Dodaj do ulubionych

Drugi ślub

19.04.14, 18:44
Na sąsiednim wątku jest dyskusja na temat ślubu 30-letniej kobiety po rozwodzie.
Jedna z dyskutantek wyraziła swoje zdanie...

Bądź wyrozumiała - drugi ślub i to w wieku dopiero 30 lat to jednak mega obciach.
Wszyscy rozwodnicy - nawet ci którzy pierwszy ślub robili z pompą na 300 osób -
nagle za drugim razem "chcą kameralnie".
Córka siostry czuje, że jej drugie małżeństwo też na 99% nie przetrwa (bo skoro nie chciało jej się ratować pierwszego - czyli prawdziwego - małżeństwa, to tym bardziej drugiego czyli pseudo małżeństwa nie będzie ratować).

Poza tym chodzą anegdotki, że na drugim ślubie w czasie przysięgi "dopóki śmierć nas nie rozłączy" goście tarzają się ze śmiechu, jedną z zabaw weselnych są zakłady wśród gości "ile tym razem to potrwa", a panny młode podobno rzucają poszarganym welonem, przed którym inne kobiety uciekają (bo jak trafi cię welon takiej przechodzonej panny młodej to ty też będziesz rozwódką i pucharem przechodnim).

Nawet moja mama, która swojemu ukochanemu chrześniakowi dała 2.500 zł w prezencie - a było to 12 lat temu, teraz na drugi ślub się zastanawia czy w ogóle pójść bo jak stwierdziła - nie ma za bardzo brać udziału w takiej szopce - bo taki
drugi ślub to ni ślub, ni pogrzeb, a atmosfera najczęściej jest gorsza niż na stypie. W końcu jest to jakby nie patrzyć święto ludzi, którym w życiu nie wyszło.

Koniec cytatu.
Obserwuj wątek
    • raziel24 Re: Drugi ślub 19.04.14, 20:36
      Kto był na takim ślubie ten wiesmile Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że faktycznie to może nie być to samo ale to pewnie zależy od tych głównie zainteresowanych
    • tygrysgreen Re: Drugi ślub 20.04.14, 19:46
      okropność
      odechciewa się kontaktów z tzw normalnymi ludźmi
      jak to dobrze, że ja mimo 3 mężów, nawet 1 wesela nie miałam, nie mieli o czym plotkować
      • marek-1002 Re: Drugi ślub 20.04.14, 21:43
        Tzw. normalni ludzie, to pewnie by zgodnie orzekli, że skoro nie udało Ci się wyprawić nawet jednego wesela, to nic dziwnego, że i żadnego chłopa nie udało Ci się utrzymać (jak jaki obecnie jest, to pewnie i tak tylko tymczasowy, i już robią zakłady ile jeszcze wytrzyma). Normalne ludzie zawsze wiedzą lepiej i wszystko im się bezbłędnie układa w określona całość. wink
      • tapatik Re: Drugi ślub 21.04.14, 09:51
        Zapewniam Cię, że normalni ludzie na pewno znajdą pomysł, aby plotkować i o Tobie, bo jak to tak, żyje sobie taka i nawet poplotkować o Niej nie można?
        Szczególnie jak masz dzieci, psa i kota.
        Jeszcze ktoś pomyśli, że jesteś szczęśliwa.
    • czarny.onyks Re: Drugi ślub 20.04.14, 20:03
      ja to chyba z innego świata jestem........
      nie chcą to nie idą...nie dają prezentu..i po problemie...

czasem ludziom po prostu nie wychodzi....i to, że poznają kogoś i chcą być razem ...to źle?
      • marek-1002 Re: Drugi ślub 20.04.14, 21:48
        To bardzo dobrze, że ludziom czasem po prostu nie wychodzi. Dzięki temu ci tzw. normalni mogą poczuć się lepiej wink
    • witrood Re: Drugi ślub 20.04.14, 20:15
      Ja znam przypadek: pierwszy ślub - rozwód - drugi ślub - rozwód. I to wszystko przed 30. Na obu byłem obecny. Nie tarzałem się ze śmiechu, bo ani zawistny i złośliwy nie jestem ani to nie moja sprawa ani moje wybory. Ogólnie kibicowałem, a że wyszło jak wyszło, to na to wpływu nie mam. wink
    • witamina_b12 Re: Drugi ślub 20.04.14, 20:50
      Czyli jak pierwszy miałam kameralny to drugi mogę z pompą? wink
      • czarny.onyks Re: Drugi ślub 20.04.14, 20:57
        ...będziemy zaproszeni?big_grin tongue_out big_grin
        • witamina_b12 Re: Drugi ślub 20.04.14, 21:03
          Obiecuje smile)
          • czarny.onyks Re: Drugi ślub 20.04.14, 22:02
            a wcześniej zrobimy sobie....już nie panieński...ale popierwszomężowy tongue_out
      • tapatik Re: Drugi ślub 21.04.14, 09:53
        witamina_b12 napisała:

> Czyli jak pierwszy miałam kameralny to drugi mogę z pompą? wink

Mam kumpla strażaka, zapytam się jak można pompę zorganizować.
    • margott70 Re: Drugi ślub 21.04.14, 14:49
      Ludzie to zachłanni są. Jeden ślub na jedno życie wystarczyć powinien. Jakby bez ślubu się nie dało...wink
      • anirat Re: Drugi ślub 21.04.14, 21:48
        Róznie bywa, dla mnie niech każdy robi jak uważa. Ja już siebie nie wyobrażam sobie nawet w pierwszym ślubie, jakos tak.... dziwnie.
        • tapatik Re: Drugi ślub 22.04.14, 07:49
          Przeskocz od razu do drugiego. Co się będziesz z pierwszym męczyć.
          • anirat Re: Drugi ślub 22.04.14, 09:05
            Łatwo powiedzieć!
    • witamina_b12 Re: Drugi ślub 21.04.14, 15:17
      No nie wiem... Partnerskie nawet nie przeszły a co dopiero to... wink
    • room208 Re: Drugi ślub 30.05.14, 01:28
      Co za głupi pogląd! Czasem ludziom w życiu nie wychodzi, także w małżeństwie, ale to nie znaczy, że nie można sobie dać drugiej sznasy. I dlatego drugi ślub to nie prawdziwy ślub? Tak mówią tylko katolicy, którzy w swej wierze zapomnieli o tym, że ludzie są ułomni, ale wciąż pragną miłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka