przytulskaster 17.10.07, 17:06 Kto idzie głosować do ambasady? może jakiś mały piknik w okolicach? pozdrawiam aniak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zizi4 Re: wybory w Pradze 18.10.07, 13:29 Oj idziemy, idziemy! Bedzie nas duza grupa. Raczej popoludniu - ok. 15.00. Jako znak rozpoznawczy chcemy sie zaopatrzyc w moherowe berety Ale nie wyobrazacie sobie, jak trudno je tu dostac!!! Odpowiedz Link
jb1602 Re: wybory w Pradze 18.10.07, 13:51 ja też się wybieram z rodzinką. Będziemy tak około 14 - 15 (bliżej tej 15) Pomysł z "piknikiem" jest swietny, może być troszkę problem z pogodą, ale cóż. Czy ma ktoś jakieś konkretniejsze pomysły - tzn o której, gdzie? Iza - Twój pomysł z beretem jest extra - aż muszę Cię w nim zobaczyć Odpowiedz Link
zizi4 Re: wybory w Pradze 18.10.07, 14:26 Hi hi, jak go znajde... gdyby ktos mial jakas podpowiedz, bede wdzieczna za wskazowki... Bo szydelkowanie mi nie idzie Odpowiedz Link
japolan Re: wybory w Pradze 21.10.07, 17:43 Dzień dobry, Aby nie tworzyć nowego wątku, w tym miejscu proszę o podanie - oczywiście, po ustaniu ciszy wyborczej - komunikatu, jakie były wyniki wyborów w Pradze. Pytam, między innymi, dlatego, że Państwo - jako wyborcy "podłączeni" pod Warszawę - macie bardziej wyrazistych kandydatów. Podczas głosowania w Lublinie miałem niezbyt przyjemne odczucia: nazwisk wiele, ale możliwości wyboru mało. Jeśli kandydat wydawał mi się odpowiedni, to lista mniej mi odpowiadała - a w Parlamencie bywa ogłaszana i rozliczana dyscyplina klubowa; gdy lista OK, to kandydaci mniej odpowiedni. Zagłosowałem zgodnie z sumieniem, ale o szczegółach nie wspominam - nie tylko z powodu ciszy wyborczej. Z poważaniem, Odpowiedz Link
zizi4 Re: wybory w Pradze 21.10.07, 20:49 Moze i lista warszawska jest bardziej przejrzysta, ale wiele osob w Pradze pochodzi przeciez z innych miejsc w kraju i wiele nazwisk na tej liscie mimo wszystko nie jest az tak znanych. A nawet niektore znane nazwiska kojarza sie bardziej np. z show businessem niz polityka (choc czasem to to samo...). Nielatwo glosowac w oderwaniu od polskiej rzeczywistosci... Z ciekawostek - frekwencja wyborcza w Pradze ponoc ma wynosic 200% Zarejestrowalo sie 700 osob, a kolejnych 700 osob przyszlo z wycieczek (tak nam zakomunikowano w ambasadzie). Odpowiedz Link
japolan Re: wybory w Pradze 21.10.07, 22:41 Dobry wieczór! Być może to przez Was jeszcze w Polsce trwa cisza wyborcza. Prognozy były gotowe do ogloszenia, a tu się ludziska: - garnęli do lokali wyborczych, jak misie do miodu; - niektórzy nawet z ankieterami nie chcieli gadać, czego w modelach matematycznych nie przewidziano (model jest sprawdzalny przy 100% gotowości do współpracy z funkcjonariuszami statystycznymi). Z poważaniem, Odpowiedz Link
japolan Re: wybory w Pradze 22.10.07, 00:22 Dziękuję za przekazanie danych. Z poważaniem, Odpowiedz Link
kropkacom Re: wybory w Pradze 22.10.07, 09:23 Pal licho już wynik (który cieszy mnie niezmiernie) ale to cudowne że ludzie w końcu uwierzyli w demokratyczne mechanizmy. Może w końcu będziemy dojrzałą demokracją? Odpowiedz Link
zizi4 Wyniki wyborow w Pradze 22.10.07, 19:32 Pozwalam sobie powolac sie na "siostrzana" strone - oto wyniki wyborow w Pradze: PO - 61,63%, PiS - 19,75%, LiD - 11,48%, Polska Partia Kobiet - 2,28%, PSL - 1,86%, LPR - 1,76%, PPP - 1,24%, Samoobrona 0,0% (sic!). Frekwencja 94,91%. Niezla mobilizacja! Glosowalo 970 osob. Odpowiedz Link
kanapony Re: wybory w Pradze 22.10.07, 23:32 nie, nie przez to po prostu - założono, że i tak wiele osób "nie ruszy doopy" i zaoszczędzono na druku kart Odpowiedz Link
kofola I wszystko jasne ;-) 24.10.07, 15:46 I wszystko jasne - polityczne preferencje praskich polakow widac jak na dloni na stronie ambasady. Przyznac sie, kto z was glosowal na LPR? Odpowiedz Link
zizi4 Re: I wszystko jasne ;-) 24.10.07, 16:26 A zwolennikow Leppera to cale tabuny w Pradze sie kreca Odpowiedz Link