Dodaj do ulubionych

Jak przyciągnąć uwagę kobiet?

26.11.23, 20:33
Oczywiście nauczyć się grać na instrumencie: www.youtube.com/watch?v=Z13zc1LPG5U
Jak widać po miniaturkach przy komentarzach - jakieś 80-90% doecniających jego konszt muzyczny to kobiety.
Technika ta jednak nie działa, gdy nie wyglądacie zbyt dobrze: www.youtube.com/watch?v=NaI5QjPSn_E

Tak więc nogi za pas i na lekcje gry oraz ponowne losowanie w loterii genowej.
Obserwuj wątek
    • baenzai Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 26.11.23, 22:07
      bądź mną

lvl 4

tate każe ci grać na klawiszach i akordeonie XD

12 lvli potem

idziesz do licbazy

widzisz jak jakiś banan gra na gitarze otoczony loszkami

genialnypomysł

przynosisz do licbazy akordeon

ksywka "cygan" do końca roku
      • kevinjohnmalcolm Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 01:44
        A no właśnie, wybór instrumentu i wygląd mają znaczenie. Ja ze swoim obojem mogę zapomnieć o podbojach, to nie jest ani instrument solowy, ani w ogóle instrument rozrywkowy, dowolny koleś z gitarą będzie miał 100 razy lepsze powodzenie.
      • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 20:20
        A ja zazdroszczę samego faktu, że ojciec się zainteresował, włożył jakaś energię, żebyś na tym instrumencie grał. A z perspektywy rodzica znam ten 'koszt'. Nie każdy miał takiego fajnego tatę.

Poza tym nauka gry na instrumencie dużo daje. Uczy systematyczności, jest świetnym treningiem dla mózgu.
        • baenzai Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 21:38
          To akurat jest pasta. Mnie stary nigdy niczego nie nauczył. wink
          • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 22:06
            Czyli przyszedł, powiedział 'od dziś uczysz się grać na akordeonie i klawiszach' a Ty poprostu się nauczyłeś?
            • baenzai Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 22:35
              Copypasta, pasta – tekst przypominający opowiadanie, kopiowany i rozpowszechniany przez internautów. Traktowany jako rodzaj memu internetowego. Nazwa tego zjawiska pochodzi od angielskich słów copy (kopiuj) i paste (wklej).

Pasty tworzone są przede wszystkim w celach humorystycznych. Częstymi, choć nieobowiązkowymi elementami past są: wulgaryzmy, brak poprawności gramatycznej i ortograficznej czy skatologiczny humor, mające na celu upodobnienie ich do typowego slangu młodzieżowego czy też stylu pisania na forum internetowym
              • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 22:52
                Ciekawa jestem jak to się robi, że ma się dziecko, które nie umie i nagle umie. Bez wkładu własnego rodzica. Wytłumacz mi proszę. Napiszę książkę, miliony rodziców kupi, Nobel pewny. Podzielę się hajsem.

Wiesz, mam nastolatkę w domu. Jestem dość na czasie jeśli chodzi o wyrażenia tego pasta😉.
                • baenzai Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 23:17
                  okruchlodu napisała:

> Ciekawa jestem jak to się robi, że ma się dziecko, które nie umie i nagle umie.
                  > Bez wkładu własnego rodzica.

Chyba to głównie kwestia genów i wrodzonych predyspozycji.

Każdy chyba pamięta ze szkoły, że jedne dzieciaki bardzo szybko łapały trygonometrię, niemiecką gramatyką albo stanie na rękach, a inne miały z tym spore problemy. To raczej nie są umiejętności, które nabywa się w domu tak jak np. czytanie czy gotowanie.
                  • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 23:38
                    Zdolności to jedno ale nauka gry na instrumencie to przede wszystkim systematyczne ćwiczenia. Zadaniem rodzica jest właśnie uczyć dziecko tej systematyczności. Trudno mi sobie wyobrazić, że rodzice prznoszą instrument a dziecko samo pamięta i mobilizuje się do codziennych ćwiczeń. To chyba dotyczy 3% społeczeństwa.
                    • kevinjohnmalcolm Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 28.11.23, 00:12
                      okruchlodu napisała:
                      > . Trudno mi sobie wyobrazić, że rodzice prznoszą instrument a dziecko samo pamięta
                      > i mobilizuje się do codziennych ćwiczeń. To chyba dotyczy 3% społeczeństwa.

A widzisz, sama przyznajesz że są takie dzieci. Są one autentycznie zafascynowane danym instrumentem lub daną dziedziną nauki i same dążą do osiągnięcia najwyższego poziomu. Niestety często rodzice wkładają wiele wysiłku w to, żeby im to utrudnić, lub wręcz uniemożliwić. Sam to przerabiałem...

Z drugiej strony spotkałem w życiu wiele dorosłych osób, które jako dzieci były zmuszone do nauki gry na instrumencie, codziennych wielogodzinnych ćwiczeń. Nienawidziły tego, ale rodzice byli bezlitośni. Gdy tylko ukończyły średnią szkołę muzyczną, wyrzuciły przez okno lub połamały instrument i nigdy więcej żadnego nie tknęły.

Może lepiej żeby rodzice nie decydowali za dzieci co ma je interesować?
                      • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 28.11.23, 01:29
                        To nie jest takie proste jak twierdzisz.

Po pierwsze nawet jeśli masz dziecko, które chce się uczyć to rodzic musi włożyć pewna energię i zasoby:
                        - zarobić na instrument a często i kurs
                        - ogarnąć szkołę, nauczyciela
                        - ogarnąć logistykę
                        (Opcja minimum)

Po drugie, każdy pasjonat przechodzi przez okresy zniechęcenia. Rezygnować z nauki bo dziecko twierdzi, że już nie chce? W trybie natychmiastowym? A jeśli za miesiąc zachce?
                        Mam kilkoro znajomych, którzy uczyli się w szkołach muzycznych ale przerwali. Moją bratowa w ostatniej klasie straciła motywację. Po latach ma do rodzicow żal, że pozwolili jej zrezygnować.

Po trzecie, czasami trzeba dziecku coś pokazać i czasami zainteresowanie rodzi się po czasie. Coś musi wejść człowiekowi w krew. Nie znasz ludzi, którzy w początkowej fazie namawiali dziecko do ćwiczeń?

Po czwarte. Ludzie bez pasji to wcale nie są osoby, które były zmuszane do aktywności. Ktoś taki jeśli zrezygnuje z aktywności narzucanej przez rodziców, poszuka czegoś swojego. Ludzie bez pasji pochodzą z domów, w których nic się nie robiło.
                        • kevinjohnmalcolm Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 02:01
                          Znam ludzi, którzy namawiali dzieci do ćwiczeń, znam też ludzi którzy do ćwiczeń zmuszali. Chciałbym, żeby rodzice widzieli różnicę między tymi dwiema sytuacjami. Co innego motywowanie, co innego zmuszanie.

A absolutne minimum ze strony rodzica to choćby pozwolić dziecku się uczyć grać. Jeżeli naprawdę mu na tym zależy, ono samo zarobi na instrument (sprzątaniem, robieniem zakupów sąsiadom, itd.). Jeżeli jednak rodzic z zacietrzewienia nie będzie pozwalał dziecku na realizację marzeń, to niech wie, że dziecko do końca życia będzie miało o to żal. Jeżeli marzy się o karierze muzyka, naukę gry należy rozpocząć bardzo wcześnie, właściwie im wcześniej, tym lepiej, nie ma limitu. Zaczynając w wieku 25 lat sukcesu się nie osiągnie.
                          • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 16:41
                            kevinjohnmalcolm napisał:

> Znam ludzi, którzy namawiali dzieci do ćwiczeń, znam też ludzi którzy do ćwicze
                            > ń zmuszali. Chciałbym, żeby rodzice widzieli różnicę między tymi dwiema sytuac
                            > jami. Co innego motywowanie, co innego zmuszanie.
                            >
                            > A absolutne minimum ze strony rodzica to choćby pozwolić dziecku się uczyć grać
                            > . Jeżeli naprawdę mu na tym zależy, ono samo zarobi na instrument (sprzątaniem
                            > , robieniem zakupów sąsiadom, itd.). Jeżeli jednak rodzic z zacietrzewienia ni
                            > e będzie pozwalał dziecku na realizację marzeń, to niech wie, że dziecko do koń
                            > ca życia będzie miało o to żal. Jeżeli marzy się o karierze muzyka, naukę gry
                            > należy rozpocząć bardzo wcześnie, właściwie im wcześniej, tym lepiej, nie ma li
                            > mitu. Zaczynając w wieku 25 lat sukcesu się nie osiągnie.

Zgadzam się w pełni, że powiedzenie 'z niewolnika nie ma pracownka' w przypadku dzieci też ma sens. Sama też dzieckiem byłam😉.

To może wróćmy do początku dyskusji. Pytanie było co zrobić, żeby bez wysiłku rodzica mieć naumiane dziecko...

Twój pomysł jest taki, żeby liczyć na to, że dziecko będzie w tych 3% przypadków. Sorki ale to dość słaba rada. Statystyka działa mocno na niekorzyść rodzica, który naturalnie chciałby, żeby jego dziecko miało więcej pasji niż gry komputerowe.

Wiesz ile wysiłku musi włożyć rodzic, żeby dziecku się chciało? Nawet temu chętnemu? Skąd pomysł, że tylko zmuszanie oznacza inwestycje czasu i energii? Mobilizowanie 'po dobroci' jest jeszcze bardziej czaso i energochłonne. Moglibyście docenić, że (o ile oczywiście) rodzicom się chciało dopilnowywać, wozić, inwestować.
                            • kevinjohnmalcolm Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 20:08
                              okruchlodu napisała:
                              > To może wróćmy do początku dyskusji. Pytanie było co zrobić, żeby bez wysiłku
                              > rodzica mieć naumiane dziecko...

Jeżeli dziecko samo nie chce się naumieć, to bez wysiłku rodzica się nie obędzie, ale nawet z wysiłkiem rezultat może być mizerny. Aha, wysiłek powinien być inny niż większość myśli - to rodzice powinni sami robić ciekawe rzeczy i pozwalać dzieciom na to, żeby "pomagały rodzicom". Przykładowo, niedawno koleżanka opowiedziała mi jak to się stało, że tak dobrze zna się na budowie silnika spalinowego, motocykla, samochodu. Gdy była dzieckiem, ojciec często prosił ją o pomoc w warsztacie, przy czym nie robiła za "przynieś, wynieś, pozamiataj", tylko tata tłumaczył jej co jak działa, objaśniał każdą czynność, opowiadał przy okazji różne ciekawe historie, absolutnie się nie nudziła. Przy okazji nauczyła się tyle, że jej wiedza budzi szacunek.

Dzieci nie mam, ale praktycznie wszyscy moi znajomi mają i obserwuję, że przytłaczająca większość rodziców ma tylko wymagania i pretensje, naprawdę bardzo niewielu z nich potrafi pozytywnie motywować dzieci, własnym przykładem do czegoś zachęcić.
                              • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 21:32

> okruchlodu napisała:
                                > Jeżeli dziecko samo nie chce się naumieć, to bez wysiłku rodzica się nie obędzi
                                > e, ale nawet z wysiłkiem rezultat może być mizerny. Aha, wysiłek powinien być
                                > inny niż większość myśli - to rodzice powinni sami robić ciekawe rzeczy i pozwa
                                > lać dzieciom na to, żeby "pomagały rodzicom". Przykładowo, niedawno koleżanka
                                > opowiedziała mi jak to się stało, że tak dobrze zna się na budowie silnika spal
                                > inowego, motocykla, samochodu. Gdy była dzieckiem, ojciec często prosił ją o p
                                > omoc w warsztacie, przy czym nie robiła za "przynieś, wynieś, pozamiataj", tylk
                                > o tata tłumaczył jej co jak działa, objaśniał każdą czynność, opowiadał przy ok
                                > azji różne ciekawe historie, absolutnie się nie nudziła. Przy okazji nauczyła
                                > się tyle, że jej wiedza budzi szacunek.

I ta piękna historia pokazuje właśnie jak istotny jest wkład rodzica. Ojciec musiał poświęcić swój czas, energię, musiał mieć zdolności pedagogiczne i to się bardzo chwali.

> Dzieci nie mam, ale praktycznie wszyscy moi znajomi mają i obserwuję, że przytł
                                > aczająca większość rodziców ma tylko wymagania i pretensje, naprawdę bardzo nie
                                > wielu z nich potrafi pozytywnie motywować dzieci,

Tu się zgadzam ale wynika to właśnie z faktu, że motywowanie dziecka nie jest łatwe i niektórzy próbują iść na łatwiznęsmile.

własnym przykładem do czegoś
                                > zachęcić.

Sam przykład (wiem z własnego doświadczenia jako rodzica) jest cholernie ważny ale to równanie nie zawiera tylko jednej zmiennej😉.
                        • obrotowy Pasja w/g Sw. Lukasza :) 29.11.23, 15:55
                          okruchlodu napisała:
                          > Ludzie bez pasji pochodzą z domów, w których nic się nie robiło.

dyskusyjne stwierdzenie...
                          moi rodzce nie mieli zadnej pasji (zbyt duzo bylo w domu "przychowku" - wiec na nic nie mieli czasu)

pasje wyjadywalem sobie sam - po przekonaniu sie - ze kopanie pilki na podworku kompletnie mnie nie bawi...
                          .
                          www.youtube.com/watch?v=SxT3tobBO08
                          • okruchlodu Re: Pasja w/g Sw. Lukasza :) 29.11.23, 16:07
                            Picie i zdradzanie żony to nie pasje.
                            • obrotowy twoja Pasja w/g Sw. Lukasza :) 29.11.23, 22:56
                              okruchlodu napisała:
                              > Picie i zdradzanie żony to nie pasje.

- masz racje. to druga natura smile

PS. ozenilem sie w wieku lat 30-tu

zatem doprawdy mialem w tkzw "miedzyczasie" sporo okazji na wiele roznych spraw i pasji oprocz "wyjmowania" Panienek smile
                • kevinjohnmalcolm Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 28.11.23, 00:02
                  okruchlodu napisała:
                  > Ciekawa jestem jak to się robi, że ma się dziecko, które nie umie i nagle umie.
                  > Bez wkładu własnego rodzica.

Normalnie - wystarczy że zdobywaniem danej umiejętności jest zainteresowane samo dziecko, a nie rodzic. W takiej sytuacji najważniejsze jest żeby rodzic przynajmniej nie przeszkadzał dziecku w rozwijaniu swoich zainteresowań. Niestety wielu rodziców ostro zwalcza wszelkie przejawy zainteresowania innymi dziedzinami niż te wybrane przez rodzica.
    • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 19:42
      Bardzo cieszę sie, że urodziłam się kobietą i nikt nie ocenia mnie przez pryzmat urody.
      • obrotowy jestes pewna ? 27.11.23, 19:51
        okruchlodu napisała:

> Bardzo cieszę sie, że urodziłam się kobietą i nikt nie ocenia mnie przez pryzmat urody.

jestes pewna, ze nie masz koolezanek zawistnych o Twoja urode ?
        • okruchlodu Re: jestes pewna ? 27.11.23, 19:59
          Zdecydowanie większy problem miałam zawsze z mizoginami.
          • obrotowy a czemuz to ? 27.11.23, 20:02
            okruchlodu napisała:
            > Zdecydowanie większy problem miałam zawsze z mizoginami.

a czemuz to ?

- mizoginizm czuje sie przeciez na odleglosc

i swiadoma swojej wartosci kobieta powinna omijac takich szerokim lukiem.
            • okruchlodu Re: a czemuz to ? 27.11.23, 20:30
              Teraz już unikam. W młodości musiałabym unikać z 75% mężczyzn. Zresztą to jedna z tych rzeczy, których musialsm się nauczyć sama bo nikt mi tego nie pokazał.

Nie zawsze mamy też na to wpływ bo oczywiście mogę np. nie iść na drugą randkę albo omijać sklep, w którym mizogin pracuje.

A co jeśli mizoginem jest np. profesor z uczelni na której studiujesz albo kolega z pracy? Przestać chodzić na zajęcia? Rzucić pracę i szukać takiej bez mizoginów?
              • flirting.shadow Re: a czemuz to ? 27.11.23, 21:40
                okruchlodu napisała:
                > Teraz już unikam. W młodości musiałabym unikać z 75% mężczyzn. Zresztą to jedna
                > z tych rzeczy, których musialsm się nauczyć sama bo nikt mi tego nie pokazał.

"W młodości" nie ma mizoginów, bo nikt się nie rodzi mizoginem.
                • okruchlodu Re: a czemuz to ? 27.11.23, 21:58
                  W wiek do 30 lat miałam na myśli😉.

Mizogini to niekoniecznie byli mężczyźni w moim wieku.
      • baenzai Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 21:37
        okruchlodu napisała:

> Bardzo cieszę sie, że urodziłam się kobietą i nikt nie ocenia mnie przez pryzma
        > t urody.

Słaby ten sarkazm. wink

Przeciętne babki (czyli takie 6/10 albo zadbane 5/10) mają powodzenie nieporównywalne większe niż przeciętny mężczyzna. Te poniżej przeciętnej również kogoś mogą znaleźć, po prostu nieco dłużej się naszukają.

Trudno mają jedynie kobiety bardzo szpetne.
        • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 22:17
          > Przeciętne babki (czyli takie 6/10 albo zadbane 5/10) mają powodzenie nieporówn
          > ywalne większe niż przeciętny mężczyzna.

Wg skali oceny atrakcyjności kobiet dr Baenzeja?
          • silencjariusz Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 22:23
            Akurat to prawda. Przeciętna kobieta ma większe powodzenie niż przeciętny mężczyzna.
            • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 22:53
              Może ten mężczyzna jest mniej przeciętny niż uważa, że jest?
              • kevinjohnmalcolm Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 28.11.23, 00:30
                Rozkład atrakcyjności kobiet oczami facetów przypomina rozkład normalny. Jest symetryczny.
                Tymczasem według pań 80% facetów ma wygląd poniżej średniej, na wysokie noty zasługuje jedynie kilka procent.

Nie chce mi się szukać, poszperaj w internecie, a znajdziesz statystyki z największych portali randkowych. Przykładowo na Tinderze panowie przesuwają w prawo 53% kandydatek, a panie jedynie 5% kandydatów.
                • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 28.11.23, 00:55

> Rozkład atrakcyjności kobiet oczami facetów przypomina rozkład normalny. Jest
                  > symetryczny.
                  > Tymczasem według pań 80% facetów ma wygląd poniżej średniej, na wysokie noty za
                  > sługuje jedynie kilka procent.
                  >
                  > Nie chce mi się szukać, poszperaj w internecie, a znajdziesz statystyki z najwi
                  > ększych portali randkowych. Przykładowo na Tinderze panowie przesuwają w prawo
                  > 53% kandydatek, a panie jedynie 5% kandydatów.

To mnie akurat nie dziwi. Przykład, że psychologia ewolucyjna ma sens.

W interesie mężczyzny jest zaliczyć a później wybrzydzać. W interesie kobiet jest wybrzydzać a później zaliczyć.

Gdyby panowie przesuwając w prawo ryzykowali ciążę i wychowanie dziecka to przesuwaliby bardziej rozsądnie😉.

Atrakcyjność to nie tylko wygląd. Mężczyzna ma wiele możliwości, żeby nadrobić punkciki przy brakach w zakresie urody.
                  • silencjariusz Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 28.11.23, 06:13
                    Problem w tym, że mniej atrakcyjni mężczyźni raczej nie dostają szansy na poprawę zrobionego przez siebie pierwszego wrażenia.
                    • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 28.11.23, 08:35
                      Zbyt długo żyje na tym świecie i zbyt wielu kolegów miałam, żeby w to uwierzyć.

Prawda jest taka, że jak laska nie spełnia Waszych oczekiwań urodowych to nawet jeśli będzie super fajnym człowiekiem nie ma szans na nic więcej. Co najwyżej na bycie kryzysową narzeczoną.

Z dwojga złego wolałabym dostać kosza już na portalu randkowym.
                  • baenzai Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 20:24
                    okruchlodu napisała:

> Atrakcyjność to nie tylko wygląd. Mężczyzna ma wiele możliwości, żeby nadrobić
                    > punkciki przy brakach w zakresie urody.

Kiedyś może i tak było, ale social media i portale randkowe zmieniły reguły na rynku matrymonialnym.
                    • okruchlodu Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 21:01
                      Pewnie jeśli chodzi o Tinder to trudniej wykazać się inteligencją, osobowością czy wysokim statusem społecznym (jeśli ktoś któraś z tych cech posiada). Ale są jeszcze inne możliwości.

Jak tam to biuro matrymonialne, które miałeś testować?
          • baenzai Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 27.11.23, 22:30
            okruchlodu napisała:

> > Przeciętne babki (czyli takie 6/10 albo zadbane 5/10) mają powodzenie nie
            > porówn
            > > ywalne większe niż przeciętny mężczyzna.
            >
            > Wg skali oceny atrakcyjności kobiet dr Baenzeja?

Nie, według skali profesora Ruchenstaina. wink
    • szarlotka_ja Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 28.11.23, 18:09
      Myślę, że szybszy efekt osiągniesz jak założysz dwa różne buty. Wiele kobiet zwróci na ciebie uwagę 🤔
      • silencjariusz Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 06:13
        To nie działa. Kaczor przetestował to jakiś czas temu. Jedyne co zyskał to szyderę od lewa do prawa.wink
        • obrotowy dziala, ale nie na kazdego 29.11.23, 16:08
          silencjariusz napisał:

> To nie działa. Kaczor przetestował to jakiś czas temu.
          Jedyne co zyskał to szyderę od lewa do prawa.wink

dziala, ale nie zawsze i nie na kazdego.

gdy garbatemu zalozysz na glowe zlota korone

- dla jednych Panien - nie zrobi to wrazenia - bo garbus nie przestal byc garbusem

a dla innych zrobi - bo widac, ze garbus jest bogaty...

• szarlotka_ja Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 21:45
          Ale wszyscy zauważyli, zatem działa 🙂
          • silencjariusz Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 29.11.23, 22:51
            Ale dalej jest sam. Więc się nie liczy.wink
      • obrotowy cos opoviem, Charlotto :) 29.11.23, 16:04
        szarlotka_ja napisała:
        > Myślę, że szybszy efekt osiągniesz jak założysz dwa różne buty.
        Wiele kobiet zwróci na ciebie uwagę 🤔

W Liceum (a byly to pra-dawne czasy - gdy nie wolno bylo nosic zbyt dlugich wlosow)

na znak protestu nosilem dwie rozne skarpetki: - jedna zolta - a druga pomaranczowa.

powodowalo to usmiech nauczycieli (objasnilem to mojej wychowawczyni - wiec wiedzieli)

- to bylo zamierzone.

ALE: - w sposob niezamierzony - powodowalo to tez zainteresowanie mna dziewczyn.

byl to moj bonus smile
    • searam Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 02.12.23, 21:17
      Uwage kobiet..? A po co..? I tak przylgna bo to zaden sekret : money, power and fame...Albo kombinacja.Zadna sie nie oprze, gdyz wszyskie lgna jak cmy...smile
      • obrotowy bez sensu 02.12.23, 23:13
        searam napisał:
        > Uwage kobiet..?

A po co..? I tak przylgna bo to zaden sekret

beanzai ma pechasmile
        • baenzai Re: bez sensu 02.12.23, 23:35
          obrotowy napisał:

> searam napisał:
          > > Uwage kobiet..?
          >
          > A po co..? I tak przylgna bo to zaden sekret
          >
          >
          > beanzai ma pechasmile

Pecha to ma cała generacja mężczyzn i to nie tylko w Polsce.

Swoją drogą ten temat w końcu powoli wchodzi do mainstreamu.
        • searam Re: bez sensu 02.12.23, 23:56
          obrotowy napisał:

> searam napisał:
          > > Uwage kobiet..?
          >
          > A po co..? I tak przylgna bo to zaden sekret
          >
          >
          > beanzai ma pechasmile
          Panowie... Kobiety nie potrzebuja nas do niczego poza utrzymywaniem ich. Rozejrzyjcie sie. Kto ten swiat zbudowal, Kobiety ? One sa fajne ..i tyle w temacie.
          • baenzai Re: bez sensu 03.12.23, 00:15
            searam napisał:

> Panowie... Kobiety nie potrzebuja nas do niczego poza utrzymywaniem ich. Rozej
            > rzyjcie sie. Kto ten swiat zbudowal, Kobiety ? One sa fajne ..i tyle w temacie.

A co ma zbudowanie świata do relacji damsko-męskich?
          • okruchlodu Re: bez sensu 03.12.23, 20:33
            > Rozej
            > rzyjcie sie. Kto ten swiat zbudowal, Kobiety ?
            >

Śmiechłam.

1. Przez większość czasu, kiedy możemy mówić o istnieniu homo sapiens, kobiety robiły to samo co mężczyźni. Chodziły na polowania i walczyły w wojnach. Emancypacja kobiet w prehistorii była większa niż przez ostatnie tysiąclecia.
            2. Kobiety prawo do studiowania uzyskały w Polsce w 1921r., polacy mogą studiować od 1364 r. Pewnie dlatego tylu polskich mężczyzn może się pochwalić Noblem w dziedzinach typowo naukowychwink. Od 1921 r. kobiety nie muszą prosić o pozwolenie od męża (na piśmie), żeby móc pójść do pracy czy podpisać umowę. Mąż przestaje być jedynym uprawnionym do dysponowania majątkiem a kobieta może mieszkać tam gdzie chce a nie tam, gdzie każe jej mąż. Tak więc można powiedzieć, że 100 lat temu skończyło się w Polsce niewolnictwo kobiet. Co oczywiście nie oznacza, że jest równouprawnienie bo polki jeszcze przez wiele lat nie mogły zajmować wielu stanowisk lub polityka prorodzinna zadbała o to, żeby jakakolwiek praca im się nie opłacała.
            3. Do tej pory na kobiety przerzuca się więcej obowiązków związanych z wychowaniem dzieci. Z urlopu rodzicielskiego korzysta 99% kobiet i zaledwie 1% mężczyzn. Dotyczy to też kobiet, które w związku więcej zarabiająwink.
            4. Historia pamięta mężczyzn. Nikt nie pamięta np. żony Kałasznikowa, która pracowala w jego biurze projektowym i prawdopodobnie odpowiada za projekt broni. O Rosalind Franklin, Milevie Marić, Edith Clarke, Lise Meitner też mało kto słyszał.
            5. I taka skłaniająca do myślenia ciekawostka. Firmy zakładane przez kobiety otrzymują mniej niż połowę kapitału inwestycyjnego w porównaniu z firmami zakładanymi przez mężczyzn a pomimo to osiągają dwukrotnie wyższe przychody w przeliczeniu na każdego zainwestowanego dolarawink.
      • marcepanka313 Re: Jak przyciągnąć uwagę kobiet? 03.12.23, 09:15
        searam napisał:

> Uwage kobiet..? A po co..? I tak przylgna bo to zaden sekret : money, power a
        > nd fame...

Jak widać, niektórym facetom i to nie pomaga ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka