coraz wiecej piw jest bez chmielu? a zamiast tego co? w niektórych bydlęca żółć w piwie znajdziemy?
lekko zszkowana drugi raz. Pierwszy w sobote, gdy sie dowiedziałam że w piwie teraz raczej chmielu nie ma. Nie powiedział mi o zamienniku. WOlał bym żyła w nieświadomości ^^
dzisiaj zerkam do artykułów. i...
Piwo bez chmielu4
zła jakośc piwa4
tylko musnęłam dzisiaj tego tematu. Dalej myślę ze jestem nieświadoma i nie wiem co myśleć

bo....
w kolejnym artykulu pokazano że totrochę mit. 4Ze browar nie musi pokazac całego składu piwa. czesto teraz bywa tak ze skłądzie jest tylko słod jęczmienny. to że chmielu w składzie brak nie oznacza chyba ze w piwie go nie ma
wie ktoś wiecej na ten temat? jest chmiel czy go nie ma ?
a moze.... to ja mam w sobie wiecej chmielu, niż np moja "skrzydlata" co ją chomikuje już dwa tyg. Przyjdzie na nią pora

zerknełam na skłąd. w warce... chmielu brak.
może ja mam wiecej chmielu niż skrzydlata bo... w sobotę szyszeczkę chmielową sobie urwałam

wtedy dowiedziałam sie od kogoś ze piwa teraz czesto chmielu już nie mają.
KIedyś byłam przy produkcji piwa. hmmmmmmm. piwo tez produkowałam

ale... tak, wtedy bezchmielowe
natchnęło mnie dzisiaj na składy.
Bo zjadłam neico czerwonych robaczków. a dokłądniej sproszkowanych odwłoków i jajek
i tak piwo bede piła ^^ nawet gdyby się okazało że ejst bez chmielu

mam jeszcze butelczke piwa Paulaner. Pustą

Doadam że.... świetny miało smak. raz spróbowane ale wyrózniało sie. zerknełam na etykiete pisze... słód pszeniczny (rzadko piwa go zawieraj), słod jeczmienny (normalka), drożdze, chmiel. Czemu na innych polskich piwach nie piszą o chmielu i drożdzach?