Dodaj do ulubionych

Zmęczenie

14.03.18, 19:33
Jak sobie z nim radzić na co dzień?
Jakieś rady/sposoby ?
Obserwuj wątek
    • szarlotka_ja Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:24
      Ja to jak już zmęczenie mnie przerasta to idę sobie pobeczeć, potem zasypiam i mi przechodzi wink.
      • witrood Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:45
        Umiesz beczeć bez powodu? surprised
        • szarlotka_ja Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:47
          Zmęczenie to jest przecież powód suspicious.
          • witrood Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:50
            Na to dotychczas nie wpadłem. wink
            • szarlotka_ja Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:57
              Coś mało bystry dzisiaj jesteś, popraw się tongue_out.
              • witrood Re: Zmęczenie 14.03.18, 21:00
                Dobra, zaraz się rozryczę. W końcu trochę jestem zmęczony. wink
                • szarlotka_ja Re: Zmęczenie 14.03.18, 21:04
                  Ja Ci nie każę ryczeć, ale się ogarnąć tongue_out.
                  • green.amber Re: Zmęczenie 14.03.18, 21:17
                    zmęczony i okrzyczany... no poryczy się zaraz jak nic, serca Szarlotta nie ma... wink
    • marcepanka313 Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:38
      Muzyka.Kawa.Sen.
    • witrood Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:44
      Basen, siłownia, wanna.
      • marcepanka313 Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:49
        Taniec, rower, prysznic☺
        • agnes_gray Re: Zmęczenie 14.03.18, 23:35
          Basen? Siłownia? Taniec? Rower??
          Ktoś tu chyba nie wie, co to jest prawdziwe zmęczenie...
          • marcepanka313 Re: Zmęczenie 15.03.18, 09:21
            Masz racje.Nie wiem co to prawdziwe zmęczenie.
            Znam tylko nieprawdziwe.😈
            • agnes_gray Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:25
              Oj, po co zaraz takie nerwowe minki smile

Po prostu dla mnie zmęczenie to stan, w którym ledwo daję radę dowlec się pod prysznic, wtedy nie ma mowy o jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Ale faktycznie, to może raczej wyczerpanie niż zmęczenie...
              • witrood Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:32
                A co Ty, w kopalni robisz? Czy za Syzyfa? wink
                • agnes_gray Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:46
                  Nie w kopalni ani nie z Syzyfem smile Po prostu praca sezonowa - jest sezon to się pracuje na okrągło.

Sezon mija i wtedy odpoczywam tak jak inni ludzie, czyli bieganie, basen, angielski, spacer, wanna, książka smile
    • m.a.l.a_syrenka Re: Zmęczenie 15.03.18, 18:58
      Dłuuugi i zabierający tempa spacer w odpowiednich okolicznościach przyrody - spacerek do upadłego.
    • mavika_88 Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:25
      Pobudka 4:30. 6 godz snu z malym ogonkiem wink w pracy mega hardcore big_grin nigdy nie bylo takiego nawalu. Zero nudy. Po pracypostanowilam ze zrobie sobie w tym roku pierwsza przebiezke. Tempo marne. Mozna powiedziec brak tempa. Przeszlo 5 kilosow w czasie 50 min. Spoooooro bylo marszu. Nie chcialam jak na pierwszy raz przesadzic. Ostatni bieg byl... w czerwcu big_grin aktualnie lekka sennosc mnie ogarnia . Albo raczej zmeczenie tongue_out
      Teraz drugi odc serialu leci a pozniej.... kapiel z olejkiem lawendowym ^^ swietne relaksuje i dobrze sie po takiej kapieli zasypia wink kusi mnie na inne olejki
      • s.finka Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:45
        Mavi a próbowałaś olejek mandarynkowy ? Mój ulubiony, super odstresowuje.wink
        Ps.Jaki serial paczysz ?
        • mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 15:21
          Nie probowalam ale domyslam sie ze mogloby byc ciekawie wink
          Jaki serial? Pierwszej milosci ciagle jestem wierna suspicious to jedyny polski serial jaki ogladam. No i za housa sie wzielam. Postanowilam wszystkie odcinki przeleciec. Jestem na 3 sezonie.
          Kurcza.... zmeczona. Chyba musze sie polozyc. Chocby na godzibke na dwie. Znowu okolo 6 godz snu. Dodatkowo pobudka o 3 w nocy i juz bylo ciezko zasnac do 4:30 uncertain
          Ej. U Was tez pada snieg? big_grin w koncu swieta sie zblizaja wink
    • mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 15:18
      Zapomnialam wink a czemu niby mialabyn sobie poplakac suspicious musialabym miec powod do tego konkretny a i przy kobkretnym czasem mogloby byc ciezko smile
    • mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 20:12
      Nie do konca ten sam system. Kiedys po 1 zm zawsE sie kladlam na krotka drzemke po pracy. Od pewnego czasu. Gdzies2-3 mies staram (dobrze ze czasem siebbie czytam przed wyslalniem. W tym miejscu byloby slowko "sram") sie nie klasc. Szkoda czasu. Jednak jak na tyg czuje ze malo snu to wole sie polozyc. Teraz wyjatkowo wyszlo mi przeszlo 3 godz snu ale staram sie macx 2.
      Hmmmm system ze spie gdy zmeczona jestem ? Czy ze spie po 1 zm. Watpie bys Ty spal tongue_out skoro ciagle jakies aktywnosci. Ja jak w niedlugim czasie odbiore karte multisport to sie wezme za siebie smile
    • mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 20:13
      Ale nie jest smile
    • mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 20:53
      Ja musze sie w koncu wybrac na squsha. Nigdy nie gralam. W tenisa i owszem. Wlasnie lukalam na korty...
      Moze jutro udaloby sie wybrac zeby.. byc bardziej zmeczonym smile
    • mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 20:56
      smile
    • mavika_88 Re: Zmęczenie 17.03.18, 15:33
      Niby mniejszy kort ale pileczka szybko "biega" wiec wydaje mi sie ze w squsha mozna sie nawet bardziej zmeczyc niz w tenisa .
      • tdf-888 Re: Zmęczenie 17.03.18, 17:44
        Jak ty nie masz pojęcia.
        Piłeczka wolniej biega ninja st miękka.
        Tam na zmęczenie wpływa to ze trzeba dużo siły przylozyc by ta piłka jakoś leciała. A do tego dochodzi sprawa gorszej wentylacji (klatka vs kort na zewn.)
    • poranny.krasnoludek Re: Zmęczenie 23.04.18, 00:23
      sen, kawa, energetyk, rachunek sumienia, dobra odskocznia, zmiana otoczenia

Podstawa to przyczyny określenie, czym spowodowane jest zmęczenie.
    • mavika_88 Re: Zmęczenie 27.04.18, 17:04
      Jak czlowiek zmeczony, jak wstaje o 4:30 po 5-6 godz snu to najlepiej zaczac prace na stanowisku gdzie trzeba duzo ogarniac, byc mega skupionym, duzo analizowac i sporo chodzic. Mialalam tak caly tydzien. Robilam kawe w pracy przed 6 a wypilalam i tak dopiero na przerwie sniadaniowej po 9. Wczesniej nie bylo kiedy tongue_out
      sie okazuje ze nawet kawa wtefy nie jest potrzebna. Wystarczy troche adrenalinki.
      Witam smile chyba opuscilam sie troche w forum....
      • silencjariusz Re: Zmęczenie 27.04.18, 19:56
        To się popraw.wink
        • mavika_88 Re: Zmęczenie 27.04.18, 20:41
          Poprawic sie ? W pon bylam u fryzjera (pierwszy raz w tym zakladzie). Wchodzi facet, myslalam ze jakis dostawca a za chwile prosi mnie na fotel... zaskoczona i pdzerazona. Koles nie wyglaxal na fryzjera. Dlugie wlosy i umiesniony. Balam sie o swoje wlosy.... na koniec dal mi rabat 10 zl. Dobrze wymasowal myjac klaki. Tyle dobrego moge rzec wink
          • tdf-888 Re: Zmęczenie 27.04.18, 20:52
            A wiesz ze u fryzjera to się zostawia napiwek?
            A ty jeszcze rabat... Rabat to jest stolica Maroka!
            Nie pamiętam kiedy byłem ostatnio u fryzjera ale to lata temu...
            • mavika_88 Re: Zmęczenie 27.04.18, 21:03
              Tyle dalam kasy ze u siebie mialabym na 3 trazy i jeszcze mialabym dac napiwek? Pfff
              Widocznie mu nie wyszlo wiec dal rabat wink zdziwilo mnie bo w ogole go nie zagadywalam (balam sie o wlosy) nie bylam mila ani nic z tych rzeczy. Sama od siebie sie nie odzywalam. Do wanny.... apotem spacc. Padaka jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka