Dodaj do ulubionych

Mikser - Kenwood vs Kitchenaid

24.07.14, 16:06
Zależy mi na porządnym mikserze z opcją wszystkiego. Jestem wyznawczynią jak najbardziej przydatnych, niekurzących się narzędzi. Zależy mi też na mieleniu mięsa i ogólnie farszach. Wszyscy znajomi mają Kitchenaidy(co może ułatwiać sprawę, bo jest od kogo np pożyczyć rzadziej używaną końcówkę), ale mi się wydają (być może błędnie) bardziej ozdobne niż przydatne. O kenwoodach zawsze słyszałam same superlatywy. Cena jest dość wtórna. Prosiłabym o polecenie jakiegoś skutecznego w kuchni modelu. Nie upieram się przy powyższych. Ważne by był porządny i maksymalnie wszystko w jednym.
Obserwuj wątek
    • gochalodz Re: Mikser - Kenwood vs Kitchenaid 30.07.14, 13:24
      Robot kuchenny Kitchenaid jest fajny,ale drogi.

Rodzice kupili Kenwood Prospero i jak mam być szczera to nie jest to samo,ale za 800zł nie spodziewali się cudów. Elementy plastikowe tarcz tnących kiepskie, nieintuicyjne montowanie malaksera na robota, plastikowy dzbanek blendera.

Z Kenwood to solidne są droższe modele,ale te za min 1500 do 1800zł bez dodatków ,a tu prawie tyle co Kitchenaid.
      www.neonet.pl/kenwood_kmc570.html
      www.neonet.pl/robot_planetarny_kenwood_kmc010.html
      • bialeem Re: Mikser - Kenwood vs Kitchenaid 31.07.14, 20:12
        Cena jest wtórna. Widziałam Kenwoody za 4k i to mnie już trochę przystopowało, ale do 3 da radę. To nie jest coś, co się kupuje co roku. Bardziej podchodzę do tego jak do pralki czy lodówki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka