Dodaj do ulubionych

international perfect trading paczki do polski

04.03.14, 13:20
Paczki wysłane przez ta firme w listopadzie nie doszły do polski do dzisiaj a jest 4 marca !!!!!!
Co tydzien sciema że beda w przyszłym tygodniu że juz że lada dzien.....miały isc 6 tygodni....niby miało być pewnie i tanio kupa obietnic byle złapać klienta a potem bujajcie sie.
Firma bez przyszłosci nieuprzejma obsługa i opowiadanie głupot szef zawsze zajety wynajete panie przyzwyczajone do wsciekłych klientow olewają klienta i jego pytania wszystko spływa po nich jak po kaczce....wielki sponsor boksu radiowa gwiazda w chicago a o transporcie morskim nie wie nic podzleca wszystko innej firmie bo sam nie potrafi udzielic informacji gdzie te paczki sa.....Wysylalem przez dome i bylo ok nawet polamer byl lepszy co mnie kretyna podkusilo na international perfect trading nie wiem i polecam rozwage innym omamionym reklamami radiowymi pana z tej firmy...a firma ???? dwa biureczka w kurniku bo biuro to to raczej nie było.
Obserwuj wątek
    • subuk420 Re: international perfect trading paczki do polsk 11.04.14, 09:51
      Znajomy wysłał mi gitarę basową tą firmą 3 lutego.
      W poniedziałek będzie 10 tygodni od wysyłki.
      Miała dojść w 6-8 tygodni ...

W międzyczasie poszła inna gitara, wzmacniacz oraz stojak na gitarę w 3 paczkach wysłanych tego samego dnia Domą, w ubiegła niedzielę przyszedł jedynie warty 30$ stojak ... gdzie jest reszta, nie wiadomo ... Więc doma też nie dostarcza do doma ...
      • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 16.05.14, 18:34
        Moze czasem paczki wgowe ida troche za dlugo ale nigdy nie byly oclone. International ma najtansze ceny i zmusila inne firmy do obnizek np. Polamer czy Doma. Korzystam z ich uslug od 3 lat i sa najlepsi. Zabieraja moje paczki z domu bez zadnych doplat. Kazda 11 paczka jest za darmo. Nikt sie z nimi nie moze rownac
        • karok Re: international perfect trading paczki do polsk 15.12.14, 10:03
          Onijajcie tą firmę ,nie opłaca kontenery, stoją w porcie!!!!
          • 80wera Re: international perfect trading paczki do polsk 13.10.15, 22:57
            Bardzo proszę wszystkich Oszukanych o kontakt. summer11@op.ol. Oszustów trzeba oduczyć oszustwa!!!!
            • 3city4all Re: international perfect trading paczki do polsk 15.12.15, 07:54
              Czesc
              Wyslalam tobie maila, niestety nie dotarł, wrocil z informacją, że błędny mail.
              Skontaktuj sie z nami prosze bo tez padlismy ofiara oszusta.
              Kaczmarek.ola@wp.pl , tel. 872 301 7523. Dziekuje. Pozdrawiam. Ola Kaczmarek
        • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 12.02.15, 01:26
          To wyglada na jakis skomasowany atak konkurencji .Rzeczywiscie paczki ostatnio szly troche dluzej ale ponoc nie bylo przeladunkow w Niemczech I kontenery sie spoznily.Jestem z nimi kilka lat I dalej pozostane.
          • ania581950 Re: international perfect trading paczki do polsk 13.04.15, 23:17
            Wpisz swoją odpowiedź Co ty wypisujesz za bzdury co za atak konkurencji to sa niepodważalne fakty za przetrzymanie kontenera w Gdyni którego nie zwolnil armator bo był nie opłacony /przyplynal 15 lutego 2015 odebrałam samochod dopiero 7 kwietnia i zalacilam 2400zl za przetrzymanie i 2050zl oplat manipulacyjnych i tak wysylka samochodu kosztowala mnie nie 1300$ a drugie tyle a paczki wyslane 19 grudnia 2014 r jak mi wiadomo sa w Gdyni w kontenerze który jest nie opłacony to jest już 16 tydzień sama bym chyba kajakiem wcześniej przywiozła. Nie pisz głupstw bo jesteś chyba podstawionym komentatorem przez firme. Ludzie nie dajcie się nabrać to sa oszuści a Ty bądź z nimi na wieki wiekow bo moi znajomi i rodzina na pewno będą omijac z daleka firmy international perfect trading
            • cuski [...] 01.07.15, 19:33
              Treść postu jest niedostępna.
      • wfedinick Re: international perfect trading paczki do polsk 03.09.15, 06:38
        TO najwieksze OSZUsty ....ATTY.GEN., POLICJA powinni ich sprzatnac.........
      • wfedinick Re: international perfect trading paczki do polsk 03.09.15, 07:01
        Szanowni LUdzie -dziekuje wszystkim ,ktorzy szczerze dziela sie oszustwem tej mafii,ktora dziala na wielka skale przez lata I mysli,ze oni sa nietykalni I im mozna ludzi oszukiwac, w dodatku sa b.arogantymi....co raz to inaczej bredza ,a jak sie im nie uda - to ten naczelny OSZUST pyta sie - czy diabel nas opetal?,Radio MAryja go dziwi, BOGA do diabla z rogami porownuje.....W koncu kiedy ATTY. GEN. POLICJA I inne organy prawne ich sprzatna?
        GDY razem bedziemy sie solidaryzowac- wtedy I inne media tez ich naswietla....TEL.219.413.0511. BOZE! bron wszystkich od tych oszustow,bo ich atak smiechu ogarnia,gdy ludzie upominaja sie o swoje rzeczy...ONI by chcieli aby POLICJA nas odstraszala,bo im dzwonienie przeszkadza........MOROny..........
        • maryja18 [...] 17.09.15, 22:42
          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • novomix1 Re: international perfect trading paczki do polsk 09.01.15, 21:51
      Witam

Mam aktualnie taką samą sytuację jak Pan tylko z wysyłką samochodu z Chicago. Firma pobrała opłate za kontyner a pożniej sie okazało że w Gdyni są dodatkowe opłaty bo firma International nie zapłaciła armatorwi i tym samy linie oceaniczne nie chcialy zwolinić kontenera, bo nie dostały opłaty a za każdy dzień przestoju jest pobierana opłata, która pokrywa klient, firma odpowiedzialna za zwolnienie to International, bo ona wysyla paczki i samochody! Geralnie nie polecam firmy www.internationalperfecttrading.us/ brak profesionalizmu, permamentne kłamstwa, szef jest totalnym oszustem !!!! LUDZIE NIE WYSYŁAJCIE PRZEZ TA FRIME KOMPLETNIE NICZEGO !!!
      • rajka7 Re: international perfect trading paczki do polsk 10.01.15, 15:22
        hmmm, to bardzo przykre, ze takich oszustow w ogole sie reklamuje... Tu chyba malo osob zaglada, ale moze trzeba zeby takie informacje przekazywac na wiekszym forum... pisac, mowic w tym radiu, w ktorym sie reklamuje.. Ogolnie biarac naprawde az rece opadaja na taka sytuacje, przykro mi , ze macieczy mieliscie panstwo problem. Wszystkeigo dobrego w Nowym Roku!
        • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 10.01.15, 15:42
          Juz blisko 4 lata wysylam paczki, mam strone na allegro gdzie sprzedaje swoje produkty. I zawisc ludzka nie zna granic. To bardzo dobra firma. Ostatnio podobno byl donos do urzedu celnego i paczki zostaly przetrzymane. Robia to napewno tacy zawistnicy jak tutaj na forum
          • novomix1 Re: international perfect trading paczki do polsk 10.01.15, 19:03
            Człowieku ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, kto tu jest zawistny ? Chcemy ustrzec ludzi przed problemami wyślij samochód do Polski to zobaczysz jakie będziesz miał problemy i wtedy może zrozumiesz !! Wejdz na inne portale i poczytaj opinie, jak wyciągają pieniądze i kłamią ludzi w żywe oczy! Jakbyś miał do zapłaty w porcie kilka tysięcy złoty to byś tego też tak nie zostawił!
          • 80wera Re: international perfect trading paczki do polsk 13.10.15, 22:58
            Zapłacili ci za taki post????? Oszuści jakich malo..oszustów trzeba karac. I nawet takie posty jak twój tej firmie nie pomoga.
      • 3city4all Re: international perfect trading paczki do polsk 15.12.15, 08:01
        Ja za 4 kontenery musiałam zaplacic. Oszust to za malo powiedziane. Czy mozesz sie ze mna skontaktowac prywatnie, dziekuje. kaczmarek.ola@wp.pl
      • 3city4all Re: international perfect trading paczki do polsk 15.12.15, 08:13
        Skontaktuj sie ze mna prosze, tez zostalam oszukana kaczmarek.ola@wp.pl
    • wladok Re: international perfect trading paczki do polsk 08.02.15, 07:18
      Oszusci ,nie wysyłajcie niczego, za kontenery które dojda do Gdyni zapłacicie sami ,i za przestoj ,tak było ze mną,stały dwa m-ce i za przestój płaciłem ja.Dno nie firma, omijajcie ,ją i nie dajcie skusić się obietnicami Pana prowadzącego tą firmę -nie mowi nigdy prawdy.
      • tomaszbobak Re: international perfect trading paczki do polsk 09.02.15, 20:24
        Również wysłałem przesyłke tą firmą w listopadzie 2014 i dalej nic do mnie nie dotarło :)
        wladok po ile dniach otrymałeś?
        Prosze o kontakt na priv wladok
      • sebaiptc Re: international perfect trading paczki do polsk 18.02.15, 13:51
        Oczywiscie wszystkim,ktorym nie dostarczylismy paczek na czas oferujemy 15% znizki przy kolejnych wysylkach
        • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 19.02.15, 14:22
          Jak ktoś mógłby wyrażać opinie o firmie z którą nie miał styczności. Miałam styczność z tą firmą oszustów i słono mnie to kosztowało trzeba było iść do Polameru przynajmniej nie natrafiłabym na takie podejście i dodatkowe opłaty 13 tysięcy złotych. Ale tego tak nie pozostawię i myslę że inni tez nie powinni. Więc sebaiptc ile ci płacą za wyrażanie pozytywnych opinii odbiegającej od rzeczywistości.
        • cuski [...] 01.07.15, 19:40
    • iptfraud2 Re: international perfect trading paczki do polsk 10.02.15, 03:26
      The same has happened to us, we are currently seeking other victims of this fraud.
      www.radoslawkondeript.com/

My mamy taką samą sytuację co inni, szukamy kontaktu z innymi
      www.radoslawkondeript.com/
      • 3city4all Re: international perfect trading paczki do polsk 15.12.15, 08:03
        mozesz sie skontaktowac ze mna, tez padlam ofiara, dziekuje, kaczmarek.ola@wp.pl lub 872 301 7523
        • komornik2015 Re: international perfect trading paczki do polsk 16.12.15, 22:47
          Prosimy wszystkich czujacych sie poszkodowanymi, okradzionymi i oszukanymi przez firme International Perfect Trading nalezaca do Radoslaw Konder o kontakt w celu pozwu zbiorowego. Zgloszenia prosimy kierowac na adres: akcja.windykacja@wp.pl PS. Prosze podac imie, nazwisko oraz tel kontaktowy
    • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 12.02.15, 01:33
      Ja jestem zadowolony mimo wszystko.Moje paczki dotarly dzisiaj z opoznieniem ale oni potrafia sie zrewanzowac. Mam 15 % upustu na nastepna wysylke.
      • 102dawid Re: international perfect trading paczki do polsk 13.02.15, 22:42
        Ja wyslalem paczke w pazdzierniku 2014, na swieta miala dotrzec do Polski. okazalo sie ze sa problemy, gdyz kontener stoi w gdyni, firma IPT caly czas mowila ze paczki juz sa w drodze do adresata a tak naprawde nawet nie byl oddany kontener, wszystko bylo wstrzymane, firma z polski ktora sie tym zajmowala kazala dzwonic do USA a firma IPT zwalala wine na firme z polski i tak w kolko. wczoraj paczka przyszla ale bylem w szoku gdy ja otworzylem, polowe zawartosci brakowalo, zostala skradziona, sprawe zglosilem na policje
        • tomaszbobak Re: international perfect trading paczki do polsk 14.02.15, 20:48
          102dawid
          Jaka firma zajmowała się dostarczeniem paczki w polsce?
          Prosze o kontakt na priv :)
          • 102dawid Re: international perfect trading paczki do polsk 14.02.15, 22:01
            Fedex
        • sebaiptc Re: international perfect trading paczki do polsk 18.02.15, 13:59
          Oczywiscie jest to oszustwo. Wszystkie paczki sa ubezpieczone I w przypadku jakiejkolwiek kradziezy zawsze sie tym rzetelnie zajmujemy. Nasz prawnik zwroci sie do gazety wyborczej o udostepnienie IP. W takich przypadkach( bardzo rzadkich) zawsze klient dostaje odszkodowanie. Aktualnie paczki beda dochodzily w ciagu 6 tygodni
          • 102dawid Re: international perfect trading paczki do polsk 18.02.15, 18:56
            a po co zwracac sie do gazety w celu ustalenia ip ?? nie lepiej i szybciej byloby odrazu skontaktowac sie z osoba ktora pisala wiadomosc ?
      • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 18.02.15, 19:32
        Chcecie placic clo, wysylajcie gdzie indziej. Nic przez tyle lat mi nie zginelo. W Polsce jest roznie i ja wiem,ze kurierzy kradna wszedzie. Mnie to ominelo. Zaklejajcie paczki tasma ,ktora oni maja w biurach. Ostatnio mowia,ze bedzie tak jak kiedys tylko 6 tygodni. Tak rzeczywiscie bylo
        • 102dawid Re: international perfect trading paczki do polsk 18.02.15, 20:34
          wole zaplacic clo niż czekac na paczke 4 miesiace, z która nie wiadomo co sie działo a potem przychodzi okradziona, zreszta firma w polsce naliczala bardzo wysokie koszty za papierkowe sprawy przy cle, gdzie w innych firmach te oplaty byly duzo nizsze. A co do cła to rok temu wysylalem firma IPT jedna rzecz i takze zaplacilem cło wiec nie ma 100% ze nie zaplacimy u nich cla
    • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 15.02.15, 15:20
      Szok ja niestety też zawiodłam się na tej firmie. 2 kontenery zblokowane przez miesiąc czasu w porcie przez co poniosłam dodatkowe koszta. Ten Pan zalega z płatnościami i to jest przykre że polak polaka oszukuje. Kto jemu dał licencje na wykonywanie tej usługi !!!!!!!
      • wladok Re: international perfect trading paczki do polsk 17.02.15, 14:48
        Niestety ,ja zapłaciłem za ten przestój kontenerów ,teraz nie wiem jak to odzyskać,a paczka jeszcze nie dotarła 3,5 m-ca
        • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 01.03.15, 01:03
          Robicie im duza krzywde .Pamietam te reklamy polameru ze firmy krzaki itd. Ja wiele lat wysylam z nimi i bede dalej to widac jakie sa wasze intencje . Zniszczyc konkurencje
      • sebaiptc Re: international perfect trading paczki do polsk 18.02.15, 13:44
        Nieslusznie naliczony demurage bedzie zwracany w ciagu najblizszych 2 tygodni. Bylo to spowodowane zmiana firmy bukujacej kontenery. Wdrazany jest nowy kontrakt serwisowy
      • sebaiptc Re: international perfect trading paczki do polsk 18.02.15, 13:46
        Domyslam sie,ze niegdy nie byla Pani, Pan klientka naszej firmy bo taka sytuacja nigdy nie miala miejsca
        • martita793 [...] 26.02.15, 14:15
          • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 26.02.15, 16:36
            Ja jestem zywym przykladem tego,ze paczki ida moze troche dlugo ale jestem z nimi od lat i zostane. Ludzie nie moga zrozumiec, ze np kontenery czasem sie spoznjaja. Tak bylo w listopadzie. Polamer probuje z nimi walczyc to widac po komentarzach. Niech sie pochwala ile paczek jest u nich oclonych?
            • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 27.02.15, 11:47
              Wyślij kontener z całym swoim dobytkiem włącznie z samochodem to zobaczysz jak dochodzą na czas. armator trzymał miesiąc czasu mój kontener. U armatora usłyszałam że z winy IPT trzymają bo nie opłacili wszystkich opłat z nimi. Pan powiedział że widzi co u nich się dzieje i dziwi się że ta firma jeszcze funkcjonuje. Jeszcze jedno firma Cargo Prestige która z nimi współpracuje tez na tym zarabia. Ręka myje rękę. Więc jak czytam takie pozytywy to krew mnie zalewa.
              • 102dawid Re: international perfect trading paczki do polsk 27.02.15, 19:22
                W te pozytywne opinie o tych firmach to chyba nikt nie wierzy, w moim przypadku policja juz zajmuje sie sprawa
                • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 01.03.15, 01:14
                  Warto by bylo aby 102dawid ujawnil sie. Bardzo dobrze,ze sprawa zostsla zgloszona Na policje. Jezeli to wogule prawda. Każda paczka jest ubezpieczona i nigdy żaden klient nie został na lodzie w obliczu prawdziwej reklamacji. Mieliśmy przejściowe problemy związane ze zmiana kontraktu serwisowego ale juz wszystko wraca do normy. Nasze paczki bedą dostarczane w terminie. Ci z państwa, którzy doświadczyli niesłusznych opłat w najbliższym czasie dostaną ich zwrot
                  • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 07:26
                    "nigdy żaden klient nie został na lodzie w obliczu prawdziwej reklamacji" - a co z reklamacjami całych kontenerów. Gdzie zwroty kosztów postoju !!!!! Żenujące i mijające się z prawdą. Człowieku nie pisz bzdur bo one nie mają pokrycia z rzeczywistością. Do 102dawid co robisz w tej sprawie.
                    • 102dawid Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 09:49
                      w moim przypadku policja zajmuje sie sprawa, pisze caly czas do firmy cargo prestige oraz w stanach osoba ktora wysylala paczke probuje jakos sie skontaktowac z firma ipt ale w tych dwoch ostatnich watkach kiepsko, zadnego zainteresowania z strony firmy cargo prestige oraz firmy ipt w stanach.
                  • 102dawid Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 09:53
                    "Każda paczka jest ubezpieczona i nigdy żaden klient nie został na lodzie w obliczu prawdziwej reklamacji."

naprawde ??

To dlaczego po ponad dwoch tygodniach od kiedy wyslalem do firmy CP wszystkie papiery, o ktore prosili nikt nie zgłosił do firmy Fedex reklamacji w mojej sprawie ??

A z tego co wiem to i Pan nie odbiera w Stanach telefonów, a pracownicy tylko zbywają ludzi
                    • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 12:18
                      To absurd. Zwrócę sie do gazety o pańskie IP bo zwyczajnie Pan kłamie. Proszę podać telefon skoro nie mozna sie dodzwonić my oddzwonimy napewno
                      • bobok92 Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 12:33
                        Witam!
                        Ja rowniez mam problem. 12 Tygodni temu paczka zostala wyslana z U.S.A . do Polski i do tej pory jej nie otrzymalam. Wyslana firma International Perfect Trading. Zero odzewu z ich strony, gdzie moge sledzic przesylke.?? Bo na oficjalnej ich stronie nie mam takiej mozliwosci wyswietla sie komunikat : "Strona nie istnieje"
                        • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 20:15
                          internationalperfecttrading.us/ Nasza strona dziala i dzialala. Mielismy opoznienie ale problem zostal rozwiazany i jest nieprawda,ze nie bijemy sie w piers w zwioazku z opoznieniem
                          • bobok92 Re: international perfect trading paczki do polsk 21.03.15, 23:19
                            14 tygodni minelo a paczki jak nie bylo tak nie ma..... PORAZKA
                      • 102dawid Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 13:31
                        radekkonder napisał:

> To absurd. Zwrócę sie do gazety o pańskie IP bo zwyczajnie Pan kłamie. Proszę p
                        > odać telefon skoro nie mozna sie dodzwonić my oddzwonimy napewno

Proszę Pana, ja nie kłamię i chyba te wszystkie wpisy innych osób świadczą o tym, że coś jest nie tak. I proszę mnie nie straszyć, że zdobędzie pan moj IP bo wszystko co ja tu piszę jest prawdą i mam na to potwierdzenie zarówno z policji jak i z Fedexu oraz korespondencję z firma Cargo Prestige. Prawdą jest także, że z mojej paczki zginęły rzeczy i nie wiem czy ktoś prócz Policji robi coś w tej sprawie.
                        • boisterous Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 15:04
                          102dawid nie tlumacz sie nawet temu czlowiekowi. my rowniez padlismy ofiara tej firmy IPT i Cargo Prestige. na pewno tego tak nie zostawimy. smieszni sa ci podstawieni ludzie , ktorzy nazywaja nas OSZUKANYCH KLIENTOW zawistnikami i niby zwalaja wine na Polamer. mam nadzieje ze ta firma bardzo szybko upadnie. to jest skandal co oni wyprawiaja. ja osobiscie mam zamiar ostrzegac wszystkich przed ta firma. smieszne jest to ze czlowiek mowi ze to klamstwo ze nie podnosi sluchawki i ze niby beda zwracac koszty ha ha ha. trzymam za slowo. szkoda ze tylko tak wylewny jest na forum gazety a przez telefon mowia zupelnie co innego. jeszcze raz powtarzam. MY ROWNIEZ TEJ SPRAWY TAK NIE ZOSTAWIMY.
                          • boisterous Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 15:11
                            redekkonder. co to znaczy "wszystkie paczki beda dostarczone w terminie"? bo nasza paczka miala byc dostarczona przed Bozym narodzeniem a nie ma jej do tej pory. miala byc za darmo. a w USA pobrano za nia kupe kasy a w polsce juz naliczyliscie nam kilkaset zl. nie odbieracie telefonow. IPT zwala wine na Cargo Prestige a CP na IPT. . nie wciskajcie kitow o 15% znizki przy kolejnej wysylce, bo kolejnej wysylki NIE BEDZIE. NIGDY WIECEJ uslug tej firmy.nie sadze zeby ktos byl na tyle glupi zeby 2gi raz korzystac z uslug waszej firmy.
                            • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 20:22
                              Boisterus najpierw trzeba cos wyslac i nieterminowo dostac zeby otrzymac znizke. Ci ktorzy potrafia myslec wiedza, ze telefony odbieramy zawsze. Rzeczywiscie paczki sie spoznily ale chetnie kademu to zrekompensujemy.
                        • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 20:18
                          Szanowny Panie. Domyslam sie,ze skoro nie chce sie Pan ujawnic czy chocby zadzwonic do naszego biura to po prostu problem nie jstnieje. Nagonka na nasza firme to prawdopodobnie atak konkurencji. Nigdy nikogo nie zostawilismy bez pomocy i jezeli to prawda Pan rowniez dostanie odszkodowanie. Kazada paczka jest ubezpieczona
                          • boisterous Re: international perfect trading paczki do polsk 04.03.15, 11:50
                            to juz sie po prostu zalosne robi. paczka miala dojsc przed BN a nie ma jej do dzis. czy to nie jest niedostarczenie na czas? alez musicie byc zdesperowani zeby produkowac te posty na plus i niby zwalac wine na konkurencje. NIE JESTESCIE ZADNA KONKURENCJA DLA NIKOGO. sami upadniecie na swoje wlasne zyczenie.
              • 3city4all Re: international perfect trading paczki do polsk 15.12.15, 08:17
                skontaktuj sie ze mna prosze, kaczmarek.ola@wp.pl, dziekuje
        • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 31.03.15, 14:15
          Niestety byłam waszą klientką przykre to że tak dałam się nabrać an waszą świetną i rzetelną firmę. Ale to tylko opłacona reklam. Niestety nikt do dnia dzisiejszego dnia nie zwrócił mi niesłusznie naliczonych opłat za przestój kontenera. ale Pan właściciel paro krotnie podawał termin przelewu a na koncie nie widać :( tylko kłamie że wysyła.
      • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 04.03.15, 12:34
        Piszecie bzdury i napewno jestescie konkurencja
        • boisterous Re: international perfect trading paczki do polsk 04.03.15, 14:54
          wasza bezczelnosc nie ma granic. brak slow. OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED INTERNATIONAL PERFECT TRADING. jak widac naciagneliscie nie 1 ale cala mase ludzi i zaplacicie za to slono. jesli nie bezposrednio poszkodowanym to w taki sposob ze ludzie beda was omijac szerokim lukiem az upadniecie. i my wszyscy sie do tego przyczynimy ostrzegajac przed wasza firma innych. a wystarczylo byc uczciwym. nie wciskac kitow o terminie BN, nie naliczac smiesznych sum, odbierac telefony i nie sciemniac wymyslajac coraz to glupsze wymowki. sami strzeliliscie sobie w stope.mojej paczki po niemal 4 miesiacach jak nie bylo tak nie ma. oby po dostarczeniu bylo w niej wszystko i nie byla uszkodzona. sami powinniscie sobie tego zyczyc.
      • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 28.03.15, 02:28
        Szczegolnie posty ze trzeba isc do Polameru sa dobre no i po miesiacu trzeba im jeszce dolozyc uszkodzony samochod.....Nikt glupi nie jest.
      • 3city4all Re: international perfect trading paczki do polsk 15.12.15, 08:06
        witam, mam prosbe czy mozesz sie prywatnie ze mna skontaktowac. Tez padlam ofiara oszustw Radka Kondera i szukam ludzi, ktorzy zostali tez poszkodowani, kaczmarek.ola@wp.pl lub 872 301 7523
    • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 03.03.15, 20:30
      Te kilka podstawionych osob nie zepsuje mojego zdania o tej firmie. Do tej pory wyslalem ponad 300 paczek. Reczywiscie paczki z listopada dopiero dotarly ale to Polamer walczy w nieczysty sposob I zawiadomil celny ,ze nie maja cla. Wypisywanie ,ze ktos nie odbiera telefonow!!! Czasem bylem zly ale telephony odbieraja zawsze dlatego wiem,ze to podstawione osoby
      • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 04.03.15, 09:07
        Najlepiej nas atakować że niby to jesteśmy oszustami. Ta firma IPT jak również Cargo Prestige bo oni działają wspólnie są naciągaczami. Kto im dał licencje !!!! W radio w Chicago już jest masa skarg na te ich działania. Ja do dnia dzisiejszego nie dostałam żadnego zwrotu na konto chociaż były zapewnienia że otrzymam zwrot kasy. Gdzie jest słowność tego człowieka. JA RÓWNIEŻ TEGO TAK NIE POZOSTAWIE.
        • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 04.03.15, 18:40
          Szanowna Pani. Nikt tutaj nikogo nie atakuje. Zmiana kontraktu serwisowego spowodowala perturbacje z demurrage. Niesluszne naliczenia beda zwrocone i napewno juz nigdy taka sytuacja sie nie powtorzy
          • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 05.03.15, 10:39
            Szanowny Panie to czemu do dnia dzisiejszego nie odnotowałam wpływu na moje konto. Co innego pan pisze co innego mówi a jeszcze co innego robi...... Żal że ktoś wydał panu licencje na wykonywanie tych czynności. Ale myślę że niedługo to się skończy. Bo ileż to można czarować i ludzi oszukiwać.
      • boisterous Re: international perfect trading paczki do polsk 04.03.15, 14:57
        podstawiony to jestes ty. smieszny jestes czlowieku. i bardzo zdesperowany.
        • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 19.03.15, 10:04
          Temat zamilkł a kłamstwa szefa dalej są. Parokrotnie mówił o zwrocie pieniędzy do dnia dzisiejszego nie otrzymałam na konto !!!!!!!! Ale pisać to stara się ładnie.
        • leopard21 [...] 21.03.15, 20:17
      • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 22.03.15, 14:27
        Mnie nie przeszkadza, ze paczki sa czasem opoznione. mysle , ze Ci co sieja ta nienawisc maja ten sam numer ip.Ja ich polecam I chetnie podam swoj numer telefonu zainteresowanym bo to obluda
        • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 25.03.15, 11:21
          Obłuda to że ktoś dobrze pisze. PODSTAWIONE OSOBY. Ja wysyłałam kontener z całym moim mieniem który przez zaległe płatności Pana RADKA zablokowany był u armatora. Słono mnie to kosztowało. za przestój samego kontenera zapłaciłam ponad 5 tysięcy złotych których to do dnia dzisiejszego PAN RADEK nie zwrócił bo tylko cały czas ściemnia terminy zwrotu a kasy na koncie nie ma !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kolejna strona samochód uszkodzony został- ubezpieczenie było wykupione przez PANA RADKA i do dnia dzisiejszego również brak zwrotu wypłaty odszkodowania.
      • 80wera Re: international perfect trading paczki do polsk 13.10.15, 23:19
        Panie Radku pan się zajmie kontenerami a nie schlebianiem sobie.. nie wie pan na kogo pan trafil.
    • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 26.03.15, 11:51
      Jak ktos sledzi ten watek wyraznie widzi ,ze ktos robi im pod gore, od kilku miesiecy martita793 pisze o kontenerze dzisiaj dolozyla jeszcze uszkodzony samochod, dlugo sie musiala zastanawiac czy rzeczywiscie byl uszkodzony.Hahah Falsz I obluda. Pewno to konkurencja. Odbieraja jutro paczki z mojego domu wiec ich poinformuje o tym wpisie.Powinni wreszcie cos z tym zrobic. Chetnie podam moj numer telefonu zainteresowanym
      • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 27.03.15, 13:12
        W moim kontenerze był również samochód. Irytuje mnie to że ktoś twierdzi że niby jesteśmy pseudo konkurencją i wystawiamy im złą reklamę. Oni sami sobie tworzą złą reklamę :( Cytuje Pan że od kilku miesięcy są moje wpisy............ Pierwszy mój wpis 19.02.2015 - to rzeczywiście kilka miesięcy !!!!!!!!!!!!!!!!. Po swoim przykładzie ja ostrzegam przed nimi. A Panu życzę jeśli Pan będzie zjeżdżał do kraju wysłać poprzez nich kontener. Wspomni Pan moje słowa że uczciwi to oni nie są
        • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 28.03.15, 11:37
          Szczegolnie ta reklama Polameru w poprzednich postach wyglada uczciwie. No i dobrze ,ze Pan sobie przypomniala o wuszkodzonym samochodzie po 2 miesiacach.Dziekuje za ostrzezenie i tak napewno skorzystam. Nikt nie jest glupi.......
          • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 29.03.15, 16:42
            ja nikogo nie namawiam na inną konkretną firmę tylko ostrzegam przed nimi. Nie........ o uszkodzonym samochodzie to ja sobie nie przypomniałam tylko wytknęłam kolejne potknięcie tej niby "rewelacyjnej" firmy. Wysyłając same paczki poprzez nich nikt nie jest obciążony na dodatkowe koszty żę kontener stoi zablokowany u armatora. Najwyżej z 4 tygodniowym opóźnieniem dostanie. Jeśli wchodzi w rachubę cały kontener to już dopiero są masakryczne koszty. I te koszty niestety nie pokrywa Pan cudowny właściciel tylko osoba która zleciła nadanie kontenera.
            • rudnicki66 [...] 30.03.15, 11:57
              • boisterous Re: international perfect trading paczki do polsk 30.03.15, 18:49
                tak tak. na pewno. kolejny zadowolony klient hahaha ciekawe.
          • kmac2 [...] 01.04.15, 20:59
            • kmac2 Re: international perfect trading paczki do polsk 01.04.15, 21:07
              A i to jest dobre 11 paczka za darmo HAHAHA doskonały numer !!!!!!!! Ale w całej historii firmy jedynie jolopez nadal 10 paczek !!!!! A w 11 tej sam poleciał !!! W KOSMOS !!
      • ania581950 Re: international perfect trading paczki do polsk 06.05.15, 12:18
        joellopezblanco podaj swoj numer telefonu jak obiecujesz chętnie zadzwonię wtedy opowiesz jak bardzo jesteś zachwycony usługami firmy ipt ja mam bardzo przykre i kosztowne doświadczenie z ta firma moje paczki z grudnia 2014r i z początku stycznia 2015 r jeszcze nie dotarly a dzisiaj jest już 6 maja 2015 i zawsze jak dzwonie to slysze w tym tygodniu będą rozwożone .Wysylalam samochod i oczywiście musiałam zaplacic za przetrzymanie nieopłaconego kontenera co prawda samochod nie poobijany ale nie wiem dlaczego mam wylaczony ABS . Nie jestem żadna konkurencja bylam wasza klientka zaluje tylko ze wcześniej nie poszukałam o was opinii w internecie. Na wszysko mam dokumenty i fakturę ile zaplacilam dlatego ostrzegam innych potencjalnych waszych klientów nie korzystajcie z usług tej firmy bo oszukują. A ty jeżeli będą odbierać twoje kolejne paczki możesz informować o moi wpisie bo może przejrza na oczy ze oszustwo nie popłaca . A swoja droga to ty na pewno nie wyslales ani jednej paczki
        • maryja18 Re: international perfect trading paczki do polsk 22.05.15, 23:16
          do ania581950 mialam ten sam problem wyslalam samochod I tez zastal kontener przetrzymany , mozemy wywalczyc odszkodowanie podaj namiary
          • fj01 Re: international perfect trading paczki do polsk 26.05.15, 10:17
            czesc czy ktos dostal zwrot pieniedzy za przestoj kontenera w porcie?
        • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 29.05.15, 12:48
          Moze Ty daj swoj numer tel. Ja na paczki wole czekac niz placic clo joellopezblanco@gmail.com.
        • 3city4all Re: international perfect trading paczki do polsk 15.12.15, 08:23
          bardzo prosze o kontakt na priv. Tez slono mnie wspolpraca z Radkiem kosztowala i kosztuje wiec szukam kontaktu do osob poszkodowanych. Jezeli chcesz odzyskac pieniadze napisz kaczmarek.ola@wp.pl
    • emigrant_ka Re: international perfect trading paczki do polsk 05.04.15, 02:16
      Better Business Bureau !!!
      Zamiast przekrzykiwac sie , kto ma racje, kto kogo oszukuje, i kto na co ile czeka, kto ile zaplacil i co gdzies nie dotarlo...zbierzcie dokumenty i wyslijcie do BBB i oni po sprawdzeniu dobiora sie nieuczciwej osobie do "tylnej czesci ciala"....przestancie sie straszyc nawzajem jeden policja, drugi adresem IP...ludzie, to nie XIX wiek....poszukajcie swojego IQ zamiast adresu IP i....zacznijcie dzialac....:)
      emigrant_ka
      • jetlag1 Re: Nareszcie coś sensownego!! 05.04.15, 16:50
        Dzieki emigrant_ka!
    • mila91-91 Re: international perfect trading paczki do polsk 14.05.15, 19:39
      Najgorsza firma wysyłkowa z jakiej korzystaliśmy w życiu! ;) nie dość, że przesyłka szła UWAGA: 6 MIESIĘCY!!!! to na dodatek po rozpakowaniu okazało się, że brakuje paru opakowań słodyczy (Lindor). Tak więc moja paczka dwa razy okrążyła kulę ziemską, a zmęczeni panowie z firmy uraczyli się cukierkami :). NIGDY WIĘCEJ!
    • maryja18 Re: international perfect trading paczki do polsk 28.05.15, 22:57
      martita793 prosze o kontakt na telefon 48884398307 mozemy odzyskac pieniadze
      • maryja18 Re: international perfect trading paczki do polsk 28.05.15, 23:02
        102david novomix1 prosze o kontakt 48884398307 mozemy odzyskac pieniadze I jeszcze odszkodowanie pozdrawiam
    • abuz73 Re: international perfect trading paczki do polsk 29.05.15, 19:21
      Duzo nienawisci, jest tanio to sila rzeczy musi byc np dluzej. Najlepiej dokopac. Kiedys rzeczywiscie byli duzo szybsi ale ja nie narzekam bo mi sie nie spieszy. Dwa razy zaplacilem clo za grila w Polamerze u nich nigdy. Przezyje ze jest dlugo
      • dykus17 Re: international perfect trading paczki do polsk 24.06.15, 23:03
        Paczkę wysłałem 9 lutego 2015 roku ! do chwili obecnej nie ma odzewu, nikt też w firmie nie udzielił mi informacji gdzie jest przesyłka ! od 1,5 miesiąca otrzymuje informację że paczka dotrze w tym tygodniu ? smiech na sali, jak uzyskać rekompensatę jeżeli otrzymam z opóźnieniem przesyłkę - jest to nie wywiązanie się z umowy !
        • kancelaria20061 Re: international perfect trading paczki do polsk 15.07.15, 10:25
          paczkę nadałam w marcu do dnia dzisiejszego nic nie otrzymałam a w firmie przekazywane są informacje, że paczka dotrze za kilka dni, a z tego co się orientowałam to firma IPT ma problemy finansowe i nie dokonuje opłat armatorowi więc bardzo prawdopodobne jest że przesyłki nigdy nie dotrą. Najgorsza firma z jaką miałam do czynienia
          • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 15.07.15, 13:10
            Tam paczki ida dluzej ale bez cla. Jestem z nimi od lat niektorzy mysla ze zlosliwoscimi zniszcza konkurencje. Ci co wysylaja stale sa przyzwyczajeni do opoznien ale nie maja problemow z clem. Mam konto na allegro wiec wiem
            • kancelaria20061 [...] 21.07.15, 15:24
              • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 22.07.15, 12:19
                Pol roku nigdy sie nie zdarzylo i wiem ,ze klamiesz. Tami jest wielu wlascicieli ale zdziwie sie jak nie poprosza gazete o ujawnienie danych osobowych. Twoja paczka nie istnieje bo poprostu nigdy nie zostala wyslana prze ciebie
                • cuski [...] 22.07.15, 12:28
              • kancelaria20061 [...] 22.07.15, 15:53
            • kancelaria20061 Re: international perfect trading paczki do polsk 22.07.15, 22:24
              Wpisami Pana Radka ze się cła nie płaci to powinien się chyba ktoś już zająć bo to chyba jest niezgodne z prawem, oszukuje Państwo, omija prawo!! Kto mu na to zezwala
    • kancelaria20061 Re: international perfect trading paczki do polsk 22.07.15, 18:59
      Najgorsza firma z jaką miałam do czynienia, kilka miesięcy czekam na przesyłkę i nic.W biurze w Chicago za biurkiem osoba która jak się dzwoni to nic nie wie a właściciel niedostępny, pewnie za nieopłacony fracht wyjechał na dłuższe wakacje. Ostrzegam jeśli chcecie wysyłać paczki to nie przez IPT
      • iptuwaga [...] 22.07.15, 21:35
        • kancelaria20061 Re: international perfect trading paczki do polsk 22.07.15, 21:59
          Tak myślałam że wspomniany nick jest podstawiony bo dwa moje wpisy odnośnie Pana Radka zostały usunięte więc widać było ze sie boi prawdziwych opini oczywiście tych negatywnych
          • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 00:29
            duzo w was nienawiści. Mnie nie zależy na czasie dostawy paczek. Czekam w spokoju i nie pluje na wszystkich. Wczoraj dostałem paczki z marca nikogo nie namawiam na wysyłkę u nich zarzuty sa wiec smieszne
            • lacienega2013 Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 00:56
            • lacienega2013 Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 00:57
            • lacienega2013 [...] 23.07.15, 01:03
              • cuski Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 03:48
                Na Pan Radoslaw trzeba sobie zasluzyc.
            • lacienega2013 Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 01:19
              Panie Radosławie dam Panu taka dobra radę jak juz zamkną ta Pana "firmę" to moze Pan zostać komikiem pseudonim juz Pan ma perfekcyjny Joel Lolez Blanco ale to Blanco zamieniłbym na "Ściemniacz".
          • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 02:41
            Szanowna Pani serdecznie przepraszamy w imieniu swoim i partnerow za opóźnienia i zachęcamy do osobistego kontaktu z którymś z biur. Z powazaniem r.k.
          • cuski Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 03:41
            Moj wpis tez zostal usuniety. Pewnie admin jest oplacany przez Ipt.
            • martita793 Re: international perfect trading paczki do polsk 04.08.15, 09:02
              Widzę że coraz więcej firma która oszukuje ludzi ma złych opinii. Moja sprawa została zgłoszona do jednostki którą emigrantka poleciła. Masa skarg już wpłynęła na tą firmę. To jest przykre że polak tak na krzywdzie innych się dorabia majątku. No ale może w końcu będzie jakaś sprawiedliwość.
          • kancelaria20061 [...] 23.07.15, 06:25
          • 72franek Re: international perfect trading paczki do polsk 08.09.15, 02:58
            hura doszly paczki po 5 miesiacach naprawde perfect firma ostatni raz wyrazy wspolczucia dla klientow
    • lacienega2013 [...] 23.07.15, 00:44
      • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 01:16
        Szanowny Panie O. Bardzo przepraszam w imieniu wlascicieli,ze paczki czesto sie spozniaja. Bardzo chetnie rozmawiamy z kazdym klientem zarowno ja jak i pracownicy Pan ma do mnie nawet telefon komorkowy. Jeszcze raz serdecznie przepraszamy za opoznienia. Chetnie zwrocimy pieniadze za przesylke. Co do ostatniego zdania Panskiej wypowiedzi oczywiscie zrobie z niej uzytek w majestacie prawa
        Z powazaniem
        radek k.
        • lacienega2013 Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 01:34
          Nie rozumiem dlaczego adresuje Pan swoją wypowiedz używając inicjału O. W majestacie prawa nie moze Pan sadzić osoby za wyrażanie indywidualnej, niezależnej opinii. Zauważyłem ze z kodeksem karnym jest Pan na bakier zarówno jak i z Amerykańska Konstytucja ale to juz jest moj obowiązek znać tajniki prawa a nie Pana.
          • 80wera Re: international perfect trading paczki do polsk 13.10.15, 23:23
            Paragrafu 286 pewne tez pan nie znam a chyba powinien. Współczuję bo akurat pan oszukal osobę która nie powinien pan oszukac. Cyrk czas zaczac...
        • lacienega2013 Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 02:05
          Przejrzałem wcześniejsze posty i zauważyłem, ze pod pseudonimem Joel Lopez Blanco podpisuje sie Pan zarówno jako klient oraz wypowiada sie Pan w imieniu firmy. Jak wspomniałem wczesniej widac ze jest Pan na bakier z prawem jeżeli dopuszcza sie Pan nawet tak jawnego oszustwa na publicznym forum. Nie bede narzekał bo to czyni moja prace tylko łatwiejsza. Obawiam sie, ze będziemy mieli ze sobą do czynienia znacznie czesciej w najbliższej przyszlosci. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.
          • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 02:37
            Szanowny Paine jeszcze raz przepraszam za opoznienie W dostarczeniu paczki I zachecam do kontaktu z biurem lub ze mną osobiscie. Zarzutów odnośnie komentarzy Yoel nawet nie bede komentował bo to absurd. Z powazaniem
            • kolejny_oszukany100 [...] 15.11.15, 20:51
          • maryja18 Re: international perfect trading paczki do polsk 15.09.15, 21:17
            nazywa się Joel Lopez Blanko bo zone ma meksykanke to musi gaworzyc i po ruskie i po spenich
        • oli2011 Re: international perfect trading paczki do polsk 24.07.15, 17:03
          Ja też dałam się nabrać na IPT gdybym przeczytała te wszystkie wpisy na forum o tej firmie to nigdy bym nic przez nich nie wysłala wszystkie wpisy negatywne. Ostrzegam wszystkich nic nie wysyłajcie ja do dnia dziesiejszego przesyłki nie otrzymałam, oprócz mojego wpisu tutaj ostrzeżenia możecie znaleźć na szybach sklepów, drzewach,słupach w okolicach Chicago które porozwieszalam, dowiedziałam sie rownież ze moja znajoma tez wysyłała przez nich paczkę i rownież jej ńie otrzymała
    • kancelaria20061 Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 13:22
      Wpisami Pana Radka ze się cła nie płaci to powinien się chyba ktoś już zająć bo to chyba jest niezgodne z prawem, oszukuje Państwo, omija prawo!! Kto mu na to zezwala
      • kancelaria20061 Re: international perfect trading paczki do polsk 23.07.15, 13:29
        Ostrzegam przed IPT, oszust oszustem pogania a Cargo Prestige z Gdyni to jedna rączka z panem Radkiem, chociaż słowo Pan to za dobrze brzmi
    • kolejny_oszukany100 Re: international perfect trading paczki do polsk 16.11.15, 19:28
      P.S. Nie wiem, czemu wcześniejszy post o tej treści został usunięty.
      Admina proszę o kontakt w razie podobnej sytuacji.
      • kolejny_oszukany100 Re: international perfect trading paczki do polsk 17.11.15, 19:26
        Ja również chciałbym wszystkich przestrzec przed firmą "International Perfect Trading"
        Niestety kolega, który wysyłał dla mnie paczkę wybrał tę firmę.

W skrócie historia wysyłki.
        Paczka nadana 1 lipca. Zapewniano, że w 2-2,5 miesiąca dojdzie.
        Po 2,5 miesiącu zacząłem pisać na adres mailowy wskazany na ich stronie. Zero reakcji.
        Przy trzecim mailu otrzymałem zwrotkę z IPT. Potwierdono, że paczka jest przygotowywana do odprawy celnej.

Po kolejnym miesiącu i trzech mailach - stwierdzono, iż żadnych nowych informacji nie posiadają. Z związku z tym zacząłem sam drążyć temat.

a) Najpierw skontaktowałem się z BCT Gdynia, żeby ustalić, czy kontener został odprawiony (kontakt z biurem obsługo klienta (można to sprawdzić także online)
        Przesyłki z tego kontenera nie trafiły do nich ---> podano mi kontakt do firmy Cargo Prestige

b) Cargo Prestige - tu otrzymałem informację, iż kontener stoi od 1,5 miesiąca w Gdyni (od 15 sierpnia 2015) i jego zawartość nie została zwolniona przez armatora (Baltic Auto Shipping). Poza tym otrzymałem informację, iż IPT zalega z płatnościami na kilkanaście tysięcy PLN, w związku z tym iż powinienem się przygotować na długie czekanie. Kontakt do CP można sprawdzić na oficjalnej stronie w sieci.

c) Baltic Auto Shipping - zadzwoniłem oraz napisałem maila więc do Stanów i sprawdzałem czemu kontener nie został zwolniony. Otrzymałem maila, iż problemem są oczywiście kolejne zaległości ze strony IPT.
        Po ok 1 tygodniu (14.10.2015) kontener został zwolniony a zawartość przejęła Cargo Prestige.
        Jednak przesyłka nie zostanie wysłana do odprawy ze względu na zaległości.

d) w międzyczasie tydzień w tydzień przez 2 miesiące dzwoniłem do IPT z pytaniem o dostarczenie przesyłki (za każdym razem przed tym telefonem dzwoniłem do Cargo Prestige żeby zapytać czy dotarła płatność. Oczywiście nie. W listopadzie została dopiero zwolniona część paczek z maja 2015

Właściciel IPT (wspominany we wcześniejszych postach) przy każdym telefonie prześcigał się sam w wymyślaniu kolejnych powodów dlaczego paczka jeszcze nie dotarła. Po 5 miesiącach oczywiście nadal jej nie otrzymałem.

W międzyczasie trafiłem na komentarze na tym forum.
        W związku z tym, wszelkie rozmowy telefoniczne (zarówno z Baltic Auto Shipping, Cargo Prestige oraz IPT) nagrywałem, żeby później nie było wątpliwości iż cokolwiek jest niezgodne z tym co piszę.

Moja relacja tutaj to nie jedyna, która pojawiła się na forach.
        Zamierzam przestrzec wszystkich potencjalnych klientów przed powtórzeniem moich doświadczeń z korzystania z "usług" ze strony wspomnianej firmy.

Na telefony do IPT wydałem już znacznie więcej niż na przesyłkę.
        Stanowczo wszystkim odradzam !
        • tesciowa36 Re: international perfect trading paczki do polsk 06.01.16, 22:47
          Witam, tez mam taką sytuację kontener z mieniem podobno stoi w Gdyni i naliczać będą postojowe. Firma nie odpowiada. Czy ktoś wie jak można uwolnić samemu kontener, z kim się kontaktować?
    • komornik2015 [...] 16.12.15, 23:01
    • m69m69 [...] 17.12.15, 00:36
      • komornik2015 Re: international perfect trading paczki do polsk 17.12.15, 07:31
        m69m69
        a jaki nr?????
        PS. Pytaja goscie z Polski. Pewnie z paczkami przyjada na swieta.
    • bina81 Re: international perfect trading paczki do polsk 15.01.16, 15:21
      Szukam 6 paczek kture byly wyslane w Sierpniu 2015. Do Polski nie doszly. Nie ma zadnych wiadomoscki gdzie te paczki sa. Policja w Summit Ill tumaczy ze prawdopodobnie kontenter jest w Polsce ale nikt nie wie gdzie. Jak ktos ma informatcje prosze zapisac.
      • ania26-03 Re: international perfect trading paczki do polsk 15.01.16, 16:23
        witam,też poszukuję 5 paczek, w grudniu dostałam 1 za odbiór,której musiałam zaplacic 90 zl to byla paczka z lipca. brak mi jeszcze 4 (wysłanych od lipca do pażdziernika) i 1 z maja , dzis zadzwonilam pod nr z faktury i dowiedziałam się ze dopiero co zwolniono z odprawy kontener w którym jest paczka majowa. pozostale niewiadomo gdzie są(w jakich kontenerach) tyle się dowiedziałam. pytałam o możliwość zebrania wszystkich w jedną przesyłkę, mają się odezwać jak sprawdzą gdzie moje paczki są i czy będzie to możliwe(90zł za kazdą paczke to się sporo uzbiera!!). poczekam może po niedzieli ktoś się odezwie. podam dane z faktury do firmy ,która je w polsce nadaje: CARGO PRESTIGE,HUTNICZA 4,81-000GDYNIA ,ROBAK JACEK tel.58/669 57 04
        • radekkonder Re: international perfect trading paczki do polsk 15.01.16, 16:49
          Za wszystkie paczki ktore byly doplaty w Polsce. Firma zwroci pieniadze.Prosze zadzwonic do biura. Przezywamy bardzo duze problemy.Jeszce raz wszystkich Panstwa przepraszam za opoznienia i trudnosci
          • komornik2015 Re: international perfect trading paczki do polsk 15.01.16, 17:47
            Co za klaun i komediant he he. Wygral chyba w lotto i czeka z walizka pieniędzy.... huraaaa... Jak smiesznie brzmia kłamstwa z ust tego pajaca. Już nikt nie wierzy w te opowieści. Najlepiej brzmiało w tv jak mowil o dokładaniu prywatnych pieniędzy do firmy. Jakich pieniędzy? Skad? Które dostal od Nas, naiwnych, pracujących ludzi? Oddasz za paczki???? A setki tysięcy za auta i mienie rowniez???
            • komornik2015 Re: international perfect trading paczki do polsk 15.01.16, 21:56
              Niestety mili Pastwo musicie zaplacic za przestoje kontenerow lub ponownie za ich przesylke swojego mienia, paczek, aut i wszystko co wyslaliscie a czego nie mozecie odzyskac. Nie sluchajcie wypowiedzi Radoslawa Kondera bo juz sie ich nasluchaliscie wystarczajaco. Nie dajcie sie zwiesc i nie badzcie naiwni. Nikomu nic nie odda, nie zaplaci itd. Jedynym rozwiazaniem jest kontakt z Cargo Prestige w Gdyni i postarac sie zlokalizowac swoja wlasnosc. Lub do firmy Baltic Auto Shipping w usa (708) 924-7474, lub do firmy Atlantic Express (708) 599-9680. Takich jak Was sa setki
              • yahoo32yahoo Re: international perfect trading paczki do polsk 03.02.16, 19:59
                I ZNOWU ADMINISTRATOR SKASOWAL MOJ POPRZEDNI KOMENTARZ ALE NIE PODDAJE SIE I ZNOWU GO WRZUCAM ...PROSZE BARDZO...ZYCZE MILEGO CZYTANIA...
                Nie da sie normalnie sluchac klamstw tego idioty I oszusta Radka Konder. Firma byla stratna bo jak sie bierze cash od klientow I wklada sie do wlasnej kieszeni albo mowi sie ze na czeku wstawi pieczatke z nazwa firmy a pozniej jak klient wyjdzie z biura to Konder wpisuje swoje imie I nazwisko I wplaca na swoje personalne konto...to nic dziwnego ze firma nie wykazuje zyskow tylko oczywiscie Radoslaw Konder!!! Jakby IRS zebral wszystkie invoices jakie wystawil Konder swoim klientom I sprawdzil jakie pieniadze wplynely na konto firmy IPT a jakie na jego personalane to dopiero do tej upasionej dupy by mu dobrali sie. A tak poza tym to jak sie chce mieszkac w domu za pol miliona dollarow z krytym basemen jak Konder to trzeba kombinowac...najpierw krasc innych ludzi pieniadze, przepisac dom na swoja zone a pozniej oglosic bankructwo (Chapter 7) I miec stratnych ludzi w dupie !!! No nie zapomnijmy ze Radoslaw Konder zdarzyl otworzyc nowa firme ale juz na swoja zone Elizabeth we wrzesniu ubieglego roku nazywa sie 'Elikon Transport' zarejestrowana jest w Mokena IL...a te wszystkie rzeczy ktore podobno panstwo wyslali w paczkach I ich nie dostali to zostaly przebrane przez Radoslawa Konder I sprzedane na ebay!!!...troche skroce ten moj komentarz I nie wspomne w nim o pani prawnik bo jestem ciekawa czy to Konder placi administartorowi tej strony za usuniecie komentarzy czy moze inne osoby wymienione wczesniej w nim...a tak z nowych informacji to kontener wyslany z USA szczesliwie dotarl do Polski lecz ku wszystkich zdumieniu ten kontener byl PUSTY !!!! ... a co sie stalo z jego zawartoscia...wyparowala...Konder jest jak czarnoksieznik z krainy Oz...czego sie jego lapska nie dotkna to wszystko znika....puff....puff...czary mary hokus pokus...na ebay!!! ha ha ha !!!
                BARDZO PROSZE WSZYSTKICH LUDZI POSZKODOWANYCH PRZEZ FIRME IPT NA TERENIE USA O ZGLOSZENIE PRZESTEPSTWA W SUMMIT POLICE STATION, 5810 S. ARCHER RD, SUMMIT, jest tam pan Makowski od godz. 6 rano do poludnia on mowi po polsku !!! LACZMY SIE RODACY.... IM WIECEJ NAS BEDZIE TYM LEPIEJ DLA NAS, A GORZEJ DLA RADOSLAWA KONDER!!! DZIEKUJE ZA UWAGE
    • komornik2015 Re: international perfect trading paczki do polsk 15.01.16, 22:05
      www.youtube.com/watch?v=Em8kAsnGBC8

Prosze ogladnac ten film. Dodam, ze 9 grudnia 2015 wyslal kolejne 2 kontenery za ktore nie zaplacil. Jesli ktos z Panstwa ma tam swoje dobro, szczerze wspolczuje:(
      • yahoo32yahoo Re: international perfect trading paczki do polsk 03.02.16, 19:56
        ZNOWU ADMINISTRATOR SKASOWAL MOJ POPRZEDNI KOMENTARZ ALE NIE PODDAJE SIE I ZNOWU GO WRZUCAM ...PROSZE BARDZO...ZYCZE MILEGO CZYTANIA...
        Nie da sie normalnie sluchac klamstw tego idioty I oszusta Radka Konder. Firma byla stratna bo jak sie bierze cash od klientow I wklada sie do wlasnej kieszeni albo mowi sie ze na czeku wstawi pieczatke z nazwa firmy a pozniej jak klient wyjdzie z biura to Konder wpisuje swoje imie I nazwisko I wplaca na swoje personalne konto...to nic dziwnego ze firma nie wykazuje zyskow tylko oczywiscie Radoslaw Konder!!! Jakby IRS zebral wszystkie invoices jakie wystawil Konder swoim klientom I sprawdzil jakie pieniadze wplynely na konto firmy IPT a jakie na jego personalane to dopiero do tej upasionej dupy by mu dobrali sie. A tak poza tym to jak sie chce mieszkac w domu za pol miliona dollarow z krytym basemen jak Konder to trzeba kombinowac...najpierw krasc innych ludzi pieniadze, przepisac dom na swoja zone a pozniej oglosic bankructwo (Chapter 7) I miec stratnych ludzi w dupie !!! No nie zapomnijmy ze Radoslaw Konder zdarzyl otworzyc nowa firme ale juz na swoja zone Elizabeth we wrzesniu ubieglego roku nazywa sie 'Elikon Transport' zarejestrowana jest w Mokena IL...a te wszystkie rzeczy ktore podobno panstwo wyslali w paczkach I ich nie dostali to zostaly przebrane przez Radoslawa Konder I sprzedane na ebay!!!...troche skroce ten moj komentarz I nie wspomne w nim o pani prawnik bo jestem ciekawa czy to Konder placi administartorowi tej strony za usuniecie komentarzy czy moze inne osoby wymienione wczesniej w nim...a tak z nowych informacji to kontener wyslany z USA szczesliwie dotarl do Polski lecz ku wszystkich zdumieniu ten kontener byl PUSTY !!!! ... a co sie stalo z jego zawartoscia...wyparowala...Konder jest jak czarnoksieznik z krainy Oz...czego sie jego lapska nie dotkna to wszystko znika....puff....puff...czary mary hokus pokus...na ebay!!! ha ha ha !!!
        BARDZO PROSZE WSZYSTKICH LUDZI POSZKODOWANYCH PRZEZ FIRME IPT NA TERENIE USA O ZGLOSZENIE PRZESTEPSTWA W SUMMIT POLICE STATION, 5810 S. ARCHER RD, SUMMIT, jest tam pan Makowski od godz. 6 rano do poludnia on mowi po polsku !!! LACZMY SIE RODACY.... IM WIECEJ NAS BEDZIE TYM LEPIEJ DLA NAS, A GORZEJ DLA RADOSLAWA KONDER!!! DZIEKUJE ZA UWAGE!
    • mirelevendel [...] 16.01.16, 17:03
      • 1becks23 Re: international perfect trading paczki do polsk 26.01.16, 02:42
        Ja naszczęscie wysłałem tylko jedną paczkę ale czytając te historie nie można w to uwieżyć, że gość jeszcze w więzieniu nie siedzi. Jawnie oszukuje ludzi i niby w państwie prawa jesteśmy.
        Moja paczka została wysłana w lipcu dzisiaj doszła! Kurier który ją przyniósł zarządał 70 złotych, mama zapłaciła, po otwarciu paczki okazało się że brakuje butów które kupiłe siostrze na urodziny, inne mniej wartościowe rzeczy pozostały, w paczce znajdowały się zdięcia syna spakowane w koperte, złodziej myślał, że może jakaś kasa ale się pewnie zmartwił. Firma z Gdyni pali gupa, że nic nie wiedzą a IPT nie odbiera telefonu nie wiem czy już się zamkneli.
        Otwierajcie paczki przed kurierem, Niech też widzi co przynosi
        Czy Radek naprawde oddaje pieniądze które się zapłaciło w Polsce? Jest ktoś taki co dostał zwrot pieniędzy?
        I co z ubezpieczeniem paczek?
        Radziu odbieraj telefon!
        • yahoo32yahoo Re: international perfect trading paczki do polsk 02.02.16, 08:19
          Moze Pan zapomniec o zwrocie jakichkolwiek pieniedzy za paczke, firma IPT zostala zamknieta w styczniu tego roku (2016)...a butow ktorych brakowalo w paczce to pewnie Konder je dal swojej zonie...
        • mirelevendel Re: international perfect trading paczki do polsk 04.02.16, 14:36
          Tata poprzez firmę International Perfect Trading pana Radosława Kondera
          zlecił wysłanie transportem morskim swojego majątku - 6 kontenerów + RORO na mienie przesiedleńcze drogą morską z USA do Polski w połowie 2014 roku, gdzie odbiorcą było Cargo Prestige w Gdynii. Do tej pory pan Konder się nie wywiązał się z usługi,co więcej naraził świadomie na znaczną część tego mienia na cło - wysyłając za wcześnie.
          Szczerze mówiąc, tata w swoje mienie włożył cały majątek swojego życia (400 tys zł), a w tej
          chwili nie ma jak wrócić do kraju i jest właściwie bez środków do życia, trafił do przytułku w Dallas, a jego zimowe rzeczy są w depozycie. Miał myśli samobójcze, osamotniony i zdany na siebie. Sprawa jest beznadziejna i będziemy wdzięczni za jakąkolwiek pomoc w odzyskaniu tego, jak i powrocie taty do kraju!
    • komornik2015 Re: international perfect trading paczki do polsk 02.02.16, 15:50
      bardzo ciekawy tekst yahoo32yahoo. szkoda, ze ktos go wykasowal;(
      • yahoo32yahoo [...] 02.02.16, 18:26
        • yahoo32yahoo Re: international perfect trading paczki do polsk 02.02.16, 18:39
          A JAKBY KTOS BYLBY ZAINTERESOWANY Z POSZKODOWANYCH TO MOZE DOLACZYC SIE DO SPOTKANIA CREDITOROW W SPRAWIE BANKRUCTWA IPT.....SPOTKANIE OF CREDITIORS ODBEDZIE SIE 02-10-16, Office of the US Trustee, 219 S Dearborn, 8th Floor, Room 800, Chicago IL o godzinie 3PM ...mysle ze sedzia Jaqueline P Cox ktora prowadzi ta sprawe bylaby bardzo zainteresowana ta cala sytuacja !!!
          • mirelevendel Re: international perfect trading paczki do polsk 02.02.16, 22:06
            Dodam, że jeżeli ktoś nie może się zjawić, można złożyć na poniższy adres sprzeciw:
            ustp.bankruptcy.fraud@usdoj.gov
            Mozna tez go wysłać wraz z krótkim opisem sprawy i załączyć faktury i dokumenty, z których wynika ze zapłaciliście dodatkowe koszty z winy pana Kondera.
      • yahoo32yahoo Re: international perfect trading paczki do polsk 03.02.16, 19:45
        I ZNOWU ADMINISTRATOR SKASOWAL MOJ POPRZEDNI KOMENTARZ ALE NIE PODDAJE SIE I ZNOWU GO WRZUCAM ...PROSZE BARDZO...ZYCZE MILEGO CZYTANIA...
        BARDZO PROSZE WSZYSTKICH LUDZI POSZKODOWANYCH PRZEZ FIRME IPT NA TERENIE USA O ZGLOSZENIE PRZESTEPSTWA W SUMMIT POLICE STATION, 5810 S. ARCHER RD, SUMMIT, jest tam pan Makowski od godz. 6 rano do poludnia on mowi po polsku !!! LACZMY SIE RODACY.... IM WIECEJ NAS BEDZIE TYM LEPIEJ DLA NAS, A GORZEJ DLA RADOSLAWA KONDER!!! DZIEKUJE ZA UWAGE!!!
        • joellopezblanco Re: international perfect trading paczki do polsk 03.02.16, 20:03
          Oni juz nie operują kilka miesiecy. Podoba mi sie Twoja walka. Mam nadzieje,ze piszes prawda bo internet nie jest anonimowy. Jego prawnik pewno juz ma Twoje IP. Swoją droga nie wierze w puste kontenery wiem ze walczysz słusznie ale kłamstwem mozesz sam siebie narazić na odpowiedzialnosc
          • xtraas Re: international perfect trading paczki do polsk 01.04.16, 04:12
            Wes sie pan Radek Konder nie wydurniaj pod tym pseudonimem joellopezblanco. Po co ci to czlowieku? W ogole to dziwie ci sie ze jeszcze chcesz ludziom brednie wygadywac i bzdury o tej twojej firmie do ktorej z wlasnej kieszeni musiales dokladac. OJJJ, na pewno cie ludzie zaluja ... not! Jak mozna byc takim bezdusznym szuja i menda??? Jak ty sie czlowieku nie boisz z domu wychodzic na swiatlo dzienne??? Jak? Sumienia nie masz. Absolutnie.
      • yahoo32yahoo Re: international perfect trading paczki do polsk 03.02.16, 19:55
        BARDZO PROSZE WSZYSTKICH LUDZI POSZKODOWANYCH PRZEZ FIRME IPT NA TERENIE USA O ZGLOSZENIE PRZESTEPSTWA W SUMMIT POLICE STATION, 5810 S. ARCHER RD, SUMMIT, jest tam pan Makowski od godz. 6 rano do poludnia on mowi po polsku !!! LACZMY SIE RODACY.... IM WIECEJ NAS BEDZIE TYM LEPIEJ DLA NAS, A GORZEJ DLA RADOSLAWA KONDER!!! DZIEKUJE ZA UWAGE!!!
    • komornik2015 Re: international perfect trading paczki do polsk 02.02.16, 17:05
      Dlaczego administrator wykasowywuje posty ktore nie lamia regulaminu??? Czy administrator jest juz zaprzyjazniony z Radoslawem czy slucha jego klamstw???
      • yahoo32yahoo Re: international perfect trading paczki do polsk 03.02.16, 19:55
        BARDZO PROSZE WSZYSTKICH LUDZI POSZKODOWANYCH PRZEZ FIRME IPT NA TERENIE USA O ZGLOSZENIE PRZESTEPSTWA W SUMMIT POLICE STATION, 5810 S. ARCHER RD, SUMMIT, jest tam pan Makowski od godz. 6 rano do poludnia on mowi po polsku !!! LACZMY SIE RODACY.... IM WIECEJ NAS BEDZIE TYM LEPIEJ DLA NAS, A GORZEJ DLA RADOSLAWA KONDER!!! DZIEKUJE ZA UWAGE!
    • komornik2015 Re: international perfect trading paczki do polsk 02.02.16, 17:08
      Przeciez niejeden z poszkodowanych chcialby skozystac z uslug jego nowej firmy Elikon Transport w Mokena.......
      • yahoo32yahoo Re: international perfect trading paczki do polsk 03.02.16, 19:56
        ZNOWU ADMINISTRATOR SKASOWAL MOJ POPRZEDNI KOMENTARZ ALE NIE PODDAJE SIE I ZNOWU GO WRZUCAM ...PROSZE BARDZO...ZYCZE MILEGO CZYTANIA...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka