witrood 14.05.21, 17:27 myślałem, że znów mnie chcą z roboty wylać (chociaż nie kojarzę, żebym narozrabiał). A tu mi podwyżkę dali. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawda_we_mgle Re: Już 14.05.21, 18:11 Gratulacje! Mnie na razie tylko ilość roboty podwyższają Dorze, że chociaż sie na razie jednak wywinęłam z przyjeżdżania tam... małe, a cieszy Odpowiedz Link
witrood Re: Już 14.05.21, 18:18 Nooo...W zeszłym roku dostałem po 10 latach większą i teraz mniejszą. W ogóle niby lokdałn, niby kowid, a ludzi się zwalnia tyle że szok. Może zdalność zmniejsz ich więź z konkretną robotą. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Już 14.05.21, 19:50 witrood napisał: > Nooo...W zeszłym roku dostałem po 10 latach większą i teraz mniejszą. W ogóle n > iby lokdałn, niby kowid, a ludzi się zwalnia tyle że szok. Może zdalność zmniej > sz ich więź z konkretną robotą. no ja jestem w takiej głupiej sytuacji, że prawie 4 lata temu temu podwyższyli mi pensje o 30% w związku z reorganizacją... ze zasłużony pracownik... moi współpracownicy mają ok 30% mniej - więc nie idę po podwyżkę bo mi głupio... Z drugiej strony przez prawie 4 lata bez podwyżki to fizycznie odczuwam jakbym się jednak finansowo cofała... coraz mniej ta pensja "fajna"... no i tak się bujam... u mnie akurat mała rotacja... ludzie siedzą latami. Odpowiedz Link
witrood Re: Już 14.05.21, 20:32 Ja też siedzę latami. Ale w sumie nie chce mi się chodzić na jakieś durne rozmowy haerowe i odpowiadać na jeszcze bardziej durne pytania. Potencjalny zysk mały, ryzyko duże. Jedyne, co jeszcze chciałem kiedyś tam zrealizować, to wrócić na uczelnię jako wykładowca. Tyle że nauczać przez zooma to w ogóle by mi się nie chciało. A tak teraz jest. Innych ambicji zawodowych nie mam. Nie chcę być żadnym kierownikiem/naczelnikiem/menedżerem/team leaderem ani niczym takim. Odpowiedz Link
witrood Re: Już 14.05.21, 20:34 Jeden kolega od maja przeszedł do typowej międzynarodowej korposzczurowni z korponowomową. Czekam na relację. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Już 14.05.21, 21:27 witrood napisał: > Ja też siedzę latami. Ale w sumie nie chce mi się chodzić na jakieś durne rozmo > wy haerowe i odpowiadać na jeszcze bardziej durne pytania. Potencjalny zysk mał > y, ryzyko duże... >Nie chcę być żadnym kierownikie > m/naczelnikiem/menedżerem/team leaderem ani niczym takim. Mam identycznie. Już dużo więcej nie dostanę na równoległym stanowisku gdzieś indziej, a trzebaby od początku pracować na "markę"... A kierowniczką już byłam ponad 10 lat - ciężki kawałek chleba, człowiek jest między młotem a kowadłem... Ambicje jakby już zaspokojone, teraz chciałabym po prostu sobie spokojnie robić co lubię, bez konieczności zbytniego wyginania się tylko jakby tak co roku chociaż o tą stówkę było więcej, to by nawet na psychikę lepiej działało... niestety nie jesteśmy budźetówką - nie podlegamy... Odpowiedz Link
obrotowy raz na wozie, raz pod wozem... 14.05.21, 19:01 witrood napisał: > myślałem, że znów mnie chcą z roboty wylać ... A tu mi podwyżkę dali. mam odwrotnie zazadalem podwyzki i... tez nie wiem, czy ja dostane, czy mnie wywala... Odpowiedz Link
witrood Re: Już 14.05.21, 19:12 W bankowości, w różnych działkach: IT, ryzyko, finanse. Odpowiedz Link