Gość: Agnieszka IP: *.bph.pl 13.12.07, 12:16 Zastanawiam się nad kupnem lodówki RL44ECIS. Co sądzicie o lodówkach tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniamamapatryka Re: Lodówki samsung 20.12.07, 13:58 hoopla.pl/Samsung%2cChlodziarko-Zamrazarka-Samsung-RL-44-ECIS-z-Systemem-No-Frost,prod,20046.html Mam i jestem bardzo zadowolona. Super pojemna, poza tym automatycznie kontroluje temperaturę, co przy zamrażalnikach jest bardzo ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Lodówki samsung IP: 153.19.190.* 20.12.07, 14:32 Ja mam RL 44QUES i jest super. Stoi w aneksie i w ogóle jej słychać jak pracuje. Czasem zastanawiam się czy ona na pewno działa. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Lodówki samsung 20.12.07, 15:17 Ja mam najprostszą side by side, nie wiem jaki numer. Działa od ponad roku i jest dobrze. Jest dość cicha i jesteśmy zadowoleni! Odpowiedz Link Zgłoś
kiradzi Re: Lodówki samsung 03.11.15, 14:12 Witam:) Przymierzam się do zakupu lodówki firmy samsung RB41J7839S4. W instrukcji obsługi wyczytałem, iż lodówka ta musi zachować odstępy od szafek i ściany po conajmniej 5cm. Po dodzwonieniu sie na infolinię Samsunga dowiedziałem się, że jest to podyktowane tym, iż w modelach Space Max parowniki (jeden do chłodziarki, drugi do zamrażarki) montowane są w bokach lodówki. Czy ktoś z forumowiczów ma jeden z typów Samsunga Space Max i czy zachował take odstępy. Jeżeli nie to czy zauważył jakiej niepokojace objawy z tym związane (nagrzewające się boki lodówki, zwiększony pobór energi itp. Z jednej strony uważam, że producent trochę przesadza, a z drugiej strony nie chciałbym stracić gwarancji w przypadku zakupu tej lodówki. W moim przypadku tylko jeden bok lodówki i to tylko do wysokości 90 cm byłaby przy samej szafce natomiast drugi bok byłby cały odsłonięty. Tył tez od biedy mógłbym odstawić od ściany. Za wszelkie informacje będe bardzo wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
madopar50 Re: Lodówki samsung 04.11.15, 08:15 Również mam 1 bok przy samej szafce i nic się nie dzieje (lodówkę mam 1,5 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
mrsaliciauk Re: Lodówki samsung 03.05.16, 22:47 Witam, jak poradził sobie pan z odstępem? Mam identyczny problem i chce kupic ten sam model. Prosze dodać tez coś o samej lodowce ;) dziekuje! ???? Odpowiedz Link Zgłoś
barbarajab Re: Lodówki samsung 01.06.16, 13:29 Nie wiem czy to każda lodówka z elektronicznym wyświetlaczem tak ma, ale w mojej po jakiś 2 latach użytkowania zepsuł się wyświetlacz. Coś tam świeci, ale już nie można odczytać cyfry, a co za tym idzie ustawić odpowiedniej temperatury w lodówce... Odpowiedz Link Zgłoś
ikbj Re: Lodówki samsung 23.03.21, 18:50 Moja lodówka nie ma jeszcze dwóch lat (Samsung RB41J7839S4). Usterka objawiła się bardzo głośną pracą silnika. Następnie lodówka i zamrażarka przestały chłodzić. Na usunięcie usterki czekałam ponad tydzień czasu. Wymieniony został silnik. Po dwóch tygodniach sytuacja powtórzyła się. Ponownie czekam już prawie tydzień na ponowną naprawę. W przypadku lodówki taka częstotliwość usterki oraz tak powolny proces naprawy jest bardzo uciążliwy. Odradzam zdecydowanie zakup lodówek tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś