Dodaj do ulubionych

zabawa z kotem

25.05.07, 01:08
jak sie bawic z kotem oprocz rzucania pilka i sklaniania do polowania(np pod
koldra;))Mam dwa ale nie wiem czy moze im sie nie nudzi czasem.Z psem to
wiadomo co robic ale jak sie z kotami bawic?:]
dzieki
Obserwuj wątek
    • salimis Re: zabawa z kotem 25.05.07, 20:37
      Jedna z moich kici uwielbia gonić po podłodze światło od latarki,gdy tylko widzi
      że wyciągam latarkę z szuflady miauczy z radości.Natomiast druga lubi bawic się
      ze mną w chowanego.Ja chowam się za drzwiami lub fotelem,kilka razy pokazuję się
      jej celem podpuszczenia .Gdy przez dłuższy czas mnie nie widzi to sama podbiega
      i sprawdza czy tam jestem.Gdy mnie widzi "ucieka w popłochu" i tak w
      kółko.Obydwie uwielbiają także wszelkie pudełka czy reklamówki po zakupach.Tak
      więc sposobów na zabawę jest sporo. : )
      • mist3 Re: zabawa z kotem 25.05.07, 21:51
        Reklamówek nie polecam - jeśli odrobina dostanie się do żołądka - działa jak
        żyletka.
        Moja kotka uwielbia, kiedy rzucam jej złotka od czekolad zwinięte w kulkę (jest
        pretekst do kupowania czekolady ;) ) albo kulki z folii aluminiowej lub
        szeleszczącego papieru.
        Świetną zabawą jest uwiązanie pióra ptasiego (najlepiej kupionego w sklepie - a
        jeśli od kury - trzeba je wyparzyć jak jest to kot niewychodzący) do jakiegoś
        sznurka (ja stosuję długie sznurówki) - machanie nim, łażenie dookoła stołu (kot
        za nami, itp.) Poza tym kupuję większe myszki - są rozrywane przez kicię w
        trakcie szaleńczej zabawy. Nakładam rękawicę kuchenną i bawimy się w zapasy.
        Praktycznie najdziwniejszy przedmiot może stać się dla kota i jego właściciela
        pretekstem do superzabawy :)
    • kirke18 Re: zabawa z kotem 28.05.07, 12:38
      mój kot uwielbia też aportowanie, chętnie się bawi kulką tranu (barzdo zdrowe
      dla kota witaminki ADEK), którą ja rzucam a Axla przynosi, a jak kulka zmięknie
      to kicia ja zjada. Uwielbia też wędeczki z piórkami (do kupienia w
      zoologicznych lub samodzielnego wykonania), i jeszce chętnie goni za światłem
      laserka, trzba tylko uważać, żeby nie świecić kotu po oczach. pozdrawiam
    • asica74 Re: zabawa z kotem 28.05.07, 12:50
      Agusju, napisalam 2 maile do ciebie, dostalas je??
    • nina9999999 Re: zabawa z kotem 28.05.07, 23:06
      kawałek kijka (może być bambus, albo zwykły patyk)+ cienki sznurek ok. 1-1,5m
      na końcu reklamówka zwinięta maksymalnie w kulkę ( trzeba uważać by kot nie
      rozszarpał i nie zjadł kawałka reklamówki) zabawa na całego!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka