Dodaj do ulubionych

Philipiak opinie

• Gość: Pawel Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.14, 19:15
      Pokazy są tak zrobione, by człowiek pod wpływem impulsu kupił produkt. Nie widzę tu nic nadzwyczajnego - choć nie twierdzę, że to fair.
      Wiele firm robi podobnie, od telefonów komórkowych po ubezpieczenia i pożyczki.
      Reklamy w TV też nas oszukują.

Na pokaz można się wybrać, obejrzeć towar z bliska, spróbować kawałeczka kurczaka;), poobserwować oszołomów - ale nie kupować!! Nie można dać się ponieść presji tłumu, ani uwierzyć w mega-okazję (np. wylosowany rabat).

Cena - aktualnie 8.400 zł za zestaw - jest chora. Na Allegro, jak się poszuka, można kupić nowy zestaw w cenie poniżej 2.000 zł. W pudełku znajdziemy 18 części, ale tylko 9 z nich to garnki, pokrywki i patelnia. Reszta to rzeczy mało potrzebne, za które zapłacilibyśmy parę zł w markecie.
      Dzieląc 2 tys. przez 9 elementów wychodzi nam ok 200 zł za element. Nie wydaje mi się to zły wynik.

Posiadam taki zestaw od 6 lat.
      Wg mnie garnki są bardzo trwałe i praktycznie niezniszczalne – można śmiało myć w zmywarce. Używam ich tak jak normalnych garnków (bez ustawiania w piramidy). Grube dno powoduje, że przypalić coś w nich jest nie lada sztuką. A jak się przypali to nie ma kłopotu z doprowadzeniem ich do stanu pierwotnego. Bardzo długo trzymają ciepło. Termometr na pokrywce jest wg mnie gadżetem, który raczej się nie przydaje.
      Podobnie tarki i miski – są mało praktyczne. Chyba, że ktoś ustawia wieże – możliwe, że miski są przydatne do tego celu. Ranty na miskach utrudniają ich mycie.

Mimo niewątpliwych zalet nie widzę bardzo dużej różnicy w używaniu garnków Philipiaka, a tych z Ikei (seria 365).
      Posiadam też garnki niemieckiej firmy Berndes. W zasadzie nie ma co porównywać. Philipiak rządzi.
      ---------------
      Wg mnie Philipiak to bardzo solidne garnki, ich największą wadą jest trwałość, więc nie powinni się nimi interesować zwolennicy częstych zmian.

Innym mankamentem jest to, że trzeba dokupić sobie „normalną“ patelnie. Ta groszkowana z zestawu do naleśników czy schabowych się nie nada.

Na pewno nie polecałbym kupowania „w ciemno“ czy na prezent tych garnków. Trzeba je „polubić“, i „zapoznać się“ z nimi. Najlepiej przed zakupem u jakichś znajomych.
      Lepiej nie mieć garnków, niż mieć i się gryźć, że coś nie pasuje i wydało się kupę kasy.
      • Gość: T z WAW Re: Philipiak opinie IP: *.chomiczowka.waw.pl 01.05.14, 10:51
        Powiem tak - nie warto. Za tę kasę (starsza osoba zapłaciła za nie ponad 6000 zł!) to możesz kupić zwykłe garnki i składniki na potrawy do nich na cały rok dla 4-osobowej rodziny. IKEA 365+ jest porównywalna, a nawet lepsza (mają patelnie z teflonem, na tej Philipiakowej ciągle coś przywiera, jajecznica przypalona, kotlety przypalone). Dla szpanu - tylko Philipiak, dla rozsądnych - garnki za max 500 zł.
    • Gość: Aga Re: Philipiak opinie IP: *.net.lannet.org 04.05.14, 16:00
      Witam!
      Garnki philipiaka nabyłam na pokazie w listopadzie 2013 r. jestem z nich bardzo zadowolona. Problemy o których ludzie wypisują wiążą się z niewiedzy związanej z użytkowaniem garnków. Zaznaczam, iż do kompletu garnków jest dołączona płyta wyjaśniająca sposób gotowania i smażenia w owych naczyniach. Godny polecenia jest też szybkowar. Pozdrawiam
    • Gość: Pawel Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.14, 12:24
      Otóż to:) Używam wymiennie Philipiaka i garnków z Ikei. Moim zdaniem i tu i tu da się gotować. Philipiak wg mnie jest trwalszy, więc można sobie go kupić na wiele lat (co ma plusy iminusy). Pozdrawiam
      • Gość: Natasza Re: Philipiak opinie IP: *.nos-oignons.net 28.05.14, 13:44
        A moim zdaniem nie jest trwalszy. Gotować w jego garach można - owszem, ale przez krótki okres. Potem zaczynają sie schody. Schodzi farba z uchwytów, luzują się one, jedzenie przywiera do dna i boków, nie idzie garnków domyć nawet w odpowiednich środkach czyszczących. No koszmar jakiś z tymi garami!
        • Gość: Marta Kowalewska Re: Philipiak opinie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.05.14, 08:37
          Szanowna Pani,

Uchwyty w garnkach Philipiak są bardzo trwałe - nitowane, a nie przykręcane. Farba z uchwytów może ścierać się, jeżeli garnki myte są w zmywarce, czego jako producent nie zalecamy. Jedzenie nie może przywierać, jeśli jest odpowiednio poddawane obróbce termicznej. Gorąco polecam uwadze działy "Gotowanie" oraz "Smażenie", dostępne w naszym poradniku philipiakexpert.pl. Dowie się z nich Pani w jaki sposób gotować i smażyć, aby potrawy nie przypalały się. W poradniku odnajdzie Pani także dział Serwis i Gwarancja, a tam kontakt do Biura Obsługi Klienta, który zajmuje się reklamacjami dotyczącymi uchwytów naczyń, które objęte są 25-letnią gwarancją. Pozostaję do dyspozycji w przypadku dalszych wątpliwości.

Pozdrawiam, Marta Kowalewska
          Online Ekspert marki PHILIPIAK
          • Gość: Paweł Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.14, 10:44
            Na rączkach to nie farba ale tworzywo sztuczne imitujące drewno, nie tyle ściera się co pęka i odpryskuje. Czy taka usterka również naprawiana jest nieodpłatnie w ramach gwarancji?

Czy do tego potrzebna umowa lub rachunek?
            Skoro Philipiak jest w Polsce od 12 lat to logicznym jest, że wszystkie garnki są na gwarancji przynajmniej przez najbliższe 13 lat.

pozdrawiam

• Gość: Marta Kowalewska Re: Philipiak opinie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 05.06.14, 07:57
              Witam,

Rączki są elementem, który w naturalny sposób podlega zużyciu. Często też są narażone na wysoką temperaturę, gdy płomień gazu wychodzi poza naczynie lub gdy są myte w zmywarce, dlatego rączki i termostaty są objęte prawem wymiany. Wystarczy przesłać je na adres serwisu wraz z numerem umowy kupna - sprzedaży, a zostaną wymienione na nowe.

Pozdrawiam, Marta Kowalewska
              Online Ekspert marki PHILIPIAK
              • Gość: AgnieszkaM Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.14, 19:22
                Pani Marto,
                Z jakie materiału są wykonane rączki marki Philipiak?
                • Gość: Paweł Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.14, 10:41
                  Rączki są metalowe, przynitowane do garnków. Do nich przykręcone są plastykowe wkładki, które się nie nagrzewają za bardzo. Wkładki są z czarnego plastiku, a na nim jest folia imitująca drewno.
                  • Gość: kama [...] IP: *.nabnut.net 11.06.14, 13:56
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Koral Re: Philipiak opinie IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.14, 00:57
                  ... z opłacalnego.
    • Gość: Pawel Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.14, 16:06
      Ja nic takiego nie zaobserwowałem.
      Chyba, że gotujesz kwas azotowy albo inne podobne pyszności.
      Pomyśl, może to z innego urządzenia, albo sztućca czujesz metal.

Jaka konkretnie potrawa jest "metaliczna"? spróbuję przyrządzić w celach poznawczych.
    • Gość: Apolonia Re: Philipiak opinie IP: *.ip.as43289.net 27.05.14, 09:32
      Oprócz jako takiego wyglądu nie niosą ze sobą nic, a już na pewno nie wysokiej jakości, jak obiecuje sprzedawca. Szkoda kasy wydawać.
    • Gość: Rosalinda [...] IP: *.ipredator.se 27.05.14, 09:46
      • Gość: Pawel Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.14, 13:01
        No i tak można w nieskończoność:)
        Jedni za inni przeciw a reszta nie mają zdania.
        Takie pisanie nic nie wnosi.
        Dobrze byłoby znać fakty (foto mile widziane).
        Mnie osobiście garnki wydają się dość solidne.
        Przez kilka lat rączki faktycznie się podniszczyły, denka straciły blask,
        metalu w potrawach nie czuję.
        Garnki traktuję jak narzędzia a nie jak wystawę.

Zastrzeżenia mam jedynie do sposobu prowadzenia sprzedaży.
        Prawo chyba dopuszcza taki sposób - moralność to inna sprawa.
        Jedynym sposobem uniknięcia kłopotu to czytanie ze zrozumieniem umów przed podpisaniem.
        Po podpisaniu będzie za późno.
        Wszystkie obietnice mają być na piśmie, nie nabierajmy się jak ktoś mówi, że co prawda w umowie jest inaczej ale on nam gwarantuje, że .... itp.
        Pozdrawiam
    • Gość: Rysiek [...] IP: *.joyrex.net 28.05.14, 11:19
    • Gość: Laura [...] IP: *.gtor.org 29.05.14, 12:14
    • Gość: Barbara [...] IP: *.tor-node.net 03.06.14, 15:29
    • Gość: qwerty Re: Philipiak opinie pytanie d p. Marta Kowalewska IP: *.radom.vectranet.pl 05.06.14, 10:19
      Popieram p. Sylwie. Po co przepłacac. Jedynie gary philipiaka różnią się od pozostałych holendernie duuużą marzą, 900% ? czy więcej, a jakosć pozostaje ta sama kupując komplet garów też nierdzewne 18/10 za 600 zł
    • Gość: kurzarz Re: Philipiak opinie IP: *.enn.lu 05.06.14, 15:43
      gary jak gary wrażneia nie robią, za to podejście do klienta owszem - negatywne, ale zawsze. lepsze jakościowo garnki można kupić dużo taniej, więc czemu rzucać się na coś tak niepewnego jak produkty pana philipiaka?
    • Gość: Dorota Re: Philipiak opinie IP: *.hodor.cz 27.06.14, 14:27
      Pani Marcie współczuję pracy, nieciekawej - z mojego punktu widzenia. Z zasady nie kupuję niczego co reklamowane jest na tzw. pokazach, wychodzę z założenia, że jest to raczej tania i marna podróbka, jestem zdziwiona, że tak wiele osób zdecydowało się na kupno garnków z prezentacji, jak widać nie było to najlepsze rozwiązanie.
    • Gość: Nie warto Re: Philipiak opinie IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.14, 11:36
      Po za tym ,ze ładnie wyglądają, chyba zeby patrzec na nie to mozna kupic, ale w praktyce są do dupy, nie warto!!!!!!!!!. Bedziesz sie wkurzac w trakcie gotowania. Mozna kupic za 800 zł tej samej jakości, przeciez są polskie gary bardzo wysokiej jakosci ceramiczne.
    • Gość: Edek Re: Philipiak opinie IP: 78.10.86.* 06.08.14, 22:34
      To dlaczego go nie ma w sprzedaży bezpośredniej?
    • Gość: Paweł Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.14, 09:00
      Nie jestem specjalnym fanem tej firmy,
      ale czepianie się, że nie ma garnków w sklepach to przesada.
      Jak komuś nie odpowiada to niech nie kupuje - proste.
      Na rynku jest spory wybór i każdy znajdzie coś dla siebie.
    • Gość: anonim Re: Philipiak opinie IP: *.static.ip.netia.com.pl 15.10.14, 18:30
      "jak by lamborghini było takie dobre to by we wszystkich miastach były salony i możliwość kupna"
    • Gość: Cień Garnki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.14, 12:54
      Witam .Posiadam owe garnki już trzeci rok .Są używane na gazie z butli .Butla starcza Mi na trzy i ponad miesiące , co miło odbija się to w moim portfelu .Też Byłem na nie ale są warte swej ceny .Gotowanie jest na rodzinę czworo osobową .Co tu dodać polecam a już nie raz pokrywka upadła na podłogę z płytek ceramicznych i o dziwo skończyło się bez jakichkolwiek zniszczeń na pokrywkach .
      • Gość: Paweł Re: Garnki IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.14, 21:12
        Panie cieniu. Dziwne, posiadam garnki lat 8 i jakoś nie przypominam sobie, aby pokrywka lądowała na podłodze, a jakby już to odprysk na płytce prawie pewny.
        Poza tym filipiak nie działa na energię lpsmozną, więc gazu zużywa się podobną ilość co w innych garnkach.

Nie odradzam, ale też nie polecam zakupu.
        Wydaje się rozsądniejszym, kupieinie garnków innej firmy - 5x tańszych i wymieniać je częściej (aby się nie znudziły).

Potwierdzam trwałość garnków, choć bywają odbarwienia., ale już termometry w pokrywkach czy rączki a'la drewniane takie trwałe nie są.

Przede wszystkim proszę czytać umowy bo tu tkwi całe niebezpieczeństwo i kłopoty.

pozdrawiam

• Gość: al Re: Philipiak opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.15, 21:05
      Są fantastyczne i niewiarygodnie tanie!!
      • Gość: pawel Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.15, 21:25
        Chyba niewiarygodnie tanie w porównaniu z dragami jakie bierzesz
    • Gość: robo Re: Philipiak opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.15, 08:59
      te garnki to szajs za niebotyczną cenę,poszedłem na spotkanie,niepotrzebnie straciłem czas ale miałem satysfakcję kiedy z nich darłem łacha
      • Gość: Pawel Re: Philipiak opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.15, 10:45
        Skoro ich nie masz to skąd pewność, że to szajs?
        To jakaś niezdrowa złośliwość.
        Że są drogie/za drogie to inna sprawa, ale nie ma przymusu by je kupować.

Ja nie zapłaciłem za Philipiaka (przyszły z żoną) i nie biorąc pod uwagę ich ceny garnki dla mnie są OK.
        Trochę trwalsze od innych, ale też niszczą się rączki i termometry.
    • Gość: Paweł Re: Philipiak opinie IP: *.static.chello.pl 08.04.15, 10:41
      Dziękujemy za podpowiedź - tylko jak zużyć garnki?:)
    • Gość: tomco23 Re: Philipiak opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.15, 10:53
      prawda jest taka te gary sa warte 400 zl nie wiecej . 16 czesciowy komplet Hoffnera ze stali 18/10 ,9 warstwowym dnem ,z takim samym termometrem w raczce , z tym samym wyposazeniem .jedyna roznica ze na dnie gdzie pisze philipiak jest napisane hoffner kosztuje raptem 250 zl .niewiele ponad 300 zl ten sam zestaw w walizce. procz Hoffner ,mozna kupic Royalty itp i inne tym podobne roznia sie od philipiaka tylko nadrukiem nazwy na dnie .Jakims dziwnym trafem te wszystkie gary wydaja sa blizniaczo podobne (philipiak,hoffner,roalty itp) nawet wytloczenia pod spodem wydaja sie prawie identycznie . A roznia sie Hoffner ,Roalty mozna kupic w sklepie czy na aukcjach po 3 stowy ,a tego philipiaka vel Filipiaka tylko w sprzedazy bezposredniej z cena raptem ponad 10 razy wyzsza!!!!!. Nie dziwota ze oplaca sie robic te wszystkie pokazy skoro mozna komus wcisnac cos co jest warte 300-400 zl za 4000 zl . Acha jak by nie bylo Hoffner jest uznana marka ,a o takim Filipiaku jak by nie bylo nikt wczesniej nigdy nie slyszal .
    • 1oszust1 Re: Philipiak opinie 17.07.15, 16:28
      Jak to kto??? Philipiak!!!
    • Gość: życzliwy Re: Philipiak opinie IP: *.radom.vectranet.pl 20.07.15, 13:59
      Nie warto bo za duzo kosztują, tej samej jakosci mozna kupic za 700 zł np: tefal, olkusz lub inne firmy, bo philipiak tylko naciąga i bajki opowiadają, a płacą tylko głupcy 5000 tys za komplet
    • Gość: krakus naciąganie i wydzwanianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.15, 14:01
      Niestety moja mam raz poszła na pokaz, bo był kabaret. Na koniec nie chcieli jej wypuścić, bez zakupu garnków, wciskając, że wygrała zniżkę 2000 zł i jak może taką okazję przepuścić i nie kupić garnków za 4000 zł. Toż to niesamowita okazja. Niestety podała też nasze nr tel. Sprawa otarła się o prawników i dopiero wtedy przestali wydzwaniać.
    • Gość: gośc Re: Philipiak opinie IP: *.goleniow.vectranet.pl 08.10.15, 19:53
      nie warto kupować ja się dałam nabrac kupiłam i po 2 dniach odesłałam bo były odpryski przebarwienia nic nie warte są te garnki naciagacze tylko nie polecam kupowac
      • robertski7 Re: Philipiak opinie 11.04.16, 21:09
        Philipiak to firma, która lubi robić ludzi w konia. Przedstawicielki firmy dzwonią zapraszając na spotkania z Karolem Okrasą w roli głównej a gdy przychodzi co do czego dowiadujesz się, że Karol Okrasa jest tylko osobą, która swoim imieniem i nazwiskiem reprezentuje firmę.
        Gdy przychodzimy na spotkanie z przeświadczeniem, że Karol Okrasa będzie prezentował tajniki gotowania dowiadujemy się, że gdyby miał być na każdym spotkaniu jakie jest organizowane to powinien się sklonować!
        Firma Philipiak w swoich zaproszeniach obiecuje złote góry a później wciska klientom kiczowate garnki za krociowe kwoty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka