jagus2 04.12.07, 21:23 Jak dla mnie poki co, NodRoxy na Dlouhej. Na plus dziala miedzy innymi to, ze piesze ze tego miejsca. Ale na pewno jest jeszcze duzo "niedoktrytych" mijesc? Macie cos godnego polecenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanapony Re: Najlepsze knajpy w Pradze?:) 04.12.07, 22:46 jagus2 napisał: > ze piesze ze tego miejsca. a można jaśniej? Odpowiedz Link
tomek9991 Hm 04.12.07, 23:48 Polecam "U Pinkasu", nie jest zbyt drogo, dobre jedzenie i świeżutki Pilsner. Do tego dwa kroki od Placu Wacława. Odpowiedz Link
zizi4 Re: Najlepsze knajpy w Pradze?:) 05.12.07, 12:57 ...ale internet chyba drogi, skoro tak szybko piszesz, ze nie zwracasz uwagi, jak... Odpowiedz Link
aniiiah Re: Najlepsze knajpy w Pradze?:) 05.12.07, 13:53 oj Zizolku, co to za zgryzliwosc ...aczkolwiek NodRoxy to raczej kawiarnia niz knajpa, to fakt Odpowiedz Link
jagus2 Re: Najlepsze knajpy w Pradze?:) 09.12.07, 23:03 Drogi Zizi! Internet jest za darmo... Masz racje, ze w mojej ostatniej wypowiedzi pojawilo sie sporo bledow. Przykro mi ze zwrociles uwage na forme, a nie na tresc i meritum. Pozdrawiam mimo wyszystko. Odpowiedz Link
kasiulek70 Króciutki ten wasz wątek :( 07.02.08, 18:03 A ja właśnie za tydzień jadę na 4 dni do Pragi ,chciałabym i zjeść coś dobrego i posiedzieć przy świeżutkim piwku choć ze 4 razy może więc wydłużycie ten wątek co nie co. Proszę. ps.tylko proszę o "rozsądek cenowy" Odpowiedz Link
wislok1 Re: Króciutki ten wasz wątek :( 07.02.08, 20:40 W zasadzie to w samym centrum jest coraz drożej, ja tam polecam gospody na Żiżkowie, trzeba pojechać kawał od centrum i samemu poszukać, ważne żeby siedzieli Czesi. Nie pamiętam nazw, po prostu trzeba samemu poszukać coś fajnego, wtedy jest frajda Odpowiedz Link
japolan Restauracje i gospody 07.02.08, 21:00 Szanowna Pani, Już kiedyś pisałem o okolicy, o której informacje znajdują się (między innymi) pod linkami: www.firmy.cz/detail/336574-u-kozla-praha-zizkov.html (to chyba właśnie tam pracował kelner bardzo dobrze mówiący po polsku). Pod linkiem: skocz.pl/dklas powinna pokazać się okolica ze wskazaniami hospod. Wiele zależy od Pani oczekiwań. Jeśli chce Pani prawdziwej, normalnej czeskiej atmosfery (ani sztuczna nowoczesność, ani pajacowanie na użytek turystów), to sądzę, że łatwiej będzie coś takiego znaleźć poza centrum. W Pradze - Górnych Poczernicach widziałem naprzeciwko stacji kolejowej ciekawą gospodę. Nie korzystałem z niej, ale odnosłem dobre wrażenie. Stację widać wyraźnie na stronie, do której prowadzi link: skocz.pl/jjioj Rozkłady jazdy są zamieszczone pod adresami: - kierunek z Pragi (w tym Dworzec Główny): www.cdrail.cz/GVD/k231t.pdf - kierunek do Pragi (w tym Dworzec Główny): www.cdrail.cz/GVD/k231z.pdf Informacje (wraz z numerem telefonu i godzinami otwarcia) o wspomnianej wyżej "Restauracji przy dworcu" może Pani przeczytać na stronie: www.firmy.cz/detail/336935-restaurace-u-nadrazi-libunska-praha-horni-pocernice.html Z poważaniem, Odpowiedz Link
milaf Re: Najlepsze knajpy w Pradze?:) 14.02.08, 21:15 Roxi jest ok pewnie sie kiedys tam mineliśmy bo bywalam tam czesto no a teraz bywam w Duende (piwo 28 kc ale ten klimat!i barman Libor- bezcenne) Atmosphera, Straty, Unojezz, Cross...no i wszelkie napotkane po drodze czeskie hospody A najczesciej w "swojej" piceri na Krcu Odpowiedz Link