Dodaj do ulubionych

Tupperware - czy warto??? proszę o opinie.

• Gość: ella Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 17:48
      Produkty Tupperware sa naprawde praktyczne. Mialam to szczescie i naprawde sporo
      tych rzeczy dostalam w prezencie - ceny sa straszne.
      Pomimo tego, ze jestem z wiekszosci (80 %) produktow zadowolona, jest kilka wad.
      Na jednym z noży porobily sie pomaranczowe kropki , zareklamowalam go ale nie
      zostalo to uznane pomimo mojej dbalosci o ten nóż (wiem ze mojej winy nie bylo)
      Chlebak po okolo 2 latach uzywania przestal sie sprawdzac i pieczywo zaczello
      sie szybko psuc.
    • roneczka Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. 11.05.10, 01:01
      Ja mam dużo pojemników, ale ich nie używam. Pojęcia nie mam do czego
      one są :-(((
      Jakiś do lodówki, jakiś do drożdzówki, butle do mleka dla dziecka
      (przecieka - wymienią na nową?)
      Buuuu....
      • polag1 Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. 12.05.10, 15:44
        Wszystko co Ci szwankuje oddaj swojej konsultantce- ona pokaże jak prawidłowo wszystko używać ew. złoży w dystrybucji reklamację. Napisz co masz to może pomogę jak tego używać.
    • alwila Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. 16.11.10, 13:10
      WARTO , sama używam ich od 12 lat.Każdy z pojemników można używać na wiele sposobów , np. w misce do robienia ciasta przechowuję zieleninę i wytrzymuje ona o wiele dłużej niż w woreczku(sprawdzałam ponieważ na początku byłam niedowiarkiem).Mam wiele różnych pojemników ,kupuję je gdy są w promocji,przez 12 lat nazbierało się tego. Nie pękają po upadku na płytki(tak jak niektóre z marketów),nie przechodzą zapachami (można trzymać śledzie,a po umyciu włożyć wędlinę-sprawdzałam).Chyba jedyną rzeczą, która się u mnie nie sprawdziła była stolnica-nie można używać noża.
    • forencka Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. 01.12.10, 22:17
      Moje pojemniki za Chiny nie chcą się domywać z sosów pomidorowych, a obieraczkę do warzyw ciągle wywalam z obierkami ;) ale jest dobra... była.
      • Gość: aness Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. IP: *.swinoujscie.vectranet.pl 03.12.10, 18:49
        Mam pytanie , zamówiłam córce na Mikołaja okrągłego Bazyla z Hello Kitty i jest fajny , niestety zamowiłam również zestaw małego piekarza totalna porażka, na zdjęciu wygląda świetnie a w rzeczywistości nie jest to warte 30 zł . Chce oddać ten zestaw niestety kobieta u której zamawiałam (jest konsultantką) nie wie czy mogę go oddać i żądać zwrotu pieniędzy.Może ktoś z Państwa orientuje się jak jest ? Z góry dziękuję.
    • Gość: Olo Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. IP: *.kayser-threde.de 29.05.12, 16:13
      Jak dla mnie, sprzedaz bezposrednia to jest jedno wielkie nabijanie ludzi w butelke.
      Czy producenci super, hiper dobrych, niezawodnych, trwalych, itd., itd. pudelek,
      garnkow, odkurzaczy, kosmetykow, srodkow czystosci itp. posiedli
      jakas tejemna wiedze produkcji tych przedmiotow? Oczywiscie nie!!!
      Nie mowie, ze jakosc jest marna, czesto jest bardzo dobra, ale
      jest wiele produktow na rynku rownie dobrych lub nawet lepszych.
      Producenci produktow oferowanych w formie sprzedazy bezposredniej posiedli
      natomiast umiejetnosc wciskania swoich wyrobow naiwniakom,
      ktorzy placa za nie kilkakrotnie wiecej niz za produkt o porownywalnej jakosci
      kupiony w sklepie i na dodatek ciesza sie z tego. Mistrzostwo swiata!
      Gdzie tu jest wiec haczyk? Ano w tym, ze normalnie ludzie kupuja wyzej wymienione
      dobra za bezcen w super sklapach typu Lidl, Aldi, Plus czy Biedronka.
      Wiadomo, ze jakosc towarow tam kupionych pozostawia bardzo duzo do zyczenia,
      wiec zachwacamy sie patelnia Zeptera, ktora nie przepalila sie po dwoch smazeniach
      jak ta okazyjna z Lidla. Ale nikt nie pomysli, ze dobrych i bardzo dobrych przykladowych
      patelni jest na rynku duzo. Wystarczy przejsc sie do sklepow nie koniecznie specjalistycznych aby znalezc tam odkurzacz czy garnki, ktore niczym nie ustepuja tym prezentowanym przez pania Halinke na spotkaniu w mieszkaniu sasiadki pani Krysi z miesnego.
      Na dodatek cena w sklepie bedzie dwa, trzy razy nizsza.
    • Gość: bassia77 Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. IP: *.rtfm.pc.pl 25.08.12, 16:46
      Wszystko fajnie tylko pomyśl po co tyle przepłacać ??? Polskie firmy oferują równie wspaniale produkty po normalnej cenie i tez służą nam wiele lat. Ja jestem gospodynią domową od wielu lat bazuje na rynku polskim i gotuję oraz pieczę smakowicie. Firma której artykuły planujesz kupić oferuje je przesadnie drogo. Powstała jeszcze w latach 60, i dlatego że ich nowy produkt, a było to wtedy pudełko plastikowe szczelnie zamykane nie miało zbytu w sklepach, mądre głowy wpadły na pomysł sprzedaży bezpośredniej. Wmawiały gospodyniom domowym że ich produktu nie kupią w sklepie i dlatego dużo kosztuje i tak zostało już... tylko, że obecnie plastikowe pudełko to żadna nowość, podobnie jak inne oferowanie przez nich produkty... Moja sugestia jest taka co Ty zrobisz twoja sprawa.
      • prunio4 Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. 14.02.14, 14:53
        "Wszystko fajnie tylko pomyśl po co tyle przepłacać ??? Polskie firmy oferują równie wspaniale produkty po normalnej cenie i tez służą nam wiele lat. Ja jestem gospodynią domową od wielu lat bazuje na rynku polskim i gotuję oraz pieczę smakowicie. "

tak moze napisać tylko osoba, która nie miała do czynienia z produktem.
        tak jak kierowca malucha, który niczym więcej nie kierował - też twierdzi, że wszędzie i komfotowo nim wszędzie dojedzie. pewnie, że się da.

ale fakt, ceny mają jak na kieszeń polską wysokie-chcąc kupić minium do kuchni na raz, trzeba byłoby spokojnie średnią krajową wydać. ale to wydatek na lata.
        *;*;*;*;*;*;*;*;*;*;*;*;*;*;*;*;*;**;*;*;*;*;*;*;*
        "...gdy wszystko dobiegło końca, król i dworzanie śmieli się do rozpuku...w każdym głębokim smutku kryje się odrobina komizmu"
        www.youtube.com/watch?v=-THzVLmGbrM
    • Gość: Aleksandra tupperware IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 09:25
      Mam bardzo dużo różnych misek, pojemników,dzbanek, stolnicę....... Z niektórych jestem bardzo zadowolona. Piękne wzornictwo, kolory, staranne wykonanie, ale...Często robiliśmy pocorn w różnych miskach, taki specjalny do mikrofali na najniższych "falach". Nic się nie działo z miskami, były całe aż pewnego razu dno miseczki podtopiło się od popcornu. Gdzie tu więc mowa o wspaniałych surowcach użytych do wykonania produktów tupperware. Zareklamować nie ma gdzie, bo kupowałam w różnych ludzi. W internecie też. Ze względu na cenę po jednym, dwa produkty, więc nie pamiętam co u kogo.Konsultant u którego nie kupiłaś danego wyrobu nie pomoże, On zajmuje się tylko swoimi.Dokupić samą miseczkę nie da z tej samej przyczyny. Brak informacji na temat jak kupić uszkodzone części i serwisu ogólnego.
    • Gość: malina tupperware IP: *.stimo.net 18.02.15, 19:46
    • Gość: grace Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.09.17, 12:46
      Teraz reklamują wiaderko do kiszenia kapusty?(70zł) Kto w dzisiejszych czasach kisi kapustę w domu? To jakiś banał.
      Co sądzę o pojemnikach Tupperware? Przereklamowane buble!
      • squirk Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. 08.09.17, 21:27
        Gość portalu: grace napisał(a):

> Teraz reklamują wiaderko do kiszenia kapusty?(70zł) Kto w dzisiejszych czasach
        > kisi kapustę w domu? To jakiś banał.

Ja kiszę (nie mieszkam w PL a sklepowa kapusta nam nie smakuje). Moi rodzice kiszą. Wiele koleżanek też. Plus kilka tysięcy osób z grupy o kiszonkach, do której należę.

> Co sądzę o pojemnikach Tupperware? Przereklamowane buble!

Możliwe (sama nie kupiłam i nie kupię), koleżanki dały się namówić na zakupy, żadna nie jest zadowolona. Zresztą wystarczy poczytać opinie w necie, bardzo dużo negatywnych.
    • chris1970 Re: Tupperware - czy warto??? proszę o opinie. 14.09.17, 12:22
      Silikonowy tłuczek do ziemniaków mnie bardzo zaciekawił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka