tientai 02.01.06, 14:34 Witam czy byl ktos moze na okinawie? jak wyglada tam sprawa taniego noclegu i najtanszej opcji przedostania sie na tajwan? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekos Re: okinawa 02.01.06, 14:47 jedna z naszych forumowiczek mieszka w naha, okinawa tylko ostatnio cos rzadko tutaj do nas zaglada Odpowiedz Link
kabuko Re: okinawa 02.01.06, 14:52 Iza jest teraz w Polsce. Myśmy za to zaliczyli ostatnią prefekturę, jaka nam została do zaliczenia - zimowa Okinawa była całkiem przyjemna. Z Nahy, Miyako i Ishigaki pływają na Taiwan promy Arimura Sangyo - jakieś 12-13 tysięcy jenów. Zasłyszane od tubylca, ale chyba nie kłamał, widzieliśmy duże promy z napisem ARIMURA Odpowiedz Link
tientai Re: okinawa 02.01.06, 14:54 dzieki. a jak wyglada sprawa taniego noclegu w naha? Odpowiedz Link
kabuko Re: okinawa 02.01.06, 15:00 Niestety nie orientuje się, korzystaliśmy z paku, czyli nocleg wliczony w cenę biletu lotniczego. Nowiutki hotel w Ishigaki, świetnie wyposażony, kosztował 3800 za osobę w dwuosobowym pokoju (Best Inn Ishigaki, polecamy). Myślę, że w Naha też jest podobnie cenowo. Taniej byłoby w YH - na schronisku młodzieżowym widniała cena (bodajże) Y2950. Odpowiedz Link
yabanjin Re: okinawa 02.01.06, 15:30 Mozna znalesc nocelgi nawet za 2000Y, nocowalem za te cene na Ishigaki w minshuku "paakusaido tomo" (blisko centrum, obok parku, jak sama nazwa wskazuje - polecam). A najtaniej to namiot w parku lub na plazy, tak jak to robi wielu studentow z Japonii (i kloszardow, ktorzy na zime przenosza sie na Okinawe). Odpowiedz Link
izabelai Re: okinawa 05.01.06, 13:43 zglaszam sie do odpowiedzi ale nie bardzo moge udzielic konkretnej odpowiedzi bo na wakacjach jestem w Polsce i dopiero wracam 12 stycznia. Moglabym wtedy dowiedziec sie czegos na temat tanich noclegow. Mysle, ze ok. 2000 yenow w Naha tez sie znajdzie. A kiedy sie wybierasz? Odpowiedz Link
tientai Re: okinawa 06.01.06, 10:05 izabelai napisała: > zglaszam sie do odpowiedzi ale nie bardzo moge udzielic konkretnej > odpowiedzi bo na wakacjach jestem w Polsce i dopiero wracam 12 stycznia. > Moglabym wtedy dowiedziec sie czegos na temat tanich noclegow. Mysle, ze ok. > 2000 yenow w Naha tez sie znajdzie. A kiedy sie wybierasz? > wlasnie jeszcze rozwazam rozne opcje - na razie jestem w nagoi i moze w marcu na okinawe ale jeszcze nie wiem. w kazdym razie za wszelkie info o tanim noclegu w naha bylbym bardzo wdzieczny dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link
izabelai Re: okinawa 05.01.06, 13:55 Edytko, ciesze sie ze wam sie podobalo na Okinawie i szkoda wielka, ze nie udalo nam sie spotkac No to teraz na nas kolei i na Hokkaido Odpowiedz Link
kabuko Re: okinawa 05.01.06, 14:38 Iza, koniecznie, koniecznie! Moze na tegoroczny Festiwal Sniegu? )) A Okinawa przepiekna! Bardzo nam sie podobalo i juz teraz planujemy kiedy tam znow pojechac, moze tym razem na Miyako? Jak wrzucimy zdjecia na strone Mika, to dam Ci znac ) A swoja droga, to jak Ty tam wytrzymujesz latem? Nam w grudniu bylo za goraco! I jak przystalo na ludzi z Polnocy - wykapalismy sie nawet w morzu )) Odpowiedz Link