mamafranka 02.02.04, 10:49 Co powiecie na powrot do tzw. starych imion? Moj syn ma 6,5 miesiaca i ma na imie Franciszek Ignacy po swoich pradziadkach. Czekam na opinie na temat lmion; Stas, Ignas, Franek czy Antek albo Jurek... Pozdrawiam wszystkich Mamafranka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: A moze Franciszek??? 02.02.04, 11:21 Mamofranka Poszukaj w archwium duzo jest o tych imionach. Ja nie bede sie powtarzac jedynie napisze, ze gratuluje malego Franusia. U mnie, jesli imiona od pradziadkow to- Boleslaw, albo Waclaw. Szczerze powiedziawszy nie w moim guscie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: A moze Franciszek??? 02.02.04, 14:08 Moj ranking podanych przez Ciebie imion: 1. Franciszek - bardzo ladne, lubie to imie, tak mial na imie moj dziadek, a ostatnio moja koleznka nazwala tak synka 2. Antoni 3. Ignacy 4. Stanislaw (osobiscie nie lubie imion zakonczonych na -slaw) 5. Jerzy... nie kojarzy mi sie ze starym imieniem, bylo popularne jeszcze w latach 70., raczej odradzam Odpowiedz Link Zgłoś