agusja 25.05.07, 01:08 jak sie bawic z kotem oprocz rzucania pilka i sklaniania do polowania(np pod koldra;))Mam dwa ale nie wiem czy moze im sie nie nudzi czasem.Z psem to wiadomo co robic ale jak sie z kotami bawic?:] dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salimis Re: zabawa z kotem 25.05.07, 20:37 Jedna z moich kici uwielbia gonić po podłodze światło od latarki,gdy tylko widzi że wyciągam latarkę z szuflady miauczy z radości.Natomiast druga lubi bawic się ze mną w chowanego.Ja chowam się za drzwiami lub fotelem,kilka razy pokazuję się jej celem podpuszczenia .Gdy przez dłuższy czas mnie nie widzi to sama podbiega i sprawdza czy tam jestem.Gdy mnie widzi "ucieka w popłochu" i tak w kółko.Obydwie uwielbiają także wszelkie pudełka czy reklamówki po zakupach.Tak więc sposobów na zabawę jest sporo. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
mist3 Re: zabawa z kotem 25.05.07, 21:51 Reklamówek nie polecam - jeśli odrobina dostanie się do żołądka - działa jak żyletka. Moja kotka uwielbia, kiedy rzucam jej złotka od czekolad zwinięte w kulkę (jest pretekst do kupowania czekolady ;) ) albo kulki z folii aluminiowej lub szeleszczącego papieru. Świetną zabawą jest uwiązanie pióra ptasiego (najlepiej kupionego w sklepie - a jeśli od kury - trzeba je wyparzyć jak jest to kot niewychodzący) do jakiegoś sznurka (ja stosuję długie sznurówki) - machanie nim, łażenie dookoła stołu (kot za nami, itp.) Poza tym kupuję większe myszki - są rozrywane przez kicię w trakcie szaleńczej zabawy. Nakładam rękawicę kuchenną i bawimy się w zapasy. Praktycznie najdziwniejszy przedmiot może stać się dla kota i jego właściciela pretekstem do superzabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: zabawa z kotem 28.05.07, 12:38 mój kot uwielbia też aportowanie, chętnie się bawi kulką tranu (barzdo zdrowe dla kota witaminki ADEK), którą ja rzucam a Axla przynosi, a jak kulka zmięknie to kicia ja zjada. Uwielbia też wędeczki z piórkami (do kupienia w zoologicznych lub samodzielnego wykonania), i jeszce chętnie goni za światłem laserka, trzba tylko uważać, żeby nie świecić kotu po oczach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asica74 Re: zabawa z kotem 28.05.07, 12:50 Agusju, napisalam 2 maile do ciebie, dostalas je?? Odpowiedz Link Zgłoś
nina9999999 Re: zabawa z kotem 28.05.07, 23:06 kawałek kijka (może być bambus, albo zwykły patyk)+ cienki sznurek ok. 1-1,5m na końcu reklamówka zwinięta maksymalnie w kulkę ( trzeba uważać by kot nie rozszarpał i nie zjadł kawałka reklamówki) zabawa na całego!! Odpowiedz Link Zgłoś