Dodaj do ulubionych

LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!!

IP: *.demon.nl 08.11.01, 05:10
Chory jest ten program, chorzy sa jego uczestnicy, chorzy organizatorzy, a
pewnie tez sporo widzow sie zainfekowalo. Ktos (Irek) juz nie wytrzymal tej
patologii i zostal uznany za wariata, choc akurat w tym momencie olewajac
wszystko(moze nawet doslownie) i protesujac okazal sie jak najbardziej
normalny. O paradoksie.
Chory jest program bo zniewala ludzi, za niejasna nadzieje wygranej zmusza do
publicznej prostytucji, rezygnacji z wlasnego zycia (bo coz to za zycie w
zamknieciu, bez rodziny, przyjaciol, intymnosci, prawa do prywatnosci, hobby,
rozwoju, wolnosci???)pokazuje ich naintymniejsze czynnosci, rozmowy, narzuca co
maja robic, co myslec, co mowic, jakie zadania wykonywac, tlumaczyc sie jak
dzieci dlaczego tak a nie inaczej, grac w jakies kretynskie gry, podskakiwac na
komende itp.
Chorzy sa uczesnicy, bo godza sie na takie odczlowieczenie, pozbawienie wlasnej
woli, stanie sie robotem, automatem do wykonywania kretynskich polecen.
Zanikaja wiezi, wszystko jest sztuczne, bo chodzi tylko o wygrana, a jeden
drugiego sprzedalby za kase. Nie ma przyjazni, milosci, normalnych wiezi
miedzyludzkich, wartosci, ktore nadaja zyciu sens. Jak mozna tak zyc i nie
zwariowac. Tylko czlowiek, ktory oburzy sie na to i zaprotestuje, jest jeszcze
czlowiekiem.
Chorzy sa ludzie, ktorzy organizuja ten caly cyrk, manipuluja widzami, klamia
publicznie, oszukuja innych cenzurujac platne strony, promuja zlo i chore
zachowania na oczach milionow widzow.

Jest cos takiego jak prawo naturalne, czy dekalog jak ktos woli. A kazdy wlos
policzony. Nie mozna sobie tak bezkarnie krzywdzic innych, bo to sie zemsci.
Bez wzgledu na to, czy ktos relatywizuje obiektywne fakty i manipuluje nimi czy
nie. Prawda jest jedna.
I tylko to jest pocieszajace w tej historii.

To forum przywraca mi wiare w normalnosc.
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ BRAWO !!! IP: *.telia.com 08.11.01, 06:38
      B R A W O !!!

JJ
    • Gość: piku Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: *.turboline.skynet.be 08.11.01, 09:01
      bardzo madra opinia o programie BRAWO!!
      • Gość: MAK Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: *.acn.waw.pl 08.11.01, 09:10
        Mnie się też podobało.
    • Gość: marcinq Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: *.centertel.pl 08.11.01, 10:26
      A no jest. I nie ma się co dziwić wszak społeczeństwo mamy z roku na rok
      głupsze. Ta prawda niestety nie nastraja zbytnim optymizmem, ale jak ktos nie
      wierzy niech przeprowadzi ankietę wśród pedagogów w szkołach i przedszkolach,
      nalepiej tych starszych, bo jak się czasem obserwuje młodsze pokolenie
      pedagogów to cłowiek ma wrażenie, że głupota jednak nie ma żadnych granic...

Wracając do BB... Ogladałem od czasu do czasu I edycję (czasu miałem niewiele,
      więc raczej sporadycznie). Abstrahując od całości Orwellowskiej wizji
      międzyludzkich relacji było tam parę dosyć postaci. Nie wiem o co poszło być
      może TVN chciał program trochę ożywić, ale kiedy obejrzałem fragment II edycji
      to pierwsze co zauważyłem, to że ludzie biorący udział w tym progamie są
      znacznie mniej psychicznie zrównoważeni od swoich poprzedników. Wypytałem kilku
      osób (bo w sumie co tam, z wykształcenia psychologiem nie jestem) w tym jednego
      psychologa i ich odczucie było podobne. Zresztą Polsat w Dwóch Światach
      popełnił podobny błąd, który byc może w tamtym przypadku wynikał ze zbytniego
      pośpiechu, ale zgniłe jajko pękło właśnie teraz w TVN, he, he, he...

Jestem przeciwnikiem BB, itp. i w pierwszej kolejności wcale nie dlatego, że to
      manipulacja ludzkim zachowaniem, zniewolenie, upokorzenie, ekshibicjonizm, żeby
      nie powiedzieć pewna forma prostytucji, wszak o pieniądze tu głównie chodzi.
      Jeżeli ktoś sie na to godzi nawet dla sporej (przynajmniej dla 95% naszego
      społeczeństwa) sumy pieniędzy, to też chyba nie można tego uznać za pozytyw.
      Najbardziej irytuje mnie to, że taka postawa promowana jest przez media jako
      wzór do naśladowania, że przychodzi pan Sołtysik i chce mi za wszelka cenę
      wmówić, że jest to normalne. Mam wrażenie, że TVN przy okazji sfiksowania
      jednego z uczestników miał ochotę wcisnąć wszystkim historyję, że to nowa
      odmiana grypy. To ja proponuję wąglik - to akurat jest na czasie więc
      ogladalność powinna poważnie wzrosnąć.

Zabawne są za to, zwłaszcza w Polskich realiach i w Polskim wydaniu, argumenty
      zagorzałych zwolenników. Po pierwsze nie wszyscy, ale znaczny odsetek potrafi
      swoje uznanie dla BB wyrazić słowami spoko, cool tudzież kilkoma innymi równie
      mało skomplikowanymi słowami a pod adresem przeciwników mają w zanadrzu równie
      nieskomplikowane zwroty tylko mniej cenzuralne. Po drugie co zabawniejsze
      wszyscy zwolennicy lubia się porównywać ze społeczeństwami krajów zachodnich.
      Tylko, że młodzież w tych krajach (Niemcy, Belgia, Holandia, Francja, USA,
      Kanada, itd.) ma stworzoną rozsądną przeciwwagę do tego co serwuje im Bravo,
      VIVA, itp. Prezciwwagę tą tworzy dobrze zorganizowany system edukacyjny. Tam
      młodzież naprawdę bywa dojrzalsza. U nas niestety tej przeciwwagi brakuje i
      Bravo, VIVA, Dziewczyna nie mają praktycznie żadnej konkurencji. Czasem
      przeraża mnie to, że coraz więcej ludzi nie potrafi syntetycznie sformułować
      własnych poglądów, co gorsza najczęściej dlatego, że własnych nie mają, a
      przejmuja inne nie dokońca rozumiejąc ich znaczenie. Wydaje się im przy tym, że
      są straszliwie elokwentni. Kiedyś podeszła do mnie na przystanku dziewczyna
      (staranny makijaż, plastikowe buty, kurtka i torebka) i wyciągając papierosa
      nosowym głosem, nadając swemu pytaniu maksymalnie manieryczny ton wyrzuciła z
      siebie: "Sorry, przepraszam ciebie masz może ognia?" - ręce mi opadły...

Świat psieje moi kochani, a jeśli spytacie jak można wyjaśnić popularność BB,
      sterty kolorowych czasopism o durnowatej treści (o dziwo głównie dla kobiet),
      to że ludzie szturmem poszli głosowac na Samoobronę, to, że my tutaj wszyscy
      przeci a świat io tak w swoją stronę, to ja odpowiem pytaniem na pytanie
      cytując J.K.Mikke "A więcej jest głupich czy mądrych?"

Przepraszam, że wyszło troche obok tematu BB, aczkolwiek pozdarwiam tym miłym
      akcentem i życzę miłego dnia,

MarcinQ
      • Gość: poviss Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: *.tele2.pl 08.11.01, 10:39
        marcin - mądre słowa
        pozdrawiam
        • Gość: Yogi Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: 192.168.11.* 08.11.01, 11:32
          Jeden z uczestników Big Brothera z pewnej zagranicznej edycji, po zakończeniu
          programu, popełnił samobójstwo. Został wykreowany na czarny charakter, w
          dodatku o małym rozumku. Nie wiemy czy takim był w rzeczywistości, nie wiemy
          również czy powodem dla którego odebrał sobie życie była etykietka jaką
          przykleili mu realizatorzy programu. Możemy tylko domyślać się jak ciężko było
          temu człowiekowi zobaczyć siebie takim, jakim pokazała go telewizja, jak cięzko
          było mu egzystować wśród obcych ludzi, którzy okazywali wrogość, niechęć, czy
          pogardę. Oczywiście Endemol nie poczuwa się w najmniejszym stopniu do
          współodpowiedzialności za tragedię tego człowieka, ale dla mnie machina jaką
          rozkręcił, zwana Big Brotherem, jest zabawą gdzie przemiotem tej zabawy są
          LUDZKIE UCZUCIA...
          • Gość: Leon Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: 212.160.165.* 12.11.01, 12:34
            Gość portalu: Yogi napisał(a):

> Jeden z uczestników Big Brothera z pewnej zagranicznej edycji, po zakończeniu
            > programu, popełnił samobójstwo. Został wykreowany na czarny charakter, w
            > dodatku o małym rozumku.

TVN może dziekować, że w przypadku Irka nie doszło do takiej tragedii.
            Kontakt z jakakolwiek telewizją polską jest szkodliwy. Mogą to potwierdzić
            Ci, którzy mają w tym doswiadczenie.

• Gość: xxx Wiecej dystansu. IP: *.chello.pl 08.11.01, 13:02
      Wydaje mi sie, ze podchodzicie do tego troche zbyt powaznie. Ci ludzie zgodzili
      sie na to, aby ich obnazac, podjeli samodzielna decyzje. Co wiecej nie tylko oni,
      ta 12 zostala wybrana z dziesiatek tysiecy gotowych na taki ekshibicjonizm. Jest
      to straszne i przedziwne - tak, ale taki jest po prostu nasz swiat. BB jest tylko
      jego niewinnym przejawem. Na psychike tlumow gorzej chyba wplywa Britney niz WB.
      To tylko program rozrywkowy, w ktorym chodzi o kase i przeciez tvn nigdy nie
      twierdzil, ze chodzi mu o cos innego. A ze ktos ucierpial - smutne, ale nie
      tragiczne. Bardziej przerazaja mnie nastolatki rzucajace sie okien, bo sie
      rozpadl ich ulubiony boysband.
      Przypatrujac sie niektorym wypowiedziom na tym forum mam jednak wrazenie, ze
      program ten urasla to rangi waznej instytucji zycia spolecznego, jak i do
      integralnego elementu zycia coponiektorych.
      Wierze w ludzi, wierze ze potrafia odroznic zlo od dobra, ze maja wolna wole
      ktora nie tak latwo manipulowac. Wiem, ze nie wszystcy sa tacy. Moze nawet tylko
      mniejszosc. Ale, przyznam, choc to ostry poglad, ze tych ktorzy nie potrafia
      mam "gdzies" - nie sa dla mnie warci wiecej niz rozrywka ktora moga mi zaserwowac.
      Pozdrawiam,
      XXX
      • Gość: Yogi Re: Wiecej dystansu. IP: 192.168.11.* 08.11.01, 13:52
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Wydaje mi sie, ze podchodzicie do tego troche zbyt powaznie. Ci ludzie zgodzili
        >
        > sie na to, aby ich obnazac, podjeli samodzielna decyzje. Co wiecej nie tylko on
        > i,
        > ta 12 zostala wybrana z dziesiatek tysiecy gotowych na taki ekshibicjonizm. Jes
        > t
        > to straszne i przedziwne - tak, ale taki jest po prostu nasz swiat. BB jest tyl
        > ko
        > jego niewinnym przejawem. Na psychike tlumow gorzej chyba wplywa Britney niz WB
        > .
        > To tylko program rozrywkowy, w ktorym chodzi o kase i przeciez tvn nigdy nie
        > twierdzil, ze chodzi mu o cos innego. A ze ktos ucierpial - smutne, ale nie
        > tragiczne. Bardziej przerazaja mnie nastolatki rzucajace sie okien, bo sie
        > rozpadl ich ulubiony boysband.
        > Przypatrujac sie niektorym wypowiedziom na tym forum mam jednak wrazenie, ze
        > program ten urasla to rangi waznej instytucji zycia spolecznego, jak i do
        > integralnego elementu zycia coponiektorych.
        > Wierze w ludzi, wierze ze potrafia odroznic zlo od dobra, ze maja wolna wole
        > ktora nie tak latwo manipulowac. Wiem, ze nie wszystcy sa tacy. Moze nawet tylk
        > o
        > mniejszosc. Ale, przyznam, choc to ostry poglad, ze tych ktorzy nie potrafia
        > mam "gdzies" - nie sa dla mnie warci wiecej niz rozrywka ktora moga mi zaserwow
        > ac.
        > Pozdrawiam,
        > XXX

Wkurza mnie takie myślenie! jeśli ktoś zgłosił się do programu, to można z nim
        zrobić dosłownie WSZYSTKO i spokojnie patrzeć na jego upadek, bo przecież SAM
        CHCIAŁ!!! W takim razie pytam, czy kiedy zobaczysz taką nastolatkę stojącą na
        parapecie wieżowca, gotową do skoku, to pójdziesz sobie dalej nie zwracając
        większej uwagi i myśląc, przecież sama z własnej woli tam wlazła, więc niech
        skacze, to przecież zaledwie czwarte piętro, może tylko połamie sobie nogi...
        Czy mówiąc o ludziach, którzy potrafią odróżnić dobro od zła i nie tak łatwo nimi
        manipulować masz na myśli tych co wybijali szyby w domu Alicji Walczak i grozili
        matce Gosi Meier?
        Niby wszystko się zgadza, Big Brother to program rozrywkowy, więc mamy niezłą
        rozrywkę! tylko czyim kosztem?
        • Gość: xxx Re: Wiecej dystansu. IP: *.chello.pl 09.11.01, 14:12
          > Wkurza mnie takie myślenie! jeśli ktoś zgłosił się do programu, to można z nim
          > zrobić dosłownie WSZYSTKO i spokojnie patrzeć na jego upadek, bo przecież SAM
          > CHCIAŁ!!! W takim razie pytam, czy kiedy zobaczysz taką nastolatkę stojącą na
          > parapecie wieżowca, gotową do skoku, to pójdziesz sobie dalej nie zwracając
          > większej uwagi i myśląc, przecież sama z własnej woli tam wlazła, więc niech
          > skacze, to przecież zaledwie czwarte piętro, może tylko połamie sobie nogi...\

Przyklad troche chybiony, bo 1) nastolatka, 2) inny ciezar gatunkowy, 3) tutaj
          motywacje sa dosc oczywiste.
          Nie odbieraj ludziom mozliwosci swiadomego osmieszania sie, ryzykowania dla
          rzeczy ktore sa dla nich wazne. Wolna wola, mozliwosc decydowania o sobie, nawet
          zlego decydowania.

> Czy mówiąc o ludziach, którzy potrafią odróżnić dobro od zła i nie tak łatwo ni
          > mi
          > manipulować masz na myśli tych co wybijali szyby w domu Alicji Walczak i grozil
          > i
          > matce Gosi Meier?

Takich wlasnie manipulacja jest najlatwiej manipulowac.

> Niby wszystko się zgadza, Big Brother to program rozrywkowy, więc mamy niezłą
          > rozrywkę! tylko czyim kosztem?

Tych, ktorzy sami na to przystali. I ktorzy pewnie na tym tez niezle skorzystaja.
          • Gość: Yogi Re: Wiecej dystansu. IP: 192.168.11.* 09.11.01, 15:06

> Gość portalu: Yogi napisał(a):
            > > Wkurza mnie takie myślenie! jeśli ktoś zgłosił się do programu, to można z
            > nim
            > > zrobić dosłownie WSZYSTKO i spokojnie patrzeć na jego upadek, bo przecież
            > SAM
            > > CHCIAŁ!!! W takim razie pytam, czy kiedy zobaczysz taką nastolatkę stojąc
            > ą na
            > > parapecie wieżowca, gotową do skoku, to pójdziesz sobie dalej nie zwracają
            > c
            > > większej uwagi i myśląc, przecież sama z własnej woli tam wlazła, więc nie
            > ch
            > > skacze, to przecież zaledwie czwarte piętro, może tylko połamie sobie nogi
            > ...\
            >
            > Przyklad troche chybiony, bo 1) nastolatka, 2) inny ciezar gatunkowy, 3) tutaj
            > motywacje sa dosc oczywiste.
            > Nie odbieraj ludziom mozliwosci swiadomego osmieszania sie, ryzykowania dla
            > rzeczy ktore sa dla nich wazne. Wolna wola, mozliwosc decydowania o sobie, nawe
            > t
            > zlego decydowania.
            >
            > > Czy mówiąc o ludziach, którzy potrafią odróżnić dobro od zła i nie tak łat
            > wo ni
            > > mi
            > > manipulować masz na myśli tych co wybijali szyby w domu Alicji Walczak i g
            > rozil
            > > i
            > > matce Gosi Meier?
            >
            > Takich wlasnie manipulacja jest najlatwiej manipulowac.
            >
            > > Niby wszystko się zgadza, Big Brother to program rozrywkowy, więc mamy nie
            > złą
            > > rozrywkę! tylko czyim kosztem?
            >
            > Tych, ktorzy sami na to przystali. I ktorzy pewnie na tym tez niezle skorzystaj
            > a.

Czy uczestnik BB, o którzym pisałem kilka postów wyżej, to również "inny ciężar
            gatunkowy"???
            • Gość: xxx Re: Wiecej dystansu. IP: *.chello.pl 09.11.01, 15:18
              > Czy uczestnik BB, o którzym pisałem kilka postów wyżej, to również "inny ciężar
              > gatunkowy"???

Nie, to wiekszy ciezar gatunkowy, niewatpliwie zdarzenie tragiczne (choc o ile
              wiem, to go odratowali i nie zabil sie na amen). Ale ludzie zabijaja sie z
              roznych przyczyn, prawie w kazdej dziedzinie zycia mozesz znalezc ofiary.
              A "zabawa emocjami" jest aktualnie na topie, porusza ludzi. I, jeszcze raz
              powtorze to co powiedzialam wszesniej - ci ludzie wiedza na co sie pisza.
              Oceniaja swoja zdolnosc przetrwania w trudnych warunkach. Czasami sie myla.
              Realzatorzy niewatpliwie ponosza czesc konsekwencji, ale sam czlowiek decyduje o
              samym sobie. I jezeli byl w pelni swiadom tego co go czeka, na co sie pisze, to
              on sam jeden jest sobie winien, sam sie w to wpakowal.
              • Gość: yyy Re: Wiecej dystansu. IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 15:52

> Gość portalu: Yogi napisał(a):
                > > Czy uczestnik BB, o którzym pisałem kilka postów wyżej, to również "inny c
                > iężar
                > > gatunkowy"???
                >
                > Nie, to wiekszy ciezar gatunkowy, niewatpliwie zdarzenie tragiczne (choc o ile
                > wiem, to go odratowali i nie zabil sie na amen). Ale ludzie zabijaja sie z
                > roznych przyczyn, prawie w kazdej dziedzinie zycia mozesz znalezc ofiary.
                > A "zabawa emocjami" jest aktualnie na topie, porusza ludzi. I, jeszcze raz
                > powtorze to co powiedzialam wszesniej - ci ludzie wiedza na co sie pisza.
                > Oceniaja swoja zdolnosc przetrwania w trudnych warunkach. Czasami sie myla.
                > Realzatorzy niewatpliwie ponosza czesc konsekwencji, ale sam czlowiek decyduje
                > o
                > samym sobie. I jezeli byl w pelni swiadom tego co go czeka, na co sie pisze, to
                >
                > on sam jeden jest sobie winien, sam sie w to wpakowal.

Zgadzam się z tobą. Sami się na to zdecydowali. Z różnych powodów oczywiście. Dla
                jednych to wygrana, pieniądze, dla innych sława, a ja odbieram uczestników BB
                jako pracowników tej "wielkiej machiny". Przeszli eliminacje, podpisali
                kontrakty, mają tą robotę. W ostatnim odcinku z udziałem Manueli, Dawid zapytał
                dużo pracy? Wiedzą doskonale, że po wyjściu z domu BB nie znikna z TVN.

• Gość: xxx Re: Wiecej dystansu. IP: *.chello.pl 09.11.01, 15:57
                  Gość portalu: yyy napisał(a):

> Gość portalu: xxx napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Yogi napisał(a):
                  > > > Czy uczestnik BB, o którzym pisałem kilka postów wyżej, to również "i
                  > nny c
                  > > iężar
                  > > > gatunkowy"???
                  > >
                  > > Nie, to wiekszy ciezar gatunkowy, niewatpliwie zdarzenie tragiczne (choc o
                  > ile
                  > > wiem, to go odratowali i nie zabil sie na amen). Ale ludzie zabijaja sie z
                  >
                  > > roznych przyczyn, prawie w kazdej dziedzinie zycia mozesz znalezc ofiary.
                  > > A "zabawa emocjami" jest aktualnie na topie, porusza ludzi. I, jeszcze raz
                  >
                  > > powtorze to co powiedzialam wszesniej - ci ludzie wiedza na co sie pisza.
                  > > Oceniaja swoja zdolnosc przetrwania w trudnych warunkach. Czasami sie myla
                  > .
                  > > Realzatorzy niewatpliwie ponosza czesc konsekwencji, ale sam czlowiek decy
                  > duje
                  > > o
                  > > samym sobie. I jezeli byl w pelni swiadom tego co go czeka, na co sie pisz
                  > e, to
                  > >
                  > > on sam jeden jest sobie winien, sam sie w to wpakowal.
                  >
                  > Zgadzam się z tobą. Sami się na to zdecydowali. Z różnych powodów oczywiście. D
                  > la
                  > jednych to wygrana, pieniądze, dla innych sława, a ja odbieram uczestników BB
                  > jako pracowników tej "wielkiej machiny". Przeszli eliminacje, podpisali
                  > kontrakty, mają tą robotę. W ostatnim odcinku z udziałem Manueli, Dawid zapytał
                  >
                  > dużo pracy? Wiedzą doskonale, że po wyjściu z domu BB nie znikna z TVN.
                  >

Dokladnie. To rodzaj pracy. A kazda praca niszczy zdrowie i uklad psyciczny. A
                  tutaj placa przynajmniej lepsza.
    • Gość: iga Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 15:52
      Nie bronię w tym miejscu TVN, ale mam nieodparte wrażenie, że część z was nie
      zrozumiała idei BB. Tam rządzi WB i on decyduje kto kim jest, co ma robić, co
      jest dobre, a co złe. Ludzie, którzy zdecydowali się wziąść udział w tym
      programie powinni wiedzieć na co się decydują, to nie jest piknik ani darmowe
      wczasy. Jak ktoś jest nałogowym palaczem, lubi tańcyć, śpiewać, itp - powinien
      się spodziewać, że WB zabroni i nie będzie mu to dane, bo taka jest idea BB -
      robić wszystko, żeby utrudnić innym życie.
      • Gość: Yogi Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: 192.168.11.* 12.11.01, 12:05
        Niestety nikt z was mnie nie przekonał. Nadal uważam, iż nie można człowieka
        bezkarnie i w dodatku publicznie gnoić, upadlać i doprowadzać do skrajnego
        wyczerpania nerwowego, bawić się jego uczuciami, manipulować faktami, karmić
        półprawdami, podburzać jednych przeciwko drugim, co w niektórych przypadkach
        doprowadza nawet do tragedii rodzinnych... Właśnie z tym kojarzy mi się BB,
        odziera człoweka ze wszystkiego, gra na najniższych instynktach...
        W jednym z postów ktoś stwierdził, że nie rozumiem idei programu BB, doskonale
        ją rozumiem, tylko jej nie akceptuję, bo dla mnie to jest chore i złe!
        Czyżbym tylko ja tak myślał?
        • Gość: lepiec Re: Yogi IP: *.olsza.krakow.pl 12.11.01, 12:17
          Oczywiscie nie tylko Ty tak myslisz.
          Niestety wielu sie zgadza na wiele
          byle tylko jakis szmal, jakas popularnosc.
          Zobacz co robia te miernoty z poprzedniej edycji.
          A tutaj?
          Podzielam Twoje zdanie. To ponizajace i niegodziwe.
          nawet wowczas jesli uda sie jakas grupeludzi naklonic do udzialu.
          Tacy natomiast ludzie jak ci w wieku juz ponad 25- 30 lat , to ewidentne
          przyklady na zycie nieudane. pewnie dostrzegasz ich poziom zarowno wiedzy jak
          emocjonalny.
          Nie przejmuj sie tak bardzo, sa na szczescie inne programy telewizyjne.
          Polecam Discovery czy National Geographic
          lepiec
          • Gość: Yogi Re: Yogi IP: 192.168.11.* 12.11.01, 13:45
            Gość portalu: lepiec napisał(a):

> Oczywiscie nie tylko Ty tak myslisz.
            > Niestety wielu sie zgadza na wiele
            > byle tylko jakis szmal, jakas popularnosc.
            > Zobacz co robia te miernoty z poprzedniej edycji.
            > A tutaj?
            > Podzielam Twoje zdanie. To ponizajace i niegodziwe.
            > nawet wowczas jesli uda sie jakas grupeludzi naklonic do udzialu.
            > Tacy natomiast ludzie jak ci w wieku juz ponad 25- 30 lat , to ewidentne
            > przyklady na zycie nieudane. pewnie dostrzegasz ich poziom zarowno wiedzy jak
            > emocjonalny.
            > Nie przejmuj sie tak bardzo, sa na szczescie inne programy telewizyjne.
            > Polecam Discovery czy National Geographic
            > lepiec

Dzięki, pozdrawiam :-)

• inkwizytor Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! 12.11.01, 13:27
      Alla, pięknie napisałaś! Zgadzam się z Tobą :-))) Już
      wcześniej usiłowałem tłumaczyć, że Irek zachował się
      najnormalniej, a Agnieszka z tym swoim "tu jest lepiej
      niż w domu" zachorowała na kretynizm BB. Pozdrawiam :-
      )))
    • Gość: aneta Re: LUDZIE, TO JEST CHORE i ZLE!! IP: 10.130.129.* 12.11.01, 16:07
      tak sobie czytam te posty i mysle,ze oczywiscie tvn nie jest bez winy lansujac
      tego rodzaju program,popelniajac istotny blad na etapie rekrutacji uczestnikow
      [ocena psychologiczna].ale tak naprawde istnienia takich programow jestesmy
      winni my ,widzowie ,bo dla tvn nie liczy sie nic innego poza ogladalnoscia.Tak
      barwna postac jaka jest Irek musiala im te ogladalnosc nakrecac i oni byli tego
      w pelni swiadomi .nie ogladajmy wiec wiecej bb,zeby nie krzywdzic juz wiecej
      nikogo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka