a_lucka 03.04.09, 13:24 Nie wiem do kogo sie zwrocic. Chce wyrazic, ze jakby samobojstwo nie bolalo, to juz dawno bym to zrobila. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny.onyks Re: Chce wyrazic siebie 03.04.09, 13:33 do przyjaciela? do specjalisty? samobójstwo nie jest wyjściem... zawsze ktoś będzie cierpiał... i nie rozwiążesz problemów... Odpowiedz Link
uny Re: Chce wyrazic siebie 03.04.09, 14:12 uwierz mi nie warto. będą jeszcze piekne chwile w Twoim życiu po co chcesz to robić? pewnie chcesz zrobić komuś na złosc? -- Post ten wyraza opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny. Odpowiedz Link
ann.0 ...opowiedz.... 03.04.09, 15:35 ...przeżywaliśmy też smutne chwile...-wiemy,że są i tez wiemy, jak je z siebie wyrzucić... Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Chce wyrazic siebie 03.04.09, 16:05 Zamierzałem popełnić samobójtwo. Nie takie samobójstwo, które miało skończyć się śmiercią. Coś na podobieństwo samobójstwa politycznego, zawodowego. Miało ono dotyczyć sfery mojego życia. Nie odważyłem się. Nie warto !!! Gapuchna i Dunka wie o czym mówię. Odpowiedz Link
kawamija Re: Chce wyrazic siebie 03.04.09, 20:15 a_lucka napisała: > Nie wiem do kogo sie zwrocic. Chce wyrazic, ze jakby samobojstwo nie > bolalo, to juz dawno bym to zrobila. > hmmmm...........a się zastanawiam po co piszesz taaaaaaaaaakie zdanie o 13, jest 20 nawet nie odpisujesz.............jak miał byc cel ? efekt ? skutek ? bo "nie mam się do kogo zwrócić" .......jesli to jest przyczyną napisanie słow kilku.....to przynajmniej warto odpisać, gdy ktoś reaguje na Twój post......... nie musze rozumieć.......ale po prostu nie rozumiem.......... Odpowiedz Link
aqua1980 Re: Chce wyrazic siebie 03.04.09, 22:21 Jest takie forum www.przyjaciele.org tam możesz zajrzeć. Poza tym kojarzy mi się motyw z jednej książki Myśliwskiego, w której facetowi, który chce popełnić samobójstwo, śni się chyba, jego wujek, który się powiesił. Ten wujek wyraża taką przewrotną opinię; że nie warto się zabijać, bo po śmierci jest tak samo... Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Chce wyrazic siebie 03.04.09, 22:28 "a_lucka napisała: Nie wiem do kogo sie zwrocic. Chce wyrazic, ze jakby samobojstwo nie bolalo, to juz dawno bym to zrobila." hmmm... więc Dziewczyna, chciała byś rozwiązać umowę przed czasem? Tylko, kto zapłaci życiu odszkodowanie za Twoje decyzje? Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Chce wyrazic siebie 04.04.09, 18:55 a_lucka napisała: > Nie wiem do kogo sie zwrocic. Chce wyrazic, ze jakby samobojstwo nie > bolalo, to juz dawno bym to zrobila. Dawno napisałaś te słowa i nie wróciłaś do tego miejsca, ale mam przeczucie, że wracasz i czytasz co ludzie tu napisali. Bo w takich momentach, w którym Ty się właśnie znalazłaś chcemy słuchać, chcemy rozmawiać, choć czasami nie potrafimy, czasami wydaje nam sie to niepotrzebne, bezcelowe... Samobójstwo boli... Nie tylko tych, którzy decydują się na taki krok, także ich bliskich... Porozmawiaj o tym, co Cię dręczy z bliskimi ludźmi. Z pewnością są tacy. Jeśli Ci się wydaje, że nie zrozumieją, że nie chcą słuchać jesteś w błędzie. Bo tak naprawdę wiem, że Ty chcesz ŻYĆ, tylko nie umiesz sobie sama z czymś poradzić... a wcale nie musisz sama... Pomyśl o tym, że czekają Cię w przyszłości piękne chwile, które sama już teraz chcesz sobie odebrać. Jeśli mogę, to tak z innej perspektywy, perspektywy człowieka, który kiedyś miał podobne myśli, niestety na myślach się nie skończyło... Dobrze, że (odwrotnie niż w piosence Perfectu) "zapukał ktos na czas", w tym właściwym momencie ... Ale nie zawsze tak jest... Nawet sobie nie wyobrażasz jak trudno spojrzeć w oczy ludziom, którzy wówczas byli bliskimi ludźmi. Nic nie jest takie samo. Teraz doceniam życie, to co mam, co zostało mi dane. Nie zawsze jest pięknie, ale wiem, że cokolwiek by się nie zdarzyło już NIGDY nie pomyślę o takim rozwiązaniu. A kiedy myślę o tym, że tych kilku lat zwyczajnie mogłoby juz nie być, że nie przezyłabym tego wszystkiego, co w tym czasie się wydarzyło, że nie poznałabym tych wspaniałych ludzi... chce mi się płakać... Samobójstwo nie jest rozwiązaniem. Wiem, że dziś jest Ci ciężko, że masz dość, że nie widzisz przyszłości w innych barwach... ale jest JUTRO... które może być piękniejsze. Tak, może... Bo wszystko zależy od Ciebie. Pamiętaj, życie masz tylko jedno... Szkoda je stracić na własne życzenie... A dla tego nieznanego JUTRA warto żyć... Odpowiedz Link