Dodaj do ulubionych

Kastracja kocurka

14.12.05, 23:11
Czy to pomaga w tym, żeby kocur nie wędrował zbyt daleko?? Mieszkam przy
ruchliwej ulicy i nie chcę żeby kot wędrował daleko.
Obserwuj wątek
    • ohida Re: Kastracja kocurka 14.12.05, 23:28
      Kastrowane koty mają faktycznie mniejszą ochotę na dalekie wycieczki i
      przedkładają kanapowe przyjemności nad zwiedzanie, ale... Trzeba pamiętać, że
      przed ruchliwą ulicą może ustrzec tylko i wyłącznie nie wypuszczanie kota z
      domu. W przeciwnym wypadku musisz się z tym niestety liczyć, że kocisko
      zawędruje za daleko, przestraszy się, wybiegnie na drogę... Przed tym kastracja
      go nie uchroni. Trudno powiedzieć jaki tryb życia do tej pory wiódł kot i ile
      ma lat, ale napewno będzie chętniej trzymał się domu będąc kastratem.
    • idka20 Re: Kastracja kocurka 16.12.05, 11:15
      jezeli kot wczesniej wychodzil to po kastracji raczej nie przestanie, nio i kastracja raczej nie wplynie na jego inteligencje, wiec jak jest glupi to tak czy siak moze mu sie zdarzyc zabladzic na ulice. jezeli ma olej w glowie to moze tego uniknac (ja mieszkam przy baaardzo ruchliwej i duzej ulicy, jednak moj kot chyba glupi nie jest, bo przez 8 lat nie wpadl pod samochod, nawet specjalnie go do tej ulicy nie ciagnelo - teraz na szczescie postawili ekrany, wiec juz nie ma raczej szans zeby sie zapedzil)
    • default Re: Kastracja kocurka 16.12.05, 15:21
      Ja mam dwa kastrowane kocury i dwie sterylizowane kotki - całe towarzystwo
      bardzo lubi wycieczki piesze, często nawet dość dalekie, fakt wykastrowania nic
      nie zmienił. Czesław potrafi zniknąć na całą noc, albo dłużej, Mały podobnie,
      kiedyś nie było go przez trzy dni. Kocice bardziej trzymają się domu, ale też
      lubią zniknąć na parę godzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka