18.08.13, 12:19
Mam nadzieję, że tak będzie - koniec a raczej chciałabym... żeby więcej nie wspominać o Papierzance suspicious
bo to jedynie prowokuję do dalszych rozmów i daję jej żarcie... brak rozmów = brak kłótni między ludźmi na forum. Jeśli jest nówka papierowa to i tak w końcu się podrze tongue_out wink Papier jest nie trwały i do d..., szczególnie ten co mam na myśli wink

NIE CHCE BY KTOKOLWIEK TUTAJ ODPISAŁ W NAWIĄZANIU DO PAPIERZANKI.
Ja o niej nie mam zamiaru już wspominać, nie dostanie ode mnie ani okruszka chleba tongue_out suspicious
Ogromną kropę na nią teraz postawię KONIEC .

Jakby co, możecie tutaj postawić buźkę do mojego zdjecia, sprzed paru dni wink Też koniec ale dnia...
Byłam na zewnątrz a że zimno się zrobiło i nie chciało mi sie ubierać to przebiegłam się nad stawik wink i tak sobie cyknęłam fotkę, może coś wyjdzie, mimo że tel nie ma lampy uncertain Oczywiście jakość zdjęcia byle jaka ale myślę, że oko może na chwilę można na nim zawiesić i krzywdy nikomu nie wyrządzi.
Hmmm nigdy swoich zdjęć nigdzie nie wpuszczałam do netu a tutaj już parę na forum wrzuciłam. Chyba za bardzo się odkrywam suspicious

Oooo, taki to mam jeszcze koniec, o wiele przyjemniejszy smile

https://files.tinypic.pl/i/00432/cnij5vljjpz0.jpg
Obserwuj wątek
    • tfu.tfu masz ptaka :-P 18.08.13, 12:21
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/hj/hj/cwib/BIlBQFDqQvub7eBAbB.jpg
      • hashimotka88 Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 12:24
        O Tyyyyy czemu od tyłu suspicious wystarczy, że papier jest do d.... suspicious

Z neta, czy Twoje?
        Czyżby to elemelek? wink
        • tfu.tfu Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 12:27
          moje, ja cudzych nie wrzucam, bo mi religia zabrania big_grin
          • hashimotka88 Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 12:44
            oooo fajniutko, że własne, ja również innych nie uznaję smile
            ale ja, nie potrafię robić z takiego daleka crying muszę mieć ptaszka w ręce wink

Np. tak

https://files.tinypic.pl/i/00432/ggk8rhwcs7qr.jpg

• tfu.tfu Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 12:55
              ptaszka w ręce big_grin ciekawe big_grin
              • 81belona30 Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 13:25
                -lepszy wróbel w garści.....suspicious
                • tfu.tfu Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 14:11
                  eee tam tongue_out to przesąd jest wink "size does matter after all"
                  • 81belona30 Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 14:22
                    -jasne! liczy się dobry bajer! big_grin
                    • tfu.tfu Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 14:38
                      nawet najlepszy bajer okazuje się tylko bajerem. i jak przychodzi co do czego to już nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać nad delikwentem tongue_out
                      • 81belona30 Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 15:03
                        -a po latach mówi sie o delikwencie-taki z niego był ptaszek.smile
                        • tfu.tfu Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 19:41
                          że taki malutki ze wszech stron? tongue_out miłość jest ślepa, głucha i głupia tongue_out
                          • 81belona30 Re: masz ptaka :-P 20.08.13, 12:31
                            -i nie czuje! big_grin
              • hashimotka88 Re: masz ptaka :-P 18.08.13, 17:09
                Hmmm zebym tylko miala ptaszka w rece suspicious oprocz trzymania, takze sie nim bawilam big_grin ale nie tym, ten jest zbyt maly tongue_out
                Co robilam z.wiekszym ale tak samo mlodym, niedoswiadczonym, takim podlotem, ktory nigdy jeszcze nie poznal smaku latania wink Ano bralam takiego ptaszka do reki.... Pozniej mierzylam go.... Np. Od nasady do konca jego dzioba, ale ten wynik do niczego mi sie nie przydal tongue_out wazne bylo jak sobie poradzi pozniej na wolnosci, czy bedzie zdolny do wysokich lotow wink
                Oprocz mierzenia ptaszka bylo.rowniez... Wazenie wink trzeba wiecej parametrow poznac, zeby wiedziec czy sobie poradzi suspicious
    • tomek197374 Re: Koniec. 18.08.13, 12:33
      a w linku

zdjecia.nurka.pl/url/www.ptaki-polski.pl-galeria-zdjecia-4700.jpg.html

ptaszek ode mnie
      • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 12:48
        Szkoda, że nie własny ten ptaszek jest suspicious

Jakby co masz mojego wink

https://files.tinypic.pl/i/00432/e3gyovtb3gjc.jpg

Młoda piegża dopiero co z gniazda wyskoczyła i poprosiłam ją, żeby mi zapozowała. Znała się na rzeczy wink

Macie jakieś zdjęcia własne... ptaszków? big_grin
    • 81belona30 Re: Koniec. 18.08.13, 12:47
      -powiem szczerze,że nie jestem na bieżąco-podobnie,jak Ty,jeśli nie ma mnie jakiś czas na forum,gubię się,nie śledzę wszystkich wątków-jestem jak mieszczuch w lesie.
      I dlatego-najbardziej-smile spodobało mi się zdjęcie i pomyślałam,że pięknie byłoby spędzić wieczór/noc pod gwiazdami przy ognisku,albo nie,w ciszy, obok kogoś (niekoniecznie płci odmiennej ),do kogo mówić nie trzeba,aby wszystko usłyszał. smile
      • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 12:53
        To jakaś propozycja? suspicious wiesz co... też się ostatnio zastanwiałam nad płcią big_grin i to nie byłby taki głupi pomysł wink z kobitami też się można dogadać wink
        Hmmm może kiedyś posłucham Cię w ciszy.... kto wie wink
        • 81belona30 Re: Koniec. 18.08.13, 13:24
          -smile kto wie. Oczywiście,kobiety najlepiej bawią się same-big_grin
    • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 15:12
      ja bym jeszcze z raz nawiązała, Hashi, znaczy powiązała Cię może nie z samą osobą, ale nazwałabym to syndromem velvettowej czy jakoś takwink ale może mi przejdzie pomysł na ten przykład z braku czasu... wink
      • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 16:56
        Yyyy... uncertain
        Nie wiem czy dobrze zrozumialam...
        No coments.

Tak byloby najlepiej ale tylko cos powiem. Nie wiem dokladnie do czego odnosi sie ten syndrom. Moze wygladam na nieprawdziwa ale jak moze byc inaczej skoro jestem wirtualna big_grin kto mnie zna lepiej.... Nie ma zludzen... Chyba suspicious
        Wiem, ze duzo pisze i to takich niepotrzebnych glupotek. Pisze czasem co widze a nawet zdarzaly sie momenty ze pokazalam co czuje.... Mowilam dlaczego to robie... Tak jest mi latwiej.
        Aaa i sama dla siebie jestem trollem ale robie cos wrecz odwrotnego... Nie probuje siebie zniszczyc.

Kto zna, ten wie lepiej wink
        • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 17:59
          http://images10.fotosik.pl/2514/6b560beaa7b8f835med.jpg

się nie focha (i zwłaszcza nie straszy, że będzie odchodzić albo się już nigdy nie odezwie czy cuś wink), bo to będzie znaczyło, że została zainfekowana jednym z syndromów powiedzmy "papierowych" wink inna sprawa, że papier jest najtrwalszym nośnikiem, ale nie mam na myśli wersji łazienkowej wink dla złagodzenia zdaje mi się interpretacji nie zgodnej z moimi intencjami - powyższy skrzydlaty winksmile

spieszę z wyjaśnieniem w jaki sposób Twego imienia chciałam użyć w połączeniu z niewymienianą - drugi jak dla mnie objaw symptomu - budowanie sobie grupki wsparcia (sławny trójkącik, do którego zostałaś włączona wraz z Sad), ale nie takiego zwykłego, co to wiadomo, że z niektórymi łatwiej się gada niż z innymi, ale opartej na spolaryzowaniu sympatii - "Was kocham, bo jesteście miłe, w lot rozumiecie o co mi chodzi w przeciwieństwie do innych, którzy mnie gnębią, nie chcą rozmawiać, posądzają" itp.
          więc to są dla mnie symptomy i czy ktoś jest ową czy nie jest, mnie osobiście takie zachowania do zachowującej się zniechęcają ot i tyle, a każdy niech sobie będzie kim tam chce wink
          • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 18:55
            Zastanawiałam się co to za drapieżnik... przyszła mi myśl, że być może to jest bielik ale później: "to chyba musi być orzeł przedni" wink nie znam się na drapieżnych suspicious choć pustułkę uwielbiam smile
            Wiesz jakie zachwycające i zapirające dech w piersiach są loty godowe ptaków drapieżnych? Szczepiają się oboje szponami, wykonują akrobatyczne fikołki i pikują w dół, w osttaniej chwili tuż przed zimią rozłączają się. Niezwykłe zaufnie po obu stronach wink

ojjjj miałam już wiecej nie wspominać o Papierzance...
            Powiem, żeby była jasność. Na początku jak tu przyszłam na forum fakt, pisałam trochę z blue i nazwaliśm się trójkącikiem smile ale... wtedy ona nie przejawiała zachowań chorobowych, była normlana, nie manipulowała ludzmi, choć była trochę za słodka suspicious tzn. za bardzo się spoufalała. Z resztą wszytskim dobrze się z nią wtedy pisało suspicious Zauważ, że później gdy zaczęła mieć schizy odciełam się od niej a nawet wczęsniej, zanim przyszła Marta - inna. Widziała w Papierzance dziwne historyjki, np. chłopczyka z lodem i chlopca z gitarą, nie potrafiłam uwierzyć. Gdy brak u mnie zaufania wycofuję się.

Nie mam zamiaru odchodzić suspicious nigdy tak nie pisałam a jedynie, że musze się wyciszyć... mam takie momenty, chyba jak kazdy. Z reguły staram sie nie fochać wink jak już to czasem lubie się podroczyć smile
            A Ty Amber, dobrze, że masz swoje zdanie, doceniam to smile

Mam nadzieję, że to już serio koniec o Papierzance wink
            • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 19:24
              ten był chyba kontuzjowany, więc głównie pozował, czasem próbował odstraszać zbyt śmiałych... a znalazłam go szukające tego osobnika wink

http://images10.fotosik.pl/1859/2b8fc600aed0198bmed.jpg

szybko znaleźli się "wrogowie" a potem tylko proporcje się odwróciły tak, że "wrogów" było o wiele więcej niż "przyjaciół"... to odcięcie się mogło być bardzo bolesne i drażniące...
              coś mi mówi, że to nie koniec, ale czasem mam nadzieję się mylić wink
          • silencjariusz Re: Koniec. 18.08.13, 21:18
            To Twoja fotka?
            • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 21:39
              moja
              • silencjariusz Re: Koniec. 18.08.13, 21:43
                Ale nie z jakiegoś zoo?
                • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 21:50
                  takie nie całkiem zoo, ale i nie wolność, z Kadzidłowa
                  • silencjariusz Re: Koniec. 18.08.13, 21:58
                    Eee... to poszłaś na łatwiznę wink Ale fotka ładna.
                    • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 22:22
                      O Amberka, nieźle. Ja byłam pewna, że ta fotka z netu ściągnięta wink
                      Teraz jeszcze lepiej wygląda smile Czy to jest orzeł przedni?

Hmmm niedawno wróciłam z rowerka. Drugi raz byłąm oglądać stalowe motyle ale kiepsko dzisiaj było. Nie przelciał całkiem nade mną a obok uncertain

Nie o tym miało być, a o ptaszku. Tzn. tam w okolicy są jakieś drapieżne bo słuszałam je kiedyś i dzisiaj, nawet wieczorną porą. Nie mam pojęcia co to za ptaki, wiem mniej więcej skad dochodzą te odgłosy. Raz w pobliżu tego miejsca widziałam jakiegoś drapieżnego. Hmmm jakby miał żóltą głowę a reszta brunatna... Nie wiem czy to ten sam, który teraz wydawał odgłosy.
                      Wiesz Sil może co to za drapieżnik, bo ja jestem kiepska z tych zadziornych ptaków wink
                      • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 23:01
                        nic sobie uciąć nie dam, który to z nich, w sumie wystarcza mi jeśli popatrzą w obiektyw wink
                        • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 23:05
                          zajmujesz się fotografowaniem?
                          Masz jeszcze coś w zanadrzu? ^^
                          Nie musi to być ptaszek wink
                          • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 23:27
                            się relaksuję między innymi tak wink
                            jeśli nie musi być ptak, to jedna z moich ulubienic wink
                            http://images10.fotosik.pl/1659/21518e76762dfbecmed.jpg
                            • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 23:43
                              Świetna smile
                              Z początku myślałam, ze to wiewióra a czy to czasem nie łasica?

Masz coś jeszcze ^^?
                              • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 23:58
                                chyba wiewióra... ale ją wie, przemknęła jak błyskawica wink zdziwiłam się oglądając zdjęcia, że jest i to całkiem ostra wink
                                rzuć okiem do swej wizytówki wink
                                • hashimotka88 Re: Koniec. 19.08.13, 00:11
                                  yyy łasica by chyba po drzewie tak nie chodziła uncertain
                                  ale ta wiewióra wyjątkowo smukła smile

> rzuć okiem do swej wizytówki wink
                                  Nie musiałam rzucać okiem tongue_out
                                  Jak tylko zobaczyłam ważkę a u dołu napis od razu go wgooglowałam i Ciebie znalazłam.
                                  Świetne masz te zdjęcia smile

Mi kiedyś chodziło po głowie, ze mogłabym gdzieś swoje wrzucić ale one takie... marniutkie...
                                  Ani jakości nie mają dobrej uncertain
                                  Telefon zawsze mam pod ręką więc coś uchwycę i zatrzymam w pikselach wink ale głównie dla siebie suspicious
                      • silencjariusz Re: Koniec. 18.08.13, 23:12
                        A ten ptaszek Amberki to nie będzie orlik krzykliwy?
                        https://lzdkrynica.ur.krakow.pl/zasoby/37/orlik%20krzykliwy5.jpg
                        Ale to jest tylko gdybanie. Bo nie znam się zupełnie.
                        Co do żółtej głowy to też nie wiem. Rzuć okiem na okładkę "Poznajemy ptaki drapieżne" Kruszewicza.
                        • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 23:33
                          hheheh Kruszewicz jest mi dobrze znany, kartkowałam go kiedyś i do bibligrafii użyłam wink

Co do tego ptaka drapieżnego to nadal nie wiem... teraz troszku przeglądnęłam ale nie trafiłam. On miał jakby całą głowę żóltawą, tak myślę...
                          Bede musiała lepeij kiedyś przyjrzeć się tym ptaszkom o ile je zobaczę. Sądze jednak, że jeszcze usłyszę wink może po tym poznam... jak nagram i porównam wink

Jak tak przeglądałam te drapieżniki to trafiłam na jednego, na kanie, która coś mi przypomniała. Kiedyś, chyba dwa lata temu, widziłam drapieżnego i nie miałam pojęcia co to za gatunek. Miał charakterystyczne czarne "paluchy" na skrzydłach i nie wiem czy nie miał białęj głowy. Teraz jak patrzylam na zdjęcia to przyszło mi do głowy, że to moze kania. Wczęśniej myślałam, że jakis błotniak stawowy, bo widziałam nad stawem wink
                    • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 23:04
                      albo łatwizna, albo fart, zawsze coś się znajdzie, ale dzięki za jakby komplement czy cuś wink
                      myślisz, że w zoo jest tak łatwo zrobić fajne zdjęcie??
                      • silencjariusz Re: Koniec. 18.08.13, 23:17
                        Trochę łatwiej. Choćby z tego powodu, że ptaki przebywają w wolierze.
                        • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 23:35
                          ptaków w zoo prawie się nie daje zrobić właśnie przez ogrodzenia, gęste siatki, krateczki, tyle że wiadomo gdzie są...
                          • silencjariusz Re: Koniec. 19.08.13, 17:10
                            Słuszna uwaga. Czyli jednak nie poszłaś na łatwiznę.
                      • stefcia41 Re: Koniec. 18.08.13, 23:18
                        no lew nam się nieźle kiedyś udał smile
                        • stefcia41 Re: Koniec. 18.08.13, 23:19
                          za cholere nie wiem jak Wy te zdjęcia tu wklejacie suspicious
                          • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 23:32
                            ja przez fotosika, a przez floga się nie da?? tam gdzieś masz gołąbka wink tylko wcześniej trzeba wrzucić tam a ja mam od jakiegoś czasu lenia do obróbki, aż Mamcia narzeka, że nie ma co oglądać, zima za krótka znów była... wink
                            • stefcia41 Re: Koniec. 18.08.13, 23:38
                              sie linkuje cały fotoblog
                              no bez przesady wink ja chciałam tylko kuzyna Twojego gołąbka wink
                              • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 23:51
                                https://s10.flog.pl/media/foto_middle/7547254_popatrz-mi-w-oczy-.jpg
                                malutki znaczek po prawej pod zdjęciem i jest tak wink ale dziwne toto jednak
                                • stefcia41 Re: Koniec. 18.08.13, 23:55
                                  https://s2.flog.pl/media/foto_middle/5168035_popozowac-troche-niech-bedzie-.jpg

O! Działa big_grin
                                  • green.amber Re: Koniec. 19.08.13, 00:02
                                    to rzeczywiście kuzyn wink dobranoc się z Państwem wink
                                  • hashimotka88 Re: Koniec. 19.08.13, 00:18
                                    Oooo kolejną wyczaiłam na flogu smile
                                    Jest na co popatrzeć. Piękne zdjęcia smile
                                    Moje oczy się dzisiaj pouśmeichały a usta otworzyły i zaczęły patrzeć big_grin
                  • stefcia41 Re: Koniec. 18.08.13, 23:04
                    tak? a mnie się wydawało że znam tego gołębia wink
                    tak jak i biedronki wink
                    • green.amber Re: Koniec. 18.08.13, 23:09
                      znasz znasz wink
                      • stefcia41 Re: Koniec. 18.08.13, 23:11
                        mam gdzieś kuzyna, ale nie wiem gdzie smile
    • najall Re: Koniec. 18.08.13, 15:39
      Dziewczyny ależ macie piękne .. ptaszki? big_grin
      • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 17:00
        O jaaaa big_grin
        A ja tak dlugo nie pokazywalam swojego ptaszka suspicious
        Malutki Ci on. Mniejszy nawet od wrobelka. Zwykly szaraczek ale niezly z niego spiewaczek wink
        • najall Re: Koniec. 18.08.13, 18:46
          Przeciez wiemy że nie wielkość a technika big_grin
          • hashimotka88 Re: Koniec. 18.08.13, 22:52
            Ano technika najważniejsza wink A wróbelek mimo, że większy ma kiepski zasób sylab: zna tylko ćwir-ćwir. Szara, malutka piegża ma trochę wiecej w swoim repertuarze, lepszą ma technikę zachwycania wink
            aKnarka sylaby są nazywane seksownymi smile

Dla mnie ten jest niezwykle seksownym ptaszkiem ^^ Łozówka taki nasz polski lirogon. Kiedyś nawet nagrałam jego odgłos bo mnie zaciekawił wink ale nie jestem pewna czy go widziałam. Bardzo podobny do innych szaraczków suspicious wink

A tu lirogon
            Niezwykły ptak żyjący w Australii. Potrafii naśladować odgłosy innych ptaków ale również dźwieki takie jak piłę mechaniczną, alarm, odgłos silnika samochódu czy szczekanie psa. Jest przeartystą smile
            • najall Re: Koniec. 19.08.13, 17:37
              Piękne, ten Liro duży jest, a łozówka śliczna big_grin
    • hashimotka88 Re: Koniec. 20.08.13, 03:55
      Nie wiedzialam gdzie sie mam podpiac.... Doszlam do wniosku, ze najlepiej chyba bedzie na sam koniec suspicious chcialam tylko powiedziec kto wlasnie do mnie przyszedl.... Kto mnie na momencim odwiedzil i obudzil suspicious pomuskal mnie troszeczke i odszedl... A na dodatek trzasnal drzwiami.
      Byl jak ten wicher... uncertain nic dziwnego... Bo to wlasnie byl wicher big_grin wszedl do srodka bez pukania, porozgladal sie, trzasnal drzwiami i wyszedl. I cisza znowu nastapila. Czego on tutaj tak w ogole szukal ?
      Moze chcial mnie oblukac suspicious albo cos mi zabrac... No nie wiem.... Dziwny ten.gosciu byl. Nie umial sie zachowac. Ani dzien dobry, ani dowidzenia. Tylko halasu narobil suspicious ciekawe czy w ogole bylo po co...
      • hashimotka88 Re: Koniec. 20.08.13, 04:32
        Podnioslam w gore, zeby od razu jasne nie bylo, kto dzisiejszej nocy tak nachalnie do mnie wszedlwink
        Teraz juz serio wypada.sie przespac z ta mysla i jego wkroczeniem...
        Koniec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka