25.01.17, 19:42
W związku z tym, że czerwone autko przestało być czerwone mam szalony plan zabrać go jutro na myjnię bezdotykową, samoobsługową w dodatku. Jako, że przerażają mnie te nowoczesne wynalazki, to nigdy w swym dłuuuuugim życiu jeszcze z myjni nie korzystałam. Także już jestem tym faktem przerażona. Umyłabym na placu swym, ale mróz, śnieg, no nie da się, sami rozumiecie suspicious.

Znając swe skłonności do popełniania gaf może być różnie, a wolałabym się nie znaleźć na pierwszej stronie GZC. Także uprzejmie proszę o dodanie mi odwagi i trzymanie jutro kciuków ponieważ obawiam się, że mogę w ostatniej chwili stchórzyć big_grin.

P.S.
W ramach motywacji wypisałam sobie palcem wskazującym na tylnej szybie napis: BRUDAS! Mam nadzieję, że podziaławink
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: Mam plan 25.01.17, 19:45
      Jak jest duzy mriz u Was to nie ma co myc...
      A i odkrec antene i złóż lusterka.
      • szarlotka_ja Re: Mam plan 25.01.17, 19:47
        Jesusiesmaryjom, a jak się odkręca antenę suspicious.
        • witamina_b12 Re: Mam plan 25.01.17, 19:55
          No kreci się wink az się odkreci wink łapką wink
          • witamina_b12 Re: Mam plan 25.01.17, 19:58
            A własciwie jaka to myjnia? Taka co wjezdzasz do tunelu z tymi maszynami myjacymi? Czy taka co sama bedziesz myc myjka pod cisnieniem? W tej drugiej nic nie musisz odkrecac.
            • szarlotka_ja Re: Mam plan 25.01.17, 20:00
              No w tej co wrzucasz do bezdusznej maszyny złotówki i samemu działasz wink.
              • witamina_b12 Re: Mam plan 25.01.17, 20:07
                A to nie lepiej do takiej automatycznej? Co wjezdzasz i wyjezdzasz a cale mycie maszyny za Ciebie odwala?

W tej co sama myjesz nie trzeba nic odkrecac ani skladac
                • szarlotka_ja Re: Mam plan 25.01.17, 20:09
                  Taka odpada, mam klaustrofobię wink.
                  • marisella Re: Mam plan 26.01.17, 13:46
                    szarlotka_ja napisała:

> Taka odpada, mam klaustrofobię wink.

Nie musisz siedzieć w środku big_grin
                    • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 21:09
                      A skąd wiesz jak auta nie masz? big_grin
                      • marisella Re: Mam plan 26.01.17, 23:32
                        szarlotka_ja napisała:

> A skąd wiesz jak auta nie masz? big_grin

Po pierwsze to można powiedzieć, że mam, bo mi przed oknami stoi i kluczyki w chałupie wink Nie mam tylko prawka, ale kto by zważał na detale wink

A mycie w takiej szczotkowej myjni obserwowałam, gdy się myło auto kogoś innego - i żadne z nas nie siedziało we w środku (choć ja bym akurat chętnie big_grin))
                        • tdf-888 Re: Mam plan 27.01.17, 20:18
                          było zostać w aucie i nakręcić filmik - przecież taka myjnia to nie mikrofale big_grin
          • fripooo Re: Mam plan 25.01.17, 19:58
            normalnie mechaniorybig_grin
            • witamina_b12 Re: Mam plan 25.01.17, 20:05
              Fripoo ja nawet żarowke sama w aucie zmieniam.... Jak musze wink
    • witrood Re: Mam plan 25.01.17, 19:57
      Też się podzielę sekretem - że w myjni jeszcze nie byłem. Zawsze myję sam. Musisz się podzielić przeżyciami. wink
      • szarlotka_ja Re: Mam plan 25.01.17, 20:04
        Jak przeżyję i nie stchórzę, to oczywiście wink.
        • maruda2 Re: Mam plan 25.01.17, 21:31
          To będę trzymała kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy smile
    • mavika_88 Re: Mam plan 25.01.17, 21:57
      Mylam. Taka reczna.
      Nic groznego. Pistolet do reki. Wrzucasz np 2 zl wciskasz mycie. Leci pianka. Leci Ci czas. Wrzucasz kolejne 2 zl i dajesz pkukanke. Za 4 zl mozna umyc samochod myjka pod cisnieniem big_grin
    • z-e-u-s Re: Mam plan 25.01.17, 21:57
      Też tak miałemsmile Polecam filmy na youtube z instruktażemsmile
      • mavika_88 Re: Mam plan 25.01.17, 22:06
        Ale... miales tak gdy myles reczna myjka pod cisnieniem czy jak wjezdzales do kabiny.
        Wjezdzajac do tego drugiego typu myjni nie trzeba uwazac by nie wjechac do kanalu ? wink
        Nigdy nie mylam w automatycznej myjni
        • z-e-u-s Re: Mam plan 25.01.17, 22:24
          Ręczną, do kabiny nigdy nie zjeżdżałem. Nie wiem, co tam się w środku dzieje, nie oglądałem tego typu filmów na youtubebig_grin
          • mavika_88 Re: Mam plan 25.01.17, 22:48
            Haha ale po co ogladac filmik jak sie myje reczna myjka suspicious

Takie cos wlasnie znalazlam big_grin

https://i1.jbzd.pl/contents/2017/01/e4038caf6318705b3aed316291834cf1.gif

To nieprawda suspicious tego gifa musial stworzyc facet tongue_out
    • tretek Re: Mam plan 26.01.17, 06:08
      ja odkąd porysowało mi na takiej myjni dach stanowczo omijam z daleka. Fajne są te ciśnieniowe. Za 5 zeta można umyć autko i wyodkurzać elegancko smile
    • witrood Re: Mam plan 26.01.17, 20:19
      No i gdzie relacja? wink
      • z-e-u-s Re: Mam plan 26.01.17, 20:50
        Pewnie coś poszło nie tak. Mróz był, woda dostała się do uszczelek drzwi i zakleszczyła Szarlotte w środku w trakcie podróży powrotnej. Próbowała otworzyć okno i wyczołgać się tamtędy, ale to samo stało się z szybą. Teraz szuka znajomego z ciepłym garażem i grzeje wóz od środka i z zewnątrzbig_grin.
        • witrood Re: Mam plan 26.01.17, 20:56
          Benzyny może jej nie starczyć do rana. wink
        • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 21:07
          Z szybami mam kłopot, bo mi się ten durny centralny zamek zepsuł więc nie można ich tak łatwo otworzyć tongue_out.
      • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 21:05
        Żyję big_grin.
        (Choć nie obył się bez przygód tongue_out).

Ja dopiero niedawno wróciłam, w czwartki pracuję do 20:00 wink.
      • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 21:07
        Aż taka blondynka to ja nie jestem wink.
    • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 21:26
      Jak się okazuje nie taki diabeł straszny jak go malują wink. Pojechałam dopiero po pracy, czyli późno, ale przynajmniej nie było żadnych innych aut.

Jadąc na myjnię trzeba pomyśleć żeby mieć drobne gdyż bezduszna maszyna nie przyjmuje banknotów ani kart kredytowych. Z miłą chęcią zjada za to monety o wartości 1, 2 i 5 zł. Oczywiście nie byłam na to przygotowana więc musiałam pójść rozmienić pieniądze do pobliskiego supermarketu. Dla pani ekspedientki to był kłopot więc musiałam zrobić zakupy, no ale miałam resztę - 4 zł. W pracy mi powiedzieli, że tak małe auto umyję spokojnie za 2 zł. Nie przewidzieli, że na swój pierwszy raz wybiorę najbardziej łakomą myjnię w mieście wink.

No więc podjechałam na stanowisko, wrzuciłam 1 zł do maszyny, włączył się jakiś mechanizm, zapaliła się lampka, a Szarlotta rozpoczęła czytanie instrukcji obsługi tongue_out. Mniej więcej w połowie ostatniego punktu zrobiło się cicho, światło zgasło, a na wyświetlaczu pojawiło się zero. No cóż, zdobycie wiedzy o tym, że start nie zaczyna się w momencie uruchomienia programu myjącego, tylko w momencie wrzucenia monety do maszyny kosztowało mnie 1 zł. Nie pozostał mi nic innego jak wrzucić kolejną monetę. Tu już byłam mądrzejsza i od razu zaczęłam myć auto, ale czas leciał tak szybko, że ani się obejrzałam a znów było zero (okazało się, że nie tak jak w innych myjniach 1 zł za 1 min. Tutaj było 45 sek za 1 zł). Więc wrzuciłam 2 zł, myślałam, że mam więcej czasu więc zaczęłam myć auto pianą. No ale znów przekombinowałam bo za 2 zł nie da się umyć i spłukać. Jako, że była to moja ostatnia moneta no cóż, musiałam wrócić do domu w pianie wink. Hmm… piana zamarzła, więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądało czerwone autko w mrożonej piance wink. Dobrze, że ciemno już było.
      Mam nadzieję, że w garażu mi to do jutra stopnieje tongue_out.

No, ale generalnie jestem zadowolona i następnym razem pojadę na tę myjnię co mi w robocie polecali, a nie tam gdzie najbliżej wink.
      • witrood Re: Mam plan 26.01.17, 21:32
        Hehehe. Auto w pianie. Co Ludzie powiedzą? wink A nie zamarza woda na samochodzie przy takiej pogodzie?
        • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 21:35
          No zamarza, zamarza, ale szczerze mówiąc nie przypuszczałam, że jest aż -10*C tongue_out.
          Tak jakbym z epoki lodowcowej przyjechałam wink.
          • z-e-u-s Re: Mam plan 26.01.17, 21:50
            big_grin Nie wiadomo, czy jutro zamki i drzwi otworzysz, jak masz w garażu minus. Ja przy ujemnych nie ryzykuję i nie myję. Auto mam po prostu bardziej szare niż zwyklesmile
            • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 22:02
              Nie strasz suspicious.
            • witamina_b12 Re: Mam plan 26.01.17, 22:08
              Też o tym pomyslalam.... No ale cóż... Jest ryzyko jest zabawa wink))
      • maruda2 Re: Mam plan 26.01.17, 21:47
        To generalnie bardzo dzielna byłaś smile
        • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 22:01
          Tak naprawdę to miałam ochotę stchórzyć wink.
          • maruda2 Re: Mam plan 26.01.17, 22:15
            Liczy się ostateczny efekt. Ja jeszcze jutro drzwi otworzysz to będzie pełen sukces wink
            • szarlotka_ja Re: Mam plan 26.01.17, 22:18
              Otworzę, to stare auto, jeszcze mnie nie zawiodło wink.
              • apersona Re: Mam plan 27.01.17, 19:24
                I jak udało się?
                • szarlotka_ja Re: Mam plan 27.01.17, 19:27
                  Oczywiście wink.
                  Bez najmniejszego problemu dostałam się do środka, od strzału odpaliłam, a nawet i piana przestała być pianą tylko warstwą lodu, która w ciągu dnia pięknie się roztopiło, a samochód ponownie jest czerwony wink.
                  • tdf-888 Re: Mam plan 27.01.17, 19:56
                    a taki czerwony to nie plowieje na słońcu?
                    widziałem kiedyś taki różowy.
                    nie chciałbym mieć czerwonego samochodu no chyba ze mialby to byc kamaz albo ferrari acz w przypadku tego drugiego to i tak wolałbym czarny albo żółty
                    • apersona Re: Mam plan 27.01.17, 21:00
                      a wozu strażackiego nie chciałeś?
                      • tdf-888 Re: Mam plan 27.01.17, 21:18
                        a mam tongue_out
      • fripooo Re: Mam plan 27.01.17, 20:12
        haha myślałem po objętości, ze to mavi napisałabig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka