Dodaj do ulubionych

Dobry sprzet

12.07.16, 10:32
Wiem ze z takie pytanie powinnam adresowac na inne forum. (Seks w malzenstwie? big_grin matkoooo faceci sa okropni. Poczatkowo podteksty, teraz nawet sa bardziej bezposredni ale bierna nie jestem wink jak trzeba to hamuje choc czasem delikatnie sprowokuje. Wszystko z umiarem. Slowem mozna sie pobawic ale bez przesady.... no niewazne ^^. Na temat)
Chodzi oczywiscie o aparatfotograficzny. Niestet.... nke znam sie uncertain sa znajacy sie na rzeczy?
Ostatnio uwidzial mi sie canon powershot sx540 hs i sx720 hs. Oba maja piekne zoomy. Lece na dlugi wysuwajacy sie po nacisnieciu - obiektyw wink ale.... oba sa ciemne.... murzynskke ? big_grin ale ja mam skojarzenia ^^ f -3.4 -6.5 (bodajze) no ciemny.
Ktos zna sie na rzeczy?
Cos polecicie.

Pozdrawiam smile

M.
Obserwuj wątek
    • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 10:38
      Dobry sprzet co zrobi dobrze... zdjecie... odpowiednio ujmie to co najlepsze. Uchwyci w dobrej jakosci ulotne chwile. Zatrzyma je przy sobie.
      A biorac sie za pisanie postu mialam w glowie tylko aparat fotograficzny z duzym zooomem wink i nadal mam suspicious mialo byc konkretnie.
      • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:11
        przecież ty zdjęć nie umiesz robić tongue_out
        z wczoraj :]
        drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvnNGx1eU83Ty1WOFE/view?usp=drivesdk
        • anguac24 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:19
          To nie aparat robi zdjęcia. tongue_out
          Samo się tak zrobiło? wink
          • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:25
            no bez obróbki. prosto z telefonu po wczorajszym deszczu smile
            • anguac24 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:27
              A ziemniakiem? A suszarką? wink suspicious
              • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:33
                dziś kapusniak z ziemniakiem na golonce i białej oraz śląskiej kielbasie
        • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:28
          nie mogę się zdecydować czy to nie fajniejsze
          drive.google.com/file/d/0B9d8CQlgpMvnNHVGUUdjQVlvWHM/view?usp=drivesdk
          • anguac24 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:36
            Kiedy wyświetlam na telefonie, wygląda bardzo podobnie do tego wyżej.
            • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:40
              i dlatego tak ciężko się zdecydować smile
              podobne ale jednak nieco inaczej skąd równe i więcej tego pięknego koloru na drugim smile
        • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:51
          Wiadomo ze nie potrafie wink
          Ale wkuwia mnie gdy widze fajnosci i nie moge uchwycic go swoim "kalkulatorem" no i zooom. Tak mi go nieraz brakuje. Tyle fajnych chwil mi ucieklo.....
          Na temat..bardzo prosilabym na temat suspicious wink
          • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 11:53
            kup se taki telefon jak mój i ci wystarczy.
            a przepraszam. chyba już nie w sprzedaży tongue_out
            • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 12:09
              5 - 10 minutek temu z wyrka wyskoczylam. Furtke przekroczylam. Sniadanie zjadlam. Wpierw poziimki. Jeszcze jedna truskawka sie znalazla. Jaka slodka.... agrest w fiolecie zanuzony. Bocka wtedy kroczacego w lanach upadlej trawy dostrzeglam. No i.... papieroweczki juz dobre. Zapomnialam o nich.... a teraz pora na obiadek. Jajeczniczke sobie zrobie. Kuwa. Jakie goraco. No jakby sie smazyl czlowiek na patelni..nie lubie takiej pogody. 32.stopnie.... ajc....
              Co zrobic gdy czasu brakuje. Pedzi jak zwariowany.... wstaje, klade sie i znowu wstaje. Napedzony czlowiek. A w pracy to w ogole... za to w domu chodze na wolnienszych obrotach.... jak mi sie nie chce. Pieprznieta pogoda... meczy sad
              • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 12:16
                w tym roku zjadłem jedna truskawke - poczestowalem się darmowa w Auchan big_grin
                a u mnie 24'c i chmurki - miodzio wink
                miałem się wybrać na kolarzy ale jednak juz mi się nie chce - samemu eeeee. wczoraj z kobita na rowerach popiwkowalem i dzis mam slabszy poziom motywacji tongue_out
                u ciebie mavi tez będą jechać za parę dni.
                • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 12:23
                  Kto? Ja o niczym nie wiem big_grin kiedys wyszlam do drogi. Nic fajnego. Smigneli tylko....
                  Trzeba sie rzucic... pod prysznic.
                  A truskaweczki sa pycha. Na czeresnie mam ochote... moje sie skoncxyly.
                  • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 12:24
                    Pierwszy raz w roku ubiore legginsy wink a jak!!
                    Chyba pora zrzucic grubsze portki.
                    • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 12:40
                      Jaki masz Tedeefie ten sprzet? Az sobie oblukam.
                      • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 12:46
                        www.google.pl/search?q=samsung+k+10+zoom&client=ms-android-samsung&source=lnms&prmd=ivn&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwisooq23-3NAhUoCZoKHescD_QQ_AUIBygB&biw=360&bih=640
                        • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 13:55
                          Musze przyznac ze niezly....
                          Ale... mnie przyciagaja spore zoomy wink
                          Twoj ma 10.x. sporo jak na tel. Nawet aparaty miewaja mnjej. (Jerzyk leci. Mimo ze to wioska. ) ten o ktorym ja wspominalam ma 40.x powiekszenie a drugi chyba 50.x.
                          Ale giooooraco.... ja pitole.
                          • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 13:58
                            DodTkowo w busie.... juz niedlugo ^^
                            Ochlodzenia chce...
                            • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 14:06
                              a gdzie ty jedziesz? bo nie do pracy suspicious
                              • mavika_88 Re: Dobry sprzet 13.07.16, 01:49
                                A czemu nie? A wlasni_ze tak smile
                          • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 13:59
                            a tu burza i ulewa. dobrze czułem ze mi się nie chciało na wyścig jechać big_grin
                            w warszawie robią parę kółek wiec to nie jest tak ze przeleca raz i tyle ich widzieli.
                            • tdf-888 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 14:02
                              a po co ci taki zoom? zazwyczaj można sobie podejść do obiektu smile
                              • mavika_88 Re: Dobry sprzet 13.07.16, 01:48
                                Ja nie bede mogla podchodzic do takich obiektow. Duuuuuzo mi umyka. Bardzo duzo. W koncu chce zlapac raniuszka i inne slicznoty. Wiem ze takim "marnym" sprzetem ciezko bedzie o jakosc. Przy sporym zoomie ale mimo wszystko chce Przydalaby sie lustrzanka lub bezlusterkowiec (czy jak mu tam) ale na sam poczatek chcialabym sie takim pobawic amatorskim ale ze sporym zooomem. A i... do ksiezyca sie np nie zblize wink chce siegac dalej ;p
              • anguac24 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 13:58
                Przeczytałam "Boćka w glanach..." big_grin Mam wyobraźnię. wink
                • mavika_88 Re: Dobry sprzet 12.07.16, 14:00
                  big_grin
    • fripooo Re: Dobry sprzet 13.07.16, 14:36
      a świstak siedzi......
      • mavika_88 Re: Dobry sprzet 14.07.16, 01:46
        Gdzies tam pewnie siedzi....
        • fripooo Re: Dobry sprzet 24.07.16, 10:57
          aha na waszym domubig_grin
    • mavika_88 Re: Dobry sprzet 24.07.16, 00:06
      Pozdrowienia z......smile))))
      A wczoraj.tak bylo.
      Byla tez woda. To akurat krazac na rowerku. Ale i woda byla bez dodTkowyc urzadzen. Tzn. O wlasnych silach..wypkywalam sie w koncu!!!.poza boje. Wy.urkowalam. choc... zimna woda. Bo w upaly to.soe zachcialo sCzyty zaliczac. Lapska... ledwo.siw trzymaly po pierwszym.dniu..zakwasy.... duuuuuzo kilosow. Bardzo. Nigdy tylw nie zrobilam ale widoki... ach....
      To co.dalam to namistka. I nie robione dobrym.sprzetem a telefonem. Slicznoty sa w aparaciku. Zakupilam. Nie do.ionca.mnie zadowala..ale daje rade smile soe pobawie a kiedys taku wypasny sobie sprawie. Dal.rade. ech. Bylo wzzytsoo. Szczyty. Woda..slonce..winko. no wszystko smile
      Ale..
      Zawsze.musi byc jakies ale... zycie bywa pokrecone tongue_out
      Dobrze jest.... zyc..... pozylam sobie odrobinke smile
      • mavika_88 Re: Dobry sprzet 24.07.16, 00:08
        Jakby co... pod pierwszym usmiechem kryje sie widoczwk smile
      • tdf-888 Re: Dobry sprzet 24.07.16, 09:10
        nie wiem co powiedzieć...
        • mavika_88 Re: Dobry sprzet 24.07.16, 09:32
          Czemu nie wiesz co powiedziec? Co do fotok... to namiastka. Pare pstryknelam na tel. Zeby cos bylo. Reszta w aparacie. Zachod itp. Kuwa... najlepszy moment... slonce bylo za jednym szczytem. Ale i tak pieknosc.... mega.... do tego paralotniarz tez tam byl. Tez na zachod czatowal. I parka wyszl. Tuz po slubie. udzi mnostwo... w ciagu dnia. A wieczorkiem my sami ^^. Juz pod wieczor szlaki wyludnione. Cudownie. Choc.... na zachod pare osob czekalo. Parenascie. Lapy odpadaly.
          Kupilam aparat. 10.zoomow. przydaly sie smile choc.... mogl byc lepszejszy. Z zoomami roznie bhwa. Czaswm nie moze zlapac do konca.ostrosci i ksiezyca nie zrobilam takiego jaki bym chciala. Nie widac tak dobrze kraterow ;p . W wodzie sie pieknie odbijal. Pelnia tez tam byla. Nie wiem kiedy..strzelalam.ze.3.dni trmu. No wszystko bylo. I niech mi ktos.powie.zeby jechac nad morze. Never. Jeszcze chce.... jeszcze katowac nogi by podziwiac takie piekne widoki. Raz... byl caly dzien na wysokosciach. Bylo spanie z godzinke na polanie...przed polowaniem.na.zachod. dobra. Tyle..pasuje sie zbierac...
      • fripooo Re: Dobry sprzet 24.07.16, 09:29
        a gdzie ty jesteś na tych fotkach?tongue_out
        • mavika_88 Re: Dobry sprzet 24.07.16, 09:43
          Same pieknosci tylko pokazuje wink wiem co chcial Tedeef powkedziec... nie tylko nad morzem sa dobre widoczki wink
    • mavika_88 Re: Dobry sprzet 24.07.16, 12:46
      Aha. W nocy, nocy. Eeee. Statyw byl. Balkon a raczej porecz smile
      Powiadasz przy dlugim czasie naswietlania.... kurcze trzeba bedzie sie pobawic aparacikiem. Na razie foty strzelalam na latwym fotografowaniu. Gdzie wszystko mialam poustawiane. Poczyta sie. Samemu sie bedzie ustawiac by wykrzesac ze zdjec jeszcze wiecej.
      W piatek robiac fotki zaxhodowi pewiwn pan fotograf zaslonil mi widoczek (sory ze zdjecie zdkecia. Nie chce mi sie wrzucac na lapka z aparatu. Na zdjeciu zdjecia nie widac tych kolorkow..... ajc... ) zaslonil.mi pozniej podeszlam do niego i slowo zamienilismy. Amator. Dla siebie ta luneta pstryka. Pokazal mi swoetne zdjecia. W angli 15 lat mieszka. Cuda. On to sie bawi..w przeslony itp. Jeziorko wygladalo jak zamglone a to dzieki aparTowi. Dobra. Nie wypowiadam sie bo na fukcjach aparatu sie nie znam..na przeslonach i czasie naswietlania. Wiem ze mozna cuda porobic..mozna bawic sie swiatlem. Malowac nim..o tym akurat bylo.na kursie wink oj. Poczyta sie. Sprzet marny zakupilam ale na poczatek taki.mi wystarczy. Zobaczymy co zmaluje smile
    • mavika_88 Re: Dobry sprzet 24.07.16, 13:12
      Ojjj. Nie wiedzialam... dzieki za info.
    • tdf-888 Re: Dobry sprzet 24.07.16, 23:58
      no tak...
      ona lubi ciężkie przypadki. wie lepiej od ciebie czy jej chcesz big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka