Dodaj do ulubionych

Automat do chleba

IP: *.chello.pl 22.11.09, 15:04
Witam.
Postanowilem zakupic automat do chleba, troche juz o tym poczytalem
ale chcialem jeszcze zasiegnac opini osob ktore uzywaja. Moje
wymagania to: Jak najmniejszy mozliwy wypiek, dwa mieszadla i w
miare wysoka moc - minumum 750-800W. Z tego co zauwazylem ze jak sa
dwa mieszadla to minimalna waga pieczonego chleba jest wtedy 750g, a
wolalbym 500g (mieszkam sam). Mozecie zaproponowac jakies konkretne
typy? Cena, im mniej tym lepiej:) DZieki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • eszmeraldka Re: Automat do chleba 22.11.09, 22:46
      Moim zdaniem jedno mieszadło wystarczy na taki mały chlebek - ja mam automat który ma do wyboru albo jeden duży albo dwa małe(właśnie max 0.5 kg) i radzi sobie. Nawet często w dużym kula ciasta lata tylko po jednym mieszadle. No i masz dziurę tylko jedną. Nie wiem, czym się kierujesz chcąc dwa mieszadła.
      A w reszcie nie pomogę, bo ja przy wyborze kierowałam się, by był jak największy ;)
    • Gość: ania Re: Automat do chleba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 08:27
      Przy jednomieszadłowym automacie mniejszy wypiek miał 700g. Może są inne, mój
      tak miał. Teraz mam dwumieszadłowy i 750g to wcale nie tak dużo. Mi taki chlebek
      starcza na 3 dni, a facetowi powinien na 1 ;) Chyba, że Ty jakiś taki niejadkowy
      facet jesteś...
      • linn_linn Re: Automat do chleba 25.11.09, 06:36
        Ja wsyuje 400 g maki i maszyna dobrze wypieka / Princess /. Mniejszego chleba
        pewnie juz nie upiecze prawidlowo, ale nie probowalam bo i po co.
    • princesswhitewolf Re: Automat do chleba 23.11.09, 12:22
      Panasonic robi najlepsze: maja specjalne mieszadlo tez do zytniego chleba

Moulinex ma maszyne jaka w tym samym czasie wykorzystuje 2 mieszadla, oraz ma specjalne foremki na bagietki
      • ka_thy Re: Automat do chleba 24.11.09, 08:09
        Wyrabianie małego chleba w maszynie dwumieszadłowej może być fizycznie niemożliwe. U mnie przy wyrabianiu ciasta na pizzę z 30 dag mąki spadało jedno mieszadło.

Autorowi wątku ja bym poradziła zakup maszyny z jednym mieszadłem, jakiejś taniej. One wszystkie sa bardzo podobne do siebie, żeby nie powiedzieć takie same - różnią się nazwą. Maszyna z Tesco to jest to samo co Clatronic, który kiedyś miałam. A jak autor polubi pieczenie chleba, nabierze doświadczenia, to doskonale będzie wiedział jaką następną maszynę sobie kupić :)
        • princesswhitewolf Re: Automat do chleba 24.11.09, 11:32
          masz racje Ka_thy, na male bochenki to mu nie sa potrzebne 2 mieszadla.

byle ta Clatronic/ Tesco sie nie spsula. mam alergie bo mi sie kiedys popsula maszyna do chleba marki Breville...
          • Gość: adam Re: Automat do chleba IP: *.chello.pl 24.11.09, 17:31
            Witam,
            Dzieki za wszystkie odpowiedzi, co sadzicie o Severin BM 3986 800W?
            podrawiam
            Adam
            • linn_linn Re: Automat do chleba 25.11.09, 06:41
              Sprawdzilam na wloskiej stronie. Podobno na dluzsza mete moga byc problemy z
              umocowaniem mieszadel, ktore sie zuzywa. Mysle jednak, ze to moze sie przytrafic
              kazdej maszynie.
              www.ciao.it/Opinionisulprodotto/Severin_BM_3986__684648
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka