Dodaj do ulubionych

Portale randkowe - eksperyment

23.09.20, 23:06
Uwaga, wrzucam kij w mrowisko wink

Poniżej filmik przedstawiający eksperyment - młoda dziewczyna mająca już własne doświadczenia z randkowaniem przez internet założyła konto na Tinderze jako atrakcyjny facet i mogła na własnej skórze przekonać się jak trudne jest randkowanie dla mężczyzn.
Moja uwaga: tak, wiem że Tinder nie był najbardziej reprezentatywnym wyborem portalu randkowego, ale zachowanie podrywanych dziewczyn było jak najbardziej typowe, dokładnie tego samego doświadczyłem na Sympatii.

A więc:
- Mnóstwo kobiet w ogóle nie stara się utrzymać rozmowy, odpisuje półsłówkami.
- Nawet wybór dobrych zdjęć przedstawiających bardzo atrakcyjnego faceta nie wystarcza do sukcesu. Co więc ma powiedzieć przeciętny?
- Dziewczyny często nagle przestają odpisywać (gdy randkowała jako kobieta, praktycznie nigdy jej się to nie zdarzało ze strony facetów).
- Przejść od kontaktu wirtualnego do randki jest bardzo trudno.

Rozczarowała się, bo myślała że jako kobieta miała wiedzę czego szukają inne kobiety i spodziewała się, że jako atrakcyjny facet będzie rozrywana.

Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 00:02
      Jaki kij w mrowisko? Tu nie ma żadnej kontrowersji. Kobiety na portalach są totalnie rozkapryszone i cały czas szukają... Same nie wiedzą kogo. Portale to syf. Pełen księżniczek, które tam są bo są. Tak bez celu.
      • witrood Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 07:29
        Czekają, aż piorun albo szlag je trafi. wink
    • ga77-77 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 08:01
      Niesamowicie "pokrzepiające" informacje dla kogoś, kto praktycznie nie będzie miał innej możliwości niż portal randkowy. Kiedyś myślałem, że to domena polityki ("wszyscy politycy kłamią"); teraz widzę, że to przeświadczenie dominuje nie tylko w polityce, ale ogólnie w Polakach. Ludzie wchodzą na portale z kołaczącycm się w głowie hasłem "i tak wszyscy kłamią i upiększają", a w pary łączą się pewnie ci, którym i tak nie zależy na czymś poważnym albo desperaci którzy dochodzą do wniosku, że jak nie wyłączą instynktu samozachowawczego, to po prostu zostaną sami.
      • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 19:20
        ga77-77 napisał(a):

> Ludzie wchodzą na portale z kołaczący
        > cm się w głowie hasłem "i tak wszyscy kłamią i upiększają", a w pary łączą się
        > pewnie ci, którym i tak nie zależy na czymś poważnym albo desperaci którzy doch
        > odzą do wniosku, że jak nie wyłączą instynktu samozachowawczego, to po prostu z
        > ostaną sami.

jeeesu, weź może popracuj nad trochę bardziej pogodnym podejściem do życia, bo wychodzi z Ciebie straszny malkontent... ja rozumiem, ciężkie przeżycia, ale wielu z nas tutaj jest po przejściach (no trochę pożyliśmy, to trudno nie być), i każdy musiał się jakoś ogarnąć... trzeba się starać nie zgorzknieć, bo takiego "pana-marudy" to faktycznie nikt nie będzie chciał poznać...
        • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 19:51
          Ty chciałaś big_grin
          Ale znalazłaś się poza nawiasem tongue_out
          • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:00
            chciałam pomóc smile
            ja poznaję przez te znienawidzone portale wink
            • witrood Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:02
              Jeszcze z dekada i też się znudzisz. wink
              • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:05
                A jak tam Witolda podboje?
                Czy zawieszon na kołku? tongue_out
                • witrood Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:07
                  Zawieszon i mam to gdzieś. Doceniam wolność. Ma swoje plusy. wink
                  • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:08
                    Ja też big_grin
                    Choć minusy właśnie zaczynam dostrzegać sad
                    Zima idzie, nie ma kto ogrzać.
                    Nawet psa z kulawą nogą... dosłownie..
                    • witrood Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:09
                      O zimie jeszcze nie myślałem. wink
                      • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:11
                        Bo Witka nic nie strzyka jak mnie suspicious
              • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:08
                witrood napisał:

> Jeszcze z dekada i też się znudzisz. wink

hehehe! big_grin
                no to ci wyszło wink
                • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:09
                  Jak ty to widzisz??? big_grin
                  • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:12
                    dolores2222 napisała:

> Jak ty to widzisz??? big_grin

Oj Dolorka, szukaj ogrzewacza, bo tyyyle (kobiecego) dobra się marnuje big_grin
                    • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:13
                      Było zakleić kamerkę... suspicious
                      • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:16
                        dolores2222 napisała:

> Było zakleić kamerkę... suspicious

ja tam lubię się dzielić (moim) dobrem... nie ubędzie mi wink
            • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:03
              A jak chciałaś pomóc chłopu? big_grin
              • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:09
                dolores2222 napisała:

> A jak chciałaś pomóc chłopu? big_grin

no jak byłby z wawy to zorganizować spotkanko smile
                • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:10
                  Z Anką? suspicious
                  • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:14
                    dolores2222 napisała:

> Z Anką? suspicious

big_grin big_grin

forum karmi, forum radzi, forum nigdy cię nie zdradzi! big_grin
          • ga77-77 Re: Portale randkowe - eksperyment 26.09.20, 19:51
            dolores2222 napisała:

> Ty chciałaś big_grin
            > Ale znalazłaś się poza nawiasem tongue_out

Czeeeekaj, ale doczytałaś, że tam chodziło o lokalizację, a nie o kategorię wiekową? wink
      • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 19:22
        ga77-77 napisał(a):

> Ludzie wchodzą na portale z kołaczący
        > cm się w głowie hasłem "i tak wszyscy kłamią i upiększają",

oj tam, oj tam... tongue_out

a w pary łączą się
        > pewnie ci, którym i tak nie zależy na czymś poważnym albo desperaci którzy doch
        > odzą do wniosku, że jak nie wyłączą instynktu samozachowawczego, to po prostu z
        > ostaną sami.

oj tam, oj tam... tongue_out
    • marcepanka313 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 11:51
      Jeśli ktoś w realu nie jest autentycznie zainteresowany nawiązaniem relacji, to i w necie taki nie będzie. Zważywszy, że net to świat wykreowany, aż nazbyt piękny aby był prawdziwy....wnioski na podstawie forum, bo nigdy nie byłam na portalach randkowych.
      • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 19:52
        Żałuj big_grin
        Świetna lekcja życia.
        Wirtualnego tongue_out
        • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:02
          dolores2222 napisała:

> Świetna lekcja życia.
          > Wirtualnego tongue_out

nie tylko smile
          świetny eksperyment socjologiczny wink
          • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:03
            Doktorat piszesz? big_grin
            • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:10
              dolores2222 napisała:

> Doktorat piszesz? big_grin

taak, ze stosunków... międzyludzkich tongue_out ... w końcu jesień idzie - trzeba myśleć o jakimś miłym ogrzewaczu smile
              • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:12
                Termofor se kup.
                Taniej i zdrowiej tongue_out
                • prawda_we_mgle Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:15
                  dolores2222 napisała:

> Termofor se kup.
                  > Taniej i zdrowiej tongue_out

Mam... czerwony, z owieczką smile
                  ma duży feler - nie szepce czułych słówek do uszka podczas "grzania" smile
        • marcepanka313 Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 23:56
          dolores2222 napisała:

> Żałuj big_grin
          > Świetna lekcja życia.
          > Wirtualnego tongue_out

Patrząc na Twoje efekty nauki.... to nie mam czego żałować.
          • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 25.09.20, 16:22
            A jakież to efekty masz na myśli? suspicious
            Oświeć mnie, bo ciemno jak pod latarnią big_grin
            • marcepanka313 Re: Portale randkowe - eksperyment 26.09.20, 09:00
              Pomyśl to nie boli....
              • dolores2222 Re: Portale randkowe - eksperyment 26.09.20, 14:46
                Oj, jaka słodka ta twoja szpileczka big_grin
                Jak ty lubisz sobie rączek nie ubrudzić...
                Teraz w dobie korony, to pewnie masz zapas białych rękawiczek big_grin
                • marcepanka313 Re: Portale randkowe - eksperyment 27.09.20, 00:01
                  W odróżnieniu.... na pokaz nie muszę być słodka....
                  A co do rączek to bardzo lubię je sobie brudzić.... sama.... bez zaplecza.... sorry zapasu bez względu na występowanie korony bądź nie....
    • szarlotka_ja Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:14
      Miała pecha po prostu wink.
      • silencjariusz Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:31
        Taaa... Pecha...
    • abc_meee Re: Portale randkowe - eksperyment 24.09.20, 20:54
      Może problem w tej kobiecie, że miała inne myślenie o kobietach (na przykład widzenie ich przez swój pryzmat), i/lub myślała, że będąc kobietą wie wszystko o kobietach.
      I dysonans gotowy.
      Uważam też, że te same wylistowane punkty też często dotyczą mężczyzn.

No i wreszcie.. pytanie (może powinno być na początku wink.. jaki cel miał ten eksperyment?
    • e-zybi Re: Portale randkowe - eksperyment 25.09.20, 11:12
      I zrozumiała, że nie wystarczy być kobietą, trzeba też mieć to "coś" by być mężczyzną wink
      • e-zybi Re: Portale randkowe - eksperyment 25.09.20, 11:14
        A tak na serio, łatwiej mężczyźnie udawać kobietę, niż kobiecie mężczyznę!
    • searam Re: Portale randkowe - eksperyment 25.09.20, 21:07
      To cos jak na tym forum...wink
    • stasi1 Re: Portale randkowe - eksperyment 29.09.20, 09:42
      Może mężczyzn pragnących zmienić swój stan jest więcej niż kobiet i to kobiety wybierają z kim chcą się zadawać? Więc siłą rzeczy ci którym się nie poszczęściło muszą być wyrugowani. Pisuje z kobietą która twierdzi że jak ma zdjęcie to przychodzi jej nawet 30 wiadomości dziennie! Mi jedna na tydzień i to przeważnie o takim brzmieniu. Jeśli napiszę na podany adres to dostane jej nagie fotki
    • baenzai Re: Portale randkowe - eksperyment 04.10.20, 13:52
      kevinjohnmalcolm napisał:

> - Nawet wybór dobrych zdjęć przedstawiających bardzo atrakcyjnego faceta nie wy
      > starcza do sukcesu.

Typ z eksperymentu nie jest ,,bardzo atrakcyjny". Na pierwszym zdjęciu wyszedł naprawdę ok, ale na pozostałych już tak sobie. Na samym filmiku wygląda mało męsko (lepiej mu z zarostem i inną fryzurą).
    • unchanred Re: Portale randkowe - eksperyment 13.10.20, 19:14
      He he ja ćwiczę podryw na portalach randkowych - na tylko zweryfikowanych profilach smile Portal jest w pełni darmowy, jest sporo
      dziewczyn i mężczyzn na których można ćwiczyć "gadkę", no i oczywiście Ty pozostajesz anonimowy - nie ma mowa o jakiejś nieśmiałości.
      Takie coś bardzo ułatwia sprawę - spróbuj big_grin Polecam: singlujemy.pl . To chyba jeden z najaktywniejszych portali w PL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka