cereusfoto 29.07.06, 17:38 www.allegro.pl/item117910112_elektroniczny_odstraszacz_ptakow_ptasia_grypa.html Czego to ludziska nie wymyślą... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strix1 Re: Skandal! 30.07.06, 08:44 No idiotyzm i to do kwadratu. Ale śmieszna jest ta specyfikacja i zasieg działania urządzenia. Cztery miejsca po przecinku, ktoś mósiał zrobić poważne badania. No po prostu baran, choc pewnie urągam teraz wszystkim baranom. Odpowiedz Link
wrexham Re: Skandal! 31.07.06, 14:19 e tam od razu skandal; skandal to by byl jakby sprzedawali trutke na ptaki, a tak to sobie ludziska zafunduja odglosy jastrzebia to moze nawet podchodzic pod edukacje, albo ptasiolubstwo a szpaki im nie zezra czeresni (byc moze) pozdrawiam wrex. Odpowiedz Link
strix1 Re: Skandal! 31.07.06, 14:59 Cholernie drogie te odgłosy jastrzębia ))) A szpaki i tak im zeżra czeresnie jestem o tym przekonany, takie odstraszacze działają tak samo krótko jak konwencjonalny strach na wróble. Takie sposoby wypróbowywano juz dawno temu na lotniskach, ale ptaki głupie nie sa i przyzwyczaiły się że jest głos drapieżnika, ale niema jego sylwetki, brak ataku i wszyscy żyją mimo odgłosów drapieżnika. Idiotyzmem jest wplatanie w to wszystko tej nieszczesnej ptasiej grypy. W tym roku jak znaleziona na zb. Jeziorsko łabędza z ptasia grypą to przez teren ptasiego rezerwatu w srodku sezonu lęgowego jeździł wyjacy i straszący w szystko poduszkowiec, a jakby jakis ptak się ostał to teren patrolował z góry nimniej głośny helikopter i wszystko w majestacie prawa, zgodnie z zaleceniami wojewody czy jakiegos sztabu antykryzysowego. Ja to się boje że jakis wariat zacznie wykorzystywać właśnie taki odstraszacz w czasie lęgów i zanim ptaki się przyzwyczaja to może być po jajkach. Ale może instynkt macieżyński u ptaków i to zniesie, i wszystko pójdzie jakby co gładko i wylęgna sie pisklaczki. To oczywiście troska już na przyszły rok. Odpowiedz Link
osza1 Re: Skandal! 15.08.06, 21:24 Dla mnie to wszystko przez media. Mi matka zabrania karmić ptaki w parku bo PTASIA GRYPA Odpowiedz Link
cereusfoto Re: Skandal! 16.08.06, 18:38 Zaproś mamę na nasze forum a my ją już wyleczymy z ptasiej grypy. Odpowiedz Link
aix.sponsa Re: Skandal! 16.08.06, 20:33 TO NAJMNIEJ NATURALNY , EFEKTYWNY I PRZYJAZNY ŚRODOWISKU SPOSÓB NA POZBYCIE SIĘ ANTYPLAGI CHCIANEGO PTACTWA!!! PRZEZ TO URZĄDZENIE ODSTRASZYSZ BARDZO POŻYTECZNE PTAKI I W TEN SPOSÓB ZWIĘKSZYSZ RYZYKO ZARAŻENIA SIĘ PRASIĄ GRYPĄ Ten dźwiękowy odstraszacz wykorzystuje naturalne dźwięki drapieżnych ptaków powodując ich ucieczkę z naszych ogrodów, pól uprawnych czy innych posesji.Zakłóca ich naturalne życie i powoduje zniszczenia, takie jak np.zjadanie upraw przez owady. Wbudowany czujnik PIR wykrywa jakiekolwiek poruszenie i wzbudza dźwięki wydawane przez orły, jastrzębie , sokoły i inne drapieżne ptaki. Funkcja AUTO umożliwia natomiast zaprogramowanie czasowej przerwy w nadawaniu dźwięków od 5 do 30 minut. Odstraszacz ptaków pracuje w dzień gdy stada ptaków są aktywne. MOŻLIWOŚCI URZĄDZENIA: Funkcja PIR pozwala niszczyć małe powierzchnie. Funkcja AUTO działając okresowo pozwala niszczyć większe obszary. Wbudowana fotokomórka umożliwia pracę urządzenia w nocy. Funkcja PIR znęca się nad ptakami w dzień. Odgłosy wydawane przez drapieżne ptactwo wystraszą również niechciane gryzonie. Przerwy czasowe pozwalają na kontrolowanie emisji dźwięku. Wbudowana regulacja głośności. Należy pamiętać, aby dźwięk zawsze był wyłączony! SPECYFIKACJA URZĄDZENIA: Zapotrzebowanie mocy 220-240 V Emitowane dźwięki: odgłosy wydawane przez drapieżne ptactwo Zasięg działania: do 0,4047 hektara ( gdy dźwięk nastawiony na maximum) Przy funkcji PIR – 130' , do 9,00 m. *** To w podanym linku - to rzeczywiścioe skandal. Przerobiłam to, żeby była prawda :o))) Odpowiedz Link