candy_asiya 09.09.09, 15:25 Bardzo podoba mi się imię a raczej zdrobnienie Lara, czy istnieje jakieś inne imię niż Klara które zawiera ten człon, przedrostek ? Bo jakoś to K na początku mi nie pasuję I jeszcze jedno - Jak można inaczej zdrobnić Klarę ??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Klara ??? 09.09.09, 15:32 Może być Hilaria - IMO zdrobnienie do Lary jest jak najbardziej uzasadnione. Lara jest także zdrobnieniem od Larysy. Inne możliwosci to: Klarysa Laurencja Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Klara ??? 09.09.09, 23:20 tak wiem że od Larysy ale już wolę Klarę i dzięki za inne propozycję z wymienionych wybieram jak już Laurencje chociaż podobne do Laury ale ładniejsze dzięki końcówce -cja Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Klara ??? 09.09.09, 16:27 _lara w Klarze nie jest przedrostkiem, bo przedrostek to coś, co dodane PRZED wyraz, modyfikuje jego znaczenie. a o zgłoskach go tworzących Gaudencja już wspomniała, dodam, że Hilaria od dłuższego czasu przoduje u mnie w rankingu imion Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Klara ??? 09.09.09, 23:15 aneladgam napisała: > _lara w Klarze nie jest przedrostkiem, bo przedrostek to coś, co dodane PRZED > wyraz, modyfikuje jego znaczenie. ależ ja nie napisałam że to jest przedrostek lecz człon, a szukam przedrostka (Lara...) lub członu (...lara) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Klara ??? 09.09.09, 16:43 Popieram Hilarie, Laryse troche mniej za Klarą zresztą też nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Klara ??? IP: 79.110.196.* 09.09.09, 18:32 Oprócz Klary: Laura Larysa Klarysa Laurencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Klara ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.09, 21:08 Miałam w liceum koleżankę Larysę. Była śliczna i bardzo sympatyczna, dlatego też imię dobrze mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Klara ??? 09.09.09, 23:26 Laurencja bardzo ładne Larysa wydaję mi się trochę' pretensjonalne a Hilaria wcale mi się nie podoba^^ Chyba jednak zostanę przy Klarze hihi ale Laurencja tez jest godna zastanowienia Dzięki za propozycje i pozdrawiam : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Klara ??? 10.09.09, 23:08 Myślałam, że szukasz imienia zdrabniającego się do Lary Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Klara ??? 11.09.09, 01:32 owszem ale zdrobnień od Klary też, czyżbym niewyraźnie napisała w rozpoczęciu wątku ? Odpowiedz Link Zgłoś