutro trzeba wstać, żeby się do pracy udać w celach zarobkowych
    • puch_atek Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:44
      dobry pomysl aby sobie poprawic/zepsuc humor smile
      • maruda2 Re: Mensa - testy 19.06.13, 11:44
        puch_atek napisał:

> dobry pomysl aby sobie poprawic/zepsuc humor smile
        >
        >

niee mnie takie rzeczy nie bardzo ruszają
    • samysliciel_2.0 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:48
      Czyli nie pozostaje nic innego jak w prowadzić nową skalę i mierzyć intelekt... w gwenach...
    • samysliciel_2.0 Re: Mensa - testy 19.06.13, 00:00
      do tego intelekt mierzony "na oko", to już jest po prostu... gwenalne!
    • samysliciel_2.0 Re: Mensa - testy 19.06.13, 00:15
      Proszę bardzo... innowacje są w cenie... możesz zdobyć sławę i pieniądze... żyć, nie umierać...
    • hashimotka88 Re: Mensa - testy 19.06.13, 00:28
      Upsss ale pierdyknelo... moment po tym jak wyslalam tamtego posta. Nawet nie wiedzialam czy go wyslalam bo na sekunde przed grzmotem wylaczyl sie na momencik prad uncertain oczywiscie pomyslalam ze walnelo big_grin gdzies na pewno.
      Hmm dosc dziwne bo wczeniej tylko swiatla migaly jak to na dyskotece a wtedy byl taki jednorazowy wybryk - grzmot. Moze ktos szampana wystrzelil i korkiem uderzyl wink echhhh wystraszyl mnie. Ciekawe gdzie walnelo :]

Taniec?
      No wiesz Gwen, prosic zawsze mozesz tongue_out Hmmm dawno nie tanczylam...
      Podtancowywanie samej to sie chyba ni liczy ? big_grin

P.S ktos mi zmienil.wersje forum na tekefonie, co za ciort uncertain
    • hashimotka88 Re: Mensa - testy 19.06.13, 01:53
      A myslalm ze tylko mi sprawia jakies trudnosci. Pokielbaszona troche big_grin
      Zatracam sie w niej... Tzn. Gubie wink hmmm daje pelna wersje a potem znowu wywala mnie w ta irytujaca nowosc uncertain
    • witamina_b12 Re: Mensa - testy 19.06.13, 08:36
      tu możesz sobie zrobić na próbę za test w tym stylu:
      pitagoras.pl/test30/test-iq.php
      za 7 zł dostaniesz wynik swojej inteligencji

ale właściwie co to zmieni? wink ani nie będziesz mądrzejsza ani głupsza po takim teście wink
      ja 7 zł "zainwestowałam" gdzie indziej, można to uznać, za swoistego rodzaju rozwiązanie testu wink
      • green.amber Re: Mensa - testy 19.06.13, 09:14
        hehe i tym sposobem rozwiązałaś test na mądrość, bo pozostałe raczej badają spostrzegawczość winksmile
      • maruda2 Re: Mensa - testy 19.06.13, 11:49
        wiem, wiem, że w necie można znaleźć cała masę takich testów
        ale ja byłam ciekawa takiego powiedzmy bardziej profesjonalnego testu smile
        na bo w końcu skoro Doda mogła to ja też co nie ? wink
        • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 08:44
          To może zamiast zakładać nowy wątek i rozmyślać czy zrobić ten test czy nie, to zgłoś się na niego, zapisz czy co tam trzeba zrobić i zrób ten test i tyle. A nie takie pierdzenie w stołek i gadanie o dupie Marynie smile
          • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:24
            zakochana_jane napisała:
            A
            > nie takie pierdzenie w stołek i gadanie o dupie Marynie smile

Jane.....
            przecież większość wątków tu ostatnio takich jestwink
            • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:27
              biedna Marynia...
            • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:30
              Zauważyłam smile

A już o pękniętej gumie to mistrzostwo świata normalnie, "ja pier ... lę" ciśnie się na usta big_grin
              Sezon ogórkowy się zaczął czy co?
              • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:33
                no cóż...upalnie jest...

niektórzy się wyeksploatowaliwink
                a reszta....tylko narzeka a nie tchnie nowego ducha tongue_out
              • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:34
                to co dopiero moje wątasy? sad
                a chęć zrobienia takich testów to czyste próżniactwo ot co!
                • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:21
                  Twoje wątki...to tutejszy folklorwink

próżniactwo?
                  raczej ciekawość, na ile nas staćwink
                • maruda2 Re: Mensa - testy 21.06.13, 12:14
                  to już próżną nie można sobie pobyć hę ?
                  • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:49
                    można....

ostatnio tu marudzą trochę tongue_out big_grin
              • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:36
                zapodaj jane coś to podyskutujemy big_grin
                • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:47
                  Ale mi się gadać nie chce.
                  Podziałałabym smile
                  Nosi mnie smile
                  Mam kilka pomysłów i chcem już je wcielać, a tu trzeba czekać sad
          • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:35
            www.plotek.pl/plotek/56,79592,14140814,Ach__ten_lubiezny_wiatr__Dziala_z_zaskoczenia_i_nie.html#BoxPlotekMT
            • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:47
              Tede co z tym Młocinem? smile
              • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:51
                chyba pomysł nie znalazł poklasku. przecież się nie będę narzucał. sam se najwyżej tam pojadę i ponudzę ;]
                • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:56
                  No tak na forum to nastrój żywcem wyciągnięty z domu spokojnej starości, a właściwie to i gorzej sad
                  EMERYTOWO tak się powinno nazywać smile

No ja to też sobie sama wyskoczę na wycieczkę smile

• witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:57
                    jak coś będziecie ustalać to na sobotę proszę i nie rano tongue_out
                    • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:00
                      a i dobrze żeby przyszedł jeszcze ktoś oprócz was bo za przyzwoitkę nie będę robić big_grin
                      • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:08
                        Nic mi na ten temat nie wiadomo.
                        Mam być ja, ale czy ktoś jeszcze suspicious
                        • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:17
                          no dobsh... to każdy pójdzie sam i sobie posiedzi w ciszy, ale w takim razie wybiorę sobie jakiś inny bliższy mi park ;P big_grin
                          • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:18
                            wpadnij do Krakowa...pójdę z Toba big_grin
                            • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:22
                              smile aż tyle czasu to nie mam
                              ale kiedyś się wybiorę smile
                            • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:28
                              Ostatnio jak w Krakowie byłam, to niestety pewna osoba z foruma nie miała czasu,żeby się ze mną spotkać niestety, ale żeby siedzieć przed kompem i pierdoły pociskać to już owszem, czas się znalazł. sad I od tej chwili osobiście na żadne forumowe spotkania się nie piszę suspicious
                              • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:30
                                ale się łatwo zniechęcasz... czy to przystoi sportsmence? wink)
                                • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:35
                                  Wiesz, to nie zniechęcenie. Ja po prostu cenię swój czas, a poza tym jak ktoś nie chce to nie. Adieu!
                                  Gdybym ja tak sobie czekała, aż ktoś się wreszcie zdecyduje, matko to ja bym nadal biegała 200 m dookoła osiedla i wchodziła wciąż tylko na Giewont. big_grin
                                  • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:39
                                    tadek chciał i co? ? smile
                              • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:35
                                oj tam, oj tam....
                                czasem pozory mogą mylić...i nie zawsze się da..suspicious

na szczęście to nie do mnie ten zarzut tongue_out
                                • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:36
                                  czarny.onyks napisała:
                                  > na szczęście to nie do mnie ten zarzut tongue_out

No nie tongue_out
                          • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 13:21
                            no więc.. tongue_out
                            skoro każdy sam, to ja już byłem:
                            https://vpx.pl/i/2013/06/21/DSC00137.jpg

już nikogo nie namawiam na siłę, bo to nie w moim stylu (duma nie pozwala;] acz potrafie namawiać, ale jak mi zależy bardzo a nie łachy bez tongue_out)
                            https://vpx.pl/i/2013/06/21/DSC00139.jpg
                            https://vpx.pl/i/2013/06/21/DSC00140.jpg
                            https://vpx.pl/i/2013/06/21/DSC00141.jpg
                            tak że jest gdzie rozpalić ognisko, upiec kiełbaskę, obalić browara czy napić się wódeczki pod daszkiem (lub bardziej dla hardcoreowców takich jak ja) w pełnym słońcu tongue_out

i nawet foczki były haha big_grin
                            https://vpx.pl/i/2013/06/21/DSC00142.jpg

tak więc jak ktoś nabierze chęci i się finalnie zdecyduje, to niech zakłada wątek z terminem i jadymy z koksiwem póki ciepło ;]
                            • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 14:17
                              no bardzo ładnie. a czemu nie na rowerku? ;P

ja mam niewiele cech kaowca to nic zakładać nie będę, zresztą panicznie boję się odrzucenia, a chętnych brak big_grin wink wink
                              • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 14:40
                                oj, daj spokój...w taki upałsuspicious tongue_out
                                .....za to paluszkiem i zegareczkiem się pochwalił... wink

ze mnie też żaden kaowiec, w dodatku Kraków dalekowink
                                • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 14:50
                                  mi upał nie przeszkadza, właśnie wróciłem z roweru, wcześniej miałem trochę rzeczy do zapakowania, że w plecak i na rower bym się nie zmieścił.

e(L)ke pokazałem; co mialem się z zegarka rozbierać, żeby zgorszenia nie siać?
                                  a na rowerku przyjadę na zlot, żeby po pijaku furą nie wracać tongue_out
                                  • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 16:44
                                    Ty to jednak jesteś optymista... że zakładasz że jeszcze sie ludzie zbiora... Ja to się psychicznie juz nastawiam na przed przeprowadzkowe sprzątanie piwnicy... Znikąd ratunku wink smile żadnej wymówki smile
                                    • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:13
                                      a może to ja jestem problemem i dlatego ludzie niewyrywni..
                                      https://www.ggtola.republika.pl/img2/co.gif
                                      • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:19
                                        Tedziu, moim zdaniem ludzie po prostu nie maja czasu, albo mają inne plany. Niedawno Pancerna zapraszała na spotkanie, to ile można?
                                        • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:23
                                          A jakbyś tak chciał dłuższą trasę zrobić to zapraszamsmile U mnie teraz jest cudnie: pachną lipy, szumi jezioro i piwo zimne można wypić w kafejce na wodzie.
                                          • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:28
                                            dziękuję za zaproszenie, może kiedyś smile
                                            a to, co napisałem wcześniej, to tak sobie żartuję; myślisz, że bym się przejął? winktongue_out
                                            • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:36
                                              tdf-888 napisał:

> dziękuję za zaproszenie, może kiedyś smile
                                              > a to, co napisałem wcześniej, to tak sobie żartuję; myślisz, że bym się przejął
                                              > ? winktongue_out
                                              Tedziu, nie wiem. Też się chyba żegnałeś?smile
                                              • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:53
                                                jak bum cyk cyk oświadczam, że wtedy żegnałem się z zamiarem zrobienia se z tego faktu jaj, żeby zobaczyć reakcję ludzi na to, że 'nie wytrzymałem' i takie tam itp. smile tak mnie czasem najdzie na głupotę tongue_out
                                                • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:09
                                                  tdf-888 napisał:

> jak bum cyk cyk oświadczam, że wtedy żegnałem się z zamiarem zrobienia se z teg
                                                  > o faktu jaj, żeby zobaczyć reakcję ludzi na to, że 'nie wytrzymałem' i takie ta
                                                  > m itp. smile tak mnie czasem najdzie na głupotę tongue_out
                                                  To mogę się wyzłośliwiać dalej?
                                                  Czasem to Ty sensownie piszesz. Inteligencję też widać, ale słownictwo masz czasem iście rynsztokowe. Dokładnie takie jak dresiarstwo u mnie w podwórkusmile
                                                  • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:30
                                                    Mój talent jest dziedziczny, tekst prosty i logiczny
                                                    W zrozumieniu szybki jak statek kosmiczny
                                                    Bo mój światopogląd jest realistyczny
                                                    W tym słowie pisanym nie znajdziesz kłamstwa
                                                    Raczej wulgaryzmy i trochę chamstwa
                                                    Ale inaczej nie umiem się komunikować
                                                    Musiałbym się chyba gdzie indziej wychować
                                                    W żadnym wypadku nie chcę prowokować
                                                    Ale swojej gadki nie umiem kontrolować

wink
                                                    nie celuję w salonowe towarzystwo, z resztą - a aleksander hrabia fredro to co? tongue_out
                                                  • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:38
                                                    ale Ty sie chyba wychowałes w swoim "leśnym majatku" a nie na blokowisku? wink
                                                  • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:47
                                                    witamina_b12 napisała:

> ale Ty sie chyba wychowałes w swoim "leśnym majatku" a nie na blokowisku? wink
                                                    >smile Dobresmile
                                                  • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:51
                                                    racja, ale słucham tych piosenek i to one poniekąd dalej mnie wychowują ;]
                                                  • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:15
                                                    to miło, że sie bratasz z ludem wink)))
                                                  • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:41
                                                    Lubię Molestęsmile Moi synowie słuchająsmile
                                                    Jak zamierzasz naśladować hrabiego we wszystkim, nie tylko w języku, i jak mu talentem literackim dorównasz, to ja zmienię zdanie. Ale chyba nie zanosi się bo Fredro "Pana Geldhaba" napisał w wieku 25 lat i od 10 lat był już żołnierzem. Podejrzewam, że życie , jakie prowadzisz było by mu nie w smak bo to był żądny przygód gość i starał się o swoją żonę 11 latsmile
                                                    Nie poradzę, że dosadność pewnych sformowań jest dla mnie trudna do przyjęcia.
                                                  • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:13
                                                    a dasz synom pojarać? musisz się liczyć z tym, że się nasłuchają i zafascynują gandzią big_grin
                                                    i nic z tym nie zrobisz, bo nie upilnujesz tongue_out
                                                  • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:47
                                                    tdf-888 napisał:

> a dasz synom pojarać? musisz się liczyć z tym, że się nasłuchają i zafascynują
                                                    > gandzią big_grin
                                                    > i nic z tym nie zrobisz, bo nie upilnujesz tongue_out
                                                    To co proponujesz? Szlaban i kontrola na muzę?smile
                                                  • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:09
                                                    zależy co chcesz osiągnąć. ja bym nie zakazywał, wszak to sama dobroć.
                                                    ale jak chcesz coś odkryc, to w pierwszej kolejności zwróć uwagę na wzmożony apetyt tongue_out
                                                    no i czerwone oczy (ale niekoniecznie, bo se gimbusy jakieś kropelki aplikują).
                                                  • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:19
                                                    Chłopcy w tym wieku maja wzmożony apetyt cały czas, szczególnie jak oprawiają sporty.
                                                  • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:36
                                                    no nie wiem, nie wiem.. to chyba zostają już tylko testy.
                                                  • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:38
                                                    tdf-888 napisał:

> no nie wiem, nie wiem.. to chyba zostają już tylko testy.
                                                    Zrobiłbyś test na narkotyki najbliższej osobie, tak bez konkretnych podejrzeń? a co z zaufaniem?
                                                  • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:44
                                                    jak bym miał obawy, to bym zrobił. zaufanie est często nadużywane szczególnie wobec najbliższych.
                                      • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:34
                                        ani chybi przewidzieli załamanie pogody i że drewno zmoknie i nici z ogniska wink
                                  • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:52
                                    zgorszenia??suspicious
                                    ...nawet żartować juz nie można...wszystko takie wrażliwe....suspicioustongue_out

ale to Ci się chwali, że po pijaku samochodem nie jeździsz....
                                    • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:57
                                      ale za jazdę po pijaku rowerem mogą pawo jazdy zabrać... taki dziwny kraj mamy...
                                      • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:06
                                        ale nie obligatoryjnie. najczęściej dają zakaz na rower tongue_out
                                        poza tym spotkania nie będzie i nic mi nie grozi smile
                                      • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:43
                                        pomyślałam, że szkody byłyby mniejsze...
                                        ale niekoniecznie...przecież to takie samo zagrożenie jak pijany w samochodzie....

więc nie do końca dziwny....
                                        • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 22:07
                                          takie samo?
                                          jak wjadę rowerem w przystanek, to ilu ludzi strącę?
                                          a taki kierowca samochodem? ;]
                                          • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 22:16

ale jak wjedziesz pod samochód, a on będzie próbował Cię ominąć i uderzy w przystanek...to jak myślisz...ilu strąci....suspicious

sory.....ale pijaków na drodze zawsze tępię suspicious
                                            • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 22:45
                                              a jak pijany pieszy się zatoczy na jezdnię i ten samochód będzie musiał go ominąć i wjechać w przystanek? ;] no nie przekonasz nikogo - napity rowerzysta jest zagrożeniem najczęściej co najwyżej sam dla siebie.
                                              a ty jesteś kierowca, czy masz po prostu wyrobione zdanie? tongue_out
                                              • czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 23:03
                                                w statystkach więcej jednak pijanych kierowców...niż pieszych...
                                                mogę mieć swoje zdanie, prawda?
                                                • tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 23:20
                                                  w jakich statystykach?
                                                  chodzi ci o sprawców wypadków, bo chyba nie o ogólne spożycie wśród pieszych i kierowców? smile
                                                  no to ja ci powiem, że w tych samych statystykach (sprawców) także i kierowców jest więcej niż rowerzystów, więc zostaje na moim tongue_out
                                                  możesz mieć swoje zdanie, ale moją misją jest szerzenie oświaty wśród ciemnych przekonań wink
                                                  a ogólnie to ja tam rowerzystow nie bronię, bo mi zbrzydli odkąd gazecina.pl tak lansuje tych pedalarzy, to mi się flaki wywracają od tych ich rożnych durnych akcji społecznych.
                    • zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:06
                      Właśnie w sobotę planuję i to z samego rana big_grin
                      Popołudniu mam długie wybieganie, a w niedzielę zawody smile
                    • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 12:24
                      witamina_b12 napisała:

> jak coś będziecie ustalać to na sobotę proszę i nie rano tongue_out
                      Tedzio po obiedzie może być nie do użytku publicznego, biorąc pod uwagę jego menusmile
          • maruda2 Re: Mensa - testy 21.06.13, 12:15
            zakochana_jane napisała:

> To może zamiast zakładać nowy wątek i rozmyślać czy zrobić ten test czy nie, to
            > zgłoś się na niego, zapisz czy co tam trzeba zrobić i zrób ten test i tyle. A
            > nie takie pierdzenie w stołek i gadanie o dupie Marynie smile

to nie czytaj
    • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 07:53
      - Hej, należę do MENSY!
      - A co to?
      - Stowarzyszenie najmądrzejszych ludzi na świecie! Górne 2%. Są wśród nas fizycy, lekarze, prawnicy.
      - Łooo, no to czym się zajmujecie? Szukacie rozwiązania problemu braku energii? Leków na nowe choroby? Żywności dla głodujących?
      - Rozwiązujemy puzzle, sudoku i takie tam...

wink
      • maruda2 Re: Mensa - testy 21.06.13, 12:24
        wiesz biorąc pod uwagę, że każą nam coraz dłużej pracować to należałoby trenować nie tylko ciało ale i głowę, tak więc puzzle, sudoku i takie tam maja sens smile
        • witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 15:07
          a to nie problem bo po 55 to ja mam zamiar sie na pracownika fizycznego przekwalifikować wink big_grin
      • neupsych1 Re: Mensa - testy 02.07.13, 12:12
        Hej, mam pytanko. Jest szansa na kontakt z ludźmi z mensy na stopie pozamensowskiej? Nie jestem jej członkiem, a fajnie by było pogadać z bardzo inteligentnymi ludźmi, bo rozmowy z średnio inteligentnymi zwyczajnie mnie nudzą..

P.S. Mam nadzieję, że się średnio inteligentni nie poobrażająuncertain
        Pozdrsmile)
        • witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 12:28
          jak na geniusza... to w dziwnym miejscu zadałeś to pytanie big_grin wink
          no ale cóż błądzić... bla bla
          • samysliciel_2.0 Re: Mensa - testy 02.07.13, 12:55
            Czemu w dziwnym? Geniusze często żyją w odosobnieniu. No chyba że tak nisko oceniasz intelekt tu piszących... wink
            • witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 13:20
              "Hej, mam pytanko. Jest szansa na kontakt z ludźmi z mensy na stopie pozamensowskiej? "
              o to mi chodziło, skąd mamy to wiedzieć? smile
              nikt się chyba nie deklarował, że jest w mensie.
              • neupsych1 Re: Mensa - testy 02.07.13, 16:41
                Witaminko, napisałaś/napisałeś coś, co mogłoby wskazywać, że jesteś członkiem Mensy. No ale skoro to był żarcik, trzeba było napisać czarno na biały, że żartujesz.
                A co do rzeczonego mojego rzekomego "geniuszostwa", nie mam zamiaru rozmawiać o fizyce jądrowej, albo o fraktalach, tylko o codziennych sprawach , które Ciebie na pewno też zajmują. Z pewnym ale, można gadać o totalnych głupotach, byle mądrze, błyskotliwie. I tego generalnie obecnie ludziom brakuje niestety...
                pozdr
                • witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 18:19
                  neupsych1 napisał(a):

> Witaminko, napisałaś/napisałeś coś, co mogłoby wskazywać, że jesteś członkiem M
                  > ensy. No ale skoro to był żarcik, trzeba było napisać czarno na biały, że żartu
                  > jesz.

hmmm mam nadzieję, że nie chodzi Ci o to:

witamina_b12 napisała:

> - Hej, należę do MENSY!
                  > - A co to?
                  > - Stowarzyszenie najmądrzejszych ludzi na świecie! Górne 2%. Są wśród nas fizyc
                  > y, lekarze, prawnicy.
                  > - Łooo, no to czym się zajmujecie? Szukacie rozwiązania problemu braku energii?
                  > Leków na nowe choroby? Żywności dla głodujących?
                  > - Rozwiązujemy puzzle, sudoku i takie tam...
                  >
                  > wink

no to czarno-na-białym... to był kawał....
            • witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 13:30
              a intelekt cenię, zawsze i wszędzie smile
        • mayenna Re: Mensa - testy 02.07.13, 12:58
          Zrób testy bo dla mensowców rozmowa z mniej inteligentnym człowiekiem tez może być nudna. Jak do tego dochodzi rozdęte ego i brak wychowania to już zupełnie kiepsko się rozmawiasmile
          • neupsych1 Re: Mensa - testy 02.07.13, 16:59

> Zrób testy bo dla mensowców rozmowa z mniej inteligentnym człowiekiem tez może
            > być nudna. Jak do tego dochodzi rozdęte ego i brak wychowania to już zupełnie kiepsko się rozmawiasmile

Testy zrobić mogę, choć czy będą miarodajne? Na studiach robiło się masę testów zdolności poznawczych. Nie będzie to dla mnie novum.
            Czyje rozdęte ego masz na myśli?
            P.S. Wychodzę z założenia, że skoro ktoś ma IQ powyżej 148 w skali Cattela (czyli statystyczny mensowiec), to jasne - pewnie ma przy okazji rozległą ogólną lub bardzo dużą kierunkową wiedzę. Ma to dla mnie drugorzędne znaczenie. Natomiast nie wierzę, żeby nie był błyskotliwy. Po prostu rozumie, co się do niego mówi. Za często stykam się z ludźmi, którzy kompletnie nie wiedza o czym mówię, o posiadaniu zdania na jakikolwiek temat nie wspominając.
            Pozdr
            • mayenna Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:23
              A nie zgodziłabym sie że IQ idzie w parze z błyskotliwością. Jak wziąć pod uwagę geniuszy z Aspergerem to wiedzę oni mają, ale żeby ja wykorzystać to już niekoniecznie.
              Moim zdaniem najciekawiej rozmawia się z ludźmi, których coś interesuje, którzy są jacyś. Nie jest mi do ciekawej rozmowy potrzebne wysokie IQ, za to samemu trzeba umieć w każdym człowieku dostrzec to, co w nim interesujące. No, ale ja nawet z osobą upośledzoną umysłowo znajdę ciekawy tematsmile
              • tdf-888 Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:49
                najpierw chce mensowców, a potem inteligentniejsi mu wystarczą smile ech coż za próżność te takie wszystkie grupki przynależności.
                ps: istoty z aspargerem to niedorozwoje specjalnej troski a nie geniusze.
        • tdf-888 Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:47
          jak bym był średnio inteligentny i zależałoby mi na twojej opinii, to bym się obraził.
          • witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:54
            a jesteś ćwierć i Ci nie zależy? wink big_grin wink bo się pogubiłam.... wink
            • tdf-888 Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:55
              nie zależy i tyle. następny kufa naukowiec tongue_out
              • witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 18:12
                big_grin
    • mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 08:52
      Przeszłam takie testy we wczesnej młodości. Można podnieść wynik wcześniej trenując. Schematy rozwiązań są często podobne.
      Mnie więcej dały testy określające rodzaj inteligencji jaką posiadam.
    • mayenna Re: Mensa - testy 02.07.13, 18:53
      gwen75 napisał:

> Kolega się błyskotliwością w rozmowie nie wykazał ;D tongue_out
      Wykazał się za to innymi cechamismile Widocznie są wybitniejsze niż jego błyskotliwość.

Tedi, nie rozróżniam Aspergera od autyzmu a ty chyba jednak też to mylisz. Znam dwie osoby z tym syndromem w lekkim stopniu i są one wybitnie inteligentne w swoich dziedzinach. Leży u nich za to komunikacja interpersonalna i socjalizacja. Jeden z nich jest wybitnym matematykiem, a drugie akustykiem.
      Asperger nie wiąże się z upośledzeniem umysłowym jak autyzm.
      • tdf-888 Re: Mensa - testy 02.07.13, 20:28
        autystyczne to nie łapią kontaktu i ogólnie do niczego się nie nadają, a aspargery zaś są bardzo rozkojarzone, przeszkadzają na lekcjach a ich mamusie uważają, że to 'ta zła pani nie rozumie geniuszu mojego dziecka'. na pewno nie można stawiać równości między aspager a geniusz.
        • mayenna Re: Mensa - testy 02.07.13, 20:53
          Ależ ja nie stawiam. Podałam przykład że można mieć wysoki iloraz inteligencji a nie przełoży się to na błyskotliwą czy interesującą rozmowę.
          Ale mogę podać inny: rozmowa z dzieckiem może być ciekawsza, pobudzająca do myślenia bardziej niz np. z geniuszem fizyki.
          Nasz pytający chyba nie grzeszy inteligencją skoro nie zdaje sobie z tego sprawy. A może tylko nie posiada wyobraźni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka