uny 24.07.09, 14:35 no rozbawiało mnie to określenie. proszę o więcej jeśli sie da drogie Panie bez urazy, okreslenia na plastikowych kawalerów też mile widziane. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rumunska_ksiezniczka Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 14:42 hehe uny, jak podaje słownik slangu i mowy potocznej - 'tipsiara' to kobieta eksponująca nienaturalnie długie naklejane sztuczne paznokcie (tipsy). ale ja pod tym pojęciem rozumiem gupią, pustą laskę typu jola rutowicz, czy inna dresiarę tudzież lodziarę - nie pytaj o etymologię tegoż określenia ;-D Odpowiedz Link
uny Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 14:43 Jola to "ciudruch" -też ładne! Odpowiedz Link
ciamciak-2 Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 15:24 No to nie o moich mowa ja mam tylko żel utwardzający (tips już dawno zrósł i został spiłowany) na moich łamiących się paznokciach, ale jak se wzorki pierdyknę, a najlepiej jeszcze świecące cyrkonie, tudzież cekiny i inne badziewie, to będa tipsy jak u Joli R Nieeee to w moim zawodzie nie przejdzie, za poważny zawód, żebym miała takie tipsy Ale fakt faktem tipsiara to laska pokroju JR... Odpowiedz Link
ane-tal Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 14:43 nigdy nie miałam tipsów...ale okreslenie ok. Jeśli jakieś z nowych ( w moim słowniku)- to BETONY- okreslenie na ludzi,którzy nic nie chcą robic tylką tkwią w bezczynie .Moze znasz. Mi sie bardzo spodobało Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 14:44 hehe, betony, młotki, kołki, krawężniki ;-D na szczęście mało takich ludków znam Odpowiedz Link
uny Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 14:45 betony kojarzą mi sie jednoznacznie. stara nomenklatura -najczęście związana z jedną słuszną mysla. czy jakoś tak. Odpowiedz Link
ane-tal Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 14:47 stara nomenklatura - hmm... znam młodych pokoleniem BETONÓW Odpowiedz Link
uny Re: blachara -to mi sie jeszcze przypomniało 24.07.09, 14:50 związane ze słabością ww do pojazdów mechanicznych -najczęściej 4-ro kołowych. np. czerwonych. Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: blachara -to mi sie jeszcze przypomniało 24.07.09, 14:54 jeszcze jest określenie 'zimny łokieć' to do specyficznej grupy gazeciarzy ;-P Odpowiedz Link
robert.83 Re: blachara -to mi sie jeszcze przypomniało 24.07.09, 14:57 To chyba już Otylka nuciła na olimpiadzie, że... suczki z rodowodem do klubu podjeżdżają neoplanem zgodnie z planem... gdzieś nad ranem potem z mokrym spodem odjeżdżają samochodem Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Gałgany :) 24.07.09, 14:57 "rozrywkowe wróżki-jednonocki" jakie to... ładne solaris boy... to takie moje... zmodyfikowani chłopcy solariowi i to już nie chodzi o samo bywanie ale o całą filozofię... (sorki, nie mogłam inaczej... mi się wszędzie ostatnio filozofia wplata) Odpowiedz Link
ane-tal Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 14:59 Znalazłam coś takiego : Lambadziara - Bardzo obraźliwe słowo odnoszące się do kobiet. Oznacza ono, że kobieta na którą tak powiemy jest uważana przez nas za kobietę chętnie i często uprawiającą seks (nierzadko z przypadkowymi mężczyznami). Jest to slangowe określenie dziwki. A ja naiwna myślałam że może chodzić o osobę lubiącą Lambadę Odpowiedz Link
robert.83 Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 15:07 Bardzo obraźliwe słowo odnoszące się do kobiet(...) chętnie i często uprawiających seks. Brak mi słów. Co za świat. Odpowiedz Link
ane-tal Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 15:08 wyczytałam to na internecie - też pierwsze słyszę Odpowiedz Link
raf.1 Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 15:10 jak sobie pomyślę o kilku, to sporo różnych określeń mi się nasuwa, a wszystkie tak wulgarne, że nawet mnie samego chyba to zadziwia..hehe.. Odpowiedz Link
uny Re: wątek luźniejszy -TIPSIARA...hehe 24.07.09, 15:16 jest jedno, którego nie przytocze, ale uważam je za najokrutniejsze. błe błe błe Odpowiedz Link