Dodaj do ulubionych

pytanie o adopcje

17.12.03, 17:20
Planuje zaadoptowac psa ze schroniska (mysle o Paluchu albo jakims innym
bliskim Warszawie). Wiem, ze niektore psie adopcje wymagaja ukonczenia 21
lat, mnie brakuje roczku i w zwiazku z tym sie zastanawiam, czy jest to
ogolny wymog czy moze w Warszawie wystarczy 18?
Jesli sie orientujecie, prosze wyjasnijcie mi ta sprawe.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja1 Re: pytanie o adopcje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 17:50
      zadaj to pytanie na forum www.dogomania.pl/index.php?
      name=PNphpBB2&file=viewforum&f=4&sid=5aba96b5a46470c43c4c9dab7ee07a86 są na nim
      wolontariusze i pracownicy z Palucha opowiedzą Ci o wymogach adopcyjnych i może
      nawet polecą jakies fajne psiaki :-)
      Ps: musisz cały link wpisać-czasem podswietka sie tylko część
      • Gość: Ola Re: pytanie o adopcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 17:53
        Jeżeli chodzi o Paluch to wymagane jest min.21lat, jeżeli masz mniej- to
        powinnaś przyjechac do schroniska z rodzicami.Cały regulamin i psiaki do
        adopcji znajdziesz na www.acn.waw.pl/psiaki
        • peace_girl Re: pytanie o adopcje 17.12.03, 18:20
          moze jestem juz dzis zmeczona, ale nie znalazlam tam regulaminu :(
    • Gość: m.pw Re: pytanie o adopcje IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 22:10
      W Konstancinskim Azylu sa piesy małe i duże (wysterylizowane), pani która
      prowadzi Azyl jest dobrym psychologiem i jesli okazesz sie osoba budzaca
      zaufanie, dostaniesz piesa. Teraz jest do wziecia ok 2 letnia suczka czarna -
      cos na kształt sznaucerki oraz prześliczne, 10 tyg szczeniaczki (juz same
      jedzą - mama nie ma pokarmu). Szczeniaczki są na stronce www.azyl.org.pl
      • peace_girl Re: pytanie o adopcje 18.12.03, 15:25
        czy oprocz robienia wrazania mam przyniesc cv? ;) powaznie, wiem, ze to glupio
        zabrzmi, ale mysle ze wiele osob majacych 21 lat zachowuje sie bardziej
        lekkomyslnie ode mnie... jestem ratownikiem przedmedycznym, pracowalam w
        sluzbach porzadkowych gdzie odpowiadalam za bezpieczenstwo imprez masowych i
        wierz mi - ludzie majacy 25 lat zachowuja sie jak niczego nieprzewidujace
        dzieciaki... mieszkam sama, jestem w pelni niezalezna i nagle karza mi przyjsc
        z rodzicami... eh, biurokracja ;) ale porozmawiam z pania psycholog z
        Konstancina, moze mi zaufa :)
        dzieki za info, pozdrawiam mocno
        • Gość: m.pw Re: pytanie o adopcje IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 23:29
          Państwowe schroniska widocznie maja taki regulamin, a tu przecież wystarczy
          intuicja. To był żart z tym psychologiem. Po prostu człowiek majacy na codzueń
          do czynienia ze zwierzęcymi nieszcezściami spowodowanymi ludzka
          niefrasobliwością, często głupota, staje sie nieufny. Mielismy wiele takich
          przypadków, ze zwierzak się znudzi albo ktos sie przeprowadza i zostawia na
          podwórku zrozpaczone zwierzę. Wiemy o tym bo z kazdym kto bierze psa lub kota
          spisujemy umowę oraz informujemy, ze jesli cos bedzie nie tak to może odwieźć
          stworzenie do Azylu
          piszesz: " wiem, ze to glupio zabrzmi, ale mysle ze wiele osob majacych 21 lat
          zachowuje sie bardziej lekkomyslnie ode mnie"
          Masz rację!!!To nie ma to związku z wiekiem. Młodzi często bywaja bardziej
          wrażliwi i odpowiedzialni od dorosłych. Weźmy chciaż pod uwagę stare osoby -
          nie majace bliskiej rodziny, które przygarniaja stado kotów, nie sterylizuja
          ich i po paru latach maja 40 futrzaków. Potem ida do Bozi, a koty na ulice.
          z Pania z konstancina juz o Tobie rozmawiałam. Widzialas zdjecia tych
          szceniaczków na stronie www.azyl.org.pl? Pozdrawiam Maria ( wrazie problemów
          dzwoń do mnie 756 43 76)
    • Gość: m.pw Re: pytanie o adopcje IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 17.12.03, 22:15
      zapomniałam podać tel do Azylu 756 48 82 oraz 754 64 95 trzeba cierpliwie
      dzwonić (Azyl jest na samym początku Konstancina jadąc od str w-wy 15 min
      autobusem 139 z Wilanowa
      • Gość: Madziorek Re: pytanie o adopcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 17:37
        A jak Ci się podoba TAWIK, albo Aniołek,Kanon lub Faktor?Ewentualnie mogłabym
        Ci pomóc, gdyby któryś z psiaków przypadł Ci do serca:-)
        Ich zdjęcia są na www.acn.waw.pl/psiaki
    • Gość: madzik9 Re: pytanie o adopcje IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 18.12.03, 15:37
      jesli chcialabys przygarnac psiaka moze zajrzyj na www.milek.idzik.pl szukam
      domu dla tego przekochanego psiaka,moze Ci sie spodoba
      • peace_girl Re: pytanie o adopcje 18.12.03, 16:08
        widzialam Milka :((( wzruszajacy piesek ale mi potrzebna duza psinka... chociaz
        (wlasnie drugi raz ogladalam zdjecia pieska).. ile on ma w klebie? mozesz go
        zmierzyc? albo przyrownac do czegos?
        • Gość: kaja1 Re: pytanie o adopcje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 17:53
          a może zobaczysz psiaki których historie sa w moich postach na zwierzakach?
          część z nich jest z palucha :-(
          • peace_girl Re: pytanie o adopcje 18.12.03, 20:02
            widzialam wszystkie smutne mordki, ale jak napisalam na gorze nie mam 21 latek,
            a z rodzicami tez sie raczej na Paluchu nie pojawie, bo musialabym ich ciagnac
            tu przez pol Polski... a moze mi zrobicie jakies testy psychologiczne, czy sie
            nadaje?? :)
            • Gość: Madziorek Re: pytanie o adopcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:03
              Widziałaś TAWIKA i Kanona?Jeżeli Przypadł Ci któryś do serca to zadzwoń do mnie
              0-502 204 595 lub napisz madziorek23@poczta.onet.pl
              Pozdrawiam
            • Gość: Madziorek Re: pytanie o adopcje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 21:05
              Albo SZARIK? Lub też fundacja-niedziedz.w.interia.pl/
              • peace_girl Re: pytanie o adopcje 18.12.03, 21:42
                zapisalam sobie kontakt do Ciebie i jesli w miedzy czasie nie wezme jakiegos
                bezdomnego pieska, to odezwe sie do Ciebie w lutym, poniewaz moj terminarz peka
                w szwach do 15 stycznia!! pozniej bede miala duuuzo czasu zeby zajac sie i
                jakos oswoic przerazonego calym zamieszaniem pieska :)
                pozdrawiam i dziekuje za pomoc :)
    • Gość: madzik9 Re: pytanie o adopcje IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 18.12.03, 22:32
      hmm wiesz ile on ma w klebie nie wiem bo go nie mierzylam ale nie ejst taki
      maly wcale :)w razie co podaje meila do siebie, jakbys chciala mozemy podjechac
      i zobaczyc na zywo Milusia madzik@idzik.pl
      • Gość: kaja1 Re: pytanie o adopcje IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 00:20
        a dlaczego nie napisałaś tam gdzie mówiłam, żebyś napisała?-ja nie czyuję się
        kompetentna żeby udzielać żadnych info ale na dogmani są pracownicy palucha
        którzy odpowiedzą na każde Twoje pyt.
        • peace_girl Re: pytanie o adopcje 19.12.03, 09:13
          bo 2 odpowiedz na moj post mowia, ze na Paluchu trzeba miec 21 :)
          teraz juz wiem, ze nie jest to granica, ktorej nie da sie przekroczyc :)
          pytanie o adopcje postawilam juz teraz, ale o zaopiekowaniu sie zwierzaczkiem
          mysle w granicach lutego (teraz panuje wokolo mnie duzo chaosu i wolalabym go
          zaoszczedzic i tak zestresowanemu zwierzeciu), kiedy bede mogla poswiecic mu
          duuuzo czasu, zwlaszcza dopoki nie poczuje sie swojo w nowym miejscu :)
          tak wiec decyzja o przygranieciu bezdomnego pieska, niekoniecznie bardzo
          mlodego, zostala podjeta, ale musze sie jeszcze dobrze przygotowac :)
          dziekuje za wszystkie informacje i napewno sie jeszcze odezwe :)
          pozdrawiam i zycze wszystkim opiekunom schroniskowych psiakow jak najwiecej
          znalezionych domow dla podopiecznych, a psiakom - troskliwych opiekunow :)
          • Gość: m.pw Re: pytanie o adopcje IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 23:02
            Zapomniałam ,ze w konstancińskim Azylu jest do wzięcia bardzo miła
            wysterylizowana sunia ok 2 lat, przypominająca sznaucerkę, czarna jak smoła.
            Bardzo przymilna. Jest po wypadku. W lutym bedzie do wziecia jak całkowicie sie
            wykuruje. Pozdrawiam M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka