temperufka.zelona 23.08.14, 16:35 cos masakrycznie kalorycznego ale pysznego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tdf-888 Re: co na obiad?? 23.08.14, 16:38 czyli wódka czysta i kremówki papieskie. na zdrowie, smacznego. Odpowiedz Link
temperufka.zelona Re: co na obiad?? 23.08.14, 16:43 wodka kaloryczna? to raczej zestaw dla bulimiczek, latwo po nim wiadomo co (bo nie wiem czy o "zerzyganiu" tu mozba pisac). Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: co na obiad?? 23.08.14, 16:44 racuchy z jabłkiem i węgierką się smażą właśnie sobie chlapnęłam rozgrzanym tłuszczem w oko... buuu... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:36 Placki ziemniaczane z sosem jogurtowo - pietruszkowym. Pycha Odpowiedz Link
tdf-888 Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:53 nie lubię placków, nie lubię mącznych, ziemniaczanych, nie lubię tej gliny; z placka po węgiersku wyjadam tylko gulasz ja to ziemniaki z wody (brońcię smażone) i makaron. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: co na obiad?? 23.08.14, 18:03 A czy z placki z wyrzoskami Tadeusz kosztował? Albo grillowanego ziemniaka czy jadł? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: co na obiad?? 23.08.14, 18:09 z wyrzoskami to nie i nawet jakcoś nie tak napisałaś, to nie wiem o co chodzi ziemniaka pieczonego jadłem, z jakimś właśnie takim sosikiem śmietanowo-koperkowym, daje radę, no ale to jako dodatek. aaaa.. właśnie zaproszenie na grilla odrzuciłem. najadłem się (ja to po plebejsku - fasolki po bretońsku) i już nie myślałem żołądkiem i nie chciało mi się ruszać. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: co na obiad?? 23.08.14, 18:15 Z wyrzoskami dobre, ale w większych ilościach trzeba by jakimi procentami popić bo zamulają. A grill to i u mnie miał dziś być ale na szczęście zaczęło padać Odpowiedz Link
marisella Re: co na obiad?? 23.08.14, 18:16 tdf-888 napisał: > ziemniaka pieczonego jadłem, z jakimś właśnie takim sosikiem śmietanowo-koperko > wym, daje radę, no ale to jako dodatek. Wybierz się tu na ziemniaka, polecam w wersji po węgiersku albo "polskie smaki" (z kubkiem zsiadłego mleka ) Wprawdzie do Gdańska kawałek, ale warto Grupowo w marcu oświadczałyśmy się kucharzowi (niestety, żadnej nie chciał ) Odpowiedz Link
marisella Tu... 23.08.14, 18:18 Ach, ach... nieuwaga Tu: www.barpodryba.pl/ www.facebook.com/barpodryba?fref=ts Odpowiedz Link
marisella Re: Tu... 23.08.14, 18:32 No widzisz, a dopiero twierdziłeś, że nie lubisz takich słodkości Odpowiedz Link
marisella Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:42 temperufka.zelona napisała: > cos masakrycznie kalorycznego ale pysznego. Smażone w pomarańczowym karmelu naleśniki Suzette Odpowiedz Link
tdf-888 Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:48 eee.. naleśniki na obiad? co wy tak wszystkie na słodko? na obiad to zupa; mięso, sos, ziemniaki, surówka. ciekawe czemu ja nie jestem tak za słodyczami... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:50 tdf-888 napisał: > czemu ja nie jestem tak za słodyczami... A kremówki papieskie to niby z czego są zrobione? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:52 nie no weź to był żart. nie usiadłbym do takiego zestawu za chiny ludowe Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:53 Nawet jakby Ci jaka panna na deser podała? Odpowiedz Link
marisella Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:53 Nie widzę problemu w obiedzie na słodko, jeśli ktoś lubi. Ale ja ogólnie nie widzę problemu w zjedzeniu na obiad kanapek, a na śniadanie zupy Nie jestem przywiązana do tradycyjnego podziału na potrawy śniadaniowe, obiadowe i na kolację Zaproponowałam więc po prostu najbardziej masakrycznie kaloryczną, ale pyszną potrawę, która mi przyszła do głowy Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:48 Udziec z indyka - pieczeń w marynacie miodowo-musztardowej, ziemniaki pure i kukurydza z maselkiem - kolba. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:53 Synka już mam, teraz wolałabym córeczkę Odpowiedz Link
temperufka.zelona Re: co na obiad?? 23.08.14, 18:21 to ja sie nadam, to nic ze lekutko starszawa. twoj zestaw to moja bajka, tylko zdolnosci u mnie brak. Odpowiedz Link
temperufka.zelona Re: co na obiad?? 23.08.14, 18:38 ale nie marudze przy jedzeniu. oj tam, przynajmniej wesolo bedziesz miala, nie bedziesz sie nudzila. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:50 to wybieram! tylko zamiast tej kolby se surówkę coleslaw w sklepie dokupię no chyba że ktoś zamiast indyka ma bitki wołowe albo jakieś inne konkretniejsze niż drób mięso. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:52 a z jakiej musztardy ta marynata? i z jakiego miodu? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: co na obiad?? 23.08.14, 17:57 Musztarda hmm zwykła zresztą każda daje radę; a miód wielokwiatowy a i patryka do tego - w proszku przyprawa. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: co na obiad?? 23.08.14, 18:12 będę próbować zatem, efekt zapodam Odpowiedz Link