sadgirl25 14.03.18, 19:33 Jak sobie z nim radzić na co dzień? Jakieś rady/sposoby ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarlotka_ja Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:24 Ja to jak już zmęczenie mnie przerasta to idę sobie pobeczeć, potem zasypiam i mi przechodzi . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Zmęczenie 14.03.18, 20:57 Coś mało bystry dzisiaj jesteś, popraw się . Odpowiedz Link
witrood Re: Zmęczenie 14.03.18, 21:00 Dobra, zaraz się rozryczę. W końcu trochę jestem zmęczony. Odpowiedz Link
green.amber Re: Zmęczenie 14.03.18, 21:17 zmęczony i okrzyczany... no poryczy się zaraz jak nic, serca Szarlotta nie ma... Odpowiedz Link
agnes_gray Re: Zmęczenie 14.03.18, 23:35 Basen? Siłownia? Taniec? Rower?? Ktoś tu chyba nie wie, co to jest prawdziwe zmęczenie... Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Zmęczenie 15.03.18, 09:21 Masz racje.Nie wiem co to prawdziwe zmęczenie. Znam tylko nieprawdziwe.😈 Odpowiedz Link
agnes_gray Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:25 Oj, po co zaraz takie nerwowe minki Po prostu dla mnie zmęczenie to stan, w którym ledwo daję radę dowlec się pod prysznic, wtedy nie ma mowy o jakiejkolwiek aktywności fizycznej. Ale faktycznie, to może raczej wyczerpanie niż zmęczenie... Odpowiedz Link
agnes_gray Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:46 Nie w kopalni ani nie z Syzyfem Po prostu praca sezonowa - jest sezon to się pracuje na okrągło. Sezon mija i wtedy odpoczywam tak jak inni ludzie, czyli bieganie, basen, angielski, spacer, wanna, książka Odpowiedz Link
m.a.l.a_syrenka Re: Zmęczenie 15.03.18, 18:58 Dłuuugi i zabierający tempa spacer w odpowiednich okolicznościach przyrody - spacerek do upadłego. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:25 Pobudka 4:30. 6 godz snu z malym ogonkiem w pracy mega hardcore nigdy nie bylo takiego nawalu. Zero nudy. Po pracypostanowilam ze zrobie sobie w tym roku pierwsza przebiezke. Tempo marne. Mozna powiedziec brak tempa. Przeszlo 5 kilosow w czasie 50 min. Spoooooro bylo marszu. Nie chcialam jak na pierwszy raz przesadzic. Ostatni bieg byl... w czerwcu aktualnie lekka sennosc mnie ogarnia . Albo raczej zmeczenie Teraz drugi odc serialu leci a pozniej.... kapiel z olejkiem lawendowym ^^ swietne relaksuje i dobrze sie po takiej kapieli zasypia kusi mnie na inne olejki Odpowiedz Link
s.finka Re: Zmęczenie 15.03.18, 19:45 Mavi a próbowałaś olejek mandarynkowy ? Mój ulubiony, super odstresowuje. Ps.Jaki serial paczysz ? Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 15:21 Nie probowalam ale domyslam sie ze mogloby byc ciekawie Jaki serial? Pierwszej milosci ciagle jestem wierna to jedyny polski serial jaki ogladam. No i za housa sie wzielam. Postanowilam wszystkie odcinki przeleciec. Jestem na 3 sezonie. Kurcza.... zmeczona. Chyba musze sie polozyc. Chocby na godzibke na dwie. Znowu okolo 6 godz snu. Dodatkowo pobudka o 3 w nocy i juz bylo ciezko zasnac do 4:30 Ej. U Was tez pada snieg? w koncu swieta sie zblizaja Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 15:18 Zapomnialam a czemu niby mialabyn sobie poplakac musialabym miec powod do tego konkretny a i przy kobkretnym czasem mogloby byc ciezko Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 20:12 Nie do konca ten sam system. Kiedys po 1 zm zawsE sie kladlam na krotka drzemke po pracy. Od pewnego czasu. Gdzies2-3 mies staram (dobrze ze czasem siebbie czytam przed wyslalniem. W tym miejscu byloby slowko "sram") sie nie klasc. Szkoda czasu. Jednak jak na tyg czuje ze malo snu to wole sie polozyc. Teraz wyjatkowo wyszlo mi przeszlo 3 godz snu ale staram sie macx 2. Hmmmm system ze spie gdy zmeczona jestem ? Czy ze spie po 1 zm. Watpie bys Ty spal skoro ciagle jakies aktywnosci. Ja jak w niedlugim czasie odbiore karte multisport to sie wezme za siebie Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 16.03.18, 20:53 Ja musze sie w koncu wybrac na squsha. Nigdy nie gralam. W tenisa i owszem. Wlasnie lukalam na korty... Moze jutro udaloby sie wybrac zeby.. byc bardziej zmeczonym Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 17.03.18, 15:33 Niby mniejszy kort ale pileczka szybko "biega" wiec wydaje mi sie ze w squsha mozna sie nawet bardziej zmeczyc niz w tenisa . Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Zmęczenie 17.03.18, 17:44 Jak ty nie masz pojęcia. Piłeczka wolniej biega ninja st miękka. Tam na zmęczenie wpływa to ze trzeba dużo siły przylozyc by ta piłka jakoś leciała. A do tego dochodzi sprawa gorszej wentylacji (klatka vs kort na zewn.) Odpowiedz Link
poranny.krasnoludek Re: Zmęczenie 23.04.18, 00:23 sen, kawa, energetyk, rachunek sumienia, dobra odskocznia, zmiana otoczenia Podstawa to przyczyny określenie, czym spowodowane jest zmęczenie. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 27.04.18, 17:04 Jak czlowiek zmeczony, jak wstaje o 4:30 po 5-6 godz snu to najlepiej zaczac prace na stanowisku gdzie trzeba duzo ogarniac, byc mega skupionym, duzo analizowac i sporo chodzic. Mialalam tak caly tydzien. Robilam kawe w pracy przed 6 a wypilalam i tak dopiero na przerwie sniadaniowej po 9. Wczesniej nie bylo kiedy sie okazuje ze nawet kawa wtefy nie jest potrzebna. Wystarczy troche adrenalinki. Witam chyba opuscilam sie troche w forum.... Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 27.04.18, 20:41 Poprawic sie ? W pon bylam u fryzjera (pierwszy raz w tym zakladzie). Wchodzi facet, myslalam ze jakis dostawca a za chwile prosi mnie na fotel... zaskoczona i pdzerazona. Koles nie wyglaxal na fryzjera. Dlugie wlosy i umiesniony. Balam sie o swoje wlosy.... na koniec dal mi rabat 10 zl. Dobrze wymasowal myjac klaki. Tyle dobrego moge rzec Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Zmęczenie 27.04.18, 20:52 A wiesz ze u fryzjera to się zostawia napiwek? A ty jeszcze rabat... Rabat to jest stolica Maroka! Nie pamiętam kiedy byłem ostatnio u fryzjera ale to lata temu... Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Zmęczenie 27.04.18, 21:03 Tyle dalam kasy ze u siebie mialabym na 3 trazy i jeszcze mialabym dac napiwek? Pfff Widocznie mu nie wyszlo wiec dal rabat zdziwilo mnie bo w ogole go nie zagadywalam (balam sie o wlosy) nie bylam mila ani nic z tych rzeczy. Sama od siebie sie nie odzywalam. Do wanny.... apotem spacc. Padaka jestem. Odpowiedz Link