Dodaj do ulubionych

Blender czy mikser?

IP: *.castellan.net 12.07.07, 14:56
Proszę o radę. Nie wiem czym się różni blender od miksera. Ma na zdjęciach
jakąś inną przystawkę, ale czy jest jakaś specjalizacja? Dalczego moja
dziewczyna (światnie gotuje) chce akurat blender ? I w końcu jaki jest
najlepszy? Czym się różnią? Jakie sklepy internetowe możecie polecić do zakupu
takiego przedmiotu? Nie jestem bywalcem akurat tego forum, więc proszę o radę
i wyrozumiałaość :)
Obserwuj wątek
    • Gość: fania70 Re: Blender czy mikser? IP: *.ein.unterdrueckter.codesklave.de 12.07.07, 16:26
      Blender jest poręczniejszy i można nim szybciej, dokładniej zemleć np. warzywa w
      garnku. Nie musisz przekładać do niczego i przecierać. To bardzo przydatna
      rzecz. Trochę jak robot kuchenny, ale przenośny.
    • Gość: magdarus Re: Blender czy mikser? IP: *.all.de 12.07.07, 16:59
      Ja mam blender firmy MPM. Polecam! Tani! Ale nie kupuj na allegro – beznadziejny
      serwis, mogą Cię oszukać, ja już się przejechałam na tym super portalu…
      • Gość: tamara Re: Blender czy mikser? IP: *.blutmagie.de 12.07.07, 17:47
        Może i tani, ale nie pozwoli zbyt długo się nim cieszyć, bo popsuje się już przy
        jakiejś gęstszej zupie. Wiem co mówię, bo używam tych rzeczy niemal zawodowo,
        mam bliźniaki, które najbardziej lubią przeciery blenderowe:) Zupa ziemniaczana
        niestety nie została przetarta, bo MPM zawiesił się i zasyczał strasznie
        sssszzzzzyyy i już po nim. Teraz mam Moulinexa i polecam, chociaż przepłaciłam,
        bo zapłaciłam 120 zł.
        • Gość: patryk_123 Re: Blender czy mikser? IP: *.vserver.de 13.07.07, 12:41
          Rzeczywiście drogi ten moulinex. Mam taki – polecam - kupiłem prze Internet, bo
          jest, uwierzcie, dużo taniej. Warto wybrać jakiś portal specjalizujący się w
          tych sprzęcie AGD np. hoopla. Nie przepłacisz tam tak strasznie jak słyszymy w
          poście powyżej.
      • aina40 Re: Blender czy mikser? 12.07.07, 18:06
        Allegro nie mic wspólnego z serwisem sprzetu zakupionego poprzez ich portal.
        Beznadziejny serwis to ma MPM i nie mu tu znaczenia miejsce zakupu.
        • Gość: cyranka Re: Blender czy mikser? IP: *.nu 13.07.07, 13:35
          … ja tam nie lubię kupować pezez net. Jednak jak wybierasz coś do kuchni i na
          lata, to najlepiej jak zrobisz do w sklepie. Weźmiesz do ręki i zobaczysz czy
          pasuje. Uważam, że moulinex jest super, chociaż jeden z droższych. No cóż za
          jakość się płaci.
    • Gość: katanka Re: Blender czy mikser? IP: *.com 13.07.07, 14:28
      A ja mam blender firmy ARIETE. Idealny na prezent, bo jeszcze naprawdę ładnie
      zrobiony. Jest smukły. Na pewno będzie pasowała do dłoni. Uzywa się bardzo
      dobrze, a wiem, bo mam pól roku i nie lezy w szufladzie. Pół roku w mojej kuchni
      i nie widzę zycia bez niego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka