Dodaj do ulubionych

Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU

IP: *.mofnet.gov.pl 19.02.07, 14:20
Mam zamiar kupić zmywarkę BOSCH SGI 53 E 55 EU. Co prawda Bosch, ale z tej
niżeszej półki cenowej, klasa AAA, 60cm, do zabudowy. Czy ktoś może użytkuje
taką zmywarkę? jak się sprawuje? Będę wdzięczna za opinię o takicm lub
podobnym modelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU IP: 195.205.240.* 20.02.07, 11:20
      Witaj. Mam od jakiegoś czasu zmywarkę SGI45M75EU. Jest moim zdaniem
      rewelacyjna. Ma wprawdzie tylko cztery programy, ale żaden więcej nie jest
      potrzebny. Poprzednio miałam ardo i różnica jest powalająca. Ta jest cichutka,
      doskonale domywa, ma funkcję skrócenia czasu pracy (bardzo przydatna) i krótki
      program. Jedyne co nie wychodzi jej najlepiej to dosuszanie. Poza tym prosta w
      obsłudze. Polecam!!
      • bystra2000 Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU 20.02.07, 16:04
        Potwierdzam - rewelacja :):)
      • Gość: agas Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:38
        mam pytanko dotyczace zmywarki sgi 45m85. Mam dwójkę malutkich dzieci. Młodsze
        będzie wychodziło niedługo z etapu raczkowania , tak więc musze sie miec na
        bacznosci z szufladkami. Wyczytałam ze ta zmywarka ma blokadę przed dziecmi.
        Rozumiem ze jest to blokada gdy jest zmywarka w stanie spoczynku, bo przeciez
        nie mozna otworzyc zadnej zmywarki podczas pracy.....
        • Gość: mjkmjk Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU IP: *.eranet.pl 23.02.07, 00:10
          Ależ oczywiście, że można otworzyć.
      • Gość: agas Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 22:39
        Pomyliłam chodzilo o zmywarke sgi 45m75eu
        • Gość: aga Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU IP: 195.205.240.* 23.02.07, 13:11
          Ta zmywarka ma zabezpieczenie przed zmianą programów w trakcie pracy, nie wiem
          czy można zabezpieczyć przed otwarciem. Ja czasem otwieram i dokładam coś już w
          trakcie zmywania. Nie korzystałam żadnych tego typu zabezpieczeń bo po prostu
          nie miałam potrzeby.
    • Gość: Agusia Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU IP: 88.220.140.* 28.02.07, 12:38
      Mag, w zmywarce sgi 45m75jest blokada zarówno przed dziećmi (mechaniczna), jak i przed zmianą programu (elektroniczna).
      Blokada jest na drzwiach (taka mała dzwignia, którą przesuwasz aby zamknac drzwi) i mozesz ją przesunąć gdy zmywarka jest nie używana i kiedy jest używana.
      Jedna uwaga - drzwi można otworzyć przy blokadzie, trzeba jednej wiedzieć jak (jest to pokazane w instrukcji), dlatego przy starszych dzieciach lespiej tego nie pokazuj, bo one baaardzo szybko się uczą.
      Możesz też, dla dalszego bezpieczeństwa, zablokować zmianę programu. Wiecej jeżeli juz nasze sprytne dziecko otworzy drzwi, to nic nie zmieni (no chyba, że jakims cudem wie jak) :)
      • ranska Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU 26.05.07, 21:51
        Czy ktos wie dlaczego SGI 45M75EU zostala wycofana z ofert boscha?
        • gabi171 Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU 31.05.07, 17:32
          bo jest nowy model- SGI45N05. www.domusfari.pl
          • Gość: pikie Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 13:07
            nowy model lekko nieudany - zużywa więcej wody, jest głośniejszy i do tego
            droższy. Miałem już zamówiony "stary model" ale w międzyczasie go wycofali. Nie
            zdecydowałem na jego "gorszego następce". Wybrałem model Siemensa.
            Pozdrawiam
    • Gość: ew Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.06.07, 16:45
      powiedzcie prosze czym roznia sie te wszystkie literki i cyferki w nazwach tych
      zmywarek, np SGI od SGV M od EO, wlasnie jestem na etapie kupna zmywarki i to
      naprawde trudna decyzja i w czym np ta zmywarka o ktorej rozmawiacie jest
      lepsza (gorsza) od SGV 53E03 EU - mozna naprawde w tym wszystkim sie pogubic
      • ranska Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU 02.06.07, 20:32
        Z tego co zdazylam sie dotad zorientowac SGI u boscha to te modele ktore maja
        panel na wierzchu, a SGV maja panel ukryty. Sama nie wiem, ktora opcja jest
        lepsza i dlugo sie zastanawialam. Jedni lubia jak widac panel, bo wtedy widac
        ile czasu zostalalo do konca zmywania. Inne opinie sa takie, ze bez panela mozna
        ladniej zaaranzowac kuchnie. Ja zamowilam wlasnie zmywarke SGV, o ktorejk
        piszesz. Ale nie kierowalam sie panelem, tylko tym, ze zuzywa mala ilosc wody
        -12 l, jest nieglosna, ma skladana kosze, itp. i choc ma jedynie 3 temperatury
        zmywania, po zrobieniu wywiadu na forum i wsrod znajomych uznalam, ze nie jest
        to jej minus, bo w wiekszosci uzywa sie tylko 1 czy 2 programow
        • ranska Re: Zmywarka Bosch SGI 53 E 55 EU 02.06.07, 20:35
          Ta SGI o ktorej piszemy jest rowniez cicha, oszczedza wode i w dodatku ma wiecej
          temperatur. Ale niestety jej cena jest wyzsza, a czesto nie ma jej juz w
          sprzedazy (ktos juz wspominal). Zgadzam sie tez z poprzednikami, ze nastepca SGI
          53 E 55 jest malo atrakcyjny w porownaniu z pierwowzorem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka