Dodaj do ulubionych

dowartosciowanie

07.09.14, 14:10
nawet nie sadzilam, ze bylo mi to tak potrzebne. kurcze, nawet nie zdawalam sobie sprawy, ze przestalam czuc sie kobieta, nawet nie atrakcyjna kobieta, a w ogole KOBIETA.
i sie poryczalam dzisiaj, przed chwila po raz drugi, a pierwszy byl przy zupelnie obcym czlowieku. ale moze od poczatku.
u mnie nadal te warsztaty z integracja i niepelnosprawnoscia w tle, jestem tu tylko obserwatorem, ale to co juz z tego wynioslam to az niemozliwe, ze tak wiele, tak wiele dla siebie zabralam. a dzisiaj mialam sesje fotograficzna na plazy, tak dla fanu mialo byc. fotografem byl niezwykly chlopak, na wozku, ktory swoja energia moglby obdzielic z dziesiec osob. facet ten mial wypadek latajac z moto (czy paro) lotnia, po zalamaniu, ktore przezyl wrocil znow do zywych, a foto jest najwieksza pasja (zaraz po kobietach chyba wink ). noajdde, ja ci musze do niego namiary przekazac, bo facet od kobiet (slicznych, bo glownie modelek) opedzic sie nie moze.
i ta sesja dzisiaj, i foty, ktore obejrzalam, i az trudno mi bylo uwierzyc, ze to moje, przypomnialo mi to, ze kobieta jestem. wink
Obserwuj wątek
    • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 14:15
      i jeszcze co mnie wkyrzylo przegladajac jego modelki i foty w necie, ze panny z takimi cyckami deklaruja, ze nosza rozmiar xs, o ile dupa i cala reszta wlezie, to cycki za cholere nie zmieszcza sie, wiem cos o tym, moj odwieczny problem z dopasowaniem sukienek.
      • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 15:00
        temperufka.zelona napisała:

> wiem cos o tym, moj odwieczny problem
        > z dopasowaniem sukienek.

To ja Ci polecam na te problemy BiuBiu Kingi:
        biubiu.pl/
        i Urkye Uli:
        www.urkye.pl/
        Najlepiej wcześniej odwiedzając ten wątek, jeśli mógłby się okazać pomocny w kwestii bardziej jeszcze niż sukienka podstawowej wink
        • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 15:26
          ja wole stacjonarne sklepy, musze przymierzyc, dopasowac, jakosc materialu sprawdzic.
          a rozmiar znam, no bez przesady. wink
          • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 15:43

> ja wole stacjonarne sklepy, musze przymierzyc, dopasowac, jakosc materialu spra
            > wdzic.

Myślisz, że ja kupuję bez mierzenia? wink Też mierzę i oceniam, tylko w domu smile Mierzę, oceniam, co mi pasuje to zostawiam, a co nie - odsyłam. Każdy tego typu sklep tak działa smile
            I to, poza szyciem na miarę, jest moim absolutnie ulubionym sposobem robienia zakupów (bez biegania po galeriach handlowych, czekania na przymierzalnie i frustrowania się, że cały sklep ciuchów, a ja i tak mam za wielki tyłek, żeby się w cokolwiek wcisnąć wink)
            Pan Henio Listonosz przynosi mi rano paczuszkę, w wolnej chwili się nią zajmuję i mam 10 (czy tam teraz 14) dni na to, żeby się zastanowić, czy to rzeczywiście tego chciałam smile

W każdym razie jeśli będziesz miała ochotę sprawdzić, to BiuBiu jest dostępne w Warszawie na Wolskiej w Bra Dreams u Dorotki, jeśli dobrze pamiętam, a tu są sklepy prowadzące Urkye:
            www.urkye.pl/pl/i/Sklepy-stacjonarne/21
            Może gdzieś akurat będziesz mieć kiedyś po drodze smile

> a rozmiar znam, no bez przesady. wink

Dlatego napisałam, że "jeśli" smile Tak na wszelki wypadek, bo wiele kobiet ciągle jeszcze katuje się jakimś 75B i są zdziwione, kiedy się okazuje, że ich rozmiar to w rzeczywistości bardziej 65H, a stanik może być wygodą, a nie utrapieniem wink
            • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 15:51
              75b, jakie zycie byloby prostsze. big_grin we wszystko bym sie zmiescila i nie chodzilabym w za duzych koszulkach zeby unikac spojrzen. big_grin
              a to szycie na miare, to masz krawcowa czy sama szyjesz? bo ja, nie chce sie chwalic oczywiscie, ale tego lata kilka fantastycznych sukienek sobie sama sprawilam. smile
              • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 17:10

> 75b, jakie zycie byloby prostsze. big_grin we wszystko bym sie zmiescila

E tam, to że się wciśniesz w 75B zamiast tego 65H powiedzmy, to jeszcze nie zmieni istoty rzeczy, że tak to ujmę wink

Chyba że mówisz o takim prawidłowo dobranym 75B, ale to raczej dość rzadkie zjawisko. Mąż mojej koleżanki kiedyś się wymierzył i wyszło, że faktycznie taki powinien nosić, gdyby odczuwał potrzebę (tak mała miseczka przy dość szerokim obwodzie... smile)
                Niestety, na przymiarki nie dał się namówić wink

> i nie chod
                > zilabym w za duzych koszulkach zeby unikac spojrzen. big_grin

Jak teraz unikasz to też byś unikała, tylko pewnie z jakiegoś innego powodu smile Ręka, noga czy biust to nie jest ukradziony portfel, żeby się go trzeba było wstydzić wink

> a to szycie na miare, to masz krawcowa czy sama szyjesz? bo ja, nie chce sie ch
                > walic oczywiscie, ale tego lata kilka fantastycznych sukienek sobie sama sprawi
                > lam. smile

Nieee... Mam pojęcie i mam maszynę, ale jakoś sama nie mogę się zabrać za grubsze szycie, może dlatego, że mam najlepszą na świecie krawcową, która wiem, że zrobi to ode mnie sto razy lepiej smile Szyje jak nikt, tylko terminy ma długie, zwłaszcza dla mnie wink
                • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 17:37
                  w b nawet nie bede probowala sie wcisnac, to jak sport ekstremalny. big_grin
                  ja sie cyckow swoich nie wstydze, ale nie lubie jak ktos sie we mnie (albo w moje cycki) wgapia, jezeli moge to unikam prowokowania takich sytuacji, szczegolnie u mnie na wsi, bo ludzi zbyt dobrze nie znam, a ze sama mieszkam to boje sie lekutko takiemu wgapiaczowi odpyszczyc cos, bo nie wiem czego po takim typie spodziewac sie mozna. big_grin
                  a nie lepiej samej sprobowac cos uszyc? wiesz jaka satysfakcja? smile
                  • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 17:55

> ja sie cyckow swoich nie wstydze, ale nie lubie jak ktos sie we mnie (albo w mo
                    > je cycki) wgapia, jezeli moge to unikam prowokowania takich sytuacji, szczegoln
                    > ie u mnie na wsi, bo ludzi zbyt dobrze nie znam, a ze sama mieszkam to boje sie
                    > lekutko takiemu wgapiaczowi odpyszczyc cos, bo nie wiem czego po takim typie s
                    > podziewac sie mozna. big_grin

Też mieszkam sama na wsi, którą nie do końca znam, więc wiem o czym mówisz smile U mnie na wszelkie zaczepki (najczęściej obleśne, ale jednak z sympatią wypowiadane) sprawdza się zwyczajne uśmiechnięcie się bez szczególnego przy tym komunikatu i pójście dalej wink

> a nie lepiej samej sprobowac cos uszyc? wiesz jaka satysfakcja? smile

Kochana, mówisz do jednej z największych fanek handmade'ów i DIY wink Więc owszem, wiem, bo generalnie wszystko co się da, robię sama, lubię się też otaczać przedmiotami zrobionymi przez przyjaciół i znajomych smile

Ale jak chce mieć portki porządnie uszyte, to wolę to zwalić na mamulę, bo ona ma w tym dziesiąt lat wprawy smile Albo jak mi trzeba sukienki na jakieś weselicho - wiesz, ładnemu we wszystkim ładnie, wiec gdybym urodą grzeszyła i ciałem nadobnym, to bym zaryzykowała. A tak wolę choć przyodzienie mieć porządnie odszyte, skoro ja za naczelnego paszteta robić będę wink
                    • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 18:01
                      a w wizytowce masz krakow. big_grin
                      ja to z prawdziwej wsi jestem, moze nawet z siola.
                      • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:57

> a w wizytowce masz krakow. big_grin
                        > ja to z prawdziwej wsi jestem, moze nawet z siola.

A no mam, bo podejrzewam, że większość ludzi bardziej Kraków kojarzy na mapie, niż moją wioseczke na 306 mieszkańców wink A i nazwa wioseczki byłaby praktycznie moim adresem, bo wiadomo jak to na wsi... w sklepie zapytasz, i zaraz Ci powiedzą gdzie mieszkam wink Wiec tak się przytajniaczyłam wink

Zresztą całe życie z wyjątkiem trzech lat ostatnich przemieszkałam w Krakowie, wioseczka jest oddalona o niespełna pół godziny busikiem, który jeździ co parę minut, ja do Krakowa dalej parę razy w tygodniu zajeżdżam na gimnastykę, do rodziny, znajomych, więc w sumie czuję się krakowianką-nowohucianką smile
                  • pandorka85 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 17:55
                    Ja z moim 75b czuję się jakbym ledwo miała biust wink I chyba dlatego nie noszę sukienek, bo jakoś tak średnio to wygląda.
                    • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 17:59
                      ale przynajmniej jak biegasz to ci sie nic nie obciera, bo sorki ale stanik moze byc do biegania najlepszy z mozliwych, a straty i tak sa.
                      • pandorka85 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 18:09
                        I tak nie biegam wink
                        • facet699 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 18:13
                          najwspanialsza czynność zaraz po seksie i zakochaniu, polecam wink
                          • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 18:22
                            dla niektorych jest nawet substytutem seksu. big_grin
                            • facet699 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 18:31
                              mówisz? Ech za wcześnie mi kolana wysiadają sad'''
                              • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 18:41
                                czyli jednak bardziej do seksu sie nadajesz niz biegania. wink
                                ja mam odwrotnie. big_grin
                                • facet699 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 18:46
                                  no nie wiem, nie wiem. Za stary jestem na przechwałki wink Jedynie co stwierdzam to lubię biegać acz są problemy
                          • pandorka85 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 22:44
                            Próbowałam, nie daję rady, z seksem idzie mi sprawniej wink
                      • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 18:55

> ale przynajmniej jak biegasz to ci sie nic nie obciera, bo sorki ale stanik moz
                        > e byc do biegania najlepszy z mozliwych, a straty i tak sa.

Spróbuj sobie Shock Absorberów - ogólnego albo do biegania na przykład smile
                        www.figleaves.com/uk/product/BB-B4490/Shock-Absorber-Max-Sports-Bra-Top-Level-4/?size=&colour=Black
                        www.figleaves.com/uk/product/BB-B5044/Shock-Absorber-Run-Sports-Bra/?size=&colour=Black
                        Zbierają całkiem dobre opinie i to od osób, które biegają dużo smile Tu masz wynik testu Uli (tej samej zresztą, do której należy ta linkowana marka Urkye), która szykowała się w nim do półmaratonu smile
                        stanikomania.blox.pl/2012/01/Biust-w-ruchu-Freya-Active-Soft-Cup-vs-Shock.html
                        stanikomania.blox.pl/2009/04/Nauka-w-sluzbie-biustu.html
                • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 19:45
                  Ech no... ja to bym chciała żeby mnie w ktoś tak profesjonalnie pomierzył żebym wiedziała czy to jest A czy B suspicious
                  Bo gdzież mnie tam do H big_grin
                  • margott70 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 19:49
                    Mi to nawet trudno sobie wyobrazić jak to H może wyglądaćwink
                    • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 19:50
                      Ja to, szczerze się przyznam, wolę sobie nawet nie wyobrażać wink
                      • marisella NaGie biusty ;) 07.09.14, 20:39
                        szarlotka_ja napisała:

> Ja to, szczerze się przyznam, wolę sobie nawet nie wyobrażać wink

To jest myślenie stereotypami smile Takie na przykład 75H to jest zupełnie przeciętny rozmiar biustu, nie obejrzałabyś się na ulicy wink

Tutaj masz zdjęcie najnormalniejszych w świecie kobiet (forumek), które w celach edukacyjnych pokazują swój biust w rozmiarach z miseczkami G lub GG (a H to tylko o dwa lub jeden rozmiar miseczki więcej smile)
                        Po kliknięciu w fotę otworzy się większa, można dokładniej obadać smile
                        img237.imageshack.us/img237/3075/akcjanagfina.jpg
                        • szarlotka_ja Re: NaGie biusty ;) 07.09.14, 20:44
                          Ekhm... nie odnajduję się w tym zestawie tongue_out wink
                          Jednak jestem jeszcze przed G tongue_out
                          • marisella Re: NaGie biusty ;) 12.09.14, 23:25
                            szarlotka_ja napisała:

> Ekhm... nie odnajduję się w tym zestawie tongue_out wink
                            > Jednak jestem jeszcze przed G tongue_out

Ale przyznasz, że gigantyczne to one nie są smile Ot, takie sobie, przeciętne, powiedziałabym smile

A a propos minimajzerów, skojarzyła mi się ta notka z metamorfozą, gdzie babeczka porzuciła 80D na rzecz 65FF smile
                            stanikomania.blox.pl/2008/10/Wyrzuc-minimizer-poczuj-sie-FFantastycznie.html
                            A z metamorfoz to jeszcze uwielbiam te dwie - tę za megawidoczną zmianę:
                            stanikomania.blox.pl/2009/04/Jak-dobrze-wygladac-w-bieliznie.html
                            a tę bo tak big_grin
                            stanikomania.blox.pl/2009/08/Babciny-biustonosz.html
                      • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:54
                        lepiej sobie nie wyobrazac, bo duze cycki brzydkie sa, ja tez wole takie male, z checia bym sobie takie przygarnela. wink
                  • silencjariusz Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:20
                    Służę pomocą. Mogę Szarlottowe walory zmierzyć.wink
                    • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:28
                      Ale Sil to pewnie by amatorsko podszedł do sprawy, a ja tak profesjonalnie rozmiar potrzebuję poznać tongue_out
                      • silencjariusz Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:34
                        Ależ ja właśnie profesjonalne pomiary wykonuję. Dłonie na walorach umieszczam i od razu wiem jaki to rozmiar.wink
                        • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:42
                          Taaa, jasne a potem: duże, małe... ups... tej pani podziękujemy, walory bardzo małe tongue_out
                          • silencjariusz Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:46
                            No co też Szarlotta opowiada. To byłoby bardzo nieprofesjonalne.
                            • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:56
                              A Sil to sobie zdaje sprawę z tego, że towar macany należy do macanta? tongue_out
                              • silencjariusz Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:02
                                Oczywiście. Z tym, że na zwrot towaru jest chyba przewidziany jakiś termin.tongue_out
                                • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:07
                                  Prosimy o rozważne dokonywanie zakupów. W tym sklepie zwroty nie są uwzględniane tongue_out
                                • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:09
                                  silencjariusz napisał:

> Oczywiście. Z tym, że na zwrot towaru jest chyba przewidziany jakiś termin.tongue_out

Tylko jeśli kupujesz na odległość, poza siedzibą firmy wink
                                  • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:53
                                    Paczaj Pani jak się szybko z zakupów wymigał big_grin
                                    • silencjariusz Re: dowartosciowanie 07.09.14, 22:39
                                      A bo tak zakupy robić bez uprzedniego zobaczenia towaru...tongue_out
                  • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:49
                    szarlotka_ja napisała:

> Ech no... ja to bym chciała żeby mnie w ktoś tak profesjonalnie pomierzył żebym
                    > wiedziała czy to jest A czy B suspicious

To się wybierz do jakiegoś dobrego sklepu z brafittingiem smile Jak będziesz w Krakowie, to mogę się z Tobą nawet przejść albo dostarczyć Ci dobre adresy smile U Ciebie nie orientuję się gdzie jest najbliższy, ale możesz sobie zerknąć na mapę smile
                    maps.google.com/maps/u/0/ms?msa=0&msid=117696992044816211829.00045c1efb1b90e69aa60&dg=feature
                    Pinezkami pooznaczane jest co trzeba smile

> Bo gdzież mnie tam do H big_grin

Też mi się tak kiedyś wydawało wink Rękami i nogami się wręcz wzbraniałam wink
                    • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:55
                      Była jedna taka babka u nas. Raz się do niej wybrałam i mi świetny stanik dobrała ale potem jakoś tak sklep zamknęła i zniknęła wink

A z tej mapy to wynika, że tylko w Polsce i Anglii się staniki szyje big_grin
                      • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:08
                        szarlotka_ja napisała:

> Była jedna taka babka u nas. Raz się do niej wybrałam i mi świetny stanik dobra
                        > ła ale potem jakoś tak sklep zamknęła i zniknęła wink

I to było A albo B? Nie sądzę smile

> A z tej mapy to wynika, że tylko w Polsce i Anglii się staniki szyje big_grin

No bo w sumie to trochę tak jest wink

A tak na serio - na mapie są oznaczone dobre sklepy z brafittingiem, a nie miejsca produkcji smile Co do szycia - jeszcze parę lat temu większość staników w rozmiarówce szerszej niż do D czy E to była produkcja brytyjska, głównie Freya i Panache. Dobrych sklepów w Polsce praktycznie nie było, jedno Intimo4you w Krakowie i Avocado w Poznaniu, tyle.

Teraz się to baaaaaardzo zmieniło, sklepów z brytyjczykami (już nie tylko Freya i Panache) jest cała masa, a i polska produkcja pojawiła się na rynku i całkiem daje radę smile Część jest nawet teraz eksportowana na wyspy smile

W 2008 roku pamiętam, jak Ewka Michalak zaczynała szyć swoje prototypy i testowała konstrukcje na forumkach podczas zlotów, a teraz ma już potężną szwalnię i naprrrrawdę daje radę smile www.ewa-michalak.pl/
                        Z Polskich marek jeszcze do polecenia Samanta, Gorsenia, KrisLine, Ava - te w każdym razie kojarzę tak od kopa, choć jest tego więcej smile
                        • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:20
                          Paczaj Pani ja tu nawet swój model odnalazłam www.ewa-michalak.pl/product-pol-561-CHP-Szarotka.html big_grin
                          Taki jest mój rozmiar a Ty mi cały czas duże pokazujesz tongue_out

Generalnie odkąd odkryłam tzw. staniki sportowe to się w nich lubuję albo wolę bez wink
                          Ale znam dziewczyny, które nawet w stanikach śpią suspicious
                          • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:25
                            szarlotka_ja napisała:

> Paczaj Pani ja tu nawet swój model odnalazłam www.ewa-michalak.pl/product-pol-561-CHP-Szarotka.html

big_grin

> Ale znam dziewczyny, które nawet w stanikach śpią suspicious

No dzień dobry smile
                            Ja też, jeśli nie ma powodu, żeby spać bez, wolę spać w smile O wiele wygodniej smile
                            • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:28
                              marisella napisała:

> No dzień dobry smile
                              > Ja też, jeśli nie ma powodu, żeby spać bez, wolę spać w smile O wiele wygodniej smile

Żartujesz chyba suspicious
                              Ja bym chyba umarła jakby mi kazali w staniku spać tongue_out
                              Jeszcze mi powiedz, że pod prysznic też w nim wchodzisz big_grin
                              • marisella Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:35
                                szarlotka_ja napisała:

> Żartujesz chyba suspicious

Zupełnie nie smile

> Ja bym chyba umarła jakby mi kazali w staniku spać tongue_out

Jak to mawiamy z dziewczynami na lobby, "co biust to gust" wink

> Jeszcze mi powiedz, że pod prysznic też w nim wchodzisz big_grin

A tu Cię zaskoczę wink Pod prysznic, nawet pod natryski publiczne (na basenie czy w łazience pofitnessowej), ładuję się całkiem naga wink Ale tam każdy szwenda się nago, więc się nie wyróżniam wink
              • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 00:09
                Ty to serio mowisz? Chetnie zamienie swoje 75 B big_grin
                Odrobine za male jest suspicious
                • marisella Re: dowartosciowanie 08.09.14, 06:09
                  hashimotka88 napisała:

> Ty to serio mowisz? Chetnie zamienie swoje 75 B big_grin
                  > Odrobine za male jest suspicious

Masz w Rzeszowie choćby Intimo4you na Krakowskiej 20, w galerii Nowy Świat. Ta linkowana mapa pokazuje też jakieś 3 inne sklepy, ale nie wiem czy nadal działają i jakie są o nich opinie - musiałabyś sobie sama poczytać (są na mapie podlinkowane jak klikniesz w pinezkę, choć nie wiem czy z telefonu hula to tak samo smile)
                  Intimo znam, bo mamy je w Krakowie, więc sądzę, że i w innych miastach trzyma poziom.

Iść i przymierzyć - to nic nie kosztuje, w tych sklepach babki są już przyzwyczajone, że pierwsza wizyta jest zwykle odwiedzinowa wyłącznie, bo wielu osobom trudno się ot tak pogodzić z myślą, że przychodzą w 75B, a wyjść miałyby w 65G wink

Zawsze możesz też dokładnie się wymierzyć wg wskazówek z wątku, który linkowałam temperufce lub analogicznego z bliźniaczego forum:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,50580,137987531,137987531.html
                  i wpisać tam wyniki w odpowiedzi - dziewczyny Ci doradzą hipotetyczny rozmiar (bo to zawsze trzeba sprawdzić jeszcze w praktyce, tabelki to tylko teoria), wiele z nich zna się na rzeczy nielicho, część pracuje lub pracowała jako brafitterki smile

Nawet tu na forum mamy jedną brafitterkę smile Ciekawe, czy się przyzna wink
                  • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 07:54
                    Najsmiejszniesze w tym wszystkim jest to ze mimo ze sa male to nie chce by byly wieksze smile tzn. Chcialabym gdyby byly same od siebie suspicious bardzo lubie pewien czas... Gdy sa pelniejsze ^^ suspicious
                    Nie chce jakos specjalnie ich eksponowac. Bo to juz nie byloby takie naturalne. Juz ni bylyby moje. Kiedys kupilam sobie wiekszego push-upa. Ubralam.moze z raz pochodzilam, a potem od razu wydarlam te gabki big_grin
                    chyba nie chcialabym miec wiekszych w ten sposob. Z reszta... To byloby oszustwo tongue_out wink
                    Kiedys mialam z tego powodu kompleks. Chyba spory. Jak nie najwiekszy. Przeszlo mi bo zobaczylam.w nich piekno. Kiedys piersi byly jak inne zwykle czesci mojego ciala. Nie zwracalam na nie uwagi. Byly jak reka, choc ciagle zakryte. Tym sie roznily. Nic specjalnego w nih nie widzialam.
                    . Bardzo je teraz polubilam. Mimo ze malutkie to.... Moga byc ^^
                    • marisella Re: dowartosciowanie 08.09.14, 11:17
                      hashimotka88 napisała:

> Nie chce jakos specjalnie ich eksponowac. Bo to juz nie byloby takie naturalne.
                      > Juz ni bylyby moje. Kiedys kupilam sobie wiekszego push-upa. Ubralam.moze z ra
                      > z pochodzilam, a potem od razu wydarlam te gabki big_grin
                      > chyba nie chcialabym miec wiekszych w ten sposob. Z reszta... To byloby oszustw
                      > o tongue_out wink

Eeee... To ja tak tylko porządkowo napiszę, że brafitting nie ma nic wspólnego z wpychaniem się w push upy smile Wręcz przeciwnie, bo na pierwszy "uświadomiony" stanik zazwyczaj z wielu powodów polecane są miękuski, na przykład takie mgiełki wink
                      www.google.pl/search?q=freya+eleanor&biw=1440&bih=757&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=GWwNVKqrLofT7AaSzYDYDQ&ved=0CAYQ_AUoAQ
                      (ten konkretny model już wycofany z produkcji, ale podobne wink)

A to, że wchodzi się z (niech już będzie) 75B a wychodzi z rzeczonym 65G na przykład, to nie to, że nagle biust urósł, tylko stanik jest wreszcie w dobranym rozmiarze smile (za mała miseczka przy za dużym obwodzie to najczęstszy błąd smile)
                      Ty Hashi, szczuplaku chudzinko, obstawiam, że raczej na pewno nie powinnaś nosić obwodu 75, tylko mniejszy smile

Tu jest fajny artykuł na początek smile
                      stanikomania.blox.pl/2010/01/Ta-slynna-miseczka-D.html
                      • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 11:31
                        Oj. Jestem szczupelnka w gorze ale jestem i wielka smile wiec moja szczuplosc suma sumarum nie jest wielka. Zawsze jak sobie dobieram to przymierzam taki by dobrze byly uformowane ^^ by ku sobie sie bardziej garnely big_grin
                        Ale z ciekawosci sie wybiore i kiedys zalicze taki sklepik i sie doradze. Kto wie, moze jeszcze piekniej mozna je pokazac wink
                        Myslalam.ze bardziej chodzi Ci o jakies wypychacze. Jesli o dobor stanika to spoko smile
                        Az mnie zaciekawila teraz moja szczuplosc i poszlam sie zmierzyc. Tuz pod biustem mam 74 cm. Wiec szczuplutka w gruncie rzeczy to ja nie jestem tongue_out innych rozmiarow nie podaje wink ujda. Prawie ideal. Procz biustu tongue_out nie no. Zartuje sobie. A moze nie tongue_out jesli chodzi o reszte to nie jest zle wink
                        • marisella Re: dowartosciowanie 08.09.14, 11:39
                          hashimotka88 napisała:

> Az mnie zaciekawila teraz moja szczuplosc i poszlam sie zmierzyc. Tuz pod biust
                          > em mam 74 cm. Wiec szczuplutka w gruncie rzeczy to ja nie jestem tongue_out

Prawdziwy spaślak wręcz wink))) A i tak założę się, że nie mierzyłaś luźno wink

To jeszcze parę lat temu bym Ci dawał do mierzenia coś z obwodem 65 raczej. Teraz, kiedy staniki już lepsze (także przez ciągłe marudzenie lobbystek, bo nawet w brytyjskich firmach nasi już mają coś do powiedzenia wink) może 70 byłoby dobre, zależy od firmy, ale 75 to wiesz... nosi otyła babcia marisella, a nie Ty, chudzinko wink
                          • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 11:48
                            Uwierz, uwierz. Tym razem Ty uwierz tongue_out
                            Jeszcze raz zmierzylam. Tym razem wyszlo mi 71.... Ale ... Ale... Scisnelam na maksa, tak ze tchu mi zaczelo brakowac big_grin ok. Balam sie bardziej zebyvmetr jrawiecki nie strzelil big_grin wez pod uwage ze mam 172 cm wzrostu. Mala wcale nie jestem wink
                            • marisella Re: dowartosciowanie 08.09.14, 11:52
                              hashimotka88 napisała:

> Uwierz, uwierz. Tym razem Ty uwierz tongue_out
                              > Jeszcze raz zmierzylam. Tym razem wyszlo mi 71.... Ale ... Ale... Scisnelam na
                              > maksa, tak ze tchu mi zaczelo brakowac big_grin ok. Balam sie bardziej zebyvmetr jra
                              > wiecki nie strzelil big_grin wez pod uwage ze mam 172 cm wzrostu. Mala wcale nie jes
                              > tem wink

Biorę to pod uwagę, dlatego nawet nie myślę Cię wciskać w obwód 60 wink Ale 65 myślę, że byłby dobry, 70 to maks. Te 75 wywal wink

A jak już się wreszcie do mnie kopniesz (kopniecie suspicious) to Cię zabiorę w jedno fajne miejsce i sama zobaczysz wink
                              • maruda2 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 11:57
                                marisella napisała:

> Biorę to pod uwagę, dlatego nawet nie myślę Cię wciskać w obwód 60 wink
                                >
                                >to mnie byś pewnie zechciała wcisnąć, ale czy to nie ciśnie za bardzo, kurde nie chciałabym czuć się jak w gorsecie
                                • marisella Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:05
                                  maruda2 napisała:

> >to mnie byś pewnie zechciała wcisnąć, ale czy to nie ciśnie za bardzo, kur
                                  > de nie chciałabym czuć się jak w gorsecie

Nie no, jestem wprawdzie tu i ówdzie znana z wsadzania łap pod bluzkę i łapania za staniki, celem zobrazowania zbyt szerokich obwodów, ale to przyjaciółkom i znajomym wink I raczej tak ogólnie życiowo nie budzę się myśląc, kogo bym mogła jeszcze w 60tkę wcisnąć wink

A tak serio - no z Twoimi wymiarami (zerknęłam sobie), to kto wie, może tak być smile Ale z drugiej strony, szczupłe osoby nie są tak "ściśliwe" (bo tłuszczyku brak smile), więc nie zawsze trzeba zaniżać obwody tak, jak u grubszych. Ogólnie to jest zawsze bardzo indywidualne i wszelkie szacunki z wymiarów są tylko punktem wyjścia, bo najważniejsze, jak się pacjentka czuje w danym modelu i rozmiarze i jak on rzeczywiście leży smile A tego dowiesz się już tylko mierząc, teoria tu na nic smile

Co do ściskania - no na początku można mieć takie odczucie, ale to tak samo jak się wchodzi w świeżo uprane dżinsy - potem to mija smile A jeśli nie mija, to znaczy, że obwód został dobrany zbyt ciasny - bywa i tak smile
                              • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 12:12
                                W 65 mysle ze byloby zbyt ciasno. W koncu mam 74 (mierzone bez luzu. W totalnym scisku - proba mojej wytrzymalosci to 71 big_grin) ale ta 70.... Hmmm kiedys moze sprobuje. Tylko teraz pytanie co z miseczka suspicious czy ona pozostaje wtedy bez zmiany? O czym mu tu gadamy big_grin a teraz o cyckach wink
                                skorp.Ty Marisella masz 75 to ile u Ciebie wynosi obw pod biustem?

Wiesz ze jestem nieruchliwa... Ale kto wie, kto wie.. Moze nawet nie bede sama. Oj. Tam przeciez dlugo z soba ni wytrzymamy. To tylko przelotnetongue_out wink
                                Jak bedzie dobrze to moze sie udac smile
                                • maruda2 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 12:19
                                  zazwyczaj powinna być większa, niż się nam wydaje
                                  sama się wieczorem porządnie obmierzę big_grin
                                  • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 12:30
                                    U mnie to dziala w druga strone suspicious niestety.
                                    Tzn. Za malej miseczki to ja sobie raczej nigdy nie wybralam tongue_out ok. Moze raz. Mysle ze w dobry rozmiar trafiam. Na pewno nic mi ze stanika nie wylazi tongue_out wszystko jest n swoim miejscu smile
                                    • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 12:36
                                      Wlasnie..wlasnie. Przed chwila bylam na swiezym powietrzu by soe zresetowac smile poszlan w zielenine i znalalzlam uwaga..... Truskawki ^^ dwie ale zielone suspicious oczywiscie ze zjadlam tongue_out i pomidorki koktajlowe rownez. Moj by poczekal.az zielone truskawki dohrzeja. Ja nie czekam. Lubie takie. Z reszta... Kto wie czy mi ktos ich by nie zerwal. Wole nie czekac suspicious ja go popsuje. Jeszcze zacznie przy mnie niedojrzale jesc owoce wink ni bedzie czekal tongue_out
                                      Widzialam przy okazji tanczace (kopulujace) wazki. Troche ich bylo. To chyba ich pora. Piekny widok gdy widac jak tancza gdy lacza sie i tworza serce. Ech. Chcialbym kiedys zobaczyc taka fotke na stronie glownej tego forum ^^ zlaczone wazki w postaci serca smile tak sobi teraz pomyslalam suspicious
                                      Skoro pajak to moze kiedys wazka ? wink ale to kiedys...
                                    • marisella Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:20
                                      hashimotka88 napisała:

> U mnie to dziala w druga strone suspicious niestety.
                                      > Tzn. Za malej miseczki to ja sobie raczej nigdy nie wybralam tongue_out ok. Moze raz.
                                      > Mysle ze w dobry rozmiar trafiam. Na pewno nic mi ze stanika nie wylazi tongue_out wsz
                                      > ystko jest n swoim miejscu smile

Pod warunkiem, że prawidłowo zakładasz biustonosz wink

(tu zwłaszcza od połowy - układanie smile)
                                • marisella Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:11
                                  hashimotka88 napisała:
                                  > W 65 mysle ze byloby zbyt ciasno. W koncu mam 74 (mierzone bez luzu. W totalnym
                                  > scisku - proba mojej wytrzymalosci to 71 big_grin) ale ta 70.... Hmmm kiedys moze s
                                  > probuje. Tylko teraz pytanie co z miseczka suspicious czy ona pozostaje wtedy bez z
                                  > miany? O czym mu tu gadamy big_grin a teraz o cyckach wink

Nie, nie, jeśli objętość miseczki w danym rozmiarze jest dobra (a załóżmy, że jest), to zmniejszając obwód, zwiększasz miseczkę (numerek miseczki, bo wtedy własnie jej objętość pozostanie taka sama). Miseczka D przy obwodzie 60 jest znacznie mniejsza niż miseczka D przy obwodzie 85 smile

Tu masz to troszkę naświetlone przy okazji metamorfozy smile
                                  stanikomania.blox.pl/2009/03/Powitaj-wiosne-w-nowym-rozmiarze.html
                                  Kobietka z noszonego 75D przesiadła się na 60G smile (różnicę widać zwłaszcza, jak się jedno zdjęcie obok drugiego ułoży smile)

> skorp.Ty Marisella masz 75 to ile u Ciebie wynosi obw pod biustem?

84 smile Ale to 75 jest mi tak po prawdzie trochę luźne (ale nie na tyle, żeby sięgnąć po 70-tkę smile)

> Wiesz ze jestem nieruchliwa... Ale kto wie, kto wie.. Moze nawet nie bede sama

No na to liczę! A z Rzeszowa do mnie tylko 3h, więc nie marudź, to żadna odległość smile
                                  • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:20
                                    potwierdzam wszystko, co Marisella prawi, słuszne to jest bowiem
                                    w dawnych czasach usiłowałam nosić 85-tki albo i 90-tki i nie było na mnie niczego sensownego, ratowałam się przerabianiem, kupowaniem wieeeelkich "namiotów" i zwężaniem na własną rękę, ale to nie było to
                                    a potem siostra mnie nakierowała na Lobby B. i odtąd życie stało się prostsze, a zasób cudnych, kolorowych kusidełek - naprawdę spory wink
                                    ech, te dawne czasy, kiedy się polowało na allegro, albo na giełdzie lobby...
                                    • marisella Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:30
                                      pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> ech, te dawne czasy, kiedy się polowało na allegro, albo na giełdzie lobby...

Hiehie, a ja właśnie niedawno wspominałam czasy zlotów, jak mi po chałupie jednego popołudnia latało 80 roznegliżowanych bab, a całą sypialnię zawalała góra brytyjczyków big_grin
                                      • marisella Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:32
                                        marisella napisała:

> a całą sypialnię zawalała góra brytyjczyków big_grin

Brytyjczyków=brytyjskich staników (bo innych nie było wink)
                                        To dla niewtajemniczonych w nasze skróty myślowe, żeby nie myśleli, że tam jakaś Sodomia i Gomoria się odbywała wink
                                      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:41
                                        to u mnie w domu było tylko 20 nagich kobiet, Effuniak z walizą swoich cudeniek, Danaberia z drugą, a wśród tego Brysiek z nieco ogłupiałą miną...
                                        i ten szał w oczach, bo któraś jeszcze przywiozła z Anglii świeże nabytki prosto z Brastopu big_grin
                                        • marisella Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:47
                                          pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> to u mnie w domu było tylko 20 nagich kobiet, Effuniak z walizą swoich cudeniek

No Effuniak też, wiadomo. Ale to jak u Ciebie były nagie, to się liczą podwójnie wink U mnie jednak latały(śmy) tylko topless. Jakaś wersja light, wychodzi na to wink
                          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: dowartosciowanie 08.09.14, 12:36
                            tsjaaaaa... a ciotka Panzerna 70 wciąż jeszcze, a do cienizn nie należy wink
                            • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 12:49
                              Serio. Masz 70? To ja taka wielka big_grin
                              A ike obw. ? Jak to sie przeklada do rozmiaru?
                  • maruda2 Re: dowartosciowanie 09.09.14, 14:58
                    się obmierzyłam i wysłałam, ciekawe, co wyjdzie
                    • marisella Re: dowartosciowanie 12.09.14, 23:23
                      maruda2 napisała:

> się obmierzyłam i wysłałam, ciekawe, co wyjdzie

Ja się nie wypowiadam, bo lewa górna część tabelki rozmiarów:

stanikomania.pl/pliki/tabela_rozmiarow.html
                      nigdy nie była moją mocną stroną wink
                      Ale ktoś mądrzejszy na pewno niebawem głos zabierze smile
                      • maruda2 dzięki Marisella :-) 13.09.14, 21:52
                        marisella napisała:

> Ale ktoś mądrzejszy na pewno niebawem głos zabierze smile
                        >
                        Wprawdzie dziewczyny jeszcze się nie odezwały, ale podejrzewam jaki będzie werdykt. Poszłam więc dziś do sklepu i wiesz co? Cycki mi urosły z C do D, a w dodatku okazało się, że w 65 da się oddychać. I wygląda to zdecydowanie lepiej. big_grin
                        • szarlotka_ja Re: dzięki Marisella :-) 13.09.14, 22:09
                          Maruda2 napisała:

>Cycki mi urosły z C do D,

BożeszTyMój, gdzie to robią takie cuda? suspicious
                          • maruda2 Re: dzięki Marisella :-) 13.09.14, 22:24
                            noo Mariselli trza posłuchać big_grin
                            • szarlotka_ja Re: dzięki Marisella :-) 13.09.14, 22:30
                              Ależ ja słucham, słucham cały czas big_grin
                              • maruda2 Re: dzięki Marisella :-) 13.09.14, 22:36
                                to teraz mykaj do sklepu poprzymierzać
                                • szarlotka_ja Re: dzięki Marisella :-) 13.09.14, 22:38
                                  A nawet byłam ostatnio i przymierzyłam kilka modeli ale we wszystkich się jakoś tak dziwnie czułam suspicious
                                  W końcu poszłam i sportowy kupiłam big_grin
                                  • maruda2 Re: dzięki Marisella :-) 13.09.14, 22:41
                                    w sportowym to z kolei ja bym się czuła dziwnie wink
                                    • szarlotka_ja Re: dzięki Marisella :-) 13.09.14, 22:43
                                      To jest urok posiadania małego biustu. Baaardzo polubiłam big_grin
                        • marisella Re: dzięki Marisella :-) 14.09.14, 10:02
                          maruda2 napisała:
                          > Wprawdzie dziewczyny jeszcze się nie odezwały, ale podejrzewam jaki będzie werd
                          > ykt. Poszłam więc dziś do sklepu i wiesz co? Cycki mi urosły z C do D, a w doda
                          > tku okazało się, że w 65 da się oddychać. I wygląda to zdecydowanie lepiej. big_grin

A gdzie byłaś? (w sensie: w którym sklepie?) smile

Że się oddychać da, to przecież wieeeemmm smile Nie namawiałabym Cię na samobójstwo wink
                          A obawy o oddychanie i ściskanie się pojawiają zawsze big_grin Pamiętam jak lata temu na jakimś spotkaniu w jednym (jedynym!) krakowskim sklepie pojawiłam się w jakimś czarnym Triumphie 95E, bo to było największe, co się wtedy dawało dostać, a do mierzenia dziewczyny dały mi Arabellę 75J big_grin Myślałam, że na głowę upadły, bo miska taka ogromna ("na głowę to założę"), ja na obwód 75 przecież znacznie za gruba, ten obwód taki ciasny (!), uduszę się, a do tego stanik nie czarny, tylko w oczoje***m pomarańczu z fuksją (!!!) i przezroczysty niemal (ola boga!) big_grin

Nie kupiłam go wtedy, bo mnie to przerosło, za dużo szokującego na raz big_grin Ale w moim staruszku do domu już mi się wracało jakoś tak inaczej i tydzień później siedziałam w tej Arabelli przed kompem i szukałam w brytyjskich sklepach kolejnych wersji kolorystycznych big_grin I oddychałam całkiem na luzie wink

Ale to taka dygresja tylko, bo zasadnicza cześć postu to ta, w której się cieszę, że Cię przekonałam i jesteś zadowolona smile
                          • maruda2 Re: dzięki Marisella :-) 14.09.14, 21:36
                            W sklepie to byłam normalnym tzn. w Triumphie, bo zazwyczaj tam kupuję bieliznę, więc chciałam sprawdzić, czy mają taki rozmiar. Wybór mnie nie powalił, ale coś tam było.
                          • czarny.onyks Re: dzięki Marisella :-) 15.09.14, 11:32
                            Marissa a polecasz jakiś internetowy sklep?
                            bo rozumiem, że w Krakowie ten na Krakowskiej wart polecenia?
                            tylko czemu tak drogo?suspicious
          • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 08.09.14, 00:06
            Haha dzisiaj uslyszala ze ktos chcialbyvmnie zobaczyc w sukience bo nigdy nie widzial tongue_out raz tylko spodnice ubralam wink
    • lesher Re: dowartosciowanie 07.09.14, 15:20
      > i ta sesja dzisiaj, i foty, ktore obejrzalam, i az trudno mi bylo uwierzyc, ze
      > to moje, przypomnialo mi to, ze kobieta jestem. wink

Ej, nie przechwalaj się, tylko daj samemu ocenić!!
      Mój adres mailowy znasz wink
      • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 15:24
        chyba cie pogrzalo, chlopczyku! big_grin
        posladkow nie pokazales, o dotykaniu nawet nie wspominam, wiec nie licz na nic. wink
        • lesher Re: dowartosciowanie 07.09.14, 17:45
          Zaraz, zaraz - ale ja nie twierdzę że moje poślady to jakiś ósmy cud świata tongue_out. A nawet (jak już kiedyś pisałem!!) trzymam się tego, że wszystkie męskie dupy są z założenia brzydkie.

A jeżeli chodzi o macanki, to daj znać jak do Cyntrali zjedziesz!
          Ale to tylko w pakiecie z Twoimi cyckami (znaczy się - ich obadaniem wink) w grę wchodzi, no!
          • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 17:56
            a czy ja kiedys mowilam, ze jakas czesc mojego ciala (poza mozgiem) pretenduje o miano osmego cudu??
            dasz sie obmacac??? niemozliwe!!
            dziewuchy, szybciutko bedziemy liste kolejkowa robic do macanek z szefunciem. wink
            • lesher Re: dowartosciowanie 07.09.14, 20:21
              > dziewuchy, szybciutko bedziemy liste kolejkowa robic do macanek z szefunciem. ;
              > -)
              Oki, tylko może od razu bez cyckonoszy, żeby sprawnie to jakoś szło ^^
              • maruda2 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 22:56
                ups... chętnych jakoś brak tongue_out

lesher napisał:

> > dziewuchy, szybciutko bedziemy liste kolejkowa robic do macanek z szefunc
                > iem. ;
                > > -)
                > Oki, tylko może od razu bez cyckonoszy, żeby sprawnie to jakoś szło ^^
                • temperufka.zelona Re: dowartosciowanie 07.09.14, 23:03
                  dziewuchy sie zorientowaly, ze bidulek malo rozgarniety, nawet stanika nie potrafi rozpiac. tongue_out
                  • maruda2 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 23:26
                    przemknęło mi to przez głowę big_grin
                  • lesher Re: dowartosciowanie 08.09.14, 21:46
                    Taa, no wiesz - nie wiem czy będę aż tak szybki wink
                    • szarlotka_ja Re: dowartosciowanie 08.09.14, 21:51
                      I nie wiem czemu od wczoraj ten utwór muzyczny kojarzy mi się z Lesiem tongue_out suspicious wink
    • hashimotka88 Re: dowartosciowanie 07.09.14, 16:31
      Jak milo.sie takie wiadomosxi czyta, ze ludziom sie chce, ze sa pozytywnie nastawieni do zycia do swiata smile nawet jesli kos czasem im klody stawial pod nogi... Nawet gdy czasem ich zlamalo. Ale im sie CHCE.
      Mi tez si odmienilo tongue_out tzn. Odmieniac.mi sie zaczelo.3 lata temu gdy dostrzeglam.w sobie inna zupelni osobe. Gdy ogole zobaczylam z ze mnie to jest kobitk suspicious i nawet ni taka zla tongue_out ach. Chcialabyn znac mysli facetow ^^ zaczelo.mi sie odmieniac gdy zobaczylam z mam inna nature. Tzn. Zawsze bylam soba ale.nie do konca poznana. Czesto tez znalam.jedno strone medalu. Nie jestem taka grzeczna spokojna i powazna jakby innym moglo.sie wydawac tongue_out tym realnym.oczywiscie. Wy mi znacie i tak.juz z innej strona. Ta wyzwolona wink
    • sebtrom Re: dowartosciowanie 07.09.14, 21:38
      fotografowanie kobiet to bardzo miłe i wciągające zajecie, to sztuka, przy dobrym ujęciu kacztko łabędziem sie jawi smile
    • mayenna Re: dowartosciowanie 09.09.14, 19:20
      ten fotograf to nie przypadkiem Darek Gajko?smile
    • tapatik Jestem rozczarowany tutejszą dyskusją. 14.09.14, 12:27
      Jestem rozczarowany tutejszą dyskusją.
      Panowie zaproponowali romantyczne przytulanie, w zamian za co Panie zarzuciły nas jakimiś liczbami, jak by cyferki miały zastąpić dotyk.
      Gdzie się do licha, podziała kobiecość?
      Czyżby człowieczeństwo szlag trafił?
      Brrr...
      • marisella Yyyyy.... 14.09.14, 12:57
        tapatik napisał:

> Jestem rozczarowany tutejszą dyskusją.
        > Panowie zaproponowali romantyczne przytulanie, w zamian za co Panie zarzuciły n
        > as jakimiś liczbami, jak by cyferki miały zastąpić dotyk.
        > Gdzie się do licha, podziała kobiecość?
        > Czyżby człowieczeństwo szlag trafił?
        > Brrr...

Yyyyy... Aleosochodzi?
      • mayenna Re: Jestem rozczarowany tutejszą dyskusją. 14.09.14, 14:50
        Tapatik, to proszę: w piątek u mnie i przytulasz forumowe koleżanki...smile Zobaczymy co warte są słowa forumowych panów.
    • marisella Re: Jestem rozczarowany tutejszą dyskusją. 14.09.14, 13:10
      gwen75 napisał:

> Zdaje się, że próbują nas tu zachęcić większymi rozmiarami do tego przytylania
      > big_grin

Och tak, przecież nie od dziś wiadomo, że cokolwiek kobieta robi, robi to po to, żeby spodobać się mężczyźnie i go do siebie zachęcić... Nawet właściwe rozmiary ubrań po to wybiera wink

A gwoli ścisłości - to, że ktoś przestanie wciskać stopę w rozmiar 38, a założy wreszcie wygodną 40tkę nie patrząc na to, że trudniej ją kupić, to jeszcze nie znaczy, że mu nagle stopa urosła wink
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Jestem rozczarowany tutejszą dyskusją. 14.09.14, 13:35
      ech, nieuświadomiony... jak nasze "rozmiary" wyglądają, to nie raz miałeś chyba okazję zauważyć, Tapatik zresztą też
      to tylko cyferki przecież
      a jakbyśmy tak zaczęły liczyć nie w centymetrach, tylko w calach, to od razu nam się liczby zmniejszą 2,5 raza - ale nadal Maruda będzie Marudą, Marisella - wciąż będzie Marisellą, a ja sobą wink
      z całym wdziękiem, urokiem osobistym i ewentualną urodą oraz zapewne z wadami też, bo kto ich nie ma...
      a wy i tak z możliwości przytulania nie skorzystacie, bo wasz wzrok gdzieś, hen, ku wyimaginowanym ideałom podąża tongue_out
    • marisella Re: Jestem rozczarowany tutejszą dyskusją. 14.09.14, 14:18
      gwen75 napisał:

> Nawet mi się prowokacyjny żart udał, jupi! Dwie forumki się na to złapały! big_grin

Och, och, ależ Ty masz poczucie humoru! Jejku, ale nas zrobiłeś, łobuzie! tongue_out

Jak to dobrze, że są te internety i forumy - człowiek może pacnąć dowolną głupotę, a potem twierdzić, że "ojej, żarcik, ale mi się udało" wink
    • maruda2 Re: Jestem rozczarowany tutejszą dyskusją. 14.09.14, 22:23
      gwen75 napisał:

>
      > Zdaje się, że próbują nas tu zachęcić większymi rozmiarami do tego przytylania
      > big_grin

sorki, ale tak zdeterminowana to jeszcze nie jestem suspicious
      a Wy ( Ty i Tapatik ) tak krytykujecie, ale zapewne bardzo skrupulatnie oblukaliście te cyferki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka