kropkacom 04.09.06, 11:30 Na festiwalu w Sopocie było widać, że Polacy nadal pamiętają i lubią Helenę i Karela. Ja za nimi nie przepadam. Kwestia gustu. Mam pytanie: czy Czesi znają i słuchają jakiś polskich artystów np. taką Marylkę Rodowicz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanapony Re: Vondrackova i Gott 04.09.06, 12:56 Demisa i Drupiego chyba bardziej niż Gotta lubią ludzie, widac było, iż lepiej przy ich piosenkachsię bawili Ciekawe - może to tylko dlatego, że Gott śpiewał pierwszy? Ale Helena jest super! Odpowiedz Link
cairo13 Re: Vondrackova i Gott 05.09.06, 23:01 Helena była zdecydowanie najlepsza z czwórki zagranicznych "dinozaurów",ale Russos to porażka,facet tylko nadrabiał słodkimi tekstami w stronę publiczności ,natomiast z jego śpiewu nic nie wyszło!No i te braki w uzębieniu!!!Co do Heleny,ma świetną stronkę www,można tam posłuchać np.polskie wersje jej hitów ,newsy itp. Odpowiedz Link
kanapony Re: Vondrackova i Gott 06.09.06, 00:15 No wiesz, Demis ma już swoje lata... ja mu w paszcę nie zaglądałam, a głos... cóż widziałam, że drżała mu ręka trzymająca mikrofon zaraz zajrzę na strankę Heleny Odpowiedz Link
tomek9991 Hmm, nie lubię Gotta 04.09.06, 19:05 Vondrackovą podziwiam za brak kompleksów. Odpowiedz Link
kropkacom Re: Hmm, nie lubię Gotta 06.09.06, 20:24 tomek9991 napisał: > Vondrackovą podziwiam za brak kompleksów. A jakie ona ma mieć kompleksy? Wygląda jakieś 20 lat młodziej niż ma, prasa o niej pisze, ludzie pamiętają.. Chyba że o repertuar idzie Odpowiedz Link
hominka.w Re: Hmm, nie lubię Gotta 18.09.06, 19:53 to fakt. Gott tez juz powinien sie zajac lupaniem kamyczkow. Odpowiedz Link
cloclo80 Re: Hmm, nie lubię Gotta 11.11.06, 20:15 Gott został w tym roku ojcem więc do łupania kamyków się jeszcze nie nadaje. Odpowiedz Link
pampeliszka Re: Vondrackova i Gott 17.09.06, 20:35 Kropka, moja masażystka zawsze opowiada wlasnie o Maryli Rodowicz, ze ją lubi. Innych polskich wokalistow nie kojarzy. A Wy lubicie cos z czeskiej muzyki? Mnie sie podoba Divokej Bill, Kabat i Aneta Langerova, cala reszta, zwlaszcza to, co sie promuje po kolejnych Idolach jest lekko mecząca. Ale moze nie trafiłam na nic ciekawego, a jest. Odpowiedz Link
kanapony Re: Vondrackova i Gott 18.09.06, 00:34 podobno Lenka Dusilova jest bardzo popularna - Czesi się zachwycają nią ja tam w jej głosie niczego specjalnego nie słyszę... piosenki takie sobie, ona sama... za to uwielbiam Cechomora! Odpowiedz Link
wislok1 Re: Vondrackova i Gott 18.09.06, 00:39 Szczerze powiedziawszy to poza starą gwardią: Vondrackova, Gott i Nohavicą reszta przypomina to samo co w Polsce, czyli pop-sieczkę Odpowiedz Link
wislok1 A czy Hana Zagorova żyje ? 18.09.06, 00:43 Chyba nie przekręciłem nazwiska. Była drugą po Vondrackovej za Husaka. Na początku 1989 poparła Havla przeciwko czerwonym i od razu ją wywalili ze wszystkiego, co się kojarzyło z show-biznesem. Do tego wycofali jej płyty ze sklepów. Z kumplem latem 1989 mieliśmy zabawę, bo się pytaliśmy w sklepach o jej płyty, że turyści z Polska lubią taką znaną w telewizji osobę. Sprzedawczynie były tak spanikowane za dźwięk słowa Zagorova, jak teraz ludzie na widok terrorysty, zamordyzm za Husaka był straszny Odpowiedz Link
bohemian1 Re: A czy Hana Zagorova żyje ? 01.10.06, 01:33 ...Zagorka zije, ale vizualne odpovida jejimu veku, nic ve zlem. Rekl bych, ze mladsi generace ji uz vubec nezna. Paklize mas rad lehci rock, doporucuji muziku od Ivana Krale (drive kytarista od Patti Smith a Iggy Pop), zvlast jeho CD-Nostalgia nebo Dancing barefoot. Odpowiedz Link
cloclo80 Re: Vondrackova i Gott 11.11.06, 20:19 Czesi faktycznie zrzynają wszystko co lepsze z obcej muzyki. Ja znam tylko jeden przypadek "ataku" na p. Rodowicz. Marie Rotrova śpiewała czeską wersje "Małgośki" (po czesku to było "Marketka"). Słyszałem też błyskotliwie podrobione Czerwone Gitary "Ciągle pada" (po czesku w refrenie było "Prsi krasne..") ale kompletnie nie wiem kto to śpiewał. Odpowiedz Link
kouzelnik1 Re: Vondrackova i Gott 15.11.06, 10:48 O Vondrackovej i Gottovi jest w Polsce superksiazka - "Gottland". Odpowiedz Link
natue Re: Vondrackova i Gott 16.11.06, 13:28 To książka nie tylko o nich. Jest w tym zbiorze też reportaż o Marcie Kubisowej - w tym poście Ona też zasługuje na wspomnienie... Odpowiedz Link