Dodaj do ulubionych

pies niejadek

29.04.11, 08:52
zwarjuje moje dziecko było niejadkiem jakos przezyłam :/ ale teraz więcej je a teraz pies no jak francuski pudelek i zastanawiam się co mu nie pasuje karma sucha nie karma mokra nie ryz czy kasza z warzywami i porcja rosołowa wszystko ładnie podane zje ale nie wiele.odrobaczana tydzień temu na polu bawi się wesoła w domu malkontent :>
pies jest z adopcji to samo było że tez tam jadł tak samo " mało"...

chuda jest kości na zadzie ręką wyczuc mozna...:(

Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: pies niejadek 29.04.11, 23:37
      Papryczka jako włascicleka niejadka pudelka słuze radą, pisz na gazetową.
      Moj aktualnie je Acane, ale najchetniej je jak przychodzi znajomy pies i jest rywlizacja.
      Tez mojemu wystaja kosci, taki typ.
      Zdjecia na fotoforum, mozesz obejrzec,
      • papryczka.chili Re: pies niejadek 30.04.11, 10:31
        o to super ,czasem mam wrażenie że zacznę psiaka łyżką karmić ,:]
        już zobaczę Twój ogoniasty przyjaciel i polecam na moje foty zajrzeć:D
        • wulffh Re: pies niejadek 01.06.11, 10:53
          Tylko nie zaczynaj karmić psa łyżką, ja kiedyś spróbowałem i nie było to dobre rozwiązanie ;). Mój też jest niejadkiem (oczywiście ludzkie jedzenie je z wielką chęcią, gorzej z suchą karmą). Też polecam Acanę, ją zjada najchętniej, ale i tak zdarza się co jakiś czas, że nie ruszy miski w ogóle. Nie ma się co przejmować, jak się przegłodzi, to zje.

Ewentualnie poczytaj w internecie, np. : www.kochampsy.org/pies-niejadek/ . Pełno ludzie ma takie problemy jak widać, a podobno psy wszystko zeżrą...
    • furryfriday Re: pies niejadek 09.05.11, 14:23
      To że piesek jest chudy to nie jest specjalny problem, ale jeśli je niedużo, może cierpieć na braki witaminowe i składników mineralnych, może warto do karmy dodawać też specjalne suplementy dla psów, np. Beaphar. Co do samego braku apetytu, walka z nim to metoda prób i błędów - za którymś razem trafi się na karmę, którą pies będzie wcinał z trzęsącymi się uszami :) Powodzenia! :)
    • majenkir Re: pies niejadek 01.06.11, 14:11
      Dawno ja adoptowalas? Moze jeszcze ma stres?
      Czy miske z jedzeniem stawiasz w zacisznym miejscu? Dziecko jej nie przeszkadza w jedzeniu?
    • niemy_kat Re: pies niejadek 29.08.11, 22:42
      witam
      weterynarz może podać lek na pobudzenie apetytu :-)
      pozdrawiam
      • yuka66 Re: pies niejadek 07.09.11, 09:40
        Mój pies też był niejadkiem. Zaczęłam go karmić surowym mięsem na kościach i problem zniknął - niektóre psy wiedzą, co dla nich dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka