02.01.06, 14:34
Witam

czy byl ktos moze na okinawie? jak wyglada tam sprawa taniego noclegu i
najtanszej opcji przedostania sie na tajwan?
Obserwuj wątek
    • nekos Re: okinawa 02.01.06, 14:47
      jedna z naszych forumowiczek mieszka w naha, okinawa tylko ostatnio cos rzadko
      tutaj do nas zagladasad
      • kabuko Re: okinawa 02.01.06, 14:52
        Iza jest teraz w Polsce. Myśmy za to zaliczyli ostatnią prefekturę, jaka nam została do zaliczenia - zimowa Okinawa była całkiem przyjemna. Z Nahy, Miyako i Ishigaki pływają na Taiwan promy Arimura Sangyo - jakieś 12-13 tysięcy jenów. Zasłyszane od tubylca, ale chyba nie kłamał, widzieliśmy duże promy z napisem ARIMURA smile
        • tientai Re: okinawa 02.01.06, 14:54
          dzieki. a jak wyglada sprawa taniego noclegu w naha?
          • kabuko Re: okinawa 02.01.06, 15:00
            Niestety nie orientuje się, korzystaliśmy z paku, czyli nocleg wliczony w cenę biletu lotniczego. Nowiutki hotel w Ishigaki, świetnie wyposażony, kosztował 3800 za osobę w dwuosobowym pokoju (Best Inn Ishigaki, polecamy). Myślę, że w Naha też jest podobnie cenowo. Taniej byłoby w YH - na schronisku młodzieżowym widniała cena (bodajże) Y2950.
            • yabanjin Re: okinawa 02.01.06, 15:30
              Mozna znalesc nocelgi nawet za 2000Y, nocowalem za te cene na Ishigaki w
              minshuku "paakusaido tomo" (blisko centrum, obok parku, jak sama nazwa
              wskazuje - polecam). A najtaniej to namiot w parku lub na plazy, tak jak to
              robi wielu studentow z Japonii (i kloszardow, ktorzy na zime przenosza sie na
              Okinawe).
              • izabelai Re: okinawa 05.01.06, 13:43
                zglaszam sie do odpowiedzi smile ale nie bardzo moge udzielic konkretnej
                odpowiedzi bo na wakacjach jestem w Polsce i dopiero wracam 12 stycznia.
                Moglabym wtedy dowiedziec sie czegos na temat tanich noclegow. Mysle, ze ok.
                2000 yenow w Naha tez sie znajdzie. A kiedy sie wybierasz?
                • tientai Re: okinawa 06.01.06, 10:05
                  izabelai napisała:

> zglaszam sie do odpowiedzi smile ale nie bardzo moge udzielic konkretnej
                  > odpowiedzi bo na wakacjach jestem w Polsce i dopiero wracam 12 stycznia.
                  > Moglabym wtedy dowiedziec sie czegos na temat tanich noclegow. Mysle, ze ok.
                  > 2000 yenow w Naha tez sie znajdzie. A kiedy sie wybierasz?
                  >
                  wlasnie jeszcze rozwazam rozne opcje - na razie jestem w nagoi i moze w marcu na
                  okinawe ale jeszcze nie wiem. w kazdym razie za wszelkie info o tanim noclegu w
                  naha bylbym bardzo wdzieczny
                  dzieki i pozdrawiam
        • izabelai Re: okinawa 05.01.06, 13:55
          Edytko, ciesze sie ze wam sie podobalo na Okinawie i szkoda wielka, ze nie
          udalo nam sie spotkac sad No to teraz na nas kolei i na Hokkaido smile
          • kabuko Re: okinawa 05.01.06, 14:38
            Iza, koniecznie, koniecznie! Moze na tegoroczny Festiwal Sniegu? smile))
            A Okinawa przepiekna! Bardzo nam sie podobalo i juz teraz planujemy kiedy tam znow pojechac, moze tym razem na Miyako? Jak wrzucimy zdjecia na strone Mika, to dam Ci znac smile)
            A swoja droga, to jak Ty tam wytrzymujesz latem? Nam w grudniu bylo za goraco! I jak przystalo na ludzi z Polnocy - wykapalismy sie nawet w morzu smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka