tdf-888 20.03.16, 13:46 dopiero co wstawiony a ja bez śniadania. drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvnaElKVndpQVBfWGM/view?usp=docslist_api - Intelektualny Zbawca Ciemnych Mas ‹^›_‹[_]›_‹^› Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: na czczo 20.03.16, 14:16 Za mało marchewki i pietruszki w ogóle nie ma. I co to za wkładka mięsna? Ja na indyku gotuję. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: na czczo 20.03.16, 14:20 drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvnNnVQcGdpZDBiTzA/view?usp=docslist_api tak to wygląda po pół godzinie. piętruchy są dwie tylko schowane marchwi dwie i starczy żeby nie za słodki. ogólnie dziś jest mniej wody dlatego nie mogę z warzywem przesadzić. za.mieso robi korpus z kaczki. tu chodzi o tłuszcz. a tłuszczy w pyta jest juz. pod koniec wejdzie jeszcze natka piętruchy Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: na czczo 20.03.16, 14:38 Ja też miałam dzisiaj rosołek Leczniczy, z kury Tatuś mi ugotował w takiej ilości, że na cały tydzień będzie Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: na czczo 20.03.16, 14:48 Trzeba jeść śniadanie, a jeśli nie lubisz to chociaż mini śniadanie lub jakaś zdrowa przekąska Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: na czczo 20.03.16, 14:52 O widzisz, a mi najbardziej rosół smakuje na drugi dzień po ugotowaniu Odpowiedz Link
tdf-888 Re: na czczo 20.03.16, 14:55 drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvnRm0wS3p3MzF3ZlU/view?usp=docslist_api tak to wygląda po godzinie gotowania. jeszcze pół godzinki i starczy. makaron juz się gotuje Odpowiedz Link
bard-grzechu-wart Re: na czczo 20.03.16, 15:15 jak tak czytam Tadek te twoje kulinarne wpisy to mi się przypomina kobitka o nicku tastefully7, co się tu kiedyś udzielała i była znawczynią kulinarną, stare dzieje. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: na czczo 20.03.16, 15:37 pamiętam ja. miła dziewczynina. kolejnego zdjęcia garnka juz nie będzie bo za dużo się nie zmieniło prócz smaku i ilości wody wiec najpierw nie zalane żeby szarlotte mogla podziwiać mój ulubiony talerz drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvndkw5SC1UVlFiVzA/view?usp=docslist_api teraz zalane rosolem allez tłuste mmmmm widzicie jakie zolciotkie drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvnVE12bThYQ1VIZEE/view?usp=docslist_api no i na koniec ja zasypia solidna ilością pieprzu i naci ze nic na poprzednim by nie było widać :p a voila smacznego ja. drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvncER3VmwwZ25nWVU/view?usp=docslist_api Odpowiedz Link
bard-grzechu-wart Re: na czczo 20.03.16, 15:46 przywaliłeś tej zieleniny, ja bym marchwi nie tknął bom uczulony. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: na czczo 20.03.16, 15:47 Łeee, moja babcia też miała kiedyś takie talerze Jeszcze się pewnie gdzieś ze dwa na strychu ostały Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: na czczo 20.03.16, 15:48 Poprawka, ja już nie mam strychu To pewnie i talerze już też zutylizowane. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: na czczo 20.03.16, 16:03 no to wyobraź sobie ze zjadłem w tym talerzu taka sama ilość dokładki. reszta warzyw odlowiona do litrowego pudełka po lodach i zalane rosolem. wystygnie i do zamrażarki. a kaczy korpus dla psa. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: na czczo 20.03.16, 16:35 To znaczy, że rosołek można zamrozić? Hmm... nigdy nie praktykowałam. W moim są już pokrojone w kosteczkę warzywa i pietruszka. Czyli jakbym zostawiła na jutro miseczkę, a resztę zamroziła to będzie OK? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: na czczo 20.03.16, 16:47 wręcz wskazane. przecież rosół w końcu może skisnąć przez warzywa. zamrożone to pewność. co prawda ja tym rozmrożonym się wspomagam raczej do kolejnej zupki, selera można podziabać i pietruchę (bo tego z rosołem nie jadam, ale w innej zupce owszem)i zamrozić. ale myślę, że rozmrożone nie będzie gorsze od takiego co tydzień stał w lodówce z zatopionymi w nim warzywami Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: na czczo 20.03.16, 18:05 Zamrożone A tymczasem okropnie mi się majonezu zachciało Nie wiem skąd taka zachcianka bo ogólnie majonezu nie cierpię i nawet nie mam w domu Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: na czczo 20.03.16, 20:17 Ja ostatnio rzuciłam majonez.Wcześniej jadłam często,teraz robi mi się niedobrze,chyba mi się przejadł w końcu Odpowiedz Link
maruda2 Re: na czczo 20.03.16, 21:53 mnie na święta, a szczególnie Wielkanoc to chce się ćwikły . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: na czczo 20.03.16, 22:00 W końcu skończyło się tak, że poszłam pogrzebać rodzicom w lodówce, ale od razu jak otworzyłam słoik z majonezem to mnie odrzuciło, zamknęłam słoik, jogurt naturalny zjadłam Odpowiedz Link
maruda2 Re: na czczo 20.03.16, 21:55 moja mama też ma taki jeden talerz obiadowy, tyle, że płaski Odpowiedz Link