Gość: Maja IP: 213.17.165.* 29.05.03, 14:23 poszukuję w W-wie dobrego hotelu dla kotów, czy ktoś ma namiary na jakiś sprawdzony - godny polecenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: q Re: hotel dla kotów IP: *.chello.pl 29.05.03, 16:38 Mialam taki sam problem. Wydzwanialam po calej w-wie. Weterynarze mowili mi, ze rozsadniejszym wyjsciem jest zostawic kota w domu, bo te wszystkie hotele to pic na wode fotomontaz. Najlepiej wziac kociaka ze soba w podroz. Na ile dni wyjezdzasz? Ile masz kotow? Byc moze moge Ci jakos pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: hotel dla kotów IP: 213.17.165.* 30.05.03, 11:11 Gość portalu: q napisał(a): > Mialam taki sam problem. Wydzwanialam po calej w-wie. Weterynarze mowili mi, ze > > rozsadniejszym wyjsciem jest zostawic kota w domu, bo te wszystkie hotele to > pic na wode fotomontaz. Najlepiej wziac kociaka ze soba w podroz. Na ile dni > wyjezdzasz? Ile masz kotow? Byc moze moge Ci jakos pomoc. kot jest mojej mamy, ktora wyjezdza na trzy tygodnie. Niestety jest maly problem, bo kot nie jest wysterylizowany i znaczy teren, podobno jest juz za stary na taki zabieg - ma 8 lat. Ja nie moge go wziac do siebie, dlatego szukam jakiegos dobrego hotelu, gdzie nie zrobia mu krzywdy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: hotel dla kotów IP: *.uk.ihost.com 30.05.03, 12:03 Ja pare razy zostawialam swojego w hotelu dla kotow na ulicy Heliotropow (Wawer). Niestety, zagubilam gdzies nr tel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: hotel dla kotów IP: 213.17.165.* 30.05.03, 13:09 Gość portalu: Anna napisał(a): > Ja pare razy zostawialam swojego w hotelu dla kotow na ulicy Heliotropow > (Wawer). Niestety, zagubilam gdzies nr tel. znalazlam ten nr telefonu, czy bylas zadowolona ? czy kot wrocil caly i zdrowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: hotel dla kotów IP: *.mech.pw.edu.pl 30.05.03, 16:23 Witam! Ja bym jednak radził kota wykastrować, nigdy nie jest za późno, kastrowałem i kilkuletnie z dobrym skutkiem. Jedyna różnica, że trzeba przed kastracją starszego kota sprawdzić jego stan zdrowia, zwłaszcza zbadać krew i nerki. Jeśli nawet kocur nie znaczy, co się zdarza, z zapachem jego moczu może wytrzymać tylko właściciel (a może też i nie, jeśli kot wychodził). Kto takiego kota przyjmie na przechowanie? Przecież nie będzie go wypuszczał, bo kot natychmiast ucieknie. Można by było zostawić kota w domu, a ktoś zaprzyjaźniony raz dziennie dawałby mu jeść i sprzątał kuwetę. No tak, ale gdyby kot nie smierdział. Ja zawsze doradzam takie wyjście, kot sie najmniej stresuje. Nie wiem też, czy przyjmie go hotel, a jeśli tak, to jakie będzie miał warunki? Klatka na dworze? O takich problemach trzeba myśleć z dużym wyprzedzeniem. O warunki musisz wypytać się w ewentualnym hotelu, czy w takiej sytuacji go przyjmą i jak będzie wyglądał ten pobyt. Acha, jeszcze jedno, będzie prawdopodobnie wymagane aktualne szczepienie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: hotel dla kotów IP: *.chello.pl 30.05.03, 19:47 Maju, nie obraz sie, ale nie pomoge Ci, jezeli kocur nie jest wykastrawany. Posiadam 2 koty, obydwa wysterylizowane. Nie ma z nimi takich problemow. Obawiam sie, ze dla wszystkich kociakow taki mix bylby fatalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: hotel dla kotów IP: *.chello.pl 30.05.03, 23:43 Sprawdz tutaj: strony.wp.pl/wp/b_rocki/ Niestety nic o nim nie wiem :-) Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś
soova Re: hotel dla kotów 01.06.03, 12:00 Gość portalu: ala napisał(a): > Sprawdz tutaj: <a href="http://strony.wp.pl/wp/b_rocki/"target="_blank">strony.wp.pl/wp/b_rocki/</a> > Niestety nic o nim nie wiem :-) > > Pozdrawiam > Ala Moja Kitka była w tym hotelu już 2 razy (w sierpniu zeszłego roku przez 10 dni i w tym roku na Wielkanoc) i byłam bardzo zadowolona. Hotel prowadzi małżeństwo - pan Rocki jest weterynarzem i zajmuje się bardziej psami, a pani Rocka jest naukowcem w PAN i opiekuje się kotami. Zarówno koty jak i psy mieszkają w osobnych boksach (1 kot w 1 boksie, chyba, że są to koty z tego samego domu, wtedy oczywiście mieszkają w boksie razem). Każdy boks ma swoją osobną i osiatkowaną ze wszystkich stron wolierę, w której jest jakiś pień z gałęziami, żeby sobie kocina miała na czym pobiegać. Cena to bodajże 20,- zł za dobe (w tym jest wyżywienie, o ile dobrze pamiętam, jest to Whiskas, ale można oczywiście uzgodnić karmienie kota czymś innym). Koty są przyjmowane z książeczką zdrowia i z aktualnym szczepieniem przeciwko wściekliźnie oraz z własną kuwetą, warto też zostawić jakąś ulubioną zabawkę, kocyk itp. (chociaż w boksach są urządzone miejsca do spania). Wszystkie tego typu "techniczne" zagadnienia można zresztą znaleźć w wystarczającej ilości omówione na wspomnianej stronie intenetowej (są tam też zdjęcia boksów). Co do kwestii emocjonalnej - przy "odbiorze" Kita wydawała się chyba bardziej obrażona, żeśmy ją zostawili, niż nieszczęśliwa, a wg opiekunów czas spędzała głównie w wolierze na dworze. A naprawdę jest to kotka bardzo do nas przywiązana. W zeszłoroczne wakacje hotel okazał się akurat rozwiązaniem ostatecznym, z którego zmuszeni byliśmy skorzystać (w ostatniej chwili okazało się, że potencjalnym opiekunom, na których liczyliśmy, coś wypadło). Namiary znalazłam chyba na forum www.koty.rokcafe.pl, a oprócz tego wyszukiwarka znalazła w "Rzeczypospolitej" artykuł, w którym wspomniano m.in., że tam oddają swoje zwierzęta mieszkający w Polsce cudzoziemcy. I to mnie przekonało, bynajmniej nie ze względu na jakiś snobizm, tylko dlatego, że na Zachodzie podejście ludzi do zwierząt jest naprawdę inne niż u nas, i gdyby to miałaby być jakaś lipa, żaden expat by tam swojego zwierzaka nie oddał. Na zakończenie chciałam dodać, że w tym roku planujemy 3-tygodniowe wakacje i raczej na pewno Kitę też tam oddamy, bo naprawdę jest OK. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: hotel dla kotów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 16:53 Gość portalu: Maja napisał(a): > poszukuję w W-wie dobrego hotelu dla kotów, czy ktoś ma namiary na jakiś > sprawdzony - godny polecenia ? Polecam hotel pani Anny Laudanskiej-lek.wet, 758 59 02. Koty i psy sa jak w domu-zadnych boksow, klatek itp. Koty sa z corkami wlascicielki w pokojach lub w pomieszczeniu kociarni-luzem, jak duzo ma kotow lub nie moga sie dogadac, na salonach:)) Wszystkie zwierzeta sa 24 godziny z ludzmi, rodzina. Psy maja do dyspozycji tez duzy ogrod. Jest super, moj kot tam byl i sie zakochal w kotce:)i nie chcial wracac do domu, obrazony byl przez dwa dni:) Wykastrowac kota mozesz teraz, nigdy nie zapozno lub spytac w hotelu czy nie zrobila by tego wlascicielka,od reki, jest lekarzem wet. Moj kocur schroniskowy tez byl w tym wieku, co Twoj, kastrowany, nie znaczy domu, krzaczki w ogrodzie czasami:)) Poniewaz hotel ma duzo stalych gosci(zagranicznikow tez:)) to musisz juz robic rezerwacje. Ksiazeczka zdrowia, wraz ze szczepianiami chyba wymagana. szczepienzaszczepione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: hotel dla kotów IP: 62.29.248.* 02.06.03, 13:29 bardzo wszystkim dziekuje za pomoc pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
tora10 Re: hotel dla kotów 06.07.13, 19:38 Serdecznie zapraszam do mojego Hoteliku dla Kotów o wdzięcznej nazwie MALUTKI. Znajduje się on w Warszawie na zielonym Żoliborzu. Posiada idealnie wręcz połączenie komunikacyjne z innymi częściami miasta - m. in. metro, tramwaje, autobusy, itp. Koty przebywają w mieszkaniu - tym samym, w którym mieszka ich opiekunka. Mają do dyspozycji pokój, zabawki, drapaki, kuwety, miseczki na jedzenie i wodę. Zapraszam w gościnę, jak również na rekonesans zanim powierzycie Państwo swoich pupili po opiekę. Kontakt - tel. 606-283-545, www.malutki.eu Odpowiedz Link Zgłoś