24.07.14, 18:10
chyba przestanę zaglądać w wiadomości bo co otworzę onet, to coraz gorsze tytuły walą po oczach. Źle się dzieje na świecie.

Strefa Gazy: izraelskie wojska zbombardowały szkołę ONZ

Izra­el­ska armia zbom­bar­do­wa­ła szko­łę pełną uchodź­ców w Stre­fie Gazy. Co naj­mniej 15 osób zgi­nę­ło, a około 200 zo­sta­ło ran­nych - po­da­ło pa­le­styń­skie Mi­ni­ster­stwo Zdro­wia. To pierw­szy taki przy­pa­dek, kiedy izra­el­skie bomby spa­da­ją na szko­łę pełną ludzi. W ostat­nich dniach ostrze­li­wa­no szko­ły w Gazie, ale były one puste.

wiadomosci.onet.pl/swiat/strefa-gazy-izraelskie-wojska-zbombardowaly-szkole-onz/9gwpk
Obserwuj wątek
    • rudka-a Re: bomby 24.07.14, 18:47
      ..gdzies tam głód ktos cierpi, inny własnie stracił życie..gdzies tam w lesie pies przywiązany do drzewa czeka zmiłowania, a niedobry mąż katuje dzieci i żonę......................................
      nie przeskoczysz, bo tak sie to kręci..
      dobro i zło...nierozłączna para...
      • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 18:53
        co nie znaczy, że mam się tym nie interesować, czy ma mnie to nie ruszać.
        • rudka-a Re: bomby 24.07.14, 19:07
          pewnie....porządna prasówka, to podstawa...
          czasem trzeba wyciszyć emocje....to pomaga...
          • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 19:08
            a to do czego, bo nie łapię ?

rudka-a napisała:

> pewnie....porządna prasówka, to podstawa...
            > czasem trzeba wyciszyć emocje....to pomaga...
            • rudka-a Re: bomby 24.07.14, 19:11
              przeczytaj wszystko jeszcze raz, spokojnie i będziesz wiedział...
              rozmowa z Tobą, to jak walenie łysego grzywka o parapet....mija się z celem....
              • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 19:13
                i vice versa smile

rudka-a napisała:

> przeczytaj wszystko jeszcze raz, spokojnie i będziesz wiedział...
                > rozmowa z Tobą, to jak walenie łysego grzywka o parapet....mija się z celem....
                >
              • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 19:14
                ja o bombach i wojnie, Ty - wycieczki osobiste - nic dodać, nic ująć.............

rudka-a napisała:

> przeczytaj wszystko jeszcze raz, spokojnie i będziesz wiedział...
                > rozmowa z Tobą, to jak walenie łysego grzywka o parapet....mija się z celem....
                >
                • rudka-a Re: bomby 24.07.14, 19:22
                  big_grinbig_grin
                  Ciebie niezle juz porabało....
                  rozśmieszyłes mnie tym stwierdzeniem....

wiesz.....ja nie muszę tu pisać, miejsca jest dosyć...
                  skoro nie potrafisz rozmawiać, to omijaj z daleka
                  i czep sie wagonika, nie mnie
                  bo jak mnie wkurwisz, to juz taka grzeczna nie będę...
                  dymisz od wczoraj....
                  i nie zmuszaj mnie mnie do dalszej...polemiki

czesc
                  • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 19:23
                    smile

rudka-a napisała:

> big_grinbig_grin
                    > Ciebie niezle juz porabało....
                    > rozśmieszyłes mnie tym stwierdzeniem....
                    >
                    > wiesz.....ja nie muszę tu pisać, miejsca jest dosyć...
                    > skoro nie potrafisz rozmawiać, to omijaj z daleka
                    > i czep sie wagonika, nie mnie
                    > bo jak mnie wkurwisz, to juz taka grzeczna nie będę...
                    > dymisz od wczoraj....
                    > i nie zmuszaj mnie mnie do dalszej...polemiki
                    >
                    > czesc
                    • wirujacypunkt Re: bomby 24.07.14, 21:40
                      Tych smutnych wiadomości wszędzie mnóstwo sad
                      Czy nic dobrego nie dzieje się na tym świecie ?
                      Tylko smutasy i smutasy wszędzie sad
                      • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 21:44
                        ja wiem, że media z lubością wyłapują co tragiczniejsze kąski

ale od wielu dni - co odpalę przeglądarkę - a mam ustawiony onet, jakoś się do niego przyzwyczaiłem - odpalam i kur.............
                        samolot się rozbił
                        samolot zaginął
                        zginęło iluś tam separatystów
                        ostrzał rakietowy
                        samolot się rozbił
                        katastrofa
                        zwłoki
                        bomby
                        ofiary

albo ten świat zrobił się taki straszny, albo sam już nie wiem.

wirujacypunkt napisał:

> Tych smutnych wiadomości wszędzie mnóstwo sad
                        > Czy nic dobrego nie dzieje się na tym świecie ?
                        > Tylko smutasy i smutasy wszędzie sad
                        • wirujacypunkt Re: bomby 24.07.14, 22:04
                          Chyba jednak ten świat, aż taki zły nie jest, tylko dziennikarze gonią za pieniądzem.
                          Ludzie lubią być straszeni.
                          Lokalne konflikty zawsze były, samolotów cywilnych w przeszłości kilka zestrzelono, odkąd samochody zaczęły jeździć po drogach zdarzały się wypadki i niestety ludzie popełniali morderstwa z różnych powodów tylko, że w przeszłości wiadomości nie docierały tak szybko,'
                          a poza tym sensacyjna wiadomość bardziej przyciąga, Dziennikarze w pogoni za pieniądzem,
                          wałkują takie wiadomości bez końca.
                          W Instytucie Onkologii przeszczepiono twarz człowiekowi. Powiedziano o tym raz lub dwa, a to
                          przecież była wspaniała wiadomość, dzisiaj tylko raz w TV podano informację, że dzięki innowacyjnej metodzie, młodej kobiecie wszczepiono część żuchwy, bez której owa kobieta się
                          urodziła. Wspaniała, optymistyczna wiadomość, która daje tej kobiecie szanse na normalne życie. Każdego dnia dzieją się takie rzeczy, tylko w jakiś dziwny sposób umykają gdzieś.

kogucik.2872 napisał:

> ja wiem, że media z lubością wyłapują co tragiczniejsze kąski
                          >
                          > ale od wielu dni - co odpalę przeglądarkę - a mam ustawiony onet, jakoś się do
                          > niego przyzwyczaiłem - odpalam i kur.............
                          > samolot się rozbił
                          > samolot zaginął
                          > zginęło iluś tam separatystów
                          > ostrzał rakietowy
                          > samolot się rozbił
                          > katastrofa
                          > zwłoki
                          > bomby
                          > ofiary
                          >
                          > albo ten świat zrobił się taki straszny, albo sam już nie wiem.
                          >

• kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 22:12
                            no właśnie
                            a przecież takich informacji pozytywnych jest codziennie sporo - ja rozumiem, że o tych tragicznych też trzeba - ale żeby wałkować bez końca ? Walić po oczach czerwonymi paskami bo pilne ?
                            samolot nad Afryką - pilne - ale nie wiedzą co się stało - no zaginął - raz piszą że się rozbił, raz że nie ma wraku - i tak od kilku godz - a zaginął w NOCY naszego czasu !
                            i spekulacje - bo może też zestrzelony i dziennikarzyny mają kolejny temacik sensacyjny.
                            Z samolotem zestrzelonym - makabra - przez przypadek trafiłem na zdjęcia - bez żenady obfotografowane ciała ofiar, w tym niemowlaka - porozbijane, połamane, rozkawałkowane, gołe - dostępne w zasadzie dla każdego kto tam wejdzie - byle tylko być lepszym w sensacjach ! Nikt tego nie zamierza nawet kontrolować.

wirujacypunkt napisał:

> Chyba jednak ten świat, aż taki zły nie jest, tylko dziennikarze gonią za pieni
                            > ądzem.
                            > Ludzie lubią być straszeni.
                            > Lokalne konflikty zawsze były, samolotów cywilnych w przeszłości kilka zestrzel
                            > ono, odkąd samochody zaczęły jeździć po drogach zdarzały się wypadki i niestety
                            > ludzie popełniali morderstwa z różnych powodów tylko, że w przeszłości wiadomo
                            > ści nie docierały tak szybko,'
                            > a poza tym sensacyjna wiadomość bardziej przyciąga, Dziennikarze w pogoni za pi
                            > eniądzem,
                            > wałkują takie wiadomości bez końca.
                            > W Instytucie Onkologii przeszczepiono twarz człowiekowi. Powiedziano o tym raz
                            > lub dwa, a to
                            > przecież była wspaniała wiadomość, dzisiaj tylko raz w TV podano informację, ż
                            > e dzięki innowacyjnej metodzie, młodej kobiecie wszczepiono część żuchwy, bez k
                            > tórej owa kobieta się
                            > urodziła. Wspaniała, optymistyczna wiadomość, która daje tej kobiecie szanse na
                            > normalne życie. Każdego dnia dzieją się takie rzeczy, tylko w jakiś dziwny spo
                            > sób umykają gdzieś.
                            • wirujacypunkt Re: bomby 24.07.14, 22:44
                              W przeszłości żaden szanujący się dziennikarz by nie umieścił nigdzie takich zdjęć tylko, że teraz niewielu jest dziennikarzy, którzy szanują siebie i swój zawód. Jest jeszcze kilku z starej szkoły dziennikarskiej, ale Oni są już na wymarciu. Jeżeli zaś chodzi o młodych, ta ja widzę tylko dwoje takich, którzy szanują swój zawód.
                              Czy Latkowskiego z Wprost można nazwać dziennikarzem ?
                              • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 22:50
                                co do Latkowskiego, to zabawne - niedawno były artykuły dotyczące zaginięcia dziewczyny na wybrzeżu. Chyba ze cztery lata temu i do dziś nic nikt nie znalazł. Czytałem wywiad z matką, która nadal szuka i nagle co ? Latkowski. Nie zostawiła na nim suchej nitki - otóż zgłosił się do rodziców zaginionej, niby pisać i pomóc, po czym wysmarował artykuł - wyssany z palca - o tym jak to zaginiona dziewczyna została porwana, torturowana i zabita, operował przy tym barwnymi szczegółami, jakby sam był przy tym wszystkim. Matka była w szoku, kiedy ten artykuł przeczytała. Oczywiście poleciała z pretensjami na policję - że ustalili co się stało, media wiedzą a oni - rodzice nie - okazało się, że Latkowski cały artykuł po prostu sobie zmyślił.

wirujacypunkt napisał:

> W przeszłości żaden szanujący się dziennikarz by nie umieścił nigdzie takich zd
                                > jęć tylko, że teraz niewielu jest dziennikarzy, którzy szanują siebie i swój za
                                > wód. Jest jeszcze kilku z starej szkoły dziennikarskiej, ale Oni są już na wyma
                                > rciu. Jeżeli zaś chodzi o młodych, ta ja widzę tylko dwoje takich, którzy szanu
                                > ją swój zawód.
                                > Czy Latkowskiego z Wprost można nazwać dziennikarzem ?
                                • wirujacypunkt Re: bomby 24.07.14, 22:59
                                  Zadając pytanie o Latkowskiego, właśnie to miałam na myśli o czym piszesz.
                                  Taki ktoś, śmie pouczać i mówić o uczciwości władzy. Jak by ta władza nie była, ten łobuz
                                  wg mnie, nie ma prawa tego robić.
                                  Dlaczego nikt nie docieka tego, jakim cudem były gangster zostaje naczelnym pisma, które ma ambicje bycia pismem opiniotwórczym?

kogucik.2872 napisał:

> co do Latkowskiego, to zabawne - niedawno były artykuły dotyczące zaginięcia dz
                                  > iewczyny na wybrzeżu. Chyba ze cztery lata temu i do dziś nic nikt nie znalazł.
                                  > Czytałem wywiad z matką, która nadal szuka i nagle co ? Latkowski. Nie zostawi
                                  > ła na nim suchej nitki - otóż zgłosił się do rodziców zaginionej, niby pisać i
                                  > pomóc, po czym wysmarował artykuł - wyssany z palca - o tym jak to zaginiona dz
                                  > iewczyna została porwana, torturowana i zabita, operował przy tym barwnymi szcz
                                  > egółami, jakby sam był przy tym wszystkim. Matka była w szoku, kiedy ten artyku
                                  > ł przeczytała. Oczywiście poleciała z pretensjami na policję - że ustalili co s
                                  > ię stało, media wiedzą a oni - rodzice nie - okazało się, że Latkowski cały art
                                  > ykuł po prostu sobie zmyślił.

• kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 23:04
                                    jakoś popatrz przestał szczekać. Zupełnie o nim cicho nagle - biorąc pod uwagę siłę przebicia mediów - widocznie ma konkretny i mocny powód, żeby zniknąć z obszaru zainteresowania. A miał być taki hit....

wirujacypunkt napisał:

> Zadając pytanie o Latkowskiego, właśnie to miałam na myśli o czym piszesz.
                                    > Taki ktoś, śmie pouczać i mówić o uczciwości władzy. Jak by ta władza nie była,
                                    > ten łobuz
                                    > wg mnie, nie ma prawa tego robić.
                                    > Dlaczego nikt nie docieka tego, jakim cudem były gangster zostaje naczelnym pis
                                    > ma, które ma ambicje bycia pismem opiniotwórczym?
                                    • wirujacypunkt Re: bomby 24.07.14, 23:18
                                      Koło Latkowskiego zaczyna się robić dym i pewno dlatego ucichł. Latkowski ma wiele na sumieniu. Ciekawa jestem jaki będzie koniec kariery dziennikarzyny. Mam przeczucie, że nie ciekawy.
                                      Z wielkiego hitu, wyszedł ogromny kit.

kogucik.2872 napisał:

> jakoś popatrz przestał szczekać. Zupełnie o nim cicho nagle - biorąc pod uwagę
                                      > siłę przebicia mediów - widocznie ma konkretny i mocny powód, żeby zniknąć z ob
                                      > szaru zainteresowania. A miał być taki hit....
                                      >
                                      • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 23:20
                                        jestem wredny, ale jakoś mi go nie żal big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Koło Latkowskiego zaczyna się robić dym i pewno dlatego ucichł. Latkowski ma wi
                                        > ele na sumieniu. Ciekawa jestem jaki będzie koniec kariery dziennikarzyny. Mam
                                        > przeczucie, że nie ciekawy.
                                        > Z wielkiego hitu, wyszedł ogromny kit.
                                        • wirujacypunkt Re: bomby 24.07.14, 23:28
                                          Mnie też nie żal tego ludzika i co więcej, życzę ludzikowi żeby dostał to, na co zasłużył !!!
                                          Mam nadzieję, że Giertych rozjedzie ludzika. Już go pozwał.

kogucik.2872 napisał:

> jestem wredny, ale jakoś mi go nie żal big_grin
                                          >
                                          >
                                          > wirujacypunkt napisał:
                                          >
                                          > > Koło Latkowskiego zaczyna się robić dym i pewno dlatego ucichł. Latkowski
                                          > ma wi
                                          > > ele na sumieniu. Ciekawa jestem jaki będzie koniec kariery dziennikarzyny
                                          > . Mam
                                          > > przeczucie, że nie ciekawy.
                                          > > Z wielkiego hitu, wyszedł ogromny kit.
                                          >
                                          • kogucik.2872 Re: bomby 24.07.14, 23:30
                                            gostek się nie wypłaci do końca życia
                                            nie trawię Giertycha, ale w tej sprawie życzę mu powodzenia ! big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Mnie też nie żal tego ludzika i co więcej, życzę ludzikowi żeby dostał to, na c
                                            > o zasłużył !!!
                                            > Mam nadzieję, że Giertych rozjedzie ludzika. Już go pozwał.
                                            • 1zorro-bis Re: bomby 25.07.14, 11:15
                                              to ja juz wole.......sex.....bomby.smirk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka