maruda2 18.06.13, 22:25 ostatnio chodzi mi po głowie, żeby się sprawdzić w testach organizowanych przez Mensę. Startowaliście kiedyś, może macie pojęcie jak to wygląda w praktyce? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 22:56 uny napisał: > oj, nie marudź ;P oj to już nudne normalnie się robi Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:43 > oj to już nudne normalnie się robi nooo nudne.... Straszni z nich są nudziarze i maruderzy aaa czyli to nie był pierwszy raz tak wypowiedziane ominely mnie wcześniejsze nudne zwroty o marudzie. Dyskoteka gra... na niebie. Nie za duzo tych burz ? akurat - hahahaczyk Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 22:55 tdf-888 napisał: > po ój? > chcesz się poczuć mądry? jeśli już to mądra a poza tym - mądra to ja jestem, chcę tylko wiedzieć jak bardzo Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Mensa - testy 20.06.13, 16:03 a od kiedy te testy sprawdzają mądrość? Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 20.06.13, 21:33 pomysl.po.wypiciu napisał: > a od kiedy te testy sprawdzają mądrość? w takim razie sprawność intelektualną choć i tak będę się upierała, że osobnik z IQ 120 jest mądrzejszy niż ten z IQ powiedzmy 80 Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 20.06.13, 23:41 ale niekoniecznie bogatszy $$$ co komu z iq jak do gara nie ma co włożyć ;] Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:12 a coś ty się tak uczulił? przecież i tak z nickiem piszesz. ja rozumiem jak by cię ktoś z reala w wała robił, ale że se ktoś inny nick założył i se pogadałeś jak z obcym, to teraz masz traumę? Odpowiedz Link
slayerhood-ka Re: Mensa - testy 22.06.13, 08:53 nam robili na uczelni, mielismy szanse sie za darmoszke przetestowac, zawiezli i testowali pamietam nawet niektore pytania i zadania - inne niz sie spodziewalam, inne niz w krążacych po sieci testach. Było ciekawie i z dreszczykiem, wszyscy niby wyluzowani ale wszyscy sie w pewnym sensie bali wynikow Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:17 gwen75 napisał: > Przenickuj się, tylko bez żadnych prowokacji proszę nie zamierzam, się przywiązałam do tego co mam a właśnie pomyślałam, że Twoja propozycja jest prowokacją Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:23 gwen75 napisał: > > Baaardzo mądrą kobietą jesteś, wystarczy poczytać Twoje wpisy na forum. No, to > już wiesz. Teraz czas popracować nad wiarą w siebie ;P tiaa... ciekawe skąd ta ironia ? a swoją drogą analizujesz moje wpisy na forum ? ? no się potwierdziło, że faceci nie lubią inteligentnych kobiet Odpowiedz Link
tapatik Re: Mensa - testy 19.06.13, 09:31 maruda2 napisała: > no się potwierdziło, że faceci nie lubią inteligentnych kobiet Faceci czy mężczyźni? Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 19.06.13, 11:42 tapatik napisał: > maruda2 napisała: > > > no się potwierdziło, że faceci nie lubią inteligentnych kobiet > > Faceci czy mężczyźni? Tapatik nie kumam różnicy Odpowiedz Link
maruda2 Tapatik to co z tą różnicą 19.06.13, 22:50 facet czy mężczyzna - możesz objaśnić różnicę ? Odpowiedz Link
robert.83 Re: Mensa - testy 20.06.13, 16:51 Ja tam się uważam za faceta. Krócej, bez polskich znaków... Bo żaden facet nie traci czasu na pierdoły . Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:25 gwen75 napisał: > maruda2 napisała: > > > a właśnie pomyślałam, że Twoja propozycja jest prowokacją > > Nie marudź ;D oj bo zarobisz... Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:29 gwen75 napisał: > Gdzie gdzie gdzie? ta ironia? Nie widzę jej bo oko mrużysz Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:42 ok. ja też się oddalę, bo jutro trzeba wstać, żeby się do pracy udać w celach zarobkowych Odpowiedz Link
puch_atek Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:44 dobry pomysl aby sobie poprawic/zepsuc humor Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 19.06.13, 11:44 puch_atek napisał: > dobry pomysl aby sobie poprawic/zepsuc humor > > niee mnie takie rzeczy nie bardzo ruszają Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: Mensa - testy 18.06.13, 23:48 Czyli nie pozostaje nic innego jak w prowadzić nową skalę i mierzyć intelekt... w gwenach... Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: Mensa - testy 19.06.13, 00:00 do tego intelekt mierzony "na oko", to już jest po prostu... gwenalne! Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: Mensa - testy 19.06.13, 00:15 Proszę bardzo... innowacje są w cenie... możesz zdobyć sławę i pieniądze... żyć, nie umierać... Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Mensa - testy 19.06.13, 00:28 Upsss ale pierdyknelo... moment po tym jak wyslalam tamtego posta. Nawet nie wiedzialam czy go wyslalam bo na sekunde przed grzmotem wylaczyl sie na momencik prad oczywiscie pomyslalam ze walnelo gdzies na pewno. Hmm dosc dziwne bo wczeniej tylko swiatla migaly jak to na dyskotece a wtedy byl taki jednorazowy wybryk - grzmot. Moze ktos szampana wystrzelil i korkiem uderzyl echhhh wystraszyl mnie. Ciekawe gdzie walnelo :] Taniec? No wiesz Gwen, prosic zawsze mozesz Hmmm dawno nie tanczylam... Podtancowywanie samej to sie chyba ni liczy ? P.S ktos mi zmienil.wersje forum na tekefonie, co za ciort Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Mensa - testy 19.06.13, 01:53 A myslalm ze tylko mi sprawia jakies trudnosci. Pokielbaszona troche Zatracam sie w niej... Tzn. Gubie hmmm daje pelna wersje a potem znowu wywala mnie w ta irytujaca nowosc Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 19.06.13, 08:36 tu możesz sobie zrobić na próbę za test w tym stylu: pitagoras.pl/test30/test-iq.php za 7 zł dostaniesz wynik swojej inteligencji ale właściwie co to zmieni? ani nie będziesz mądrzejsza ani głupsza po takim teście ja 7 zł "zainwestowałam" gdzie indziej, można to uznać, za swoistego rodzaju rozwiązanie testu Odpowiedz Link
green.amber Re: Mensa - testy 19.06.13, 09:14 hehe i tym sposobem rozwiązałaś test na mądrość, bo pozostałe raczej badają spostrzegawczość Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 19.06.13, 11:49 wiem, wiem, że w necie można znaleźć cała masę takich testów ale ja byłam ciekawa takiego powiedzmy bardziej profesjonalnego testu na bo w końcu skoro Doda mogła to ja też co nie ? Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 08:44 To może zamiast zakładać nowy wątek i rozmyślać czy zrobić ten test czy nie, to zgłoś się na niego, zapisz czy co tam trzeba zrobić i zrób ten test i tyle. A nie takie pierdzenie w stołek i gadanie o dupie Marynie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:24 zakochana_jane napisała: A > nie takie pierdzenie w stołek i gadanie o dupie Marynie Jane..... przecież większość wątków tu ostatnio takich jest Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:30 Zauważyłam A już o pękniętej gumie to mistrzostwo świata normalnie, "ja pier ... lę" ciśnie się na usta Sezon ogórkowy się zaczął czy co? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:33 no cóż...upalnie jest... niektórzy się wyeksploatowali a reszta....tylko narzeka a nie tchnie nowego ducha Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:34 to co dopiero moje wątasy? a chęć zrobienia takich testów to czyste próżniactwo ot co! Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:21 Twoje wątki...to tutejszy folklor próżniactwo? raczej ciekawość, na ile nas stać Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:47 Ale mi się gadać nie chce. Podziałałabym Nosi mnie Mam kilka pomysłów i chcem już je wcielać, a tu trzeba czekać Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:35 www.plotek.pl/plotek/56,79592,14140814,Ach__ten_lubiezny_wiatr__Dziala_z_zaskoczenia_i_nie.html#BoxPlotekMT Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:51 chyba pomysł nie znalazł poklasku. przecież się nie będę narzucał. sam se najwyżej tam pojadę i ponudzę ;] Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:56 No tak na forum to nastrój żywcem wyciągnięty z domu spokojnej starości, a właściwie to i gorzej EMERYTOWO tak się powinno nazywać No ja to też sobie sama wyskoczę na wycieczkę Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 09:57 jak coś będziecie ustalać to na sobotę proszę i nie rano Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:00 a i dobrze żeby przyszedł jeszcze ktoś oprócz was bo za przyzwoitkę nie będę robić Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:08 Nic mi na ten temat nie wiadomo. Mam być ja, ale czy ktoś jeszcze Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:17 no dobsh... to każdy pójdzie sam i sobie posiedzi w ciszy, ale w takim razie wybiorę sobie jakiś inny bliższy mi park ;P Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:22 aż tyle czasu to nie mam ale kiedyś się wybiorę Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:28 Ostatnio jak w Krakowie byłam, to niestety pewna osoba z foruma nie miała czasu,żeby się ze mną spotkać niestety, ale żeby siedzieć przed kompem i pierdoły pociskać to już owszem, czas się znalazł. I od tej chwili osobiście na żadne forumowe spotkania się nie piszę Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:30 ale się łatwo zniechęcasz... czy to przystoi sportsmence? ) Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:35 Wiesz, to nie zniechęcenie. Ja po prostu cenię swój czas, a poza tym jak ktoś nie chce to nie. Adieu! Gdybym ja tak sobie czekała, aż ktoś się wreszcie zdecyduje, matko to ja bym nadal biegała 200 m dookoła osiedla i wchodziła wciąż tylko na Giewont. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:35 oj tam, oj tam.... czasem pozory mogą mylić...i nie zawsze się da.. na szczęście to nie do mnie ten zarzut Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:36 czarny.onyks napisała: > na szczęście to nie do mnie ten zarzut No nie Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 13:21 no więc.. skoro każdy sam, to ja już byłem: już nikogo nie namawiam na siłę, bo to nie w moim stylu (duma nie pozwala;] acz potrafie namawiać, ale jak mi zależy bardzo a nie łachy bez ) tak że jest gdzie rozpalić ognisko, upiec kiełbaskę, obalić browara czy napić się wódeczki pod daszkiem (lub bardziej dla hardcoreowców takich jak ja) w pełnym słońcu i nawet foczki były haha tak więc jak ktoś nabierze chęci i się finalnie zdecyduje, to niech zakłada wątek z terminem i jadymy z koksiwem póki ciepło ;] Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 14:17 no bardzo ładnie. a czemu nie na rowerku? ;P ja mam niewiele cech kaowca to nic zakładać nie będę, zresztą panicznie boję się odrzucenia, a chętnych brak Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 14:40 oj, daj spokój...w taki upał .....za to paluszkiem i zegareczkiem się pochwalił... ze mnie też żaden kaowiec, w dodatku Kraków daleko Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 14:50 mi upał nie przeszkadza, właśnie wróciłem z roweru, wcześniej miałem trochę rzeczy do zapakowania, że w plecak i na rower bym się nie zmieścił. e(L)ke pokazałem; co mialem się z zegarka rozbierać, żeby zgorszenia nie siać? a na rowerku przyjadę na zlot, żeby po pijaku furą nie wracać Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 16:44 Ty to jednak jesteś optymista... że zakładasz że jeszcze sie ludzie zbiora... Ja to się psychicznie juz nastawiam na przed przeprowadzkowe sprzątanie piwnicy... Znikąd ratunku żadnej wymówki Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:13 a może to ja jestem problemem i dlatego ludzie niewyrywni.. Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:19 Tedziu, moim zdaniem ludzie po prostu nie maja czasu, albo mają inne plany. Niedawno Pancerna zapraszała na spotkanie, to ile można? Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:23 A jakbyś tak chciał dłuższą trasę zrobić to zapraszam U mnie teraz jest cudnie: pachną lipy, szumi jezioro i piwo zimne można wypić w kafejce na wodzie. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:28 dziękuję za zaproszenie, może kiedyś a to, co napisałem wcześniej, to tak sobie żartuję; myślisz, że bym się przejął? Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:36 tdf-888 napisał: > dziękuję za zaproszenie, może kiedyś > a to, co napisałem wcześniej, to tak sobie żartuję; myślisz, że bym się przejął > ? Tedziu, nie wiem. Też się chyba żegnałeś? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 18:53 jak bum cyk cyk oświadczam, że wtedy żegnałem się z zamiarem zrobienia se z tego faktu jaj, żeby zobaczyć reakcję ludzi na to, że 'nie wytrzymałem' i takie tam itp. tak mnie czasem najdzie na głupotę Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:09 tdf-888 napisał: > jak bum cyk cyk oświadczam, że wtedy żegnałem się z zamiarem zrobienia se z teg > o faktu jaj, żeby zobaczyć reakcję ludzi na to, że 'nie wytrzymałem' i takie ta > m itp. tak mnie czasem najdzie na głupotę To mogę się wyzłośliwiać dalej? Czasem to Ty sensownie piszesz. Inteligencję też widać, ale słownictwo masz czasem iście rynsztokowe. Dokładnie takie jak dresiarstwo u mnie w podwórku Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:30 Mój talent jest dziedziczny, tekst prosty i logiczny W zrozumieniu szybki jak statek kosmiczny Bo mój światopogląd jest realistyczny W tym słowie pisanym nie znajdziesz kłamstwa Raczej wulgaryzmy i trochę chamstwa Ale inaczej nie umiem się komunikować Musiałbym się chyba gdzie indziej wychować W żadnym wypadku nie chcę prowokować Ale swojej gadki nie umiem kontrolować nie celuję w salonowe towarzystwo, z resztą - a aleksander hrabia fredro to co? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:38 ale Ty sie chyba wychowałes w swoim "leśnym majatku" a nie na blokowisku? Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:47 witamina_b12 napisała: > ale Ty sie chyba wychowałes w swoim "leśnym majatku" a nie na blokowisku? > Dobre Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:51 racja, ale słucham tych piosenek i to one poniekąd dalej mnie wychowują ;] Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:41 Lubię Molestę Moi synowie słuchają Jak zamierzasz naśladować hrabiego we wszystkim, nie tylko w języku, i jak mu talentem literackim dorównasz, to ja zmienię zdanie. Ale chyba nie zanosi się bo Fredro "Pana Geldhaba" napisał w wieku 25 lat i od 10 lat był już żołnierzem. Podejrzewam, że życie , jakie prowadzisz było by mu nie w smak bo to był żądny przygód gość i starał się o swoją żonę 11 lat Nie poradzę, że dosadność pewnych sformowań jest dla mnie trudna do przyjęcia. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:13 a dasz synom pojarać? musisz się liczyć z tym, że się nasłuchają i zafascynują gandzią i nic z tym nie zrobisz, bo nie upilnujesz Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:47 tdf-888 napisał: > a dasz synom pojarać? musisz się liczyć z tym, że się nasłuchają i zafascynują > gandzią > i nic z tym nie zrobisz, bo nie upilnujesz To co proponujesz? Szlaban i kontrola na muzę? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:09 zależy co chcesz osiągnąć. ja bym nie zakazywał, wszak to sama dobroć. ale jak chcesz coś odkryc, to w pierwszej kolejności zwróć uwagę na wzmożony apetyt no i czerwone oczy (ale niekoniecznie, bo se gimbusy jakieś kropelki aplikują). Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:19 Chłopcy w tym wieku maja wzmożony apetyt cały czas, szczególnie jak oprawiają sporty. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:36 no nie wiem, nie wiem.. to chyba zostają już tylko testy. Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:38 tdf-888 napisał: > no nie wiem, nie wiem.. to chyba zostają już tylko testy. Zrobiłbyś test na narkotyki najbliższej osobie, tak bez konkretnych podejrzeń? a co z zaufaniem? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:44 jak bym miał obawy, to bym zrobił. zaufanie est często nadużywane szczególnie wobec najbliższych. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 19:34 ani chybi przewidzieli załamanie pogody i że drewno zmoknie i nici z ogniska Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:52 zgorszenia?? ...nawet żartować juz nie można...wszystko takie wrażliwe.... ale to Ci się chwali, że po pijaku samochodem nie jeździsz.... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 20:57 ale za jazdę po pijaku rowerem mogą pawo jazdy zabrać... taki dziwny kraj mamy... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:06 ale nie obligatoryjnie. najczęściej dają zakaz na rower poza tym spotkania nie będzie i nic mi nie grozi Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 21:43 pomyślałam, że szkody byłyby mniejsze... ale niekoniecznie...przecież to takie samo zagrożenie jak pijany w samochodzie.... więc nie do końca dziwny.... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 22:07 takie samo? jak wjadę rowerem w przystanek, to ilu ludzi strącę? a taki kierowca samochodem? ;] Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 22:16 ale jak wjedziesz pod samochód, a on będzie próbował Cię ominąć i uderzy w przystanek...to jak myślisz...ilu strąci.... sory.....ale pijaków na drodze zawsze tępię Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 22:45 a jak pijany pieszy się zatoczy na jezdnię i ten samochód będzie musiał go ominąć i wjechać w przystanek? ;] no nie przekonasz nikogo - napity rowerzysta jest zagrożeniem najczęściej co najwyżej sam dla siebie. a ty jesteś kierowca, czy masz po prostu wyrobione zdanie? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Mensa - testy 21.06.13, 23:03 w statystkach więcej jednak pijanych kierowców...niż pieszych... mogę mieć swoje zdanie, prawda? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 21.06.13, 23:20 w jakich statystykach? chodzi ci o sprawców wypadków, bo chyba nie o ogólne spożycie wśród pieszych i kierowców? no to ja ci powiem, że w tych samych statystykach (sprawców) także i kierowców jest więcej niż rowerzystów, więc zostaje na moim możesz mieć swoje zdanie, ale moją misją jest szerzenie oświaty wśród ciemnych przekonań a ogólnie to ja tam rowerzystow nie bronię, bo mi zbrzydli odkąd gazecina.pl tak lansuje tych pedalarzy, to mi się flaki wywracają od tych ich rożnych durnych akcji społecznych. Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: Mensa - testy 21.06.13, 10:06 Właśnie w sobotę planuję i to z samego rana Popołudniu mam długie wybieganie, a w niedzielę zawody Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 12:24 witamina_b12 napisała: > jak coś będziecie ustalać to na sobotę proszę i nie rano Tedzio po obiedzie może być nie do użytku publicznego, biorąc pod uwagę jego menu Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 21.06.13, 12:15 zakochana_jane napisała: > To może zamiast zakładać nowy wątek i rozmyślać czy zrobić ten test czy nie, to > zgłoś się na niego, zapisz czy co tam trzeba zrobić i zrób ten test i tyle. A > nie takie pierdzenie w stołek i gadanie o dupie Marynie to nie czytaj Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 07:53 - Hej, należę do MENSY! - A co to? - Stowarzyszenie najmądrzejszych ludzi na świecie! Górne 2%. Są wśród nas fizycy, lekarze, prawnicy. - Łooo, no to czym się zajmujecie? Szukacie rozwiązania problemu braku energii? Leków na nowe choroby? Żywności dla głodujących? - Rozwiązujemy puzzle, sudoku i takie tam... Odpowiedz Link
maruda2 Re: Mensa - testy 21.06.13, 12:24 wiesz biorąc pod uwagę, że każą nam coraz dłużej pracować to należałoby trenować nie tylko ciało ale i głowę, tak więc puzzle, sudoku i takie tam maja sens Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 21.06.13, 15:07 a to nie problem bo po 55 to ja mam zamiar sie na pracownika fizycznego przekwalifikować Odpowiedz Link
neupsych1 Re: Mensa - testy 02.07.13, 12:12 Hej, mam pytanko. Jest szansa na kontakt z ludźmi z mensy na stopie pozamensowskiej? Nie jestem jej członkiem, a fajnie by było pogadać z bardzo inteligentnymi ludźmi, bo rozmowy z średnio inteligentnymi zwyczajnie mnie nudzą.. P.S. Mam nadzieję, że się średnio inteligentni nie poobrażają Pozdr) Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 12:28 jak na geniusza... to w dziwnym miejscu zadałeś to pytanie no ale cóż błądzić... bla bla Odpowiedz Link
samysliciel_2.0 Re: Mensa - testy 02.07.13, 12:55 Czemu w dziwnym? Geniusze często żyją w odosobnieniu. No chyba że tak nisko oceniasz intelekt tu piszących... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 13:20 "Hej, mam pytanko. Jest szansa na kontakt z ludźmi z mensy na stopie pozamensowskiej? " o to mi chodziło, skąd mamy to wiedzieć? nikt się chyba nie deklarował, że jest w mensie. Odpowiedz Link
neupsych1 Re: Mensa - testy 02.07.13, 16:41 Witaminko, napisałaś/napisałeś coś, co mogłoby wskazywać, że jesteś członkiem Mensy. No ale skoro to był żarcik, trzeba było napisać czarno na biały, że żartujesz. A co do rzeczonego mojego rzekomego "geniuszostwa", nie mam zamiaru rozmawiać o fizyce jądrowej, albo o fraktalach, tylko o codziennych sprawach , które Ciebie na pewno też zajmują. Z pewnym ale, można gadać o totalnych głupotach, byle mądrze, błyskotliwie. I tego generalnie obecnie ludziom brakuje niestety... pozdr Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 18:19 neupsych1 napisał(a): > Witaminko, napisałaś/napisałeś coś, co mogłoby wskazywać, że jesteś członkiem M > ensy. No ale skoro to był żarcik, trzeba było napisać czarno na biały, że żartu > jesz. hmmm mam nadzieję, że nie chodzi Ci o to: witamina_b12 napisała: > - Hej, należę do MENSY! > - A co to? > - Stowarzyszenie najmądrzejszych ludzi na świecie! Górne 2%. Są wśród nas fizyc > y, lekarze, prawnicy. > - Łooo, no to czym się zajmujecie? Szukacie rozwiązania problemu braku energii? > Leków na nowe choroby? Żywności dla głodujących? > - Rozwiązujemy puzzle, sudoku i takie tam... > > no to czarno-na-białym... to był kawał.... Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 02.07.13, 12:58 Zrób testy bo dla mensowców rozmowa z mniej inteligentnym człowiekiem tez może być nudna. Jak do tego dochodzi rozdęte ego i brak wychowania to już zupełnie kiepsko się rozmawia Odpowiedz Link
neupsych1 Re: Mensa - testy 02.07.13, 16:59 > Zrób testy bo dla mensowców rozmowa z mniej inteligentnym człowiekiem tez może > być nudna. Jak do tego dochodzi rozdęte ego i brak wychowania to już zupełnie kiepsko się rozmawia Testy zrobić mogę, choć czy będą miarodajne? Na studiach robiło się masę testów zdolności poznawczych. Nie będzie to dla mnie novum. Czyje rozdęte ego masz na myśli? P.S. Wychodzę z założenia, że skoro ktoś ma IQ powyżej 148 w skali Cattela (czyli statystyczny mensowiec), to jasne - pewnie ma przy okazji rozległą ogólną lub bardzo dużą kierunkową wiedzę. Ma to dla mnie drugorzędne znaczenie. Natomiast nie wierzę, żeby nie był błyskotliwy. Po prostu rozumie, co się do niego mówi. Za często stykam się z ludźmi, którzy kompletnie nie wiedza o czym mówię, o posiadaniu zdania na jakikolwiek temat nie wspominając. Pozdr Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:23 A nie zgodziłabym sie że IQ idzie w parze z błyskotliwością. Jak wziąć pod uwagę geniuszy z Aspergerem to wiedzę oni mają, ale żeby ja wykorzystać to już niekoniecznie. Moim zdaniem najciekawiej rozmawia się z ludźmi, których coś interesuje, którzy są jacyś. Nie jest mi do ciekawej rozmowy potrzebne wysokie IQ, za to samemu trzeba umieć w każdym człowieku dostrzec to, co w nim interesujące. No, ale ja nawet z osobą upośledzoną umysłowo znajdę ciekawy temat Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:49 najpierw chce mensowców, a potem inteligentniejsi mu wystarczą ech coż za próżność te takie wszystkie grupki przynależności. ps: istoty z aspargerem to niedorozwoje specjalnej troski a nie geniusze. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:47 jak bym był średnio inteligentny i zależałoby mi na twojej opinii, to bym się obraził. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Mensa - testy 02.07.13, 17:54 a jesteś ćwierć i Ci nie zależy? bo się pogubiłam.... Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 21.06.13, 08:52 Przeszłam takie testy we wczesnej młodości. Można podnieść wynik wcześniej trenując. Schematy rozwiązań są często podobne. Mnie więcej dały testy określające rodzaj inteligencji jaką posiadam. Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 02.07.13, 18:53 gwen75 napisał: > Kolega się błyskotliwością w rozmowie nie wykazał ;D Wykazał się za to innymi cechami Widocznie są wybitniejsze niż jego błyskotliwość. Tedi, nie rozróżniam Aspergera od autyzmu a ty chyba jednak też to mylisz. Znam dwie osoby z tym syndromem w lekkim stopniu i są one wybitnie inteligentne w swoich dziedzinach. Leży u nich za to komunikacja interpersonalna i socjalizacja. Jeden z nich jest wybitnym matematykiem, a drugie akustykiem. Asperger nie wiąże się z upośledzeniem umysłowym jak autyzm. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Mensa - testy 02.07.13, 20:28 autystyczne to nie łapią kontaktu i ogólnie do niczego się nie nadają, a aspargery zaś są bardzo rozkojarzone, przeszkadzają na lekcjach a ich mamusie uważają, że to 'ta zła pani nie rozumie geniuszu mojego dziecka'. na pewno nie można stawiać równości między aspager a geniusz. Odpowiedz Link
mayenna Re: Mensa - testy 02.07.13, 20:53 Ależ ja nie stawiam. Podałam przykład że można mieć wysoki iloraz inteligencji a nie przełoży się to na błyskotliwą czy interesującą rozmowę. Ale mogę podać inny: rozmowa z dzieckiem może być ciekawsza, pobudzająca do myślenia bardziej niz np. z geniuszem fizyki. Nasz pytający chyba nie grzeszy inteligencją skoro nie zdaje sobie z tego sprawy. A może tylko nie posiada wyobraźni. Odpowiedz Link