asiula1306 15.09.09, 13:39 Dominik Nikola Teresa Miłosz Maksymilian Zuzanna Marianna Anastazja Barbara Ewelina Maria Michał Stanisław Matylda Maria Oliwia Roksana Oliwia Mi się wydaje że połączenie Zuzanna Marianna to nie najlepszy pomysł, sama rozważałam Zuzię dla corki ale wiedziałam że na drugie będzie Joanna no i odpadpło, raz że zbyt popularne się zrobiło, dwa że Zuzanna Joanna brzmiało mi śmiesznie, Roksana Oliwia- też mi coś tu nie pasuje, jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: chrzty kolejny raz :) 15.09.09, 13:47 Nikola Teresa zwróciła moją uwagę, bo też noszę takie drugie imię. I uważam, że Nikolka to jego zbezczeszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: chrzty kolejny raz :) 15.09.09, 14:12 Cieszę się. U mnie ostatnio chrzczono: Kacper Bartosz Błażej Krzysztof Wiktor Szymon W zapowiedziach wyróżnia się Cecylia Ludmiła Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: chrzty kolejny raz :) 15.09.09, 14:26 Nikola Teresa to dla mnie koktajl Mołotowa Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: chrzty kolejny raz :) 19.10.09, 15:57 Ostatnio znajoma chrzciła córeczkę: Roxana Grażyna. Moim zdaniem połączenie właśnie jak koktajl Mołotowa. Ale Roxana się podobała a Grażynka było po zmarłej niedawno babci. Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: chrzty kolejny raz :) 15.09.09, 15:37 zgadzam się z tą Zuzanna Marianna bardzo podobnie jak w moim przypadku : Joanna Marianna może i śmiesznie brzmi ale bardzo lubię swoje imiona a drugiego i tak nie używam to jedynie taka pamiątka po babci którą baaaaaaaardzo kocham z wymienionych nie podobają mi się zestawy : Nikola Teresa i Roksana Oliwia ! a podoba mi się jedynie Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
jut-ra Re: chrzty kolejny raz :) 15.09.09, 20:27 Zuzanna Marianna - zupełnie nie grają. Ewelina - nie lubię tego imienia, ale z Marią stanowi dość zgrabny duet. Nie znam żadnej maleńkiej Barbary, więc tylko to imię powiało mi jaką-taką świeżością. Nikola Teresa - padłam! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: chrzty kolejny raz :) 15.09.09, 20:54 Nikola Teresa - no cóż, woda i ogień. Zuzanna Marianna - rymowanek nie lubie Roksana Oliwia - Jeszcze Nikola i Dżesika do kompletu Barbara i Anastazja podobają mi się bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: chrzty kolejny raz :) 15.09.09, 22:17 Nikola Teresa to przegięcie jakieś Eweliny nie lubię Anastazja ładnie bardzo i Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: chrzty kolejny raz :) IP: *.gemini.net.pl 16.09.09, 08:27 Nikola Teresa powaliło mnie na kolana Nie lubię Nikoli, w zestawieniu z Teresa też mi się nie podoba, chociaż ta Terenia tak jakby ratuje sprawę. Roksana Oliwia jest wycudowana to raz, dwa nie znoszę tych imion. Tiu plus należy się dla Nikoli, bo ma przynajmniej patronkę o dostojnym imieniu. Zuzanna Marianna i Matylda Maria niby są ok. Jednak się zlewają, tak jakby powstało jedno imię. Miłosz Maksymilian- tu przydałoby się jedno imię z "R". Najbardziej podoba mi się Ewelina Maria i Michał Stanisław. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: chrzty kolejny raz :) 16.09.09, 11:25 Nikola Teresa - śmiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: chrzty kolejny raz :) 19.10.09, 13:40 anettia28 napisała: > Nikola Teresa - śmiech na sali Też tak myślę. Ja kiedyś u mojej babci na wsi w kościele popadłam na chrzest Fabiana Władysława - ten zestaw też wg mnie nie pasuje -- Mama Adasia (23.10.2008) i Ktosia (maj 2010) Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: chrzty kolejny raz :) 20.10.09, 21:31 Zuzanna Marianna rzeczywiście kuriozalna. Ale najbardziej moją uwagę zwróciła Barbara. Już daaaaaawno nie słyszałam o małej Basi. A ja uwielbiam to imię pasjami, ale (niestety) głównie ze względu na zdrobnienie, które w Polsce jest naturalne a za granicą już nie. No i u mnie odpada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godziasia Re: chrzty kolejny raz :) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.08.10, 21:29 podepnę się pod temat, zamiast tworzyć nowy dziś w łódzkiej katedrze dwa chrzty: Antoni Piotr i Filip Bartosz. Natomiast w mojej rodzimej, małej wioskowej parafii pojawił się ostatnio taki dziwny twór jak Alan Stanisław. Brr. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: chrzty kolejny raz :) 29.08.10, 23:09 Alan Stanisław faktycznie zgrzyta i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: chrzty kolejny raz :) 30.08.10, 09:07 Nikola Teresa- wow, pewnie dla każdego (w rodzinie?) coś miłego Zuzanna Marianna- jeśli już koniecznie ten niezbyt szczęśliwy zestaw, to szkoda, ze nie odwrotnie... mam wrażenie, że niedługo na mnie jakaś Zuzia z mojej własnej lodówki wyskoczy... Roksana Oliwia- bez komentarza... podobnie jak sama Oliwia Podoba mi się Matylda (), Marianna bez Zuzanny. Michał Stanisław też ok, choć oba dość popularne Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: chrzty kolejny raz :) 24.04.11, 13:17 Dziś w mojej parafii: Dawid Tomasz Sebastian Jan (dobrze, że nie odwrotnie) Adrian Zuzanna Zuzanna miała jakieś drugie imię, ale brat był na tej mszy i zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: chrzty kolejny raz :) 24.04.11, 15:11 Dziś u nas takie dzieciaczki (chrzty) Paweł Oliwier Maja x2 Maria Dominika Zofia Ewa Julia było więcej drugich imion, ale nie zapamiętałam Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: chrzty kolejny raz :) 24.04.11, 15:21 U mnie w parafii chrzest otrzymali : Julia Maja Kinga Zuzanna Wiktor Jan Karol Odpowiedz Link Zgłoś
martaad Re: chrzty kolejny raz :) 24.04.11, 20:13 u mnie w parafii dzisiaj chrzest otrzymali: -Makary Mieczysław -Anna Magdalena -Dominik Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
iwi41 Re: chrzty kolejny raz :) 24.04.11, 20:52 U mnie aż 10 chrztów dzisiaj: Ewa Marcin Aleksander Stanisław Daniel Marcin Julianna Bartosz Ignacy Maria Antonii Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: chrzty kolejny raz :) 24.04.11, 21:24 Wybieram Ewę ,Juliannę,Ignacego. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: chrzty kolejny raz :) 24.04.11, 23:16 martaad napisała: > u mnie w parafii dzisiaj chrzest otrzymali: > -Makary Mieczysław Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: chrzty kolejny raz :) 25.04.11, 12:16 U mnie dzisiaj: Nadia Michalina (sąsiadów) Nadia Anna Szymon Paweł Ignacy Sylwia Magdalena (tutaj możliwe, że pomylił się ksiądz, bo tak zwie się mama dziewczynki). Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: chrzty kolejny raz :) 25.04.11, 22:05 pluskotka napisała: > Sebastian Jan (dobrze, że nie odwrotnie) Mimo skojarzeń z Bachem wolałabym Jana Sebastiana niż to "-ian"-Jan Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: chrzty kolejny raz :) 26.04.11, 14:06 dalenia napisała: > Mimo skojarzeń z Bachem wolałabym Jana Sebastiana niż to "-ian"-Jan Później powtórzyłam sobie ten zestaw kilka razy i teraz uważam tak jak ty. A! Zuzanna Ewa. Brat przypomniał sobie to drugie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
godziasia Re: chrzty kolejny raz :) 10.09.12, 20:33 z niedzieli w małej wiosce: Michalina Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: chrzty kolejny raz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 21:26 U mnie tylko 3 dzisiaj: Lilianna Maria Ignacy Pawel Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: chrzty kolejny raz :) 24.04.11, 21:44 My dziś chrzciliśmy córeczkę, której wybralismy imiona Antonina Gabriela.Oprócz naszej Tosi były jeszcze Julia Luiza Julia Wiktoria Grzegorz Krzysztof Eliza Anna Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: chrzty kolejny raz :) 26.04.11, 11:19 mama doniosla mi o 3 Oliwierach /na 7 dzieci/ ... ochrzczonych w parafii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godziasia Re: chrzty kolejny raz :) IP: *.toya.net.pl 26.04.11, 19:09 chrzty niedzielne: Mikołaj Kacper Adam Rafał Marta Jan i Małgorzata (bliźniaki) wydaje mi się, że ksiądz nie czytał imion drugich (bo wiem, że mój chrześniak ma Jan na drugie) tylko nie wiem czemu. Rafał ma braci Krzysztofa i Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: chrzty kolejny raz :) 27.04.11, 18:32 Jaś i Małgosia dla bliźniąt - jakież to nudne ... Odpowiedz Link Zgłoś
anka_gosc Re: chrzty kolejny raz :) 11.02.14, 09:35 Nudne ale lepiej już taki zestaw niż ten, który kiedyś słyszałam dla bliźniąt: Nikola Sandra i Emilian Alan... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: chrzty kolejny raz :) 27.04.11, 19:33 najgenialniejsze zestawienie to Nikola Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: chrzty kolejny raz :) 16.05.12, 23:57 po co się czepiacie tak bardzo tych drugich imion one są tak rzadko używane, czy muszą zaraz tak do siebie pasować ? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: chrzty kolejny raz :) 27.04.11, 20:39 Nikola, Ewelina i Oliwia ... jej Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: chrzty kolejny raz :) 01.05.11, 13:38 Idzie wojna, u nas sami chłopcy: Alan Stanisław Wiktor Jakub Grzegorz Hubert Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: chrzty kolejny raz :) 01.05.11, 13:52 Chłopców zawsze rodzi się więcej. Dawniej wojna, teraz motocykle... Odpowiedz Link Zgłoś
tycheris Re: chrzty kolejny raz :) 01.05.11, 16:11 U mnie: Filip Justyna Maciej Oskar Julia Izabela Renata Małgorzata Julia Klaudia Adrian Witold Aniela Weronika Ewa Helena Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: chrzty kolejny raz :) IP: *.xdsl.centertel.pl 02.05.11, 22:14 Chłopcy: Maciej Jakub Tobiasz Igor Wojciech Dawid Jakub Marcin Dziewczynki: Oliwia Barbara Aleksandra Róża Anna Wiktoria Ewelina Maja Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam 12.06, Kraków 13.06.11, 19:36 CHŁOPCY: Maksymilian Oliwier Jan Lesław Julian Ksawery Sebastian Sebastian Grzegorz DZIEWCZYNKI: Julianna Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: 12.06, Kraków 13.06.11, 20:08 Julianna mi się podoba. I Julian Ksawery ciekawy. U mnie ostatnio byli: Wiktor x2 Hanna Czyli nuuuuuuuudy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godziasia Re: chrzty kolejny raz :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 20:09 dzisiaj chrzczone bliźniaki Łucja X (nie dosłyszałam drugiego imienia) i Patryk Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: chrzty kolejny raz :) 04.09.11, 20:22 Gość portalu: godziasia napisał(a): > dzisiaj chrzczone bliźniaki Łucja X (nie dosłyszałam drugiego imienia) i Patr > yk Mikołaj Łucja śliczna ale Patryk do niej mi w ogóle nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: chrzty kolejny raz :) 04.09.11, 20:42 abiela napisała: > Łucja śliczna ale Patryk do niej mi w ogóle nie pasuje Mogę się podpisać pod Abielą. Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: chrzty kolejny raz :) 04.09.11, 23:14 Dzisiaj: Trzech chłopców: Mikołaj Fabian Zygmunt Grzegorz Jedna dziewczynka: Sara Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: chrzty kolejny raz :) 05.09.11, 03:22 Najbardziej mi sie podoba Matylda Maria, Milosz Maksymilian bym odwrocila. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: chrzty kolejny raz :) 05.09.11, 09:47 Dominik - nie podoba mi sie Nikola Teresa - Nikola, bo sie mamie i tacie podoba, a Teresa, tradycyjnie po babci. > Miłosz Maksymilian - nie podoba mi sie > Zuzanna Marianna - tak sobie > Anastazja- nie > Barbara - oczywiscie, w końcu sama mam > Ewelina Maria - nie za bardzo > Michał Stanisław - może być > Matylda Maria - ładnie > Oliwia - nie podoba mi sie, w polskich warunkach troche pretensjonalnie > Roksana Oliwia - pierwsze wydumane, a razem z drugim o matko boska... tak na parde, to te drugie imiona sie mniej licza, tylko pozostana w dowodzie osobistym, bo przeciez funkcjonuje sie przezde wszystkim pod pierwszym imieniem i to sie liczy. Nawet jak jest wielki zgrzyt typu Nikola Teresa, to dziecko i tak bedzie zyło jako Nikola, bo Teresa jest na czesc babci Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia 11.09 11.09.11, 18:19 U mnie dzisiaj istne szaleństwo, jak na moją małą mieścinę Antoni Natalia Rita Beniamin (drugiego imienia nie pamiętam, ale było z tych "bezpiecznych" i popularnych; mam je na końcu języka, jak sobie przypomnę to dopiszę) Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: chrzty kolejny raz :) 26.09.11, 09:14 Jakub, Leon, Karol, Bartosz Anna, Hanna, Natalia, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: chrzty kolejny raz :) 26.09.11, 17:18 Maja Aleksandra ,Jagoda , Bartosz ,Nikodem - ochrzczeni w tym roku w mojej wsi z niewielkim przyrostem naturalnym . Odpowiedz Link Zgłoś