29.10.18, 18:18
Nnie dostałem podwyżki. Maly szok ale trzeba się pogodzić i krok za krokiem iść do przodu. Z wiarą że życie przyniesie wiele miłych niespodzianek..
Obserwuj wątek
    • heniek.8 Re: Smutek. 29.10.18, 18:22
      always look on the bright side of life

nie dostałeś też obniżki
      • strike1965 Re: Smutek. 29.10.18, 18:44
        Thanks for the support. Anyway I'm doing my best at work. Nie robię problemu bo moja pensja i tak byłaby mała. Troche przykro że szef nie docenił. Żyję dalej z uśmiechem na twarzy 😊
        • sadgirl25 Re: Smutek. 29.10.18, 22:37
          Hi ! I am a polish teacher in our beautiful country
          I really have a lot of hard work but my workmates think that I am lazy. I earn really little and at the end of month I ask my husband to give me money.Don't worry!
          • strike1965 Re: Smutek. 30.10.18, 06:35
            Hi. I need wife to ask for money smile
            • sadgirl25 Re: Smutek. 30.10.18, 17:24
              So you should find a nice girl and marry her wink
              • strike1965 Re: Smutek. 30.10.18, 17:28
                Definitely. That's what I'm looking for.. I do hope one day my dreams come true 😊
                • sadgirl25 Re: Smutek. 30.10.18, 17:45
                  Are you 53 or is it just a nickname?
                  • strike1965 Re: Smutek. 30.10.18, 18:09
                    Why you are asking about it? Are you 25 years old? It's public place so I don't want place too many details about me. Anyway I'm quite old man😊
                    • sadgirl25 Re: Smutek. 30.10.18, 18:30
                      Ok sorry, znikam.ja mam 36, zakładałam konto gdy mialam 25.
                      • strike1965 Re: Smutek. 30.10.18, 18:32
                        Ok
                        😊
          • heniek.8 Re: Smutek. 30.10.18, 07:50
            А где работает твой муж?
    • witrood Re: Smutek. 29.10.18, 18:28
      Nie dostałem od 8 lat.
      • strike1965 Re: Smutek. 29.10.18, 18:47
        Przykro. Ja się pne dopiero w górę. Z niskiego pułapu. Może idź do szefa. Patrzę rozsądnie. Mam prawo zapytać. Szef ma prawo odmówić.
    • silencjariusz Re: Smutek. 29.10.18, 18:38
      Spójrz na to w ten sposób: mogli zwolnić, a nie dali tylko podwyżki.;P
      • strike1965 Re: Smutek. 29.10.18, 18:49
        Dziękuję za rozsądne slowo. Dużo się w tej pracy nauczyłem i to mój kapitał. Rację masz. Lubię moją firmę..
        • silencjariusz Re: Smutek. 29.10.18, 18:59
          Trochę żartuję, ale i ja jestem w podobnej do Twojej sytuacji. W moim PGR zarabiają czopki i inne lizusy, a zwykłe robole (takie jak ja) zasuwają za miskę ryżu.
          • strike1965 Re: Smutek. 29.10.18, 19:05
            Ja wierzę w mojego Prezesa. Ale chyba wiara to za mało. I to dość naiwne. Trzeba brać sprawy w swoje ręce i nie oglądać się na sentymenty. Czekam bo w m9jej mam super układ i perspektywę by wiele się nauczyć.
    • szarlotka_ja Re: Smutek. 29.10.18, 22:21
      Hehe, a ja nie prosiłam, a dostałam big_grin.
      • strike1965 Re: Smutek. 30.10.18, 06:38
        Gratuluję. No ja prosiłem. Przy okazji przekonałem się gdzie wróg się czai. Wiem kto podwyżkę zablokował.
        Ale cóż mi po tej wiedzy.
        Ja i tak będę lojalny.
        • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Smutek. 30.10.18, 11:19
          Jest coś takiego jak system rocznej oceny pracownika, funkcjonuje takie narzędzie ale głównie w korporacjach
          Wtedy wiesz jak cię oceniają i jak to się przekłada na kasę rok po roku.

A tak to pozostaje widzimisię prezesa czy innego szefa sad
          A większość z nich da tylko jak będzie musiała mając nóż na gardle (czyt. chcesz odejść i nie mają cię kim zastąpić)
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Smutek. 30.10.18, 12:16
            W praktyce narzędzie nie przekłada się, co by tam nie było napisanetongue_out Roczne oceny sobie, a podwyżki sobie wink
            • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Smutek. 30.10.18, 12:45
              Bez narzędzia to możesz robić i robić - i nic nie dostaniesz bo systemowo nikt tego nie ujął w ramy działania firmy.
              A jeżeli jest to ujęte, to najwięcej zależy od ciebie, oczywiście może cię ktoś uwalić na ocenie, ale to inna sprawa.

Jak podwyżka nie jest od niczego uzależniona to logiczne, że nie występuje, a liczenie na dobre serce czy gest prezesa... Ja się z tego wyleczyłem raz na zawsze, najpierw byłem nieomal wzorem wysyłanym w nagrodę na drugi koniec świata, a potem nagle przestałem być godzien wyrabiania targetów i kop w dupę.
              Miałem tak dwa razy - powiedziałem sobie, że do trzeciego na pewno nie dojdzie i póki co dotrzymuję słowa, które sam sobie dałem smile
              • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Smutek. 30.10.18, 13:21
                Ja zawsze miałam najwyższe oceny okresowe i często dostawałam podwyżki i awanse. Po prostu jestem dość kumata, a to "dość" w mojej pracy wystarczyło aby być "ponad przeciętną", plus dobrze kierowałam zespołem.
                Jak byłam młoda po podwyżki wstydziłam się chodzić, uważając, że sami mnie powinni docenić za ciężką pracę. Potem chyba ze 2-3 razy poszłam (choć głupio się z tym czułam) i dostałam - nie wiem czy jakbym nie powiedziała że chcę, to by sami na to wpadli wink
                Ale są też osoby, którym wystawiałam świetne oceny okresowe i dla których czasem latami chodziłam po podwyżkę (z racji bycia przełożoną) i nie dostali... cały czas było "ok - przy najbliższej okazji"... przy najbliższej okazji się upominałam dla pracownika - i znowu nie dawali...
                Także nie wierzę w oceny okresowe, tylko w widzimisie tych na górze.
              • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Smutek. 30.10.18, 13:41
                obserwator-rzeczy-ulotnych napisał:

> ze, najpierw byłem nieomal wzorem wysyłanym w nagrodę na drugi koniec świata, a
                > potem nagle przestałem być godzien wyrabiania targetów i kop w dupę.

Zawsze mnie zastanawia mechanizm tego... muszą być jakieś przyczyny, dlaczego nagle pracownik super staje się pracownikiem "be"... u nas tego nie zaobserwowałam..
          • strike1965 Re: Smutek. 30.10.18, 18:31
            My jesteśmy małą korporacją z ludzką twarzą😊. Twój pomysł dobry. Moja sytuacja specyficzna bo jestem jedynym pracownikiem w mojej branży. Nie ma z kim porównać. Pozatym mam dobrą perspektywę by wiele się nowego nauczyć. Pieniądze ważne ale są i inne sprawy.....
      • marcepanka313 Re: Smutek. 30.10.18, 07:20
        szarlotka_ja napisała:

> Hehe, a ja nie prosiłam, a dostałam big_grin.

Lepiej mieć niż nie mieć. wink
        • undead.mortis Re: Smutek. 30.10.18, 11:08
          cieciówka na szlabanie heh
          a podwyżka wink
          zapomnijcie
        • szarlotka_ja Re: Smutek. 30.10.18, 18:28
          Dlatego nie zamierzam się skarżyć wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka