Dodaj do ulubionych

Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour

29.03.09, 11:08
Witam,poszukuję aktualnych informacji o tym hotelu, może ktoś
ostatnio tam wypoczywał i chce się podzielić swoimi wrażeniami.Ile
gwiazdek ma ten obiekt w różnych biurach są różne info na ten
temat,jakie All, pokoje, widoki itp.Dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • e-kika Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 29.03.09, 11:33
      Hotel zmienił nazwę na Amwaj Oyoun. Ale nic wiecej nie wiem bo sama
      dopiero tam jadę w czerwcu;)
      • makowkarena Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 29.03.09, 12:06
        No własnie zmienił nazwę i biura podróży podają cztery gwiazdki ja
        rezerwowałam wyjazd w biurze Sun i Fun w lipcu wtedy podawali pięć
        gwiazdek nazwa Millenium ciekawa sprawa.
        • amar11 Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 29.03.09, 12:20
          Witam,
          wróciłem 17 marca z tego hotelu. w dniu 10 marca zmienił on nazwę na Amwaj
          Oyoun.Ogólnie mówiąc hotel opanowany przez rosjan i polaków w proporcji 80%
          rosjan 19% polacy 1% reszta świata. Hotel czysty bo nowy. Składa się z budynku
          głównego i dwóch dwupiętrowych skrzydeł. Mieszkaliśmy w pawilonie po prawej
          stronie na pierwszym piętrze z widokiem na basen. Pokoje duże , wyposażone w
          suszarkę, lodówkę, sejf, TVsat (dwa programy polskie-plus i TVP Polonia),
          internet bezprzewodowy (sieć amwaj pool dostępna w pokoju). Jedzenie bardzo
          dobre, szczególnie ryby.
          Na terenie dwie restauracje,trzy bary (dwa w budynku głównym,jeden przy
          basenie),na plaży - jedna restauracja rybna i bar. Plaża długa piaszczysta
          parasoli z leżakami dużo. Pomost na skraj rafy w trakcie budowy.Po
          dwutygodniowej obserwacji budowy tego obiektu oceniam szanse jego ukończenia za
          około dwa lata. Korzystać można z pomostu sąsiedniego hotelu Magic Life - rafa
          słaba do nurkowania powierzchniowego.Z drugiego pomostu należącego do LTI Grand Azur
          można korzystać jak nie stoi przy nim strażnik a jak jest to wejście za 1$.Do
          krawędzi rafy można też dojść pieszo (woda po kolana)około 300-400m. Animacje
          bardzo skromne areobik 10.00 przy basenie, 16.00 joga przy basenie oraz
          siatkówka plażowa. Wieczorami też raczej skromnie dyskoteka,kareoke,bingo. Hotel
          dla spokojnie wypoczywających osób. Hotel zasługuje na dobre 4* a nie na 5*.
          Tyle mojej subiektywnej oceny tego hotelu
          Pozdrawiam
          amar
        • hazardzikk Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 16.05.09, 20:42
          Hotel ma 5 gwiazdek, ale 4 europejskie.
          Ostatnio zepsuło się podgrzewanie wody w basenie, dlatego jedna gwiazdka w dół.
          Gwiazdki podawane przez SUN&FUN, to gwiazdki przydzielane - ich zdaniem -
    • akme2008 Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 16.05.09, 19:31
      ja byłam bardzo zadowolona - proponuję skorzystać z masażów,
      szzególnie tych robionych przez młodego chłopaka o imieniu Ahmed -
      ma boskie dłonie, jest również świetna siłownia :)

jedyny minus, troszke daleko do centrum, ale przynajmniej ne słychac
      samolotów
    • hazardzikk Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 16.05.09, 20:38
      Przyleciałem 12 maja, więc posiadam świeże informacje :)

Zapraszam na prv ew. do tematu "Przylecieliśmy z Sharm ( Millenium ) - pytajcie"
      - widnieje na pierwszej stronie forum.

Pozdrawiam.
      • ami.ra Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 16.05.09, 20:51
        W tym hotelu nie bylo podgrzewanego basenu...
        • hazardzikk Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 17.05.09, 07:35
          Jasne, że było. Hotele 5 gwiazdkowe muszą mieć podgrzewany basen. Spójrz sobie
          na newsy na stronie SUN&FUN. Któryś z nich dotyczy właśnie tego, że w hotelu
          Millenium zepsuło się podgrzewanie ( wada budowy basenu ). Co ciekawe właśnie w
          tym okresie hotel zmienił nazwę i spadła mu jedna gwiazdka. Ale nie wszystkie
          biura podróży robią z tego dramat, dlatego też gdzie niegadzie hotel ma
          5gwiazdek, ale zdaniem biura podróży.
          • ami.ra Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 17.05.09, 23:07
            Haha napisz co jeszcze muszą miec hotele 5* i to w Egipcie...Hotel
            ten nigdy nie miał podgrzewanego basenu :)
            • 15tolka15 Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 17.05.09, 23:17
              Jak lecialam do tego hotelu przeszło rok temu to basen niby miał byc
              podgrzewany.Na miejscu okazało sie,ze tak nie jest.Ba nawet nie maja
              tego w planach.Nie wierze ,ze cos sie zmieniło.Pomostu nie moga
              wybudowac a coz dopiero basen pogrzac..Piszesz o standartach w
              hotelach 5* --wyluzuj wszak to egiptowo tam maja na wszystko inny
              przydział gwiazdek.
              • hazardzikk Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 18.05.09, 21:38
                Byłem w maju i pomost stoi tylko nie jest dokończony, bo nie mogą dogadać się z
                firmą która go robi. Na pomost jednak można wejść, więc nie wprowadzaj ludzi w
                błąd. Jeśli nie wierzycie, że hotel miał podgrzewany basen, to zapraszam do SUN&FUN.
                • 15tolka15 Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 18.05.09, 22:42
                  I co mi panie w Sun@Fun powiedza siedzac za biurkiem i znajac hotel
                  z opisu w internecie??Ja wiem ,ze basenu z podgrzewanym basenem nie
                  bylo w tym hotelu i jestem tego pewna na bank.A na pomost jest zakaz
                  wejscia mój drogi gdyz jest nie skonczony....
                  • hazardzikk Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 19.05.09, 06:06
                    To nie znaczy, że nie można na niego wchodzić. Brak na nim barierek bocznych i
                    schodków do wody. Po mimo tego ludzi na nim pełno.

Jeszcze parę słów odnośnie podgrzewanej wody w basenie. Nie wiem, czy dobrze to
                    rozumiesz, ale nie chodzi tu o basen w którym woda ma 30 stopni.

"Data doddania: 2009-03-23

Komunikat dotyczy:
                    Kraj: Egipt ,Region: Sharm el Sheikh ,Hotel: Amwaj Oyoun ex Millenium K4 Standard
                    Komunikaty!!!
                    Komunikat 1)

Informujemy, iż 13/03/2009 roku hotel Millenium zmienił nazwę na AMWAJ OYOUN.
                    Zmieniona została również kategoryzacja. Oficjalnie hotel posiada 4*, ocena Sun
                    & Fun Holidays 5*.

Komunikat 2)

W związku z błędami konstrukcyjnymi oraz złym wyposażeniu technicznym, basen z
                    podgrzewaną wodą nie działa poprawnie.
                    Za wynikające problemy serdecznie przepraszamy!!! "

P.S i nie twój drogi ....
                    • 15tolka15 Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 19.05.09, 08:20
                      Przestan cytowac bzdury tylko badz realistą.Sam nie korzystałes z
                      podgrzewanego basenu ,wiec przestan przekonywać ,ze ten basen był
                      podgrzewany.Ja Ci jedno a Ty uparcie swoje.Nie byl nie korzystał ale
                      wie najlepiej haha.
                      • hazardzikk Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 19.05.09, 18:50
                        Ah no tak zapomniałem, że w broszurach, które dają biura podróży wszystko jest
                        ściemą, nawet zdjęcia ^^.

Pozdrawiam.
                        • e-kika Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 20.05.09, 08:54
                          Czy w hotelu jest dostęp do netu- jeśli tak to czy bezpłatny?
                          • hazardzikk Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 20.05.09, 16:53
                            Internet jest bezpłatny ( wifi ). Jest jeszcze cafejka, ale płatna.
                            Wifi działa przy recepcji i przy basenie. Jeśli ktoś ma laptopa to nie powinien
                            mieć problemu z łapaniem sieci w pokoju lub na balkonie. Ja miałem ze sobą
                            telefon z wifi i prawdę mówiąc chodziło jak chodziło, czyli cieniutko, ale
                            niemniej jednak był :)
                            • e-kika Re: Sharm El Sheikh hotel Millenium Oyour 20.05.09, 18:42
                              Dziękuje za info. Już nie mogę sie doczekac- lecę 2.06.
                              Pozdrowienia dla Egiptomaniaków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka