miss_iq 11.09.09, 20:43 jestem dopiero na początku ciąży ale już powolutku zastanawiam się nad imieniem dla mojego maleństwa. przyznam szczerze że nie potrafię odpowiednio określić czy dane imię pasuje do nazwiska więc pytam ekspertki w tym temacie które mają o tym pojęcie. znalazłam jeden post z tym nazwiskiem: forum.gazeta.pl/forum/w,12924,91714880,91714880,Imie_pasujace_do_nazwiska_Foltyn.html jednak nie znalazłam tam imienia Kornel. jak sądzicie czy to imię dobrze komponuje sie z tym nazwiskiem ? może macie jeszcze inne propozycje do tego nazwiska oprócz wcześniej wymienionych w poprzednim temacie ? chodzi mi wsumie o imiona dla chłopców bo jeśli urodzi się dziewczynka będzie Laura chodziaż jeszcze nie mam drugiego imienia. ślicznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 21:09 Witaj! IMO imiona na "K" nie będą idealnie pasować do nazwiska Foltyn, ale poza tym Kornel pasuje naprawdę dobrze. Z innych propozycji mam jeszcze - co się Wam pewnie nie spodoba - taką: Otmar Foltyn Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 21:11 ...jeszcze Samuel Foltyn. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 21:15 Dlaczego imiona na K nie pasują? Kazimierz Foltyn ani trochę nie gryzie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 21:40 Pluskotko, nie napisałam, że pasują, tylko że nie pasują idealnie, a to róznica. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 21:46 Może mam ucho bez wyczucia. Nie chcę się kłócić na tak głupi temat, więc milknę i kiwam głową ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? IP: *.aster.pl 12.09.09, 19:12 Samuel Foltyn. odrobinkę lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 21:15 Zdaje się, że nie zatrudniałyśmy tu recenzenta? Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 11:59 gaudencja napisała: > Zdaje się, że nie zatrudniałyśmy tu recenzenta? zatrudniaŁyśmy? forum kobiecie? Obudź się dziewczyno!!! Poza tym...znowu coś zabolało? Urażone ego? Zupełnie niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 13:35 Moderatorki jak jedna żona są płci żeńskiej, chyba że czegoś nie wiem. Nie bądź taki przewrażliwiony, mężczyzno! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 13:36 ...a ty się mógłbyś wreszcie powstrzymać od odpowiadania mi, pisania na mój temat itd. pod zmienionymi nickami i bez zalogowania. Mógłbyś, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 14:50 Gaudencjo, okrutna bestio Jedyną rozrywkę chcesz człowieczkowi odebrać? Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 16:55 aneladgam napisała: > Gaudencjo, okrutna bestio Jedyną rozrywkę chcesz człowieczkowi odebrać? ja jeszcze drobne rozrywki mam, ale co by się stało z Gaudencją, gdyby jej ktoś ulubione hobby zabrał... Poza tym, sądzisz,że Gaudencja potrzebuje twojego wsparcia? Dobrze sobie daje radę Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 17:30 A to było wsparcie? EOT (w moim przypadku EOT-y są prawdziwe ) Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 16:52 gaudencja napisała: > ...a ty się mógłbyś wreszcie powstrzymać od odpowiadania mi, pisania > na mój temat itd. pod zmienionymi nickami i bez zalogowania. > Mógłbyś, czy nie? nie ty będziesz mi mówić czy mam się zalogować czy nie, nie zawsze mi się chce. Potrafisz to pojąć, czy nie? A twoje durne domysły to możesz zachować w swojej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 17:08 moler1 napisał: > nie ty będziesz mi mówić czy mam się zalogować czy nie, nie zawsze mi się chce > . Jasne, trollowi nikt nie będzie rozkazywał pisać zawsze pod tym samym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
moler1 Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 16:50 gaudencja napisała: > Moderatorki jak jedna żona są płci żeńskiej, chyba że czegoś nie > wiem. Nie bądź taki przewrażliwiony, mężczyzno! a więc to było wyłącznie do moderatorek? Zatem OK. Po raz kolejny wyraźnie to zaznaczyłaś, tylko jak zwykle ktoś źle zinterpretował to co chciałaś powiedzieć...jak zwykle, kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 17:11 moler1 napisał: > a więc to było wyłącznie do moderatorek? Zatem OK. Po raz kolejny wyraźnie to > zaznaczyłaś, tylko jak zwykle ktoś źle zinterpretował to co chciałaś > powiedzieć...jak zwykle, kobieto Jak zwykle wyjaśniam łopatologicznie rzeczy zrozumiałe dla wszystkich z wyjątkiem jednej osoby, która pod różnymi nickami udaje kilka osób - to nie było do moderatorek. To był komentarz rzucony w przestrzeń. Rodzaj żeński w zdaniu odnosił się jednak do moderatorek. Skomplikowane, ale myślę, że można sobie z tym poradzić :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M [...] IP: *.aster.pl 13.09.09, 18:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 21:40 IMO Kornel Foltyn najwygodniejszy do wymówienia nie jest, chociaż wygląda bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? IP: *.aster.pl 12.09.09, 19:11 Otmar Foltyn litośći...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 21:39 mówię na głos Kornrel Foltyn i wydaje mi się, że język mi się trochę plącze, jakoś za dużo tych L koło siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 22:22 zgadzam się z Olianką i Czarną.Perłą. Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 11.09.09, 22:25 myślałam, że mam coś z uzębieniem/językiem/żuchwą itp bo ciężko wymówić Kornel z takim nazwiskiem więc zgadzam się z Olianka, Czarna.Perła i aneladgam. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 13:46 dziękuje za opinię ... ( chociaż mnie zasmuciła ) czyli najlepiej poszukiwać dalej... bardzo ciężko wybrać imie dla chłopca dużo męskich imion mi się wogóle nie podoba może jakies propozycje ? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 13:53 wiesz co, nie sądzę, by ta niedogodność wykluczała nadanie. będzie trudno wymawialne, ale imię jest bardzo ładne. Jeżeli Ci się podoba bardzo, a zwłaszcza jako jedyne - nie zmieniałabym koncepcji. Pewnie żal po rezygnacji z Kornela przeważyłby ewentualne korzyści Na pewno nie jest to zestaw zabawny albo irytujący, ot - wymagający Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 14:05 BTW uważam że to nazwisko i tak jest trudne do wymówienia ... jakoś to L sie gdzieś zawsze plączę a co do imienia jeszcze pomyślę (mam jeszcze dużo czasu), może jeszcze znajdę jakieś ciekawę imię na forum, które mnie urzeknie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 14:28 Może masz rację, z tą trudnością... jeżeli faktycznie jakieś imię "chwyci" to super. ale jeśli nie, to nie zasmucaj się, tylko ciesz małym Kornelem ile fabryka dała Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 15:10 aneladgam napisała: > wiesz co, nie sądzę, by ta niedogodność wykluczała nadanie. będzie trudno > wymawialne, ale imię jest bardzo ładne. > Jeżeli Ci się podoba bardzo, a zwłaszcza jako jedyne - nie zmieniałabym > koncepcji. Ja takze na Twoim miejscu bym nie rezygnowała z Kornela. BTW, nie odczuwam żadnych trudności związanych z wymawianiem Kornela z Twoim nazwiskiem, o których pisały dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 18:29 Na razie nie zamierzam rezygnować W sumie to na razie nie mam też innych pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 15:04 Kazimierz Foltyn jak dla mnie brzmi calkiem ok. Ignacy Foltyn Korneliusz Foltyn, dluzsze imie bardziej pasuje do tego nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 12.09.09, 18:25 zastanawiałam się nad Korneliuszem ale niestety jakoś nie czuje tego imienia tak samo imienia Korneli. a Kazimierz i Ingacy niestety jakoś tez nie. przepraszam że tak wybrzydzam i czekam na dalsze propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? IP: *.aster.pl 12.09.09, 19:15 > Korneliusz Foltyn, dluzsze imie bardziej pasuje do tego nazwiska zgadzam się, Korneliusz ratuje sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada77 Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? IP: *.cdma.centertel.pl 13.09.09, 12:47 nazwisko piękne, tylko pozazdrościć, z takim to mozna poszaleć; jednak Kornel Foltyn wyjątkowo mi nie gra, język się łamie; moze: Nikodem, Teodor, Gabriel, Tobiasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 21:18 Zgadzam się z poprzedniczką. Kornel Foltyn coś mi nie brzmi. Wydaje mi się, że dużo lepszy byłby Karol lub Konrad, choć za tym ostatnim nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 13.09.09, 22:16 Karol jest już u nas w rodzinie, a Konrad mi sie nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna_iguana Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 14.09.09, 12:48 Do nazwiska Foltyn imię Kornel mi niestety nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 16.09.09, 08:27 hmm jak narazie inne imiona nam się nie podobają. chociaż zastanawiamy sie jeszcze nad imieniem Nikodem ... a mój J. wczoraj jeszcze zaproponował Oliwera ale to imie mi się wogóle nie podoba... ale narazie damy sobie spokój z szukaniem imienia dla chłopca ... może nic nam sie nie podoba bo będzie to dziewczynka ... a jeśli będzie dziewczynka to napewno będzie Laura tylko jeszcze nie mam 2 imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 17.09.09, 19:09 Może Laura Anastazja Foltyn? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 18.09.09, 18:32 Jeśli chodzi o 2 imię dla Laury to zastanawiałam się czy nie nadać imienia po którejś kobiecie z rodziny Mam do wyboru Marta, Barbara, Halina, Weronika. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 18.09.09, 19:37 o, Laura Barbara Foltyn dla mnie piękne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 18.09.09, 21:13 Laura Halina Foltyn może? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 17.10.09, 20:00 a ja właśnie najbardziej myślałam żeby dać jej po mnie, czyli Marta żeby żadna z babć ( Barbara i Halina ) nie czuła się poszkodowana. Chociaż wiem, że zestaw Laura Marta Foltyn niezbyt brzmi. a co do męskich imion to ostatnio przyszły nam jeszcze 2 imiona : Aleksander i Wiktor. Co o nich sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 17.10.09, 21:00 miss_iq napisała: > a ja właśnie najbardziej myślałam żeby dać jej po mnie, czyli Marta żeby żad > na z babć ( Barbara i Halina ) nie czuła się poszkodowana. Chociaż wiem, że zes > taw Laura Marta Foltyn niezbyt brzmi. Czemu nie, Laura Marta Foltyn jest naprawdę ciekawy. > a co do męskich imion to ostatnio przyszły nam jeszcze 2 imiona : > Aleksander i Wiktor. Co o nich sądzicie ? Kornel IMO lepszy i lepiej z nazwiskiem brzmi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 17.10.09, 23:11 Kornel ciekawszy od Aleksandra i Wiktora. Laura Marta brzmi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_iq Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 18.10.09, 00:44 dziękuje Wam za rady. Poszukuje dalej... dobrze że mam jeszcze sporo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: kornel - czy pasuje do nazwiska ? 18.10.09, 22:43 A mi by się najbardziej podobało Laura Weronika Foltyn. Z męskich podoba mi się Aleksander. Odpowiedz Link Zgłoś