Gość: saffija IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.01.10, 19:25 A co myślicie o imieniu Małgorzata.. Myslę,o tym żeby dac je mojej jeszcze nienarodzonej córeczce, ale nie wiem czy nie jest za bardzo oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelcia714 Re: a może Małgosia? 24.01.10, 19:37 Podoba mi się Małgosia.Wśród małych dziewczynek nie jest to bardzo popularne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: a może Małgosia? 24.01.10, 19:37 hm. imię jest ładne, ma wdzięczne zdrobnienia i sporo ich. ostatnio chyba rzadziej nadawane, ale wśród moich rówieśnic (lata 80.) znałam dużo Małgorzat. potem długo nic, aż poznałam teraz dwie siedmiolatki i jedną dziesięciolatkę o tym imieniu. a, wśród rówieśnic mojej mamy (lata 50.) też kilka znam... no nie wiem, jest osłuchane, ale oklepanym bym go nie nazwała mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a może Małgosia? 24.01.10, 20:21 Jestem z tym imieniem tak osłuchana, że nie widzę w nim już nic szczególnie ładnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: a może Małgosia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 20:28 Podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: a może Małgosia? 24.01.10, 20:55 Osobiście po prostu nie lubię tego imienia. Aczkolwiek mam małą kuzynkę Małgosię, ma 2 lata. Jej imię jest bardzo pozytywnie postrzegane wśród Julek i Oliwek Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: a może Małgosia? 24.01.10, 21:04 Podoba mi się, o ile będzie Małgosią, a nie Gośką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: a może Małgosia? IP: *.aster.pl 24.01.10, 21:11 Małgorzata, Małgosia, Gosia...super imię, bardzo mi się podoba. Piękne, klasyczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: a może Małgosia? 24.01.10, 23:30 osłuchane przez Nasze mamy, ciocie... osobiście wolałabym coś oryginalniejszego, chociaż sama w sobie Małgosia brzmi przyjemnie dla ucha ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRNum Re: a może Małgosia? IP: 91.208.10.* 25.01.10, 08:37 liliowewzgorze napisała: > osłuchane przez Nasze mamy, ciocie... Dobrze, że tylko przez mamy i ciocie... Małgorzata/Gosia - bardzo podoba mi się to imię, chyba coraz trudniej spotkać małą Małgosię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda zonka Re: a moĹźe MaĹ?gosia? IP: 212.2.96.* 25.01.10, 02:12 Nie znam zadnej malej Malgosi. zdrobniale Gosiaczek Odpowiedz Link Zgłoś
zetinka Re: a moĹźe MaĹ?gosia? 25.01.10, 09:10 Mam siostre- 11 letnią Małgosię, jako jedyna nie tylko w klasie ale i w szkole ma tak na imę, a przez wszystkie koleżanki, i oczywiscie nas- rodzinę jest nazywana Gosiaczkiem, co jest wyjątkowo urocze moim zdaniem. Sama pracuję z dziećmi od 0-4lat i ie spotkałam się z Małogosią, nie wydaje mi się więc aby można było powiedzieć ze imię jakoś wyjątkowo oklepane czy popularne Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.m.i Re: a moĹźe MaĹ?gosia? 25.01.10, 10:22 Moim zdaniem śliczne imię! Ma wiele zdrobnień i zdecydowanie będzie się wyróżniać wśród dzisiejszego zalewu Julek, Majek i Oliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: a może Małgosia? 25.01.10, 14:49 Znałam tyle Gosiek, Gosi, Małgoś i innych Małgorzat, że nie jestem w stanie się odnieść do urody tego imienia. Wśród moich rówieśników jest ono chyba bardzo popularne (rocznik orwellowski jestem). Odpowiedz Link Zgłoś
mel_bi Re: a może Małgosia? 25.01.10, 15:45 Roczniki okołoorwellowskie rzeczywiście obfitowały w Malgośki. Jednak dwie dekady później Małgorzata to rzadkość. Nie spotkałam żadnej Małgosi poniżej 10 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: a może Małgosia? 25.01.10, 15:32 Malgosia bardzo mi sie podoba, Gosia juz mniej. Ale imie w pelnej formie pasuje do wiekszosci nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_labradorka Re: a może Małgosia? 25.01.10, 16:16 Małgosia jest pięknym imieniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: a może Małgosia? 27.01.10, 22:51 Sama mam tak na imie, ale nie znosze tego imienia. Rodzice zainspirowali sie "Mistrzem i Małgorzata", tylko nie wzieli pod uwage faktu, ze to imie bylo b. popularne w moim roczniku ('76). Nie lubie ani pewlnej wersji, ani zdrobnien. Ewentualnie zagraniczne wersje tego imienia sa dla mnie do przyjecia.... Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: a może Małgosia? 28.01.10, 19:50 Jestem mamą małej (3,5 letniej) Małgosi i nadal uważam, ze to był doskonały wybór dla naszej mróweczki w naszym przedszkolu to jedyna Małgosia na 5 grup Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: a może Małgosia? 28.01.10, 20:46 Jako alternatywa dla wszechobecnych Julek i Natalek - super. Mimo że jest to imię pokolenia ciotek, to mnie się zupełnie tak nie kojarzy. Myślę, że jest uniwersalne, obecnie znane (każdy pamięta bajkę o Jasiu i Małgosi), ale nie popularne jako imię dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda56 Re: a może Małgosia? 31.01.10, 18:08 Ciotkowate.Imie to było popularne w latach 60-80.napewno dziecko postarzy.Dzieci będą mówic-masz tak na imie jak moja mama albo ciocia. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: a może Małgosia? 08.03.10, 19:28 jagoda56 napisała: > Ciotkowate.Imie to było popularne w latach 60-80.napewno dziecko > postarzy. bosze... co za bzdury, napisz jeszcze że Barbie albo Harry Poter odmłodzi Dzieci będą mówic-masz tak na imie jak moja mama albo > ciocia. tak, i to będzie dla MAłogi niesamowitą traumą a Frankom i Zosiom będą mówić: masz na imię jak moja prababcia, kładź się do trumny logika co niektórych jest oszałamiająca do autorki: mała Małgosia to rzadkość - nazwijcie bez obaw, b ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a może Małgosia? 08.03.10, 19:34 jane-bond007 napisała: > jagoda56 napisała: > > > Ciotkowate.Imie to było popularne w latach 60-80.napewno > dziecko > > postarzy. > > bosze... co za bzdury, napisz jeszcze że Barbie albo Harry Poter > odmłodzi Odmłodzi imię, które dopiero wejdzie w modę - na razie trudno powiedzieć, które, ale można być pewnym, ze imiona popularne w pokoleniu rodziców aktualnych noworodków, a później mniej popularne, postarzą dziecko. Nie faktycznie, fizycznie, ale np. widząc nazwisko Krystyny xxx spodziewasz się raczej, ze ma ona 60 lat, a nie 30, prawda? Ten sam efekt będzie dawać Małgorzata. Franek i Zosia to imiona bardzo popularne wsród małych dzieci i im się będą te imiona kojarzyć z rówieśnikami, a nie prababciami. Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: a może Małgosia? 08.03.10, 20:22 wpis odnośnie imion odmładzających był ironiczny, natomiast Franka i Zosie zamienmy na Bolka i Helenę - zdaje sie ze mniej popularne? więc będą nasuwać skojarzenia z prababciami czy nie? Z całym szcunkiem Gaudencjo nie zgadzam sie z Tobą chociaż rozumiem o co Ci chodzi - a kolejna kwestia to taka, czy warto kierować się tym czego ktos będzie się spodziewał? chyba nie Ps. dawno temu chodziłam na zajęcia z ang. z Reginą (teraz ma ok 33 lata) i w moim odczuciu jej to nie postarzało bo niby jak? że jest mniej popularne w moim pokoleniu Kaś i Ań? bo ktoś ma babcię Reginę? właśnie fajne imię tym bardziej że była jedyna nastoletnia Regina w okolicy a z racji lekcji oraz bumu na j ang. zwracalismy do niej Redżi Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a może Małgosia? 08.03.10, 20:34 Helena też jest umiarkowanie popularna wsród dzieci, a Bolesław też dla odmiany wcale nie tak częsty wśród pradziadków, żeby się kojarzyć automatycznie... Kazdy się kieruje, czym chce, ja akurat nie jestem za nadawaniem dzieciom akurat imion, które własnie wyszły z mody, bo tyle jest innych, pięknych, ze nie trzeba wybierać akurat kojarzących się z ciotka czy wujkiem... Nie jestem też za imionami babcinymi, ale za prababcinymi i nadawanymi jeszcze dawniej, albo zawsze rzadkimi. Kazdy decyduje sam. Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: a może Małgosia? 01.02.10, 16:45 śliczne, klasyczne imię. Rozważam je, obok Anny dla swojej córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna K. Re: a może Małgosia? IP: *.46.73-86.rev.gaoland.net 02.02.10, 16:25 Małgosia - podoba mi się. Jednak w klasie w liceum miałam 7 ! Gosiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka01 Re: a może Małgosia? IP: *.legnica.vectranet.pl 01.03.10, 14:05 Bardzo ładne imię, które oznacza perłę. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: a może Małgosia? 01.03.10, 20:39 Bardzo fajne, szczególnie do krótkiego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
bioo Re: a może Małgosia? 06.03.10, 16:35 polecam szczególnie, jestem mama prawie 6-cio letniej MAłgosi- SUPER!!!. W złobku byla, w przedszkolu jest jedyna Małgosia- w natłoku Julek, Ol, Wiktorii, Oliwii. Jest nazywana MAłgosią a nie Gosią. Jak najbardziej pozytywne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: a może Małgosia? 06.03.10, 16:54 Miękkie, ładne brzmienie jako Małgosia. Gośka brzmi okropnie! BTW nie lubię tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marialeena Re: a może Małgosia? IP: 109.243.194.* 07.03.10, 19:18 Według mnie Gosia to śliczne imię dla dziewczynki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: a może Małgosia? 08.03.10, 21:25 bardzo, ale to bardzo nie trawię tego imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: a może Małgosia? IP: 213.25.4.* 09.03.10, 13:01 Bardzo ładne imię. Przyjemne dla ucha i odpowiednie dla dziewczynki/kobiety w każdym wieku. Nie uważam aby imię to postarzało. Nie odbieram go też jako "ciotkowatego". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a może Małgosia? 09.03.10, 19:01 Gość portalu: kaktus napisał(a): > Nie uważam aby imię to postarzało. Nie odbieram go też jako "ciotkowatego". No jasne, ciotkowate będzie dopiero w odbiorze naszych dzieci. Dla nas jest współczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: a może Małgosia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 11:14 piekne imię, i w zalewie Julii, Natalii, Amelii będzie się zdecydowanie wyróżniać, sama rozważałam to imie dla młodszej córki, ale mam w bliskiej rodzinie jedną Małogosię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: a może Małgosia? IP: 195.95.164.* 10.03.10, 13:41 jako nosicielka tego imienia mogę tylko powiedzieć, że go nie lubię w szczególnosci w wydaniu Gośka lub Gosia. W całości zbyt oficjalne, w sytuacjach oficjalnych zdrabnia się kiepsko. No i długie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: a może Małgosia? IP: 195.95.164.* 10.03.10, 13:41 Za nazwanie mnie Gosiaczkiem obraziłabym się śmiertelnie. Odpowiedz Link Zgłoś