Dodaj do ulubionych

Suszarka do ubrań

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 08:49
Przymierzam się do zakupu suszarki. Z tego co wyczytałam doskonale odkłacza ubrania. Wnioskuję więc, że ubrania suszy się przewrócone na prawą stronę? Ja piorę zawsze na lewej, czyli do suszenia musiałabym je znów wywracać...?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Suszarka do ubrań 02.01.12, 12:15
      nie zauwazylam aby odklaczala. za to niezle potrafi wygniesc. Suszusz na jakiej stronie chcesz
      • Gość: aaaanka Re: Suszarka do ubrań IP: 31.42.3.* 02.01.12, 18:43
        dobra suszarka, załadowana własciwą ilością ubrań do wybranego programu wcale nie gniecie. Oczywiście na programach "do szafy". Odkłacza doskonale. Jak wypierzesz np.czarne dżinsy z chusteczką higieniczną to nic lepiej nie zbierze białego dziadstwa niż suszarka. Ale nie tylko to. Wszystkie pyłki, kłaczki zostają na filtrach. Po co pierzesz na lewej stronie? Kiedyś tak robiłam jak nie było np.płynów do czarnego . Traz to już chyba nigdy nie piorę na lewej stronie
        • Gość: Basia Re: Suszarka do ubrań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 14:39
          Gość portalu: aaaanka napisał(a):
          > Po co pierzesz na lewej stronie?
          Prawa strona mniej się niszczy od tego "przewalania" w bębnie.
          • Gość: aaaanka Re: Suszarka do ubrań IP: 31.42.3.* 04.01.12, 12:11
            tak może było w starych typach pralek. Moja pierze na ręcznym praniu b.delikatne rzeczy i nie zauważyłam żadnych zniszczeń, uszkodzeń. Ale suszarkę i tak polecam.
            • princesswhitewolf Re: Suszarka do ubrań 06.01.12, 12:10
              mowa nie o pralce ale suszarce. Mam Whirpool suszarkopralke z 2009.
              To temperatura niszczy a nie suszarka. Oczywiscie nic sie nie zniszczy po pierwszym uzyciu. Jeansy, reczniki- owszem mozna uzywac. Eleganckie ciuchy: nie polecam chyba ze chce sie skrocic ich zywot. Zreszta co to za problem rozwiesic pranie....
              • Gość: aaaanka Re: Suszarka do ubrań IP: 31.42.3.* 06.01.12, 12:29
                o pralce i praniu na lewej stronie też rozmawiałyśmy. Moja suszarka- elektrolux- ma świetny program do suszenia jedwabiu i nic nie niszczy. Suszę również eleganckie rzeczy i jest super. Trzeba tylko dobrać właściwy program do potrzeb. Temperatura suszenia jest dobrana do programu i rodzaju tkaniny. Jak coś jest do wszystkiego/pralko-suszarka/ to nie wszystko robi dobrze
                • czarna-stopa Re: Suszarka do ubrań 18.01.12, 23:08
                  Też mam Elektrolux , jest super, polecam. Nie polecam żadnych pralko-suszarek.
                  Nie niszczy nic. Jest inteligentna.

Oczywiście na lewą stronę do pralki, czy suszarki przekręcam tylko te bluzki, ktore maja np. cekiny, czy coś podobnego..
                  Suszarka jest świetna dla alergikow. No i nie trzeba tyle prasowac ;) .
                  Pzdr.
                  • Gość: anka Re: Suszarka do ubrań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 09:44
                    Jaki masz model suszarki?
              • Gość: anka Re: Suszarka do ubrań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 10:47
                princesswhitewolf napisała:
                > Zreszta co to za problem rozwiesic pranie....

Ha, ha, ha. Trzeba mieć gdzie rozwieszać...
                • czarna-stopa Re: Suszarka do ubrań 19.01.12, 12:12
                  Sorry, zapomnialam wykasowac starego linka,juz go nie ma.
                  • czarna-stopa Re: Suszarka do ubrań 19.01.12, 12:35
                    Kurcze, opisalam sie i sie skasowalo :( . Jeszcze raz :
                    Mam taką
                    www.ceneo.pl/;0155193042-10.htm
                    Kupilam na raty w ich sklepie, tzn. w ww.elektrolux

Jestem bardzo zadowolona.Nie jest tania, są tańsze, droższe, nawet zawieszane na ścianie, jak szafki....,ale sugerowalam się tym,ze "biednych nie stac na tanie rzeczy', mnie tez nie stać na wyrzucanie kasy, na naprawy, itd....
                    Acha, no i jest "inteligentna" :) , ma duży bęben (7kg.pranaia suchego), zgrabny wygląd, pasuje mi do szafek , bardzo prosta obsługa (otworzyć,przejechać ręką po kratce, aby zdjąć kurz, zamknac) Ja sugerowalam się ,żeby byla energooszczędna (A-40%), miała pompe powietrza, no, nie wiem, co jeszcze...:) . Przede wszystkim jestem zadowolona, jak widzę,że na koniec np.po ręcznikach jest cały pojemnik cięęężki (ok.5 l.) wody i że to wszystko mialabym na scianach i grzyb,jak nic. No i dobra dla alergikow, a jak się ma male dzieci, nie ma coo się zastanawiać - rata wyjdzie, co pampersy n a m-c. Szkoda,ze tego dawniej nie mialam :( . Mam nadzieję,z ecoś pomoglam.

To nie zadna reklama,słowo, po prostu jestem bardzo z niej zadowolona :) . A wybor nalezy do Ciebie, jest tyyle róznych. Ja kupilam sobie na prezent ,a co ;) .
                    • czarna-stopa Re: Suszarka do ubrań 19.01.12, 12:51
                      Poprawka- mokrego 7 kg. No i fajne jest tez to,że ma oswietlane wnętrze :) . Ale chyba większość teraz tak ma. Jak ktoś ma mało miejsca, to te zawieszane tez dobre, a podobniez suszarkę można stawiać na pralkę, jest specjalna podstawka mocująca i nie zajmuje tyle miejsca.

Moim zdaniem najlepiej jest kupowac dany produkt ,np.Bosch, czy inny.. u źródła, czyli u samego producenta, mają własne sklepy, no, ale czasami gdzie indziej jest taniej......

Miłego dnia :) .
                      • Gość: anka Re: Suszarka do ubrań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 08:24
                        Dziękuję za odpowiedź, właśnie rozważam Elektroluxa :) To jest sprzęt, którego niezbędność czuję od pewnego czasu :) Ten Twój model jest kuszący ze względu na klasę energetyczną A.
                        Mam pytanie odnośnie odświeżania, czy przy tym programie można wrzucać wszystko jak leci bez względu na rodzaj tkaniny czy raczej też trzeba uważać, bo może się skurczyć, zniszczyć itp?
                        • Gość: aaaanka Re: Suszarka do ubrań IP: 31.42.3.* 20.01.12, 17:25
                          ja tez mam elektroluxa - moj model ma na koncu W- edh97980W-podobnie jak opisany. Suuper
                          • Gość: niecierpliwa Re: Suszarka do ubrań IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.12, 09:36
                            A czy można w tym modelu suszyć kołdry i poduszki? Nie z pierza, tylko z wypełnieniem silikonowym. Czytałam gdzieś, że nie można suszyć kołder, bo to grozi pożarem, ale nie wiem czy chodzi o wszystkie, czy o konkretny rodzaj.
                            Czy w programie odświeżania używana jest wysoka temperatura?
                            • czarna-stopa Re: Suszarka do ubrań 21.01.12, 16:18
                              Nie wiem,jaka jest temp. odświeżania, po prostu nastawiam na odświeżanie ( 10 min) i już. W instrukcji tez pisze,żeby kolder nie wkladac i nic z gumą ,bo guma kumuluje ciepło i może wybuchnąc, czy jakoś tak... Ale ja poduszkę taka z silikonem, jaśki, a nawet chodniczki, co mają gume pod spodem suszę i nic,(oczywiście jedną taką rzecz jednorazowo, z innymi) ale kołdra jednak co innego (nadyma się) ,nie próbowalam i chyba nie sprobuję . Musze jeszcze raz poczytac instrukcję, czy to nie o pierze chodzi.
                              Acha, kupilam w sklepie Electro.pl ,nie Elektroluxie, sorry pomylilam się.
                              Acha, ogladałam w sklepie inne suszarki- w środku, bleee. Mają szare, plastikowe bębny niektóre :( . Duzo mniejsze. Ten jest wieeelki, nierdzewny i w środku oswietlany :) .
                              • czarna-stopa Re: Suszarka do ubrań 21.01.12, 16:24
                                Acha , i nie ma wartosci energetycznej A, tylko A-40% ( A minus 40 % ) !! Suszy powietrzem pobranym z otoczenia.
                              • Gość: niecierpliwa Re: Suszarka do ubrań IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.12, 11:37
                                W instrukcji (dostępna na ich stronie) właśnie piszą o tych kołdrach... Sprawdziłam na mojej kołdrze i jest oznaczenie, że można suszyć w suszarkach (jedna kropka). Już sama nie wiem co o tym myśleć...
                                A że są plastikowe bębny, to mnie zdziwiłaś, myślałam że wszystkie mają stalowe tak jak w pralkach...
                                Powiedz mi, co się kurczy/niszczy w takiej suszarce i czego absolutnie nie można wkładać, bo czytałam że niektórzy wrzucają nawet rzeczy (oczywiście na delikatny program) z oznaczeniem żeby nie suszyć w maszynie?
                                • czarna-stopa Re: Suszarka do ubrań 22.01.12, 17:09
                                  Jak pisze,że można w suszarce, to pewnie można. Musze zobaczyć na swojej kołdrze, dobrze,że zwróciłaś na to uwagę :) .
                                  No, tez myślałam,ze wszystkie mają nierdzewny bęben , a tu kicha.. :(
                                  I takie jakieś ciemnoszare, małe.
                                  Mijeszcze nic się nie zniszczyło, to Ci nie powiem. Po prostu suszarka jest inteligentna, lepiej mysli ode mnie, co mnie cieszy, bo czlowiek coraz starszy i jak się pomuyli, pisze "bląd'. Na koniec jest sygnal, że skończyla. A chodzi cichutko.
                                  Jak mam rzeczy mieszane, nastawiam na "mieszane", ale przeważnie wszystko na "ekstra suche", są jeszcze "do szafy", "do prasowania" "jeans", czas ..... Jak mam kurtki np, to tylko przekręcam rękawy na lewą stronę i suszy,az będzie wsio suche,nic nie niszczy, suszy powietrzem, ktore w suszarce jest bardzo ,bardzo cieple. Ręczniki są fajne, takie napuszone, mięciutkie, nie trzeba płynu do płukania, bez meszków.
                                  Acha, mozna regulowac nóżki, co jest fajne,bo nie trzeba żadnych podkladek podkladac.Wystarczy lekko pokręcic,bez podnoszenia w gorę. Tylko pisze,ze podczas transportu,przenoszenia nie powinno się jej przechylac w prawą stronę. No i ładniej wyglada, jak na zdjęciach,naprawdę solidna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka