Dodaj do ulubionych

POLSKI BUS Praga - Wrocław

12.02.12, 07:41
Witajcie,

chciałbym zapytać osoby, które jeżdżą wspomnianym autobusem z Pragi do Wrocławia, o punktualność tego połączenia. W rozkładzie przejazd trwa 4:50 h.
Mam wrażenie, że czas podany jest z półgodzinnym zapasem.
Jak to wygląda w praktyce? Gdzie autobus się zatrzymuje po drodze?
Teoretycznie przyjazd na PKS we Wrocławiu ten autobus ma o 13:30, a ja mam dalszy pociąg o 13:40 z PKP i zastanawiam się czy w ogóle liczyć, że zdążę?!

Z góry dziękuję za odpowiedzi...
Obserwuj wątek
    • kwiat_paproci Re: POLSKI BUS Praga - Wrocław 14.02.12, 14:06
      Jeżdżę PB często i niestety jedzie dość powoli i faktycznie wychodzi ok. 5 godzin. Zdarza sie, ze przyjedzie ok. 5, max. 10 minut wczesniej, ale to raczej nie w zimie. Szanse na to ze zdazysz sa, ale male. Jesli masz tylko bagaz podreczny, siadziesz blisko drzwi, ubierzesz sie wczesniej i wylecisz jak torpeda, to moze sie udac wink Ja zazwyczaj jadę nocnym i większość trasy śpię, wiec nie wiem, gdzie się zatrzymuje, na pewno ma przystanek na granicy w Kudowie, ok. pół godziny. Musisz wziąć pod uwagę, ze to trasa aż do Wawy, wiec kierowcy musza co jakiś czas robić postój. Ogólnie to polecam, bo to i tak najlepsza alternatywa, jest tanio i wygodnie.
      • sansibear Re: POLSKI BUS Praga - Wrocław 14.02.12, 22:06
        Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
        Po tym jak CCA przestało latać z Pragi do Poznania muszę znaleźć sobie alternatywny powrót do domu. Zobaczymy jak to wyjdzie "w praniu" smile

S pozdravem...
        • kwiat_paproci Re: POLSKI BUS Praga - Wrocław 15.02.12, 01:21
          A neni zac, życzę powodzenia! O transporcie to ja wiem sporo, tak to jest jak się chce czesto kursować miedzy Praga a wschodem Polski wink
          • sansibear Re: POLSKI BUS Praga - Wrocław 22.02.12, 09:15
            Połączenie godne polecenia. Podróż komfortowa i w miarę szybka. Wprawdzie autobus spóźnił się godzinę, ale warunki atmosferyczne w pełni to uzasadniły. Polecam!

P.S.
            I z przesiadką na pociąg zdążyłem w 5 minut smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka