colla18 08.01.05, 15:37 Witam!!! Mam pytanie o siemie lniane,czy to prawda ze siemie jest dobre na wypadanie sierści u psa??? Z gory dzieki za odpowiedz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
comma Re: Siemie lniane 08.01.05, 16:27 ja dodaje mojej suce do karmy odrobine oleju z siemienia lnianego. Siersc ma piekny polysk, jest gesta i mocna. Suka jest mala, wazy ok. 4 kg, dodaje jej ok. pol lyzeczki, co drugi dzien, zeby jej nie utuczyc :-) Podaje jej ten olej juz od prawie roku. Siersc mimo wszystko gubi (linieje) ale nie jest to intensywne ani uciazliwe. Byc moze jednak gubienie siersci, to kwestia indywidualna, czy Twój pies gubi zbyt wiele futra???? Odpowiedz Link Zgłoś
colla18 Re: Siemie lniane 08.01.05, 17:43 Ja rowniez mam mala suczke wazy okolo 5 kilo <ma krotka siersc>,dostaje dobra karme i dodatkowo witaminki.Ale ostatnio <pare dni> zauwazyłam ze strasznie sie leni,włosy sa wszedzie...... Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: Siemie lniane 08.01.05, 21:46 Moja suczka ma siersc miekka i dluga a olej dostaje po to, by futerko bylo geste i puszyste. Je karme Royal Canin dla psów malych, nie podaje jej dodatkowych witamin - tylko czasem podkarmiam ja dodatkowo nabialem, warzywami, owocami i chudym miesem z kurczaka oraz ryba - ale raczej na zasadzie smakolyku. Moze porozmawiaj o gubieniu siersci z weterynarzem, byc moze dodatkowe witaminy nie sa potrzebne? Moja suka bardziej intensywnie gubi siersc na wiosne, wtedy zmienia sie jej tez troche kolor futerka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
colla18 Re: Siemie lniane 09.01.05, 11:53 dziekuje bardzo ,chyba raczej w poniedziałek wybiore sie z moja Sunia do weterynarza i to jak najszybciej! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś