Dodaj do ulubionych

Zaskórniki help

08.09.14, 11:52
Jak sobie z nimi radzicie? Nic u mnie nie działa, kremy, toniki, oczyszczanie, kwasy. Ciągle są!
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Zaskórniki help 08.09.14, 22:23
      nigolla napisał(a):

> Jak sobie z nimi radzicie? Nic u mnie nie działa, kremy, toniki, oczyszczanie,
      > kwasy. Ciągle są!

Prawdopodobnie cierpisz na trądzik zaskórnikowy, który trzeba leczyć. Najlepiej gdybyś zgłosiła się do dermatologa, w celu zastosowania retinoidów zewnętrznych, które są na receptę. Jedne z lepszych w tego typu dolegliwościach, ale tylko do stosowania trwałego, czyli minimum 4-5 miesięcy.
      • nigolla Re: Zaskórniki help 17.09.14, 19:32
        hmmm nigdy o czymś takim nie słyszałam, muszę poczytać...
    • anikssa Re: Zaskórniki help 10.09.14, 11:53
      a jakich kwasów próbowałaś? sama robiłaś czy u kosmetyczki?
      • lodzianka09 Re: Zaskórniki help 11.09.14, 10:57
        spróbuj wody z morza martwego , bardzo pmaga przemywanie tym twarzy
        • mag88da Re: Zaskórniki help 11.09.14, 17:04
          musisz zaczac regularnie uzywac peelingów, ja mam z bielendy i jest ok
          • best.noelka Re: Zaskórniki help 16.09.14, 12:37
            jak czesto robicie peelingi?
    • agas301 Re: Zaskórniki help 13.09.14, 19:49
      znalazłam niedawno fajną stronkę wieczniemloda.com/zaskorniki-sposoby-na-leczenie-blackheads-4108
      maseczkę z kurkumy robiłam już nie raz z niezłym skutkiem cera jest oczyszczona rozjaśniona gładka (niestety trzeba zrobić piling po ponieważ kurkumina barwi), maska z cynamonu oczyszcza ale dosyć grzeje
      empirycznie dodam, że dieta i tryb życia ma tu największy wpływ, niestety, dieta bogata w kwasy NNKT antyoksydanty, witaminy. Tak więc warto docenić ryby, petki dyni, orzechy, len.
    • sajolina Re: Zaskórniki help 16.09.14, 11:47
      Mnie pomaga błoto z morza martwego (np. BingoSpa, najpierw kupiłam takie do twarzy, a potem kupiłam duże opakowanie do ciała i też jest ok, a wyszło taniej) abo peeling z kwasem salicylowym loreala "pure zone" albo podobny z clean and clear. One mają taką konsystencję białej pasty, a nie żelu z drobinkami i trzeba je chwilę potrzymać na buzi. Podobno hitem jest też peeling z aspiryny, ale ja mam naczynka i się boję.
      • argonauta10 Re: Zaskórniki help 19.09.14, 10:04
        sproboj soku z aloesu, on pomaga dosc dobrze na skore,swierze grube liscie z dolu rosliny i rozetrzec ten gorzki sok na twarzy
    • jaszczur.ka_87 Re: Zaskórniki help 19.09.14, 14:45
      Niedawno miałam spory problem z tym... Mam 27 lat a dermatolog zdiagnozowała trądzik młodzieńczy. Wypryski to były głównie ogniska zapalne pod skórą, czyli mialam całą twarz w "kaszy" a i aktywnych pryszczy nie brakowało. Przepisała mi żel Duac, zużyłam dwa opakowania, a efektów specjalnych nie było... Ale oprócz leku na receptę lekarka poleciła mi także tabletki Normatabs. Jako że nigdy nie lubiłam łykać suplementów, początkowo olałam sprawę i skupiłam się na antybiotyku. Kiedy jednak te nie przynosiły zmian, postanowiłam, że kupię ten Normatabs, co mi tam. Nie są najtańsze, fakt [polecam kupować na allegro kilka opakowan na raz, bo dość szybko się je zjada - 2 tabletki na dzien, opakowanie wystarcza na pol miesiaca], ale się zawzięłam. I się opłacało... cera zaczęła się stopniowo oczyszczać, najpierw zniknęły "czynne" wypryski, a potem zaczęły znikać także te podskórne. Moje czoło wygląda teraz o niebo lepiej, policzki wreszcie nie są chropowate, pryszcze wyskakują tylko okazjonalnie, na okres. Wizyta u dermatologa była w połowie marca i wtedy moja twarz wyglądała bardzo źle, wszyscy się pytali co i jest, bo to nie było coś, co mi się zdarzało. A teraz? Cera gładka, bez pryszczy, super :) Naprawdę polecam :)
      A dodatkowo, do pielęgnacji twarzy włączyłam peeling z sody oczyszczonej - świetnie oczyszcza twarz, działa antybakteryjnie i ściera naskórek. Można zmieszać z dowolnym żelem do mycia twarzy dla poślizgu :) Nakładam tez dowolną maseczkę z glinki i wzmacniam ją kilkoma kroplami olejku z drzewa herbacianego oraz olejku arganowego. Arganowy to raczej na młodość i jędrność ;) i nie powoduje na mojej tłustej cerze żadnych niespodzianek, a po zmyciu skora jest mięciutka i nawilżona. Rozpisałam się, ale mam nadzieję, że jak komuś tez to pomoże :)
      • almar925 Re: Zaskórniki help 20.09.14, 13:34
        A byłaś u kosmetyczki, albo dermatologa? Może problem nie wynika z niewłaściwych kosmetyków, lecz np. z problemów z jelitami lub hormonami, bo to jest najczęstsza przyczyna problemów skórnych. Polecam poczytaj sobie o medycynie holistycznej, która traktuje człowieka całościowo i np. w tym przypadku to co dzieje się w Twoim wnętrzu, w Twoich jelitach czy układzie hormonalnym, znajduje ujście np. na skórze w postaci wyprysków itd.
        • nigolla Re: Zaskórniki help 20.09.14, 15:12
          A ja właśnie nie mam żadnych wyprysków, nigdy nie miewałam. Jak się coś pojawi to dosłownie raz na pół roku. Tylko te zaskóniki.... :/
        • jaszczur.ka_87 Re: Zaskórniki help 29.10.14, 11:26
          Jesli to odpowiedź do mnie, na co wskazywałoby drzewko, to w pierwszej linijce napisane jest, ze tak.
    • mmmo-nika Re: Zaskórniki help 21.09.14, 19:50
      Mam cerę bardzo podatną za zaskórniki i wypryski. Przypadkowo znalazłam super skuteczny sposób na nie. Otóż zaczęłam używać wałeczka dermaroller - to jest przyrząd do ujędrniania skóry (wpiszcie sobie "wałeczek dermaroller" w google to zobaczycie). Tak niestety choć już jestem po 40 to nadal mam trądzik:( I po tym wałeczku całkowicie pozbyłam się problemu. Jeżdżę nim specjalnie po nosie, choć nie potrzebuję go ujędrniać, żeby pozbyć się zaskórników. Wydaje mi się, że on odblokowuje pory skóry i dlatego tak działa.
      • kasha77 Re: Zaskórniki help 22.09.14, 09:09
        używam rolki już ponad rok i nie zauważyłam jakiegokolwiek działania jeśli chodzi o zaskórniki i wypryski.
      • nigolla Re: Zaskórniki help 23.09.14, 15:30
        wałeczek odblokowuje pory? cos mi sie nie chce w to wierzyc, zaskorniki to utlenione nieczystosci skory, moze je wyciskasz tym waleczkiem niechcacy ;)
    • falcon_eye Re: Zaskórniki help 24.09.14, 15:39
      Witaj w klubie.

Ja przerobiłam wszystko - peelingi, glinki, suplementy, antybiotyki na skórę i do łykania, hormony, sterydy, kwasy salicylowe, owocowe i migdałowe, herbatki itd. Bez konkretnych rezultatów.

Jedyne co naprawdę pomogło, to mikrodermabrazja. Odpowiednio dobrana dysza i ciśnienie dosłownie wysysa zaskórniki. Najpierw wydałam majątek na zabiegi u kosmetyczki. Jeden zabieg z peelingiem migdałowym, w promocji na grouponie miałam za 110 pln. Zaczęłam od serii 6 zabiegów co 2 tygodnie, potem co miesiąc. Ale jak tylko udało mi się dostać premię kupiłam sobie maszynę na allegro (ceny zaczynają się od 700pln). Maszyna nie wygląda może tak imponująco jak u kosmetyczki ale działa równie skutecznie. Oczyszczam skórę co miesiąc, po zabiegu aplikuję sobie kwas migdałowy albo witaminę A+E. Między zabiegami raz w tygodniu robię peeling Ziaji (z serii profesjonalnej, nazywa się 'Bardzo Mocny' ;)).
      I od 1,5 roku mam buzię jak po photoshopie :D
    • olsza77 Re: Zaskórniki help 26.09.14, 23:35
      ja biorę igłę, wyparzam ją wrzątkiem tuż przy ziarenku wbijam igłę tak na 1 mm i tak zaczepioną igłę odciągam od zaskórnika wraz ze skórą. czynność powtarzam wielokrotnie czyli takie igłowe skubanie skóry aż do jej uszkodzenia i wtedy wyciskam to ziarenko przez otwór w skórze. Innej rady nie ma niestety. Czasem jak nie udaje mi się przebić skóry to robi mi się strupek i tak zostawiam do następnego dnia i usuwam strupek wtedy robi się upragniona dziurka w skórze i wyciskam ziarenko. Po 3, 4 dniach strup odpada i jest czysto.
    • rosa31a Re: Zaskórniki help 30.09.14, 13:35
      na peelingi trzeba bardzo uważać i dobierać je starannie do rodzaju cery szczególnie te gruboziarniste.Przy okazji polecam fajną modną stronkę
      endo.pl/kategorie/dla_dziewczynki/kurtki.xml
    • nigolla Re: Zaskórniki help 30.09.14, 15:33
      malinka911 napisał(a):

> mi pomagają peelingi, używałam wielu ale najlepsze efekty były chyba po peeling
      > u drobnoziarnistym z efektem mikrodermabrazji z bielendy. Fajne jest też to że
      > oni robią zawsze takie podwójne opakowania, tak że wystarcza na 2 zabiegi

a gdzie to kupić i jaka jest cena?
    • joreczka Re: Zaskórniki help 03.10.14, 21:49
      Na zaskórniki nie ma rady .One są mniej lub bardziej widoczne .Można pudrować , maskować a i tak będą . Taka jest natura sebum i nie ma na to rady .Ale można co jakiś czas oczyszczać skórę u kosmetyczki ..
      Aha ...można spróbować , o ile się nie ma uczulenia maseczki cynamonowej ..Łyżeczka cynamonu ...letnia woda ..Robimy konsystencję śmietany . Na buzię , ramiona czy dekolt ..na 15 minut ..Zmywamy letnią wodą .Najlepiej 2x w tygodniu ..Spróbować warto , ponoć rewelacja ..Póki co ...powodzenia :)
    • amok79 Re: Zaskórniki help 05.10.14, 09:43
      Krem i maseczka Yves Rocher Pure System (bardzo pomaga), do tego picie wyciągu z pokrzywy albo naparu - mnie cera po 1.5 miesiąca od stosowania pokrzywy zrobiła się gładka jak u niemowlęcia :) Zniknęły wszelkie niedoskonałości. Pozdrawiam
    • wioletta.mm Re: Zaskórniki help 27.10.14, 19:12
      Pozbyłam się zaskórników po jakichś dwóch miesiącach oczyszczania twarzy metodą ocm (u mnie była to mieszanka olejów lnianego i rycynowego). Teraz niestety znow mam ich pełno bo jestem leniwa i nie chce mi się w to bawić.
    • emma.777 Re: Zaskórniki help 29.10.14, 11:36
      Zaskórniki, to chyba odwieczny problem kobiet... Też z tym walczę. Najgorzej jak wieczorem nie wytrzymuje i czasami zaczynam je wyciskać, a podobno tego nie wolno robić :((( Ale opadają mi ręcę. Mi pomagają maseczki z glinki. Tylko szukam naturalnej gliny, żeby zrobić maskę. Skóra po glinie jest taka ściągnięta. Tylko że nie wolno jej za często robić. Może parę razy na miesiąc. Słyszałam też o olejowym oczyszczaniu twarzy, ale nigdy nie próbowałam, więc nie mogę na ten temat nic powiedzieć.
    • emma.777 Re: Zaskórniki help 14.11.14, 12:57
      Ja zaczęłam próbować naturalne sposoby na pozbycie się zaskórników z tego artykułu - 5 naturalnych sposobów na zaskórniki Zaczęłam robić domowe maseczki i próbowałam też białko jaja. U mnie się sprawdza :)
    • powabna_ewa Re: Zaskórniki help 04.12.14, 15:20
      Ostatnio ktoś mi poradził zrobić taki naturalny plaster z żelatyny i mleka. Nie pamiętam dokładnie proporcji - wygugluj sobie. Dobrze oczyszcza skórę no i zupełnie bez chemii.
    • basia.p.1 Re: Zaskórniki help 23.12.14, 11:46
      mam sposób na poprawę wyglądu skóry (również cellulit), podczas każdego mycia używam rękawicy - nazywa się Ha Ra Aglaia dostałam ją jakiś czas temu w prezencie. Używam normalnie moich kosmetyków, ale to włókno z którego jest zrobiona jakoś wzmacnia ich działanie. Zresztą samo używanie tej rękawicy jest wielką przyjemnością. W opisie ( wyobrażasz sobie że do rękawicy masz instrukcję hihi) było napisane że, działa jak peeling i potrafi odblokować pory i oczyścić twarz z zaskórników. Ja zaskórników nie mam ale w redukcji cellulitu bardzo,bardzo mi pomogła. Może to byłby sposób na twoje dolegliwości.
    • wiktoria8008 Re: Zaskórniki help 08.04.15, 23:30
      Zaskórniki to też mój problem niestety;( od niedawna stosuję z polecenia Niszcz pryszcz (Kosmetyki DLA) i widzę już delikatną poprawę, a co będzie później?:) Kremik nie zapycha, nie uczula bo jest w 100% naturalny. Fajnie, że są takie firmy na rynku:) Jedyna wada to zapach ziołowy, który pochodzi z naparów, ale w sumie dobrze, że nie ma chemii. Polecam
      www.kosmetykidla.pl/
      • joreczka Re: Zaskórniki help 03.05.15, 21:12
        [img]https://bezuzyteczna.pl/static/content/b519cf298169c8ddfd4e.jpg[/img]
    • matyldamaj Re: Zaskórniki help 15.05.15, 22:00
      Polecam oczyszczanie olejkami roślinnymi. W sklepie bioana.pl znajdziesz zestawy do pielęgnacji cery przetłuszczającej się. Sprawdzone, działa.
    • karolatok Re: Zaskórniki help 13.03.16, 17:09
      umyj twarz soda oczyszczona, kup ajurwedyjski krem kailas lub olej arganowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka