Gość: didi IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 01:13 fakty o firmie Iams Eucanuba co o tym myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera2 Re: IAMSCruelty.com 14.10.03, 13:40 Myślę, że to firma, która powinna jak najszybciej zaprzestać swoich praktyk, ja w każdym razie już nie kupuję ich produktów. Ale mam złą wiadomość - na stronie organizacji PETA znajduje się cały spis takich właśnie firm i sa to praktycznie wszystkie znane mi wyroby dla kotów, łącznie z tymi supermarketowymi,i kilka nieznanych mi - nie chcę wymieniac.Tylko jednej firmy tam nie ma, ale jakiej moge napisać na priv, bo nie mam zamiaru uprawiać jakiejś reklamy na forum. W kazdym razie bardzo smutna sprawa, te firmy niby maja jako misję zapewnić zdrową karmę dla zwierząt, a w rzeczywistości...Wiadomo :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: IAMSCruelty.com 14.10.03, 14:05 A czy mozesz napisac czy Hills Veterinary Science Plan jest tam wspomniana/PETA/.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: IAMSCruelty.com IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 18:33 przypuszczam ze chodzi ci o Hill's Pet Nutrition ktore nalezy do koncernu Colgate-Palmolive Co. (Ajax, Fab, Hills Pet Nutrition, Mennen, Palmolive, SoftSoap, Speed Stick) - wiec owszem testuja www.peta.org/mall/cc/cctest.html tu znajdziesz nazwy firm ktore testuja na zwierzetach a tu masz wypisane firmy ktore nie testuja na zwierzetach: www.peta.org/mall/cc/ccdonttest1.html obawiam sie jednak ze produktow zadnej z nich nie ma w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: IAMSCruelty.com 16.10.03, 11:52 Witam, jesli chodzi o firmy np. kosmetyczne, ktore nie testuja na zwierzetach, to np. Avon jest dostepny w Polsce. Poza tym wydaje mi sie, ze firmy polskie, nasze lokalne, na pewno sie nie znajda na tej liscie, a tez maja na opakowaniu notke "nie testowane na zwierzetach"... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: IAMSCruelty.com IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 18:35 jesli ta firma o ktorej wspominasz nie testuje na zwierzetach to jak najbardziej zasluguje na to aby wymienic jej nazwe na tym forum, nie jest to zadna reklama raczej wzajemna pomoc forumowiczow pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marialudwika Re: IAMSCruelty.com IP: *.solcon.nl 15.10.03, 19:53 Czy to nie jest przypadkiem SOLID GOLD???? Pozdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: IAMSCruelty.com 15.10.03, 21:27 O ile wiem - to taką firmą jest Royal Canin. Odpowiedz Link Zgłoś
astrit Re: IAMSCruelty.com 16.10.03, 12:28 Naisałam w innym wątku: "Szczerze? Nie wiem ile prawdy jest w tych opowieściach o testach karmy na zwierzętach. Może to taka sama historia jak z kotkami bonsai. Jakiś czas temu miałam okazję obserwować testy karmy dla kotów i psów, przeprowadzane na wrocławskiej Akademii Rolniczej, na weterynarii. Wcale to tak nie wyglądało. Koty były zamknięte w dużym pomieszczeniu, gdzie każdy miał swoje posłanie - w otwartej klatce, psy miały dużą zagrodę i kojce. Kilka razy dziennie poza badaniami - waga, temperatura, próbki kału itp. przydzielone osoby zajmowały się rozrywkami zwierząt - psy ganiały za zabawkami, koty były głaskane, i psy i koty były dopieszczane by zapewnić im odpowiedni komfort psychiczny, żeby stres nie wpłynął na wyniki badań. Zwierzaki na prawdę nie wyglądały na nieszczęśliwe." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: IAMSCruelty.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 14:04 Tutaj możesz sobie zobaczyć, jakie rzeczywiście "wspaniałe" warunki mają zwierzęta w tych testach... www.petatv.com żeby oglądnąć te materiały wchodzisz na Cruel Science, potem lams Cruelty i Menu Foods. Możesz sobie przy okazji obejrzeć też inne filmy PETY. Ja osobiście uważam, że obojętnie jakiego typu doświadczenia, testy lub eksperymenty na zwierzętach to zwykłe BARBARZYŃSTWO, a do tego jeszcze w dzisiejszym rozwiniętym świecie całkowicie niepotrzebne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigra Re: IAMSCruelty.com IP: *.solcon.nl 16.10.03, 17:02 Wlasnie obejrzyj sobie video!!!!! To jest znecanie sie nad zwierzetami!! tigra Odpowiedz Link Zgłoś