Dodaj do ulubionych

wacik wielbiacy zelmera fenomen

04.01.07, 22:58
kupilam ustrojstwo tuz przed swietami

placki ziemniaczane wychodza pyyyyyyyyszne!
lepsze od moich, tartych recznie :)

ciasto na pierogi robi przeboskie!
mieciuchne, lekko sie walkuje,
no poezja po prostu,
nie jestem miszczem patelni,
a zaden pierog zelmerowy mi sie jeszcze nie rozgotowal
a wczesniej zawsze polowa do wyrzucenia :(

ciasto drozdzowe robi przewspaniale :D
ja tylko stoje nad micha i dosypuje....
w zyciu nie jadlam tak miekkich drozdzowek

tak wiec polecam!
Obserwuj wątek
    • illiterate Re: wacik wielbiacy zelmera fenomen 04.01.07, 23:25
      Czy to cudo byloby w stanie pokroic twarde bakalie w duzej ilosci i nie spalic
      sobie silnika? Mam na mysli np morele albo sliwki suszone. I czy ma przystawke
      do wyciskania cytryn? A jaka ma pojemnosc miski?
      • marcelina1968 Re: wacik wielbiacy zelmera fenomen 05.01.07, 08:17
        bakalie pokroi testowałam na orzechach włoskich....pół kilo mieliłam na
        pył.....silnika nie spali bo ma funkcje automatycznego wyłączania silnika w
        razie przegrzania, jeszcze mi sie jednak nie zarzyło, zeby sie wyłączył, silnik
        najmocniejszy na rynku 1000W. Pojemnośc miski 3 litry, obrazowo 10 jajek ubije
        na piane albo wymiesza 1 porcje piernika staropolskiego-:) Wyciskarki do
        cytrusów nie ma.....

Poza tym sieka mięso, robi pasztety, sos tatarski w 2 minuty.....
        Sama namówiłam juz dwie kolezanki....żadna za mna tym ustrojstwem nie rzuciła-:)
        • Gość: dorka33 Re: wacik wielbiacy zelmera fenomen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 08:48
          Mam pytanie Czy mogłybyście podać konkretny model? Szukam właśnie miksera z dużą misą i o dużej mocy.
          • marcelina1968 Re: wacik wielbiacy zelmera fenomen 05.01.07, 09:36
            to jest właśnie konkretny model Zelmer Fenomen .....
            • Gość: dorka33 Re: wacik wielbiacy zelmera fenomen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:07
              Dzięki :))) Ależ sie z siebie uśmiałam. Nie miałam pojęcia, że tak się nazywa, myślałam ze tak został nazwany przez zachwycone użytkowniczki :))))
    • ka_thy mam pytanie 05.01.07, 13:54
      Jakie są najmniejsze obroty w tym robocie? Chodzi mi o to, czy da się za jego
      pomocą wmieszać makę do ubitych jajek - przy robieniu biszkopta? Obroty te
      powinny byc takie delikatne - czy takowe Fenomen posiada?
      • Gość: orchid11 Re: mam pytanie IP: 213.17.223.* 05.01.07, 16:12
        rzygam na wszystko co zelmerowskie!!!!!!!!!!!!! cholerny i do d... mają sprzęt. tania chińszczyzna, która psuje sie po jakimś czasie. miałem fenomena i nic fenomenalnego w nim nie zauważyłem. do ideału mu troche brakuje. a poza tym: pojemnosć michy to 1,5 litra. 3 litry to całkowita, ale i tak można wlać 1,5 tylko-jak za dużo to sie wylewać będzie, bo uszczelnionby nie jest trzpień noża. poza tym zelmer robi sprzęt może i ladny, aale za to byle jakiej jakości. ja mam moulinexa odacio3 duo i jest ok, nawet bardziej funkocjonalny niż zelmer.
        dlaczego tak negatywnie o zelmerze? otóż już wyjaśniam. ongiś kupiłem dość dużo sprzętu do chatki: mikser, maszynka, odkurzacz z elektroszczotką, sokowirówka, krajalnica, i coś jeszcze... zepsuło sie WSZYSTKO BEZ WYJĄTKU!używane zgodnie z zaleceniami, dbane itd. ale wszystko w śmietniku wylądowało. nie, nie mam pecha do agd. mam teraz sprzęt dobyrch marek i nic się nie psuje.

a jak oglądam reklamę zelmera o ich niezawodnych i super odkurzaczach i mikserach to mi się płakać chce
        • marcelina1968 Re: mam pytanie 05.01.07, 17:10
          chińszczyzna to dopiero bedzie, póki co fenomen jest POLSKI ...nie wiem moze
          masz pecha ale ja miałam dokładnie odwrotnie tzn. dawno temu tylko zelmer.
          Potem zachłysnęłam sie Philipsami, Braunami, niestety z pokora wróciłam do
          Zelmera. A co do jakosci to akurat tak sie składa, ze jestem z Rzeszowa i ktos
          z moich znajomych pracuje w Zelmerze w laboratorium.....otóz oni
          tam "rozbierali" na czynniki pierwsze wszelka dostepna konkurencje.....wszystko
          co mozliwe jest z tworzywa sztucznego, albo słabych jakościowo stali.....więc
          dopóki beda to produktu polskie(niestety juz niedługo) to bede je kupować.
        • Gość: kim Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:31
          Ja mam od kilkunastu lat malakser Zelmera, użytkowany b.intensywnie, i nie był
          zepsuty ani razu. Podobnie malakser mojej mamy i teściowej.A najbardziej podoba
          mi się to, ze kiedy rozbiła mi się plastikowa misa, zamówiłam ją bez problemu i
          po tygodniu ją miałam. Pomimo, że ten model juz nie był w produkcji! Pokażcie
          mi taką możliwość w przypadku innych firm, raczej wszyscy wola sprzedawać
          gotowe produkty niz drobne akcesoria do nich.Wiem, bo miałam taki problem
          dwukrotnie z Whirlpoolem.
          Kiedy mój malakser padnie, na pewno kupię ponownie Zelmera .
        • marcelina1968 PS. 05.01.07, 21:14
          moze poczytaj opakowanie swojego moulinexa...głowę dam, ze made in china albo
          inny honduras...a misa do mieszania ciasta jest wieksza niz ta do krojenia i za
          chiny -:) nie wciśniesz w nia noża o którym piszesz więc raczej masz blade
          pojecie o fenomenie....do misy "ciastowej" mozesz załozyć jedynie mieszadło
          tradycyjne lub hakowe, nóz ani trzpień do tarcz tnących nie pasuja....różne sa
          tez pokrywy........na przyszłość jak nie masz o czymś pojecia to nie pisz....
          • orchid11 Re: PS. 06.01.07, 12:10
            Droga marcelinko! Otóż mam pojęcie. Agd to moje hobby także w sklepie tego fenomena to w całości obejżałem, wiem że nie da się wcisnąć noża do michy do ubijania :)
            a mój moulinex to made in germany, na opakowaniu jest bow niemczech kupiłem.

No cóż...u mnie zelmerowskie produkty się nie sprawdziły. Nie zdzierżyłem, nie kupuję więcej. Choć faktycznie jak zelmer przejdzie na chińskie wyrobu to już w obóle klapa będzie.Pozdrawiam :)
            • marcelina1968 Re: PS. 06.01.07, 12:23
              orchid11 napisał:

> Droga marcelinko! Otóż mam pojęcie. Agd to moje hobby także w sklepie tego
              feno
              > mena to w całości obejżałem, wiem że nie da się wcisnąć noża do michy do
              ubijan
              > ia :)
              > a mój moulinex to made in germany, na opakowaniu jest bow niemczech kupiłem.
              >
              > No cóż...u mnie zelmerowskie produkty się nie sprawdziły. Nie zdzierżyłem,
              nie
              > kupuję więcej. Choć faktycznie jak zelmer przejdzie na chińskie wyrobu to już
              w
              > obóle klapa będzie.Pozdrawiam :)

mam pytanie kilka postów wyzej napisałeś...

rzygam na wszystko co zelmerowskie!!!!!!!!!!!!! cholerny i do d... mają sprzęt.
              > tania chińszczyzna, która psuje sie po jakimś czasie. miałem fenomena i nic
              fe
              > nomenalnego w nim nie zauważyłem. do ideału mu troche brakuje

JAK TO U CIEBIE Z TYM FENOMENEM BYŁO?????? W końcu miałes go czy ogladałeś w
              sklepie.........?????? Twierdzisz, ze Zelmer to chińszczyzna a potem sie z tego
              wycofujesz????? A moze ty PR-owiec od moulinexa jesteś????? Z tego co mi
              wiadomo moulinex w Niemczech nie robi tylko na dalekim wschodzie, to, ze go w
              Niemczech kupiłeś nie świadczy o tym, ze jest niemiecki......idac tym tokiem
              myslenia moulinex kupiony w polsce jest polski???
              Jedynym producentem małego AGD majacym produkcje na terenie europy jest Zelmer,
              niestety aby byc konkurencyjnym cenowo tez przenosi produkcje do Chin....pisze
              niestety bo za tym pójdzie nie tylko cena ale tez prawdopodobnie jakość....na
              szczęście bardziej zaawansowane produkty takie jak :fenomen czy drozsze
              odkurzacze beda na szczęście póki co produkowane w Polsce...
              • orchid11 Re: PS. 06.01.07, 17:24
                miałem i oglądałem. tego robocika miałem jakieś 6 lat temu, zepsuł się-padł silnik i procesor, naprawa kosztowałaby 300zł wiec sobie odpusciłem i byłem jakiś czas bez robota, choć byłem z niego zadowolony. kupiłem potem sprżet zelmera, wszystko osobno-też padło. a teraz ostatnio oglądałem w sklepie fenomena.-nie różni sie niszym od tej wersji sprzed kilku lat.

chińszczyzna bo się psuje. oczywiście wszystko ma sie prawo zepsuc nawet miele ale dlaczego kilka urządzeń?! będzie jeszcze gorzej jak sie przeniosą do chin
                • marcelina1968 Re: PS. 06.01.07, 20:33
                  jakies 6 lat temu to musiałes miec fenomena na gwarancji więc pewnie by ci
                  naprawili za darmo gdybys miał -:) Nie jestem nawet pewna czy juz wtedy był
                  fenomen.....przed fenomenem był food procesor....taka ubozsza wersja
                  fenomena....mylisz sie w zeznaniach-:)))
                  • orchid11 Re: PS. 07.01.07, 10:09
                    zepsuł się po gwarancji
      • marcelina1968 Re: mam pytanie 07.01.07, 15:06
        zaintrygowało mnie twoje pytanie....w fenomenie mozna pracowac na biegach od 1-
        12....ale czy na 1. biegu mozna wmieszac mąke w jajka to nie wiem, jakos tak
        mimowolnie robie to recznie.....przy najblizszej okazji spróbuje i
        napisze....jak znajde czas to w najblizszy weekend....
        • ka_thy Re: mam pytanie 08.01.07, 09:33
          marcelina1968 napisała:

> zaintrygowało mnie twoje pytanie....w fenomenie mozna pracowac na biegach od
          1-
          > 12....ale czy na 1. biegu mozna wmieszac mąke w jajka to nie wiem, jakos tak
          > mimowolnie robie to recznie.....przy najblizszej okazji spróbuje i
          > napisze....jak znajde czas to w najblizszy weekend....

Byłabym wdzięczna za sprawdzenie - na pewno byłoby to jakieś ułatwienie pracy.
          Kiedys miałam taki robot - Bartek sie nazywał, na najmniejszych obrotach
          mieszaki ledwo się ruszały, fajnie byłoby mieć znów coś takiego :)

pozdrawiam
    • Gość: gryka1 Re: wacik wielbiacy zelmera fenomen IP: *.chello.pl 07.01.07, 11:14
      JAkieś 30 lat temu kupiłam mojej mamie zelmerowski mikser. Pracuje do
      dziś.Sobie 20 lat temu kupiłam krajalnicę też zelmerowską działa do dziś. w
      żadnym z wypadków sprzęt nigdy nie był naprawiany , bo nie musiał:))
      • marcelina1968 Re: wacik wielbiacy zelmera fenomen 07.01.07, 15:03
        mam nadzieje, ze moja krajalnica tez długo wytrzyma.....uciekajac przed zalewem
        zelmerowskiej chinszczyzny kupiłam wczoraj Alexis Young....
    • Gość: Andrzej fenomen 880.0 IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.14, 22:58
      Zelmer za czasów komuny jeszcze jako tako lepił te swoje zabawki do dzisiaj jeszcze mam stary malakser i mikser. Niestety te nowe konstrukcje Fenomen to kompletna klapa, jest to sprzęt wybitnie niedopracowany i wykonany z materiałów słabej jakości. Ubijak do piany rozsypał się po 5 minutach. Potem zacierające się łożysko. Problemy z procesorem. I co ciekawe brak części zamiennych. Jakaś paranoja dać ponad 600 zł za bubel zrobiony na poziomie taniej chińskiej zabawki. Jeśli ktoś chce używać taki sprzęt w kuchni to powinien szerokim łukiem omijać buble zelmera.
      • Gość: ddd Re: fenomen 880.0 IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.15, 11:37
        Andrzej wystrzelił jak filip z konopii w 2014 gdy ten sprzęt już de facto przestał być dostępny. Płatne opinie z '06 '07'08'09 skłoniły wielu do zakupu tego szmelcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka