silencjariusz 17.06.21, 20:08 mijają w milczeniu czwartkowe forumowe godziny popołudniowo-wieczorne... Pomilczę więc i ja. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
letniaburza77 Re: Tak więc... 17.06.21, 20:46 Dlaczego? ,Zapodaj jakiś ciekawy temat . Odpowiedz Link
searam Re: Tak więc... 17.06.21, 20:50 letniaburza77 napisał(a): > Dlaczego? ,Zapodaj jakiś ciekawy temat . A propos.. Zloto stanialo. Odpowiedz Link
letniaburza77 Re: Tak więc... 17.06.21, 21:17 searam napisał: > letniaburza77 napisał(a): > > > Dlaczego? ,Zapodaj jakiś ciekawy temat . > A propos.. > Zloto stanialo. Może być na początek ,choć to trochę mało kontrowersyjny temat. Odpowiedz Link
witrood Re: Tak więc... 17.06.21, 21:45 A stal to czym ma być? Milczenie złotem. Mowa srebrem. A stal...? Odpowiedz Link
witrood Re: Tak więc... 17.06.21, 21:47 Zresztą dopiero co huty zamykali, bo nierentowne. Wielki piec w Nowej Hucie udupili. Częstochowę też chcieli udupić. I nagle stal droga. Odpowiedz Link
obrotowy dokoncze... 17.06.21, 21:54 witrood napisał: > ... Milczenie złotem. Mowa srebrem. uzupelnie: praca - cnotą za to nierobstwo - platyną Odpowiedz Link
searam Re: dokoncze... 17.06.21, 22:09 obrotowy napisał: > witrood napisał: > > ... Milczenie złotem. Mowa srebrem. > uzupelnie: > praca - cnotą > za to nierobstwo - platyn Wymieniane metale skladaja sie na meski ideal kobiety : Srebro na glowie, zloto w kieszeniach, stal w spodniach... A propos niedostatku kontrowersyjnych tematow.. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tak więc... 17.06.21, 21:55 Pojęcia nie mam. Słyszę jak jeżyk coś wcina w zieleni. Odpowiedz Link
obrotowy no to moze nie ciekawy, ale wazny dzis temat :) 17.06.21, 21:51 letniaburza77 napisał(a): > ... Zapodaj jakiś ciekawy temat . no to moze nie ciekawy, ale wazny dzis temat nie kupujcie klinatyztorow powietrznych - bo te musza zasysac powietrze z zewnatrz i polowa efektu idzie sie yebac... kupujcie drozsze, ale jedynie skuteczne klimatyzatory WODNE. bo te wymianiaja tylko cieplo, a nie powietrze. Odpowiedz Link
witrood Re: no to moze nie ciekawy, ale wazny dzis temat 17.06.21, 21:54 W ogóle żadnego nie kupię. Te zewnętrzne paskudnie wyglądają i chałupa nabiera wygląda jak w Meksyku. Odpowiedz Link
obrotowy co za cos. 17.06.21, 21:58 witrood napisał: > W ogóle żadnego nie kupię. Te zewnętrzne paskudnie wyglądają i chałupa nabiera wygląda jak w Meksyku. cos za. cos. ja mam ukryty w rogu na balkonie - wiec nie rzuca sie w oczy za to przy dzisiejszej temperturze na zewnatrz 33 ° C mialem w pokoju przyjemne 22 ° C (bo na tyle sobie nastawilem) Odpowiedz Link
witrood Re: co za cos. 17.06.21, 22:02 Ja mam grube ściany i dach z dachówki ceramicznej i nie mam problemów z upałami. Zależy jak chałupa zbudowana. Jak ktoś np. siedzi na poddaszu pod blachą, to może mieć piekarnik. Odpowiedz Link
tzn.aga Re: no to moze nie ciekawy, ale wazny dzis temat 20.06.21, 12:04 Od razu Meksyk. W okolicy widuje na balkonach. Planuję zmienić mieszkanie za 2lata więc już nie inwestuje. A co do przenośnego, bez rury nie mam przekonania. Ponoć głośny i średnio efektywny. Jak ktoś ma to proszę o refleksje 🥵 Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: no to moze nie ciekawy, ale wazny dzis temat 20.06.21, 13:23 witrood napisał: > Te zewnętrzne paskudnie wyglądają i chałupa nabiera wygląda jak w Meksyku. ...albo w Kijowie. Niesamowicie wyglądają te ich 23-piętrowe bloki z kolumnami wentylatorów od klimatyzacji przy każdym oknie. Odpowiedz Link
witrood Re: no to moze nie ciekawy, ale wazny dzis temat 17.06.21, 22:04 Za to możecie sobie kupić dla podgrzania temperatury frytkownicę beztłuszczową (po angielsku mądrzej się to nazywa - air fryer, bo to nie tylko do frytek). Ja to kupiłem i dobre to jest. Odpowiedz Link
stasi1 Re: no to moze nie ciekawy, ale wazny dzis temat 20.06.21, 11:22 A wiesz jaka jest różnica w cenie tego założenia? Zresztą skąd wyliczenie że połowę efektu idzie w dudę? Odpowiedz Link
j-k kochankowie przychodza i odchodza... 18.06.21, 06:03 szarlotka_ja napisała: > Upał przyszedł kochankowie przychodza i odchodza... zony, psy i koty - raczej zostaja... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tak więc... 18.06.21, 22:59 No nie. Skończyłem gdy jeszcze coś widziałem. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tak więc... 18.06.21, 23:01 To jak to się ma do słuchania drozdów? Kosiarka nie zagłusza? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Tak więc... 18.06.21, 23:40 silencjariusz napisał: > Coś takiego. Dziwne urządzenie. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tak więc... 19.06.21, 08:27 Do małych trawników idealne. Ty masz chyba sporo trawy więc lepiej kupić normalną kosiarkę. Odpowiedz Link
witrood Re: Tak więc... 19.06.21, 10:19 Spalinową mam i dużo trawnika. YT mi powiedziało, że przy dużej powierzchni to ciężka orka. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tak więc... 19.06.21, 10:31 Dokładnie tak jest. W sensie duży trawnik, ciężka orka. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tak więc... 20.06.21, 00:06 Bardzo udana konstrukcja. Używam od wielu lat i jestem zadowolony. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Tak więc... 18.06.21, 23:03 A jutro cały dzień na ukrainie. Ktoś się przyłączy? Trasa na Dąbrowę. Potem na Suchdolinę i Suchowolę. Powrót przez Janów, Trzciankę, Nowowolę, Sokolany, Kraśniany. Odpowiedz Link
witrood Re: Tak więc... 19.06.21, 10:18 Jakbyś zahaczył o Przemyśl albo Jarosław, (ewentualnie Krasiczyn), to mogę trochę podbiec. Odpowiedz Link